Analytics

Google saiki bakal mbusak riwayat lokasi sampeyan kanthi otomatis sawise 18 wulan

Sadurunge tanggal pungkasan penegakan Undhang-undhang Privasi Konsumen California (CCPA) tanggal 1 Juli, Google ngumumake sawetara nganyari privasi anyar. Perusahaan ora nyebutake CCPA ing postingan blog, nanging wektune bisa uga ora kebetulan.

Riwayat Lokasi kadaluwarsa 18 sasi. Pengumuman utama babagan Sejarah Lokasi Google lan 18 wulan anyar, kabijakan mbusak otomatis. Riwayat lokasi dipilih (ora mesthi). Nanging yen diuripake, data lokasi pangguna saiki bakal otomatis dibusak sawise 18 sasi. Pangguna uga bisa mbusak data lokasi kanthi manual utawa nyetel otomatis mbusak supaya kedadeyan ing interval telung sasi.

Dina iki, mbusak otomatis kudu diaktifake dening pangguna. Sing ora bakal kedadeyan maneh. Iki minangka bagean saka gerakan Google sing luwih jembar kanggo menehi pangguna kontrol luwih akeh babagan data (lokasi) sajrone setahun kepungkur sawise sawetara skandal sing ana gandhengane karo data lokasi.

Busak Otomatis Riwayat Lokasi

Nututi opsi mbusak otomatis taun kepungkur. Pungkasan Mei, Google ngenalake opsi mbusak otomatis kanggo telusuran, swara, kegiatan YouTube lan Riwayat Lokasi. Iki ngidini pangguna mbusak utawa mbusak data kanthi manual sawise 3 sasi utawa 18 sasi, nanging setelan kasebut kudu diaktifake dening pangguna. 

Ngluwihi Sejarah Lokasi, Google ujar manawa bakal mbusak otomatis menyang umume produk kanggo akun anyar:

  • Busak otomatis aktivitas Web & Aplikasi uga bakal dadi standar kanggo 18 sasi kanggo akun anyar.
  • Kanggo akun YouTube anyar mbusak otomatis bakal disetel kanggo 36 sasi.
  • Pangguna akun sing wis ana bakal njaga setelan saiki lan kudu nyetel kanthi manual, nanging Google ujar manawa bakal njaluk pangguna supaya nindakake.

Nanging, Google njlentrehake manawa "periode retensi standar ora bakal ditrapake kanggo produk liyane kaya Gmail, Drive lan Foto, sing dirancang kanggo nyimpen konten pribadi sampeyan kanthi aman."

Setelan privasi lan mode Incognito. Google uga bakal nggawe setelan privasi lan kontrol luwih gampang ditemokake ing asil panelusuran. Yen pangguna wis mlebu, "sampeyan bakal bisa nggoleki kaya 'Google Privacy Checkup' lan 'Apa Akun Googleku aman?' lan kothak mung katon kanggo sampeyan bakal nuduhake setelan privasi lan keamanan supaya sampeyan bisa kanthi gampang mriksa utawa nyetel.

Iku uga nggawe luwih gampang nggunakake Panelusuran, Peta lan YouTube ing mode Samaran ing seluler, kanthi "mencet dawa" gambar profil akun sampeyan ing sisih tengen ndhuwur. Sing bakal cepet nguripake mode Incognito, sing banjur bisa dipateni maneh kanthi gampang.

Napa kita care. Gampang banget kanggo sinis babagan owah-owahan privasi Google, sanajan kanthi adil kanggo perusahaan kasebut, wis nambah sawetara wektu lan nggawe privasi luwih gampang dingerteni lan luwih gampang diakses. Google ujar manawa luwih saka 200 yuta wong saben taun nggunakake alat Priksa Privasi, sing perusahaan nambahake "rekomendasi proaktif" kanggo pangguna.

Nanging ana uga cara sing jelas babagan PR lan reputasi Google. Yen pangguna yakin manawa data kasebut bakal ilang kanthi otomatis, bisa uga luwih seneng milih Riwayat Lokasi. Lan telusuran anonim uga bisa nyegah sawetara pembelotan menyang mesin telusur sing luwih ramah privasi kayata DuckDuckGo.

Nalika nggawe owah-owahan kasebut, ora mungkin Google ngorbanake apa wae saka data utawa perspektif penargetan iklan - 18 sasi minangka periode retensi data sing dawa banget. Nyatane, mung sebaliknya: yen pangguna rumangsa luwih percaya diri lan melu karo Sejarah Lokasi, tinimbang nyingkiri kabeh, bakal entuk manfaat langsung saka Google lan para pengiklan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol