Carane

Carane ngedongkrak Sistem Panjenengan? Nggawe Komputer Sampeyan Luwih Cepet-Windows 10

Ningkatake Kinerja Komputer-

Nggarap kaya laptop utawa komputer desktop bisa uga cukup jengkel, manawa ana sing alon-alon lan mboko sithik utawa kabeh cepet.

Sanajan pangguna njaga laptop utawa PC kanthi apik, pancen nggumunake kanthi cepet kabeh kelangan momentum. Yen pangguna nggunakake Windows 10, 8, utawa 7, lan pangguna kepingin weruh kepiye laptop dadi sluggish.

Ana sawetara perkara sing bisa ditindakake para pangguna kanggo nyedhiyakake benjolan babagan linuwih. Malah mung sistem paling tuwa sing bisa urip maneh kanthi gampang lan mung sawetara komplikasi sing luwih abot.

Pemrograman, kaya hardware PC, saya suwe saya cepet, lan Windows 10 ora terkecuali. Iki pancen bener nalika nerangake peran ing pangembangan: yen pangguna nganyarke nganggo Windows 7 utawa luwih lawas, dheweke bakal kaget sepira cepet komputer bisa digunakake kanthi lengkap.

Nanging, yen pangguna bali maneh, ana sawetara pertimbangan liyane sing kudu dipikirake. Malah kanggo versi paling anyar, gleaming saka Piranti lunak tenan ora kebal kanggo shutdowns.

Akeh artikel optimasi Windows duwe cacat sing menehi saran marang pangguna supaya mateni sawetara karakteristik piranti lunak sing bisa digunakake, kalebu transisi grafis kasebut.

Mayoritas saran bakal mbantu pangguna kanthi bener nyepetake sistem Windows nalika ngorbanake estetika utawa migunani. Umume sing uga gratis, dene liyane mbutuhake tuku hardware lan piranti lunak.

Sawetara kaya gagasan utamane ing pungkasan bisa ningkatake kinerja sistem mung kanthi ngorbanake cemlorot estetis utamane wong-wong sing nggunakake PC sing ketinggalan jaman lan suda sing pengin entuk keuntungan kanthi cepet nanging ora peduli babagan fasilitas sing dipikirake.

Saben uwong kudu ngati-ati babagan iklan pembersihan database sing ngaku "Ngunggahake Kinerja Komputer!" amarga padha kerep mimpin menyang spyware.

Ana Sawetara Langkah

Nutup Program System Tray

Yen sistem mbutuhake sawetara wektu kanggo urip maneh, mesthine bisa uga ana akeh aplikasi sing mlaku bebarengan karo panel Window. Obyek ing menu setelan asring diwiwiti karo sistem lan banjur tetep urip nalika pangguna uga nggunakake. Kanggo pindhah menyang pilihan kasebut, pindhah menyang sisih tengen desktop banjur pilih simbol munggah.

Yen pangguna mbukak aplikasi apa wae sing ora dibutuhake pangguna, klik-tengen lan mateni kabeh.

Stop Programs Running on Startup

Aplikasi tartamtu sing dieksekusi kanthi otomatis nalika diluncurake, kaya sing ana ing taskbar, bisa ngalangi komputer. Sawetara, kalebu program antivirus kasebut, pangguna bisa uga ngrancang mlaku, nanging sawetara bisa uga ora dibutuhake.

Pencet Ctrl-Shift-Uwal kanggo mbukak Task Manager. Ing Task Manager klik Startup banjur Aktifake / Pateni program sing ora perlu.

Carane ngedongkrak Sistem Panjenengan? Nggawe Komputer Sampeyan Luwih Cepet-Windows 10

Pangguna bisa ndeleng kabeh sing biasane ditindakake nalika miwiti maneh, uga akibate, kanthi pindhah menyang bagean perusahaan Pengembangan.

Priksa manawa bagean kasebut ora kudu terus-terusan. Yen pangguna bisa mateni sawetara liyane sing penting, pendekatan kasebut migunani banget kanggo efisiensi. Nanging, sawetara program kasebut dibutuhake supaya pigura Window bisa digunakake.

Kita karo Microsoft sing diidentifikasi minangka distributor, umpamane, bisa uga paling cocog. Yen pangguna ora yakin, mung ninggalake dhewe utawa nindakake telusuran gambar Google kanggo sinau luwih lanjut.

Bener bener lan pilih Mateni kanggo instal. Elinga yen pangguna ora mateni aplikasi kasebut; dheweke mung mateni anggepan yen iki pancen ditindakake nalika diluncurake.

Tinimbang nggunakake Command Prompt, pangguna kudu golek Konfigurasi ing Windows 7.

Nganyari Windows, Drivers lan Aplikasi

kedhaftar mbokmenawa wis krungu sing iku pancene alesan apik kanggo njaga sistem komputer anyar diwenehi tujuan safety. Iki pancen bener, lan iki bisa nambah kanthi efisiensi.

Yen ana pilihan dirilis, pigura Window bakal menehi pangguna respon otomatis. Kabeh pangguna pancene kudu nggawe pancen manawa pangguna ora Nanging panggolekan watara maneh.

Pangguna bisa tansah mriksa maneh yen pangguna curiga yen ora nggatekake upgrade. Setelan Placement utawa simbol preferensi saka garis Menu. Banjur navigasi menyang Pembaruan sistem operasi> Nganyarke & Keamanan.

Pembalap lan piranti lunak, saliyane versi Windows, kudu dianyari. Iki misale jek mupangati ing syarat-syarat kalebu keamanan lan linuwih.

Mbusak File sing Ora Perlu

Laptop, ora kaya lemari lan lemari, dadi rame. Pangguna ngerti manawa ana, sanajan wong ora bisa ndeleng iki, lan bisa uga mengaruhi fungsi sistem kasebut.

Iki pancene utamane yen pangguna asring nggarap file sing akeh banget, kalebu foto sing dhuwur, rekaman musik, uga film.

Praktek mbusak file lan folder seminggu sepisan lan mbusak tong sampah sawise iku kanggo mbukak sumber daya. Yen pangguna nindakake ing jadwal pancet, pangguna bakal kurang kamungkinan kanggo nglirwakake apa tenan ing file lan folder, lan banjur padha bakal kurang kuwatir bab sengaja kelangan informasi penting.

Upgrade Hardware

Sanajan pangguna wis kesel kabeh opsi sing kasebut ing ndhuwur, bisa uga wektu kanggo nganyarke hardware komputer. Iki mung akeh kegiatan sing bisa ditindakake para pangguna kanggo nandur modal:

Nambah SSD: Sanajan HDD nyedhiyakake kamar sing luwih gedhe kanthi biaya diskon, nginstal SSD bisa nyepetake komputer kanthi signifikan.

Tambah jumlah RAM ing komputer: Yen pangguna duwe komputer sing wis lawas, ora bakal duwe kapasitas sing cukup kanggo ngoperasikake aplikasi modern kanthi bener.

Salajengipun, yen pangguna mbukak sawetara app ing wektu sing padha, sistem ora bakal cukup Random - memori akses (RAM) kanggo njaluk dening. Ngenalke RAM tambahan bakal nambah sing mbutuhake.

Priksa Malware

Ransomware (piranti lunak mbebayani) minangka istilah umum sing nuduhake piranti lunak jahat sing bisa ngrusak sistem. Iki bisa asalé saka sawetara panggonan, kayata pranala ing email, piranti lunak perusahaan, lan kadhangkala uga iklan (malvertisements).

Spyware bisa kalem mudhun piranti, saliyane kamungkinan inflicting karusakan langgeng kanggo piranti.

Nginstal piranti lunak proteksi virus sing apik sing bisa mbantu nglindhungi komputer saka virus uga bebaya liyane. Ana sawetara solusi gratis sing bisa diakses, mula pangguna ora kudu mbayar dhuwit.

Jalanake Disk Cleanup

Bingkai jendela nduweni sarana terintegrasi kanggo mbusak sampah sing saya suwe saya suwe.

Menyang Menu Setelan > Sistem lan Keamanan > Alat Administratif,

Pilih Disk Utility saka dhaptar.

Pangguna bisa milih format file sing pengin dibusak lan banjur klik OK. Banjur pilih apa wae sing pengin dibusak dening pangguna sistem komputer kanthi ngeklik Clean up computer system.

Pangguna bisa nginstal piranti lunak kanggo mbantu yen ora milih langsung.

Tip Umum liyane

Banjur temenan, piranti lunak sistem komputer ora mung faktor nyeret barang mudhun. Prilaku komputasi tartamtu, uga akeh aplikasi lan platform liyane, bisa uga disalahake amarga kinerja lesu. Mangkene sawetara pitunjuk tambahan kanggo mbantu individu miwiti:

Jaga Komputer Resik

Sanadyan katon jelas, lebu lan endapan bisa uga alon-alon komputer. Njaga laptop kanthi manual kanthi rutin bisa mbantu supaya bisa mlaku luwih cepet lan ngontrol suhu.

Kanggo ngresiki file sauntara, mbukak (pencet Ikon Jendela) % temp% lan mbusak kabeh.

Carane ngedongkrak Sistem Panjenengan? Nggawe Komputer luwih cepet-Windows 10-2

Kanggo mbusak file prefetch, mbukak (pencet Ikon Jendela) "prefetch"lan mbusak kabeh file-

Carane ngedongkrak Sistem Panjenengan? Nggawe Komputer luwih cepet-Windows 10-3

Kanggo ngresiki Disk, mbukak (pencet Ikon Jendela) "cleanmgr"lan pilih kabeh kothak centhang lan mbusak-

Carane ngedongkrak Sistem Panjenengan? Nggawe Komputer luwih cepet-Windows 10-4

Mbusak Ekstensi Browser sing Ora Digunakake

Iki bisa nyebabake pengalaman internet komputer dadi alon, lan luwih becik nindakake pangopènan sing kerep banget.

Wiwiti maneh kanthi rutin

Meh kabeh sing dibutuhake pangguna saiki yaiku sepatu anyar. Nganyari sistem lan nyoba mateni aplikasi sing diblokir bisa ditindakake kanthi reboot sistem. Bisa uga dadi pilihan sing cerdas kanggo mencet restart supaya pangguna bisa njupuk secangkir teh nalika arep ngaso.

Mbukak program simultaneous luwih sithik

Informasi babagan beban kadhangkala bisa ngrusak kinerja sakabèhé, lan nggunakake macem-macem aplikasi ing wektu sing padha bisa nyuda pc. Mbangun pakulinan kanggo nutup program tinimbang mung nyilikake program, lan pangguna kudu sok dong mirsani prabédan.

Maca uga-

  • Cara Nyambungake Airpods menyang Mac
  • Sinau Dasar Power BI Desktop. Cara kerjane?
  • Sinau Dasar Analisis Data. Apa Data Analytics?

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol