Wordpress

Kepiye Google Analytics Bisa Ngatasi Lima Kuwatir Paling Apik babagan Situs Sampeyan

Dadi, sampeyan wis nambahake Google Analytics menyang blog WordPress sampeyan, miturut instruksi kita. Saiki piye?

Iki wektu kanggo kepenak karo layanan kasebut - amarga Google Analytics bisa mbantu sampeyan ngerteni jinis konten apa sing kudu sampeyan ngasilake luwih akeh, apa sing dideleng para pamirsa nalika mlebu ing situs sampeyan, lan saka ngendi kabeh pembaca kasebut teka. Lan iku mung kanggo wiwitan.

Ya, kabeh pitakonan situs web sing paling nggegirisi bisa dijawab mung kanthi ngatur analytics sing bener. Sawetara tugas mbutuhake sawetara set-up, nanging sampeyan wis nindakake bagean sing angel kanthi ngubungake Google Analytics menyang blog sampeyan. Punika nyilem jero babagan carane sampeyan bisa mangsuli limang pitakonan sing paling kobong babagan blog kanthi nggunakake kekuwatan Google Analytics.

DreamHost + Google Analytics

Nganyari otomatis lan pertahanan keamanan sing kuwat ngilangi manajemen server supaya sampeyan bisa fokus ing metrik sing penting.

Priksa metu Plans

Apa aku bisa nggayuh tujuanku?

Miwiti situs web mung minangka langkah pisanan-yen wis disiyapake, sampeyan mesthi duwe tujuan tartamtu sing pengin sampeyan temoni. Mungkin tujuan sampeyan yaiku nggawe kaca penjualan pembunuh sing menehi inspirasi kanggo tuku. Utawa kanggo konfirmasi manawa wong ndeleng dhaptar layanan sampeyan lan ora ilang ing acak.

Kanthi Google Analytics, sampeyan bisa nyetel tujuan khusus lan ngawasi kanthi Goals. Navigasi menyang Konversi → Sasaran kanggo miwiti. Babagan pisanan sing kudu sampeyan lakoni yaiku ngaktifake tampilan Goals. Sawisé iku, klik tombol abang amba "Gol Anyar" kanggo nyetel prilaku pangguna kanggo trek.

Ing kasus iki, aku pengin ndeleng manawa wong sing ngunjungi situsku uga ngunjungi kaca Kontakku. Iki blog review, lan aku pengin nggawe manawa wong ngerti ngendi kanggo nggayuh kula yen padha arep ngirim kula produk kanggo review. Aku menehi jeneng gol iki "Halaman Kontak," lan nyetel minangka gol "Tujuan". Saiki, Google Analytics bakal nglacak sepira kerepe wong ngunjungi kaca iki nalika lagi nglampahi wektu ing blogku. Yen sithik banget, aku bisa uga pengin nyorot link kasebut kanthi luwih jelas.

Kaca Goals sampeyan minangka dashboard khusus kanggo mriksa tujuan paling dhuwur sampeyan kanthi cepet. Iku trabasan kanggo slogging liwat informasi owahan sing Analytics nawakake sampeyan metu saka kothak lan cara sing luwih pribadi kanggo ndeleng apa situs sampeyan wis accomplishing apa sing arep kanggo ngrampungake.

Endi penontonku (fisik)?

Minangka blogger Amerika, aku kaget ngerti yen salah sawijining blogku duwe pamirsa sing akeh ing Filipina. Wiwit 16% saka pamirsa teka saka sisih liya ing donya, pancen wis kena pengaruh carane aku mbukak blogku. Aku ngindhari ngirim sumber daya mung AS. Lan nalika aku ningkataké item aku arep ngedol, Aku nggawe manawa kanggo Wigati sing kasedhiya internasional.

Aku ora bakal ngira yen aku duwe pamirsa internasional tanpa Google Analytics, sing nuduhake bukti iki ora bisa ditolak. Lan saiki, amarga aku duwe kawruh kasebut, aku bisa nggawe konversi internasional nalika sadurunge, aku ora bakal nyoba.

Temokake yen sampeyan duwe pamirsa internasional sing didhelikake kanthi navigasi menyang Pemirsa → Lokasi ing dashboard. Aja lali yen peta sing katon ing kene interaktif, lan sampeyan bisa nemtokake pamirsa ora mung miturut negara, nanging miturut negara lan uga kutha. Ing kene, aku wis nggedhekake kanggo ndeleng manawa aku duwe akeh pembaca ing California, mula aku kudu nimbang nalika nggawe konten anyar.

Lokasi geografis utamané mbiyantu yen sampeyan nimbang iklan situs web ing Google, Facebook, utawa layanan liyane. Umume kampanye iklan ditujokake ing wilayah tartamtu, lan yen sampeyan ngerti ing ngendi para pembaca sing paling akeh melu, sampeyan bakal ngerti menyang ngendi target.

Endi pamirsaku (digital)?

Ing ngendi pamirsa manggon minangka salah sawijining perkara, nanging sampeyan uga pengin nemokake ing ngendi pamirsa nggunakake akeh wektu online. Nalika aku nyoba nemokake kanthi fitur Goals, ing ngendi sampeyan pengin pamirsa klik lan ing endi sing bener do klik ora tansah ngukur munggah.

Kanggo entuk sawetara pitunjuk babagan carane pamirsa nemokake sampeyan, priksa tab Akuisisi. Iki bakal nuduhake sampeyan papat cara kanggo nglacak asal saka pamirsa:

  • Panelusuran Organik: Pangguna ngetik soko menyang mesin telusur, lan ndharat ing situs sampeyan. Iki kurang mbiyantu tinimbang saiki Google nglindhungi pitakon wong kanthi gawan, saengga umume frasa bakal katon minangka "(ora kasedhiya)."
  • Langsung: Iki minangka pangguna sing paling akeh melu-dheweke ngetik dot com menyang bar URL kanthi langsung supaya bisa ngakses blog sampeyan.
  • Rujukan: Pangguna ndeleng link menyang situs sampeyan lan ngeklik. Yen sampeyan ndeleng lonjakan lalu lintas, bagean iki nuduhake situs liya sing paling akeh klik.
  • Sosial: Pangguna ndeleng link menyang situs sampeyan ing media sosial lan diklik. Iki bisa mbantu sampeyan milih akun media sosial sing luwih larang kanggo niche sampeyan.

Kanthi nemtokake endi para pamirsa sadurunge rampung ing situs sampeyan, sampeyan bisa mbatesi ngendi ing web sing padha nglampahi wektu. Iki bisa menehi pitutur marang sampeyan babagan papan sing paling apik kanggo promosi situs sampeyan supaya bisa entuk anggota pamirsa sing luwih kasengsem.

Apa sing paling apik (lan paling awon) karyaku?

Salah sawijining fitur Google Analytics sing paling kuat yaiku kemampuan kanggo ndeleng pengeboran kabeh karya sing paling populer. Fitur iki mung dadi luwih apik karo umur-suwene sampeyan wis nginstal Google Analytics, luwih maneh sampeyan bisa nyetel rentang tanggal kanggo mriksa. Kanthi gawan, Google Analytics bakal nuduhake statistik kanggo minggu sadurunge. Setel rentang tanggal ing pojok tengen ndhuwur kanggo ndeleng luwih utawa kurang.

Sawise sampeyan nyetel pigura wektu sing pengin dideleng, navigasi menyang Prilaku → Isi Situs → Kabeh Kaca. Ing kene, sampeyan bisa ndeleng kiriman lan kaca sing paling dideleng ing wektu kasebut. Klik judhul kolom kanggo ngurutake data iki; sampeyan bisa nggoleki kanthi tingkat bouncing paling murah, tampilan paling unik, utawa tampilan paling unik kanggo ndeleng apa sing ora bisa digunakake.

Nalika sampeyan ana ing area Isi Situs, sampeyan bisa uga pengin mriksa Alur Prilaku. Tampilan iki nuduhake visual ing ngendi wong-wong mlebu ing situs sampeyan, lan suwene dheweke tetep ing kono sadurunge lunga. Sampeyan bakal weruh kaca endi sing paling kerep dadi kaca kebangkrutan, lan ing ngendi wong ngeklik ing ngisor iki. Bisa nuduhake sampeyan apa sing kudu disedhiyakake (lan nggawe luwih akeh), lan apa sing kudu didandani lan ditambahake.

Sampeyan Diundang

Gabung karo grup Facebook DreamHost kanggo nyambungake karo pamilik situs web sing padha lan njaluk saran saka kanca lan ahli!

Melu Komunitas

Apa situsku katon OK kanggo pengunjung?

Wong teka menyang situs sampeyan saka kabeh wilayah, situs rujukan-lan browser uga. Google Analytics bisa nuduhake persis persiyapan sing digunakake wong kanggo ndeleng situs sampeyan. Navigasi menyang Pemirsa → Ringkesan kanggo ndeleng browser, sistem operasi, lan malah panyedhiya layanan sing paling kerep digunakake kanggo mriksa situs sampeyan. Yen akeh wong sing ngunjungi nggunakake Firefox, contone, luwih becik mriksa situs sampeyan katon apik kanggo sampeyan ing Firefox, sanajan iku dudu browser sing biasane sampeyan gunakake.

Ana uga bagean kanggo pengunjung seluler mung. Ing kene, aku bisa ndeleng manawa 67% pamirsa selulerku ana ing iOS, sing nuduhake manawa dheweke ndeleng situs kasebut liwat iPhone. Tegese aku mesthine kudu nggawe manawa aku duwe versi iPhone situsku, utawa tema responsif sing bisa kanthi otomatis ngowahi ukuran dhewe menyang layar seluler cilik.

Informasi iki bisa nyegah sampeyan ora nglirwakake nggawe situs sampeyan katon apik ing browser sing digunakake dening akeh wong-utawa mbuang-buang wektu sampeyan nyoba nggawe situs sampeyan cocog karo browser sing pamirsa. ora nggunakake. Sampeyan bisa yakin manawa pangguna mbukak situs sampeyan, dheweke ndeleng desain lan konten sing padha sing sampeyan gunakake kanggo nyempurnakake.

Iki minangka limang pitakonan sing bisa dijawab Google Analytics kanggo sampeyan, nanging isih mung ngeruk permukaan. Ketagihan karo urip Google Analytics saiki? Dolan maring Pusat Bantuan Google Analytics kanggo ndeleng kabeh alat iki bisa mbantu.

Apa durung nggawe situs WordPress? Aja kuwatir - pilih hosting WordPress sing paling apik kanggo kabutuhan sampeyan kanthi macem-macem rencana saka DreamHost!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol