Seo

Google nguji macem-macem pranala kontekstual ing cuplikan fitur

Google minggu iki wiwit nyoba nuduhake macem-macem pranala kontekstual ing siji asil snippet fitur. Cekakipun, cuplikan ingkang dipunginakaken boten namung satunggal link dhateng penerbit ingkang dipunginakaken Google kangge konten menika, nanging badhe nambahi cuplikan ingkang dipunginakaken kangge nyediakaken link ing frasa ingkang dipunraosaken dening Google langkung kathah. Sing penting, pranala kasebut ora bakal nyambung menyang papan sing dijupuk Google, nanging menyang situs web liyane.

Kepiye rupane. Brodie Clark weruh iki ing tumindak awal minggu iki lan dikirim babagan ing Twitter. Aku bisa niru lan iki gambar layar resolusi dhuwur iki ing tumindak:

Kepiye kerjane. Nalika sampeyan nglayang kursor mouse ing garis burik ing cuplikan sing ditampilake, Google bakal overlay konten saka situs pihak katelu. Yen sampeyan ngeklik garis burik utawa overlay kasebut, Google bakal nggawa sampeyan menyang situs pihak katelu, dudu situs sing digunakake Google kanggo asil potongan sing ditampilake.

Mangkene video saka Brodie Clark babagan tumindak kasebut:

Google dikonfirmasi iki minangka tes. Juru bicara Google ngonfirmasi karo Search Engine Land manawa iki pancen ana sing diuji perusahaan. Google ngandhani yen iki isih eksperimen cilik lan conto sing dituduhake perusahaan kasebut ora nyebabake asil kanthi becik. Google janji bakal terus nyoba lan nyaring fitur iki.

Tujuane Google yaiku mbantu para pencari ngerti jargon utawa istilah teknis sing bisa uga ora dimangerteni kanthi lengkap, kanthi menehi konteks tambahan iki tanpa kudu ninggalake kaca kasebut. Nanging maneh, dheweke bisa ninggalake kaca kasebut, kanthi ngeklik, yen pengin.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, Google kanthi jelas menehi panelusur kanthi cepet saka informasi ing overlay iki supaya sing nggoleki ora kudu ninggalake kaca asil panelusuran. Nanging masalah kasebut isih, pranala lan overlay kasebut ora teka saka sumber potongan konten kasebut lan Google nyesuekake lan nambah konten kasebut kanthi tujuan kanggo entuk manfaat saka panelusur nanging duweni potensi ngrusak penerbit.

Masalahe. Nalika snippet sing ditampilake pisanan diluncurake, Google diarani minangka situs scraper kanggo nyolong konten saka penerbit sing kerja keras. Google nindakake adaptasi asil saka wektu nanging wiwitane ujar manawa penerbit bakal ngatasi. Nanging sing bener, umume SEO sing aku ngerti luwih seneng duwe potongan sing ditampilake ing potongan normal, amarga padha cenderung nyopir lalu lintas luwih akeh tinimbang potongan normal ing ngisor iki. Nanging iki gumantung lan sampeyan kudu nyoba.

Saiki, ing kasus iki, sampeyan menang cuplikan sing ditampilake lan sampeyan seneng banget. Nanging saiki, Google overlaying pranala tambahan, menyang situs sing publisher saka snippet fitur iki ora pranala menyang sumber, nanging kanggo pihak liyane. Sapa ngerti, bisa uga Google ngubungake menyang pesaing sampeyan. Sampeyan nulis konten iki, Google nambahake tautan ing konten iki menyang situs liyane sing dudu duweke sampeyan. Iki bisa, lan kemungkinan bakal, nyebabake kurang klik menyang situs sampeyan.

Ya, iki migunani kanggo panelusur nanging iki konten sampeyan, dudu Google. Apa Google duwe hak kanggo nambah pranala tambahan ing konten sampeyan sing ora menyang situs sampeyan?

Google bakal terus nyoba. Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, Google ujar manawa eksperimen cilik. Iki bisa uga ora bakal diluncurake kanthi lengkap lan yen diluncurake, bisa uga diluncurake ing wangun sing beda. Dadi muga-muga, yen diluncurake, Google bakal nindakake kanthi cara sing ora mung mbantu para panelusur, nanging uga mbantu sumber potongan sing ditampilake - penerbit.

Crita web ing asil panelusuran desktop. Sisih liyane ing kene yaiku cuplikan iki dudu saka penerbit tartamtu. Iki digawe kanthi otomatis nggunakake sistem AI Google kanggo mbangun crita web. Dadi Google njupuk konten saka saindhenging web, nggabungake crita web iki lan perusahaan nggunakake crita web dhewe minangka potongan sing ditampilake. Apa Google pungkasane bakal ngilangi konten ing web lan mbangun lan nyambung menyang konten dhewe? Strategi kasebut ora bisa digunakake ing jangka panjang, mula kenapa nggodha?

Crita web ndadékaké menyang antarmuka panganggo seluler - lan Google wis ngonfirmasi karo kita dudu pengalaman sing apik ing desktop lan perusahaan ndeleng apa sing paling cocog kanggo fitur iki. Yen sampeyan pengin ndeleng menyang ngendi cuplikan sing ditampilake iki, banjur menyang https://www.google.com/search/static/gs/m016kjs.html (saiki nuduhake kesalahan 404).

Napa kita care. Ing wangun iki, Google nindakake rong perkara sing bisa ngrusak penerbit.

Kaping pisanan, Google njupuk cuplikan unggulan penerbit lan nambah pranala menyang situs sing dudu duweke sampeyan - pranala sing ora sampeyan tambahake.

Kapindho, Google nggunakake AI dhewe kanggo mbangun crita web kasebut lan menehi sumber minangka sawetara potongan sing ditampilake. AI Google nggawe konten iki adhedhasar akeh sumber konten ing web, bisa uga sebagian saka situs sampeyan dhewe. Apa sampeyan entuk kredit?

Aspek pungkasan yaiku pengalaman crita web pancen seluler-sentris lan krasa kikuk ing desktop.

Postscript: Ing udakara 1am ET tanggal 25 Nopember, kabeh crita web sing dilacak (udakara 22,000) ngasilake kesalahan 404, kaca ora ditemokake. Mungkin Google mbusak kabeh crita web sing digawe AI? We takon Google kanggo rincian liyane lan bakal nganyari sampeyan nalika krungu liyane.

Tulisan 2: Google wis ngonfirmasi manawa ora disengaja yen Google nuduhake crita web sing digawe Google minangka cuplikan fitur lan kanthi mangkono mutusake kanggo 404 asil kasebut. Google ora pengin nuduhake crita web Google sing digawe otomatis ing cuplikan sing ditampilake. Google wis mutusake kanggo mblokir kaca kasebut supaya ora diindeks.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol