Seo

Cara Kerja Algoritma Twitter & Ngoptimalake

Nalika nerangake marketing dhewe ing ruang digital, pamilik bisnis mesthi duwe sing anyar kanggo dipikirake - apa iku nganyari inti Google utawa algoritma media sosial sing ganti.

Sapa wae sing nate nyoba nambah pengikut ing media sosial ngerti kepiye frustasi kanggo ndeleng konten sampeyan. Kanthi mayuta-yuta profil lan merek sing saingan kanggo relevansi, pamirsa duwe luwih saka kiriman sing padha kanggo njupuk ing sembarang wektu.

Sing mesthine kedadeyan karo Twitter, salah sawijining platform media sosial paling gedhe ing donya dening pangguna aktif saben wulan, kanthi udakara 463 yuta.

Nanging, sanajan angel banget, entuk akeh pengikut sing setia ing Twitter bakal cocog kanggo bisnis apa wae.

Lan bisa ditindakake. Deleng ing ngisor iki paling gedhe ing platform: PlayStation kanthi 16.9 yuta,  Xbox karo 13.5 yuta, lan Starbucks karo 11.4 yuta.

Saben uwong diwiwiti kanthi nol, nanging kabeh merek kasebut kudu nindakake apa wae sajrone pirang-pirang taun kanggo njupuk kauntungan saka algoritma Twitter lan bener-bener entuk konten sing katon dening pamirsa sing cocog.

Sampeyan bisa nindakake bab sing padha, nanging pendekatan wuta mbokmenawa ora bakal metu kanggo sampeyan; ana kakehan kompetisi kanggo sing.

Nanging, kenapa ora njupuk kauntungan saka algoritma Twitter nyata sing nemtokake apa sing dideleng pangguna adhedhasar kapentingan lan aktivitas ing platform kasebut?

Ngerteni algoritma bakal entuk sampeyan mung bagean saka dalan, sanadyan. Sisih liyane bakal mudhun menyang strategi konten sampeyan.

Dadi, ayo nyilem menyang algoritma Twitter lan nerangake carane sampeyan bisa ngoptimalake pendekatan media sosial.

Apa Algoritma Twitter?

Platform digital kayata Google lan aplikasi media sosial pancen apik tenan.

Dheweke mandhiri, utamane amarga algoritma sing wis dirancang kanggo wong-wong mau.

Algoritma Twitter ora beda karo algoritma sing digunakake dening raksasa media sosial liyane kayata Facebook lan Instagram.

Platform kasebut kudu nggunakake algoritma kanggo nuduhake konten menyang pangguna amarga ora ana cara logis kanggo ngetutake kabeh.

Ayo kula nerangake.

Ing sistem sing prasaja, sampeyan bakal weruh kabeh sing dikirim dening akun sing sampeyan tindakake ing urutan kronologis mbalikke.

Dadi, sepuluh akun ngirim sepuluh tweets, lan sampeyan bakal ngatur kabeh, karo sing paling anyar ing ndhuwur garis wektu Twitter sampeyan.

Nanging, nalika pangguna Twitter tweet kira-kira 500 yuta kaping dina, platform kasebut mbutuhake cara kanggo nyaring kabeh kanggo menehi pangguna feed timeline khusus sing bakal tetep melu.

Ketik: algoritma Twitter (salah siji saka sawetara, bener).

Kaya sing wis dakcritakake, kunci ing kene yaiku nggawe feed Twitter pangguna supaya cocog karo kepentingane.

Algoritma Twitter adhedhasar curating konten ing aktivitas sampeyan ing platform.

Nalika sampeyan sesambungan ing Twitter, sampeyan bakal seneng tweets tartamtu, tindakake akun tartamtu, lan retweets tartamtu sing disenengi. Twitter nggunakake kabeh iku kanggo nuduhake sampeyan tweets mikir sampeyan pengin ndeleng.

Siji titik penting sing kudu dielingake yaiku konten sing dideleng pangguna ora mesthi saka akun sing dituruti.

Twitter uga bisa nuduhake tweets saka akun sing padha karo akun pangguna. Algoritma kasebut nemtokake konten apa sing bakal ditampilake saka sumber kasebut adhedhasar akun sing sampeyan tindakake lan jinis tweet sing asring sampeyan senengi.

Kanggo pangguna, kabeh katon kaya iki: nalika pangguna milih garis wektu Ngarep, dheweke bakal ndeleng konten saka algoritma Twitter, bagean "yen sampeyan ora kejawab" saka tweets anyar saka akun sing padha tindakake, banjur kabeh liyane. "biasa" tweets saka akun sing padha tindakake.

Pangguna bisa ngowahi saklar algoritma kanggo mateni asumsi Twitter babagan kapentingan lan pindhah menyang mode "Tweet Paling Anyar" kanggo ndeleng dhaptar kronologis mbalikke kabeh tweets anyar saka akun sing padha tindakake.

Iku versi kondensasi babagan cara kerja algoritma Twitter.

Saiki, yen sampeyan nyoba nggatekake konten sampeyan ing platform, kepiye cara kerja ing algoritma kasebut? Sing bakal kita tindakake saiki.

Ngoptimalake Konten Sampeyan Kanggo Algoritma Twitter

Nalika sampeyan nyoba ngoptimalake konten Twitter supaya bisa dideleng dening pangguna paling akeh sing bakal dianggep cocog kanggo bisnis sampeyan, sampeyan kudu kerja ing kerangka algoritma platform kasebut.

Twitter bakal nggoleki barang tartamtu ing konten sampeyan kanggo nemtokake manawa "pantes" diselehake luwih dhuwur ing feed pamirsa.

Faktor-faktor kasebut ora nggumunake sampeyan, amarga sejatine padha karo kursus ing aplikasi media sosial saiki, nanging isih kudu dilebokake ing kene.

Iki minangka algoritma sing bakal "dielingi" amarga mutusake ing ngendi arep nempatake konten sampeyan:

  • Suwene suwene tweet kasebut digawe.
  • Sepira relevan tweet kasebut karo topik utawa ceruk pasar sampeyan dibandhingake karo sing diomongake wong liya ing papan kasebut. (Kaya ing Google, tembung kunci tartamtu bakal menehi tandha relevansi karo algoritma. Nindakake telusuran lanjut ing Twitter kanggo ndeleng isi apa sing ditampilake kanggo tembung kunci tartamtu.).
  • Kepiye pangguna melu ing tweet tartamtu lan tweets liyane saka akun sampeyan.
  • Apa tweet kalebu unsur visual kayata gambar, video, gif, utawa media liyane (kabeh umume luwih nyenengake tinimbang mung teks).

Kabeh iki bisa dimangerteni, lan sampeyan bisa ngerti apa sing diwenehake ing saben wong: Algoritma Twitter pengin nuduhake pangguna tweets sing anyar, relevan, wis menarik kanggo ewu wong liya, lan bisa uga melu ewonan liyane kanthi ngemot visual. media.

Dadi, nalika sampeyan nggawe konten kanggo akun Twitter bisnis sampeyan, elinga faktor kasebut, lan tumindak kanthi bener.

Sadurunge pindhah menyang bagean pungkasan, ayo ngringkes poin-poin utama sing wis dibahas nganti saiki.

Kita wis mbahas kenapa algoritma Twitter digawe lan cara kerjane. Sampeyan ngerti yen algoritma ngilangi tweets menyang konten sing dipilih kanthi algoritma, bagean "yen sampeyan ora kejawab", lan tweets kronologis mbalikke.

Sampeyan uga saiki ngerti babagan relevansi lan faktor jinis konten sing dianggep algoritma nalika nemtokake tweets sing bakal dituduhake marang para pengikut lan liya-liyane.

Iki minangka tips paling apik kanggo ngoptimalake strategi konten Twitter kanthi aktif kanggo ngarahake keterlibatan paling akeh saka target pamirsa ing platform.

1. Punapa mawon Panjenengan nindakaken, nindakaken Konsisten

Kanggo alasan apa wae, sawetara wong berjuang kanggo konsisten ing akun media sosial. Padha bisa ngirim kaping pindho dina kanggo patang dina lan banjur mudhun kanggo bab minggu sadurunge bali.

Jadwal kiriman kaya ngono ora bakal nggawe keterlibatan sampeyan utawa menangake sampeyan sing seneng lan pengikut sing sampeyan butuhake kanggo main game algoritma.

Pramila penting kanggo tetep konsisten ing strategi konten sampeyan.

Konsistensi nindakake akeh kanggo sampeyan. Siji-sijine, iku ndadekake sampeyan katon luwih profesional lan dipercaya, amarga bisnis ing ndhuwur marketing biasane ngirim ing jadwal kaya clockwork.

Keuntungan liyane saka konsistensi yaiku sampeyan duwe kesempatan luwih gedhe kanggo nggayuh kabeh wong sing dikarepake, amarga ora saben wong nggawa Twitter ing wektu sing padha saben dina. Akibaté, tweets sampeyan bisa dikubur nalika akeh pamirsa mlebu ing Twitter.

Kanthi netepi jadwal kaping telu dina saben dina, sampeyan menehi kasempatan paling apik kanggo nggayuh wong ora preduli nalika mlumpat ing Twitter.

Sawise sampeyan mbangun pengikut, wong bakal ngerti kapan ngarepake konten luwih akeh saka sampeyan, lan bisa uga ngenteni supaya bisa diterbitake.

2. Retweet kanthi strategis

Ora ana sing salah karo nambah Retweet menyang strategi konten sampeyan ing Twitter.

Retweeting ngidini pangripta kanggo nuduhake soko saka wong liya karo pandherekipun. Sanalika apa sing sampeyan Retweet konsisten karo olahpesen biasa, iki minangka cara sing apik kanggo terus nggayuh pamirsa kanthi konsisten.

Retweeting uga minangka cara kanggo nunggang popularitas saka liyane nalika isih menehi pandherekipun soko regane.

Sampeyan bisa retweet isi saka wong liya ing industri sampeyan utawa Retweet tweet lawas sampeyan dhewe sing nindakake kanthi apik.

Gawe retweet menyang jadwal posting sampeyan kanggo terus komunikasi karo pamirsa nalika tetep relevan karo konten.

3. Tetep Interesting

Yen sing paling penting saka kabeh kiriman iki kanggo sampeyan yaiku nggawe konten sampeyan menarik lan narik kawigaten kanggo ditemokake ing algoritma, iki bakal cukup kanggo aku.

Nanging, iku worth pointing metu mung apa "menarik" isi Twitter tegese.

Aku kasebut ing ndhuwur sing tweets karo media cenderung nindakake luwih apik amarga padha drive liyane engagement. Sapa sing pengin maca tweet nalika sampeyan bisa nonton GIF lucu utawa ndeleng gambar kanthi caption singkat?

Yen sampeyan ngirim konten sing bisa dienggo bareng, lucu, utawa stimulasi intelektual, sing nyengkuyung seneng.

Yen sampeyan nindakake ing jadwal sing konsisten, sing nyengkuyung ing ngisor iki.

Saiki, seneng lan nderek ora kudu nerjemahake bisnis luwih akeh kanggo sampeyan, nanging bisa mbantu nggawe pamirsa asli ing media sosial lan pungkasane nambah kesadaran merek sampeyan.

Ngerti Algoritma Twitter, Nanging Aja Obsess

Kita wis nutupi akeh ing kirim iki, nanging ana siji liyane sing arep dakkandhakake babagan algoritma Twitter: Aja kepengin banget.

Kaya nalika sampeyan nulis konten SEO, barang sing apik bakal munggah ing ndhuwur.

Aja nyawisake saben jam tangi kanggo ngerteni carane nggawe algoritma lan ndeleng barang sampeyan.

Tindakake tips iki, nanging fokus utamane kanggo ngasilake konten sing migunani kanggo pamirsa lan makili merek sampeyan.

Iki minangka cara paling apik kanggo tuwuh pamirsa Twitter kanthi nyata.

Sumber daya liyane: 

  • Twitter Analytics - Temokake Wawasan Pemasaran Twitter Paling Apik 
  • Twitter Niru TikTok Kanthi Loro Fitur Anyar
  • Pemasaran Media Sosial: Pandhuan Strategi Lengkap


Gambar Pilihan: tovovan/Shutterstock

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol