Seo

Kepiye Google nggunakake intelijen buatan Ing Panelusuran Google

Nalika Google terus ngupayakake luwih akeh intelijen buatan lan pembelajaran mesin ing Google Search, bisa uga ana sing kepengin weruh kepiye AI lan machine learning mbantu Google Search nindakake tugas saben dinane. Wiwit 2015, nalika Google ngenalake AI pisanan ing panelusuran sing jenenge RankBrain, Google terus nyebarake sistem AI kanggo luwih ngerti basa lan kanthi mangkono nambah asil telusuran sing diwenehake Google kanggo telusuran.

Sawetara wulan kepungkur, kita ngirim Google sawetara pitakonan babagan carane Google nggunakake AI ing panelusuran, kalebu RankBrain, pencocokan saraf, BERT lan terobosan AI paling anyar Google - MUM. Kita wis ngerteni luwih akeh babagan nalika Google nggunakake AI, sing ditindakake AI ing Google Search, kepiye macem-macem algoritma AI iki bisa digunakake bebarengan, kepiye owah-owahan sajrone pirang-pirang taun lan apa, yen ana, pemasar telusuran kudu ngerti nalika nerangake carane Google nggunakake AI ing panelusuran.

Kita ngomong karo Danny Sullivan, Public Liaison for Google Search, kanggo mbantu jawaban kanggo akeh pitakonan kasebut. Singkatipun, RankBrain, pencocokan saraf lan BERT digunakake ing sistem peringkat Google ing akeh, yen ora paling, pitakon lan ndeleng pangerten basa saka pitakonan lan konten sing dirating. Nanging, MUM saiki ora digunakake kanggo tujuan peringkat, saiki mung digunakake kanggo jeneng vaksin COVID lan nguwasani topik sing ana gandhengane ing asil video.

Diwiwiti kanthi nulis konten kanggo manungsa

Sampeyan krungu kabeh wektu saka wakil Google lan saka akeh SEO: nulis isi kanggo manungsa. Ing jaman SEO lawas, nalika algoritma bisa uga luwih gampang, sampeyan bakal duwe akeh SEO sing bakal nggawe konten kanggo saben mesin telusur (ing wektu iku ana puluhan mesin telusur sing beda-beda). Saiki, utamane ana Google, kanthi sawetara Bing lan sawetara ruffling saka DuckDuckGo - nanging algoritma luwih rumit lan kanthi learning machine lan AI, algoritma ngerti basa luwih kaya manungsa sing ngerti basa.

Dadi saran sing diwenehake Google yaiku nulis kanggo manungsa, lan sampeyan ora bisa ngoptimalake situs sampeyan kanggo BERT utawa AI apa wae. Yen sampeyan nulis konten sing dingerteni manungsa, mula algoritma lan mesin telusur AI uga bakal ngerti. Ing cendhak, artikel iki ora ngarahake kanggo nyoba menehi tips SEO babagan carane ngoptimalake situs kanggo AI tartamtu, nanging kanggo komunikasi carane Google nggunakake AI ing Google Search.

Ringkesan AI sing digunakake ing Google Search

RankBrain. Diwiwiti karo RankBrain, upaya pisanan Google nggunakake AI ing panelusuran tanggal bali menyang 2015. Google marang kita RankBrain mbantu Google ngerti carane tembung ana hubungane karo konsep lan bisa njupuk pitakonan sing wiyar lan luwih nemtokake carane pitakonan sing ana hubungane karo konsep donya nyata. Nalika diluncurake ing taun 2015 lan digunakake ing 15% pitakon, Google ujar manawa saiki, ing taun 2022, akeh digunakake ing pirang-pirang pitakon lan ing kabeh basa lan wilayah. RankBrain khusus mbantu Google rangking asil panelusuran lan minangka bagean saka algoritma peringkat.

  • Taun Dibukak: 2015
  • Digunakake Kanggo Peringkat: Ya
  • Katon ing pitakonan lan basa isi
  • Bisa kanggo kabeh basa
  • Biasane digunakake kanggo akeh pitakon

Iki minangka conto sing diwenehake Google babagan carane RankBrain digunakake, yen sampeyan nggoleki "apa judhul konsumen ing tingkat paling dhuwur ing rantai panganan," sistem Google sinau saka ndeleng tembung kasebut ing macem-macem kaca sing konsep panganan. chain uga kudu apa karo kéwan, lan ora konsumen manungsa. Kanthi mangerteni lan cocog karo tembung-tembung kasebut karo konsep sing ana gandhengane, RankBrain mbantu Google ngerti yen sampeyan lagi nggoleki apa sing umum diarani minangka "predator puncak."

Pencocokan saraf. Pencocokan saraf minangka AI sabanjure Google sing dirilis kanggo panelusuran, dirilis ing 2018 lan banjur ditambahake menyang asil panelusuran lokal ing 2019. Nyatane, kita duwe artikel sing nerangake beda antarane RankBrain lan pencocokan saraf ing kene. Google ngandhani yen pencocokan saraf mbantu Google ngerti kepiye pitakon ana gandhengane karo kaca kanthi ndeleng kabeh pitakon utawa konten ing kaca kasebut lan ngerti babagan konteks kaca utawa pitakon kasebut. Saiki, pencocokan saraf digunakake ing pirang-pirang pitakon, yen ora paling akeh, kanggo kabeh basa, ing kabeh wilayah, ing pirang-pirang vertikal panelusuran.Pencocokan saraf khusus mbantu Google peringkat asil panelusuran lan minangka bagéan saka algoritma peringkat.

  • Taun Dibukak: 2018
  • Digunakake Kanggo Peringkat: Ya
  • Katon ing pitakonan lan basa isi
  • Bisa kanggo kabeh basa
  • Biasane digunakake kanggo akeh pitakon

Iki minangka conto sing diwenehake Google babagan cara pencocokan saraf digunakake, yen sampeyan nggoleki "wawasan babagan cara ngatur ijo," umpamane. Google ngandika "yen ana kanca takon sampeyan iki, sampeyan bakal kebingungan." "Nanging kanthi pencocokan saraf, kita bisa ngerteni telusuran quizzical iki. Kanthi ndeleng representasi konsep sing luwih akeh ing pitakonan - manajemen, kepemimpinan, kepribadian lan liya-liyane - pencocokan saraf bisa ngerteni manawa panelusur iki nggoleki tips manajemen adhedhasar pandhuan kepribadian berbasis warna sing populer, "ujare Google.

BERT. BERT, Perwakilan Encoder Bidirectional saka Transformers, teka ing taun 2019, minangka teknik basis jaringan saraf kanggo ngolah pra-latihan basa alami.Google marang kita BERT mbantu Google ngerti carane kombinasi tembung nyatakake makna lan maksud sing beda-beda, kalebu ndeleng urutan tembung ing sawijining kaca, dadi malah tembung-tembung sing ora penting ing pitakon sampeyan diitung. Nalika BERT diluncurake, iki digunakake ing 10% saka kabeh pitakon Inggris nanging ditambahi menyang luwih akeh basa lan digunakake ing meh kabeh pitakon Inggris ing wiwitan. Saiki digunakake ing pirang-pirang pitakon lan didhukung ing kabeh basa.BERT khusus mbantu Google peringkat asil panelusuran lan minangka bagéan saka algoritma peringkat.

  • Taun Dibukak: 2019
  • Digunakake Kanggo Peringkat: Ya
  • Katon ing pitakonan lan basa isi
  • Bisa digunakake kanggo kabeh basa nanging Google ujar BERT "muter peran kritis ing meh kabeh pitakon Inggris"
  • Biasane digunakake kanggo akeh pitakon

Iki minangka conto sing diwenehake dening Google babagan cara BERT digunakake, yen sampeyan nggoleki "yen sampeyan nggoleki "apa sampeyan bisa njaluk obat kanggo apotek wong," BERT mbantu kita ngerti yen sampeyan nyoba ngerteni apa sampeyan bisa njupuk obat. kanggo wong liya. Sadurunge BERT, kita njupuk preposisi cendhak kasebut, biasane nuduhake asil babagan cara ngisi resep, "ujare Google.

MUM. MUM, Multitask Unified Model, minangka AI paling anyar saka Google ing panelusuran. MUM dikenalake ing taun 2021 lan banjur ditambah maneh ing pungkasan taun 2021 kanggo aplikasi liyane, kanthi akeh panggunaan sing njanjeni ing mangsa ngarep. Google ngandhani yen MUM mbantu Google ora mung ngerteni basa nanging uga ngasilake basa, saengga bisa digunakake kanggo mangerteni variasi ing istilah lan basa anyar. MUM saiki ora digunakake kanggo tujuan peringkat ing Google Search nanging ndhukung kabeh basa lan wilayah.

  • Taun Dibukak: 2021
  • Digunakake Kanggo Peringkat: No
  • Ora pitakon utawa basa khusus
  • Bisa digunakake kanggo kabeh basa nanging Google ora digunakake kanggo tujuan peringkat saiki
  • Digunakake kanggo sawetara tujuan sing winates

Saiki, MUM digunakake kanggo nambah telusuran kanggo informasi vaksin COVID-19, lan Google ujar manawa "ngarep-arep nawakake cara sing luwih intuisi kanggo nggoleki nggunakake kombinasi teks lan gambar ing Google Lens ing sawetara wulan sabanjure."

AI digunakake bebarengan ing panelusuran nanging bisa uga khusus kanggo vertikal panelusuran

Danny Sullivan saka Google uga nerangake manawa iki minangka algoritma basis AI individu, nanging asring kerja bareng kanggo mbantu peringkat lan ngerti pitakon sing padha.

Google ngandhani yen kabeh sistem AI iki "digunakake kanggo mangerteni basa kalebu pitakon lan asil potensial sing cocog," nambahake yen "ora dirancang kanggo tumindak kanthi terpisah kanggo nganalisa mung pitakon utawa kaca." Sadurunge, bisa uga dianggep lan dimangerteni yen siji sistem AI bisa uga luwih ngerteni pitakon lan dudu konten ing kaca kasebut, nanging ora kaya ngono, paling ora ing taun 2022.

Google uga ngonfirmasi yen ing 2022 RankBrain, pencocokan saraf, lan BERT digunakake sacara global, ing kabeh basa sing dioperasikake Google Search.

Lan nalika nerangake panelusuran web versus panelusuran lokal versus gambar, blanja lan vertikal liyane, Google nerangake yen RankBrain, pencocokan saraf, lan BERT digunakake kanggo panelusuran web. Mode utawa vertikal Google Panelusuran liyane kayata gambar utawa mode blanja nggunakake sistem AI khusus sing kapisah, miturut Google.

Apa babagan nganyari inti lan AI

Kaya sing diterangake ing ndhuwur, Google nggunakakeRankBrain, pencocokan saraf, lan BERT ing pirang-pirang pitakon sing sampeyan lebokake ing Google Search, nanging Google uga duwe nganyari inti. Nganyari inti Google sing jembar sing diluncurake Google kaping pirang-pirang saben taun asring ditemokake dening pamilik situs, penerbit, lan SEO luwih saka nalika Google ngeculake sistem berbasis AI sing luwih gedhe.

Nanging Google ujar manawa iki kabeh bisa kerja bareng, kanthi nganyari inti. Google ujar telu iki, RankBrain, pencocokan saraf, lan BERT minangka sistem AI sing luwih gedhe. Nanging dheweke duwe akeh sistem AI ing panelusuran lan sawetara ing nganyari inti sing diluncurake Google.

Google ngandhani yen dheweke duwe sistem pembelajaran mesin liyane ing Google Search. "RankBrain, pencocokan saraf, lan BERT mung sawetara sistem sing luwih kuat lan penting," ujare Google. Google nambahake, "ana unsur AI liyane sing bisa nyebabake nganyari inti sing ora ana gandhengane karo telung sistem AI kasebut."

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol