Media sosial

Kepiye Algoritma TikTok Bisa Digunakake ing 2021 (lan Cara Nggawe)

Algoritma TikTok sing dipersonalisasi banget sing nggawe feed Kanggo Sampeyan nggawe aplikasi kasebut gawe ketagihan. Mangkene kabeh sing kudu dingerteni merek babagan cara algoritma TikTok ing taun 2021.

Download laporan Tren Sosial lengkap kanggo entuk analisis data sing jero, sampeyan kudu prioritas lan ngrancang strategi sosial ing 2022.

Apa algoritma TikTok?

Algoritma TikTok minangka sistem rekomendasi sing nemtokake video sing bakal katon ing kaca Kanggo Sampeyan.

Ora ana pangguna loro sing bakal ndeleng video sing padha ing kaca Kanggo Sampeyan, lan video sing sampeyan deleng bisa uga owah saka wektu adhedhasar preferensi ndeleng lan malah kahanan pikiran sampeyan saiki.

Contone, iki Amy Poehler ngomong babagan carane kaca Kanggo Sampeyan bisa menehi tandha yen dheweke rada mudhun:

Mangkene carane TikTok dhewe nemtokake algoritma kaca TikTok Kanggo Sampeyan:

"Arus video sing dipilih kanggo kapentingan sampeyan, supaya gampang nemokake konten lan kreator sing sampeyan tresnani ... didhukung dening sistem rekomendasi sing ngirim konten menyang saben pangguna sing bisa dadi kapentingan kanggo pangguna tartamtu."

Kepiye cara kerja algoritma TikTok?

Platform sosial wiwitane nyimpen algoritma rahasia. Iki nggawe akal, amarga sistem rekomendasi minangka teknologi kepemilikan sing mbantu nggawe saben jaringan sosial unik.

Algoritma kasebut minangka alasan utama jaringan sosial bisa narik kawigaten kita lan tetep menehi perhatian. TikTok ora pengin spammer lan karakter teduh liyane supaya bisa main algoritma kanggo entuk perhatian luwih akeh tinimbang sing pantes.

Nanging, amarga wong-wong wis dadi luwih mamang babagan cara kerja jaringan sosial, umume platform wis ngumumake cara kerja dhasar algoritma kasebut.

Begjanipun, sing tegese kita saiki ngerti sawetara saka sinyal peringkat kunci kanggo algoritma TikTok, langsung saka TikTok. Yaiku:

1. Interaksi pangguna

Kaya algoritma Instagram, algoritma TikTok adhedhasar rekomendasi babagan interaksi pangguna karo konten ing aplikasi kasebut. Apa jenis interaksi? Apa wae sing menehi pitunjuk babagan jinis konten sing disenengi pangguna, utawa ora disenengi.

Contone, rekomendasi kaca Kanggo Sampeyan adhedhasar:

  • Akun sing sampeyan tindakake
  • Pencipta sing sampeyan ndhelikake
  • Komentar sing wis dikirim
  • Video sing disenengi utawa dituduhake ing app
  • Video sing wis ditambahake menyang favorit
  • Video sing wis sampeyan tandhani minangka "Ora Penasaran"
  • Video sing wis dilaporake ora pantes
  • Video sing luwih dawa sing ditonton nganti pungkasan (alias tingkat penyelesaian video)
  • Isi sing digawe ing akun sampeyan dhewe

2. Informasi video

Nalika sinyal interaksi pangguna adhedhasar cara sampeyan sesambungan karo pangguna liyane ing app, sinyal informasi video adhedhasar konten sing cenderung sampeyan goleki ing tab Temokake.

Iki bisa kalebu rincian kaya:

  • Cathetan
  • Wah
  • hashtags
  • efek
  • Topik sing tren

3. Setelan piranti lan akun

Iki minangka setelan sing digunakake TikTok kanggo ngoptimalake kinerja. Nanging, amarga adhedhasar pilihan setelan siji-wektu tinimbang keterlibatan sing aktif, mula ora ana pengaruhe babagan apa sing sampeyan deleng ing platform kaya interaksi pangguna lan sinyal informasi video.

Sawetara setelan piranti lan akun sing kalebu ing algoritma TikTok yaiku:

  • Preferensi basa
  • Setelan negara (sampeyan bisa uga luwih seneng ndeleng konten saka wong ing negara sampeyan)
  • Jinis piranti seluler
  • Kategori kapentingan sing sampeyan pilih minangka pangguna anyar

Apa ora kalebu ing algoritma TikTok

Jinis konten ing ngisor iki ora bakal disaranake dening algoritma:

  • Isi duplikat
  • Konten sing wis sampeyan deleng
  • Isi panji algoritma minangka spam
  • Konten sing bisa ngganggu (TikTok menehi conto "prosedur medis grafis" utawa "konsumsi sah barang sing diatur")

Lan iki kabar apik kanggo kabeh pangguna TikTok anyar, utawa sing durung nggawe basis pengikut sing akeh. TikTok ora adhedhasar rekomendasi babagan jumlah pengikut utawa sukses sadurunge kanthi video kanthi kinerja dhuwur.

Manawa, akun sing duwe pengikut luwih akeh bakal entuk tampilan luwih akeh amarga wong-wong aktif nggoleki konten kasebut. Nanging, yen sampeyan nggawe konten sing apik sing bisa ngomong langsung karo target pamirsa, sampeyan duwe kesempatan kanggo mlebu ing kaca Kanggo Sampeyan sanajan bintang TikTok paling gedhe.

Ora yakin? Iki scoop langsung saka TikTok:

"Sampeyan bisa uga nemokake video ing feed sampeyan sing ora katon ... wis entuk akeh sing seneng…. Nggawa macem-macem video menyang feed For You menehi sampeyan kesempatan tambahan kanggo kesandhung ing kategori konten anyar, nemokake kreator anyar, lan ngalami perspektif anyar.

Tujuan sampeyan yaiku dadi salah sawijining pangripta anyar kanggo target pamirsa. Ing ngisor iki 9 tips kanggo mbantu sampeyan nindakake.

9 tips kanggo nggarap algoritma TikTok ing 2021

1. Ngalih menyang akun TikTok Pro

TikTok nawakake rong jinis akun pro, gumantung apa sampeyan dadi pangripta utawa bisnis. Nduwe akun Pro dhewe ora bakal mbantu nggawe video sampeyan ing kaca Kanggo Sampeyan, nanging ngalih menyang salah siji minangka bagean penting kanggo nguwasani algoritma TikTok.

Iki amarga akun Pencipta utawa Bisnis menehi akses menyang metrik lan wawasan sing bisa nuntun strategi TikTok sampeyan. Ngerteni sapa pamirsa sampeyan, nalika lagi aktif ing app, lan konten apa sing disenengi iku penting yen sampeyan pengin nggawe konten sing disenengi lan melu.

@tiktokforbusiness

Kanthi Akun Bisnis, sampeyan bisa ngakses Web Business Suite lan nutul wawasan utama, inspirasi lan liya-liyane! #learnontiktok #businesscheck

♬ swara asli - TikTok Kanggo Bisnis

Mangkene carane ngowahi dadi akun TikTok Business:

  1. Saka kaca profil sampeyan, tutul lambang telung titik ing sisih tengen ndhuwur layar.
  2. tutul Ngatur akun.
  3. pilih Ngalih menyang Akun Bisnis lan pilih kategori sing paling apik kanggo bisnis sampeyan.

2. Temokake subkultur sampeyan

Penting kanggo nemokake komunitas sing ana kanggo melu ing kabeh platform sosial. Nanging sifat algoritma TikTok ndadekake iki minangka langkah sing luwih penting ing aplikasi kasebut.

Iki amarga ora kaya ing jaringan sosial liyane, ing ngendi wong nggunakake akeh wektu kanggo melu karo akun sing wis dituruti, TikTokers nggunakake akeh wektu ing kaca Kanggo Sampeyan.

Yen sampeyan bisa nutul menyang komunitas sing wis ana-utawa subkultur-sampeyan luwih cenderung digedhekake menyang pamirsa sing tepat. Untunge, subkultur TikTok nglumpukake hashtags (luwih akeh babagan mengko).

Ngerteni subkultur sampeyan sing paling larang uga bisa mbantu nggawe konten sing nyambung kanthi asli karo TikTokers, nggawe kredibilitas sing luwih gedhe, kesetiaan merek, lan luwih akeh eksposur.

Sawetara subkultur paling dhuwur sing diidentifikasi dening TikTok yaiku:

#CottageCore

Kanggo penyayang pondokan negara, kebon, lan estetika lawas. Minangka TikTok, "Cetak kembang, nyulam, tanduran lan jamur."

@crescentshay

nggawe gaun cottagecore impenku (alias gaun daisy 🌼) - inspirasi saka gaun strawberry! #diy #fashion #cottagecore #strawberrydress

♬ Garis Tanpa Pancing - Ricky Montgomery

#MomsofTikTok

Kanggo hacks parenting lan relief komik.

@kodyeelyse

Entuk nugget ayam lan nginep sedhela 🤗 #queenteam #womensupportingwomen #momsoftiktok #UpTheBeat #fyp

♬ dc mahakhamidd – mahak

#Ecah / #Emboh

Dandanan Candy-colored lan fashion edgy kanggo roh free sing ngrangkul teknologi lan game.

@onigiri.nanaaa

EVERYDAY MAKEUP TUT ‼️ #fypシ #SHEINcares #rue21BeYouChallenge #makeup #makeuptutorial #egirl

♬ Kekasih - A-Wall

#FitTok

Tantangan fitness, tutorial, lan inspirasi.

@nicole_stange

$20 kanggo saben push-up lengen ... nggegirisi dheweke kanthi seneng #olahraga #olahraga #fittok #fitness#fyp#trend#fypシ #trend

♬ Sail – AWOLNATION

3. Nggedhekake wayahe pisanan

TikTok gerakane cepet. Iki dudu platform kanggo nambah intro sadurunge nyilem menyang daging video sampeyan. Pancing kanggo video sampeyan kudu menehi inspirasi kanggo pamirsa supaya mandheg nggulung.

Tarik perhatian lan tuduhake nilai nonton ing detik pisanan TikTok sampeyan.

Statistik iki asale saka iklan TikTok, nanging bisa uga kudu dipikirake babagan konten organik sampeyan: Mbukak video TikTok kanthi emosi sing kuat kayata kaget nggawe 1.7x ngangkat liwat isi sing diwiwiti kanthi ekspresi netral.

Contone, Fabletics ora mbuwang wektu menyang rutinitas fitness cepet iki:

@fabletik

Tingkatake game #olahraga karo pembakar awak bangku sing nyenengake @natashaswinter! #fabletics #gymtok #kesehatan

♬ As The World Caves In (LiamFawell Remix) – liamfawell

4. Tulis caption sing menarik

Sampeyan mung entuk 150 karakter kanggo katrangan TikTok, kalebu hashtags. Nanging iki ora dadi alesan kanggo nglirwakake real estate utama iki. Katrangan sing apik ngandhani para pamaca kenapa kudu nonton video sampeyan, sing nambah sinyal peringkat keterlibatan lan rampung video menyang algoritma.

Gunakake caption kanggo nggawe penasaran, utawa takon pitakonan sing nggawe obrolan ing komentar. Apa bisa ora nonton Guinness World Record TikTok sawise maca caption kasebut?

@guinnessworldrecords

Bakal cocok? 🍏 Wektu tantangan kanggo pemecah rekor nganganga mulut @samramsdell5 🇺🇸

♬ swara asli - Guinness World Records

5. Gawe video kanthi kualitas dhuwur khusus kanggo TikTok

Iki kudu jelas, ta? Konten sing berkualitas rendah ora bakal nemokake dalan menyang kaca Kanggo Sampeyan.

Sampeyan ora mbutuhake peralatan sing apik - nyatane, telpon minangka alat sing paling apik kanggo nggawe video asli. Apa sampeyan do mbutuhake cahya sing prayoga, mikropon sing apik yen bisa, lan sawetara suntingan cepet supaya konten tetep obah. TikToks bisa nganti 5 detik nganti 3 menit, nanging ngarahake 12-15 detik supaya pamirsa tetep melu.

Sampeyan kudu njupuk ing 9:16 format vertikal. Video sing dijupuk kanthi vertikal duwe rata-rata 25% tingkat nonton-tayang enem detik sing luwih dhuwur. Iki nggawe akal amarga njupuk real estate layar sing luwih akeh.

Rancang video kanggo diputer kanthi swara aktif. 88% pangguna TikTok ujar manawa swara "penting" ing platform kasebut. Trek kanthi cepet sing muter ing 120 utawa luwih dhetik saben menit nduweni tingkat tampilan sing paling dhuwur.

Lan manawa nggunakake fitur sing dibangun ing TikTok kaya efek lan perawatan teks. Miturut TikTok: "Fitur asli iki mbantu supaya konten sampeyan tetep asli ing platform sing uga bisa mbantu entuk luwih akeh kaca Kanggo Sampeyan!"

Sephora nganut konsep kasebut kanthi swap layar ijo ing TikTok iki:

@sepora

🌿 Wewangian resik sing paling laris sampeyan bakal seneng 🌿 😊 Digawe kanthi bahan-bahan sing apik.

♬ swara asli - sephora

Kanggo efek TikTok algoritma paling gedhe, coba eksperimen karo efek tren. TikTok ngenali iki ing menu efek.

Efek TikTok

6. Kirim ing wektu sing tepat kanggo pamirsa

Sanajan iki penting kanggo kabeh platform media sosial, utamane kanggo TikTok. Keterlibatan aktif karo konten sampeyan minangka sinyal kunci kanggo algoritma.

Saben pamirsa beda-beda, mula tonton video babagan cara golek wektu paling apik kanggo ngirim menyang TikTok kanggo akun sampeyan:

Kanggo nemokake wektu nalika pamirsa paling aktif ing app, priksa analitik akun Bisnis utawa Pencipta:

  • Saka kaca profil sampeyan, tutul lambang telung titik ing sisih tengen ndhuwur layar.
  • tutul Suite bisnis, banjur Analytics

grafik aktivitas pengikut kaping

Source: TikTok

Sampeyan uga bisa ngakses TikTok Analytics ing web. Kanggo katrangan luwih lengkap, kita entuk kiriman lengkap babagan carane entuk keuntungan maksimal saka TikTok Analytics.

Catetan: TikTok nyaranake ngirim 1-4 kaping saben dina.

7. Melu karo pangguna TikTok liyane

21% TikTokers ujar manawa dheweke rumangsa luwih nyambung karo merek sing menehi komentar babagan kiriman wong liya. Tetep ing ndhuwur komentar ing video sampeyan uga minangka kunci kanggo mbangun sinyal keterlibatan ing algoritma kasebut.

TikTok nawakake sawetara cara unik kanggo sesambungan karo pangripta TikTok liyane, kayata Duets, Stitch, lan balesan video kanggo komentar.

Stitch minangka alat sing ngidini sampeyan clip lan nggabungake momen saka konten TikTokers liyane menyang konten sampeyan.

@tiktok

Saiki Ngenalke: STITCH! Gawe kolaborasi paling apik karo kreator favorit 🎬

♬ swara asli - TikTok

Duet ngidini pangguna siji kanggo ngrekam "duet" karo pangguna liyane kanthi menehi komentar bebarengan karo video pangripta asli kanthi wektu nyata. Gordon Ramsay wis nggunakake alat iki kanggo ngritik resep TikTok:

@gordonramsayofficial

#duet karo @aldentediva Iki mesthi dadi Perjamuan Minggu sing dakkarepake 🤦‍♂️ #ramsayreacts #tiktokcooks #chickenparm

♬ Spongebob - Dante9k

Video balesan kanggo komentar ngidini sampeyan nggawe konten video anyar adhedhasar komentar utawa pitakonan ing kiriman sadurunge.

@tiktok

Arep mbales komentar karo video? Saiki sampeyan bisa! Kasedhiya saiki kanggo kabeh pangguna!

♬ swara asli - TikTok

Setelan gawan ing TikTok ngidini wong liya nggawe video Duet lan Stitch nggunakake konten sampeyan. Yen sampeyan pengin ngganti iki kanggo video tartamtu, tutul lambang telung titik ing video kanggo mbukak Setelan Privacy, banjur atur yen perlu.

Sampeyan uga bisa mateni fitur kasebut kanggo kabeh akun, nanging bakal mbatesi kesempatan kanggo pangguna TikTok liyane kanggo melu konten sampeyan, nyuda potensial panemuan.

8. Gunakake hashtags tengen

Sawetara jinis hashtags bisa mbantu nambah konten sampeyan ing algoritma TikTok:

Kanggo Sampeyan kaca hashtags

Tag kaya #fyp, #foryou, lan #foryoupage biasane digunakake kanggo nyoba mlebu ing kaca Kanggo Sampeyan. TikTok ora bakal ngonfirmasi manawa karya kasebut, nanging amarga jumlah akun sing digunakake, mula kudu dicoba, kaya sing ditindakake Chipotle ing kiriman iki.

@dewahoya

Iki kok guac ekstra btw #chipotle #guac #avocado #foodtiktok #resep #fyp

♬ swara asli - Chipotle

Hashtag trending

Kanggo nemokake hashtags tren, pindhah menyang Nggoleki tab, banjur tutul Trends ing sisih ndhuwur layar.

Dadi manawa kanggo njaga hashtags sing ana gandhengane karo tantangan. Tantangan hashtag minangka cara sing apik kanggo nggawe ide anyar kanggo konten nalika ngirim algoritma sawetara getaran tren sing apik.

Lan elinga: 61% TikTokers ujar manawa luwih seneng merek nalika nggawe utawa melu tren TikTok.

Sampeyan uga bisa nggoleki hashtag sing tren miturut wilayah ing Pusat Kreatif TikTok. Yen sampeyan nggoleki inspirasi, sampeyan uga bisa ndeleng TikToks sing paling trending miturut wilayah sajrone pitung utawa 30 dina pungkasan.

Yen sampeyan bisnis cilik, gunakake hashtags kanggo nutul menyang komunitas wong sing pengin ndhukung wirausaha mandiri kanthi hashtags bisnis cilik paling apik ing TikTok:

9. Gunakake swara lan musik sing trending

Rong pertiga (67%) TikTokers ujar manawa dheweke luwih seneng video merek sing nampilake lagu-lagu populer utawa tren. Lan, kaya sing wis dakkandhakake, melu tren apa wae minangka taruhan sing apik nalika ngarahake kaca Kanggo Sampeyan.

Dadi, kepiye sampeyan ngerteni lagu lan swara sing dadi tren?

Saka layar ngarep TikTok, tutul + lambang ing sisih ngisor, banjur tutul Wah ing Rekam Video kaca. Sampeyan bakal weruh dhaptar swara sing paling populer.

Kanggo ngerteni swara sing dadi tren karo pamirsa tartamtu, sampeyan kudu mriksa TikTok Analytics. Golek data iki ing Pengikut tab.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol