Wordpress

Cara Ngonfigurasi Setelan Cache Total W3 kanggo Situs WordPress Sampeyan

Kanthi luwih saka 1 yuta panginstalan aktif, W3 Total Cache minangka salah sawijining plugin caching lan optimasi sing paling populer ing repositori WordPress. Ora kaya plugin optimasi WordPress liyane sing nawakake antarmuka sing luwih gampang lan lancar, W3 Total Cache menehi kontrol lengkap babagan konfigurasi caching situs WordPress sampeyan.

Rincian setelan W3TC ndadekake plugin sing cocog kanggo pangguna lan pangembang maju sing pengin ngontrol situs WordPress. Ing artikel iki, kita bakal nliti setelan W3 Total Cache, lan bakal menehi konfigurasi sing disaranake kanggo nambah kinerja situs WordPress sampeyan.

Yen sampeyan lagi Behmaster pangguna, sampeyan ora perlu ngonfigurasi setelan tartamtu ing W3 Total Cache amarga tumpukan hosting kita wis akeh optimasi sing dibangun. Contone, caching kaca tingkat server liwat NGINX diaktifake kanthi standar ing kabeh Behmaster situs, supaya sampeyan ora perlu kanggo ngaktifake ing W3 Total Cache. Yen sampeyan nyetel W3TC ing Behmaster-situs tuan rumah, mung mbayar manungsa waé ekstra kanggo instruksi persiyapan ing ngisor iki. Kita mesthi bakal ngandhani yen setelan tartamtu ora perlu utawa kompatibel karo Behmaster.

Cara Instal W3 Total Cache

Yen sampeyan ora duwe W3 Total Cache sing diinstal ing situs sampeyan, sampeyan bisa nginstal langsung ing dashboard WordPress sampeyan. Mung nelusuri "W3 Total Cache" ing kaca "Tambah Plugins" lan nginstal.

Instal W3 Total Cache.
Instal W3 Total Cache.

Ana uga versi Pro saka W3 Total Cache, sing bisa dituku ing situs web BoldGrid. Versi Pro dilengkapi sawetara fitur tambahan kaya REST API caching, Google Maps caching, lan ekstensi tambahan. Ing artikel iki, kita bakal nggunakake versi gratis saka repositori plugin WordPress.

Ningkatake kinerja situs #WordPress 🚀 lan kontrol fitur canggih kanthi pandhuan kanggo setelan W3 Total Cache ⚡️Klik kanggo Tweet

Endi Setelan Cache Total W3 disimpen?

Sawise nginstal W3 Total Cache, sampeyan bakal weruh tab "Kinerja" ing sidebar ing dashboard admin WordPress sampeyan. Ngeklik tab "Kinerja" bakal mbukak macem-macem submenu kaya "Setelan Umum", "Cache Kaca", "Minify", lan liya-liyane.

W3 Total setelan sidebar Cache.
W3 Total setelan sidebar Cache.

Sampeyan uga bisa ngakses setelan W3 Total Cache nggunakake tab "Kinerja" ing toolbar admin WordPress sampeyan.

W3 Total setelan toolbar admin Cache.
W3 Total setelan toolbar admin Cache.

Cara Ngresiki W3 Total Cache

Sadurunge kita mangerteni carane ngatur W3 Total Cache, ayo cepet-cepet goleki carane ngresiki utawa mbusak cache. Yen sampeyan nglayang ing tab "Kinerja" ing toolbar admin, sampeyan bakal weruh rong pilihan purge.

  1. Ngresiki Kabeh Cache - ngresiki kabeh cache bebarengan.
  2. Modul Purge - ngresiki cache individu (contone, aset sing dikurangi, cache kaca, cache obyek, lsp.).
Cuci W3 Total Cache.
Cuci W3 Total Cache.

W3 Total Setelan Umum Cache

Ayo nyilem menyang menu "Setelan Umum" W3 Total Cache kanggo ngatur sawetara setelan dhasar.

kaca Cache

Kanthi gawan, saben panyuwunan menyang situs WordPress sampeyan diwenehake kanthi wektu nyata. Kanggo jinis situs tartamtu kayata toko eCommerce utawa forum diskusi, rendering dinamis cocog. Nanging, kanggo blog, situs warta, lan situs liyane sing ora mbutuhake konten dinamis, nambah lapisan caching kaca bisa nambah kinerja lan nyuda beban server.

Aktifake cache kaca ing W3TC.
Aktifake cache kaca ing W3TC.

Yen situs sampeyan di-host ing Behmaster, sampeyan ora perlu kuwatir babagan caching kaca. Kita duwe konfigurasi tingkat server kinerja dhuwur sing kanthi otomatis nyimpen kaca situs menyang file HTML statis. Yen host sampeyan ora nawakake caching kaca, sampeyan bisa ngaktifake cache kaca ing plugin W3 Total Cache.

minify

Ngurangi aset HTML, CSS, lan JavaScript sampeyan bisa nyuda ukuran kaca situs sampeyan kanthi ngilangi spasi kosong sing ora perlu. Kanggo umume situs WordPress, ngaktifake fitur "Minify" W3 Total Cache lan milih opsi "Otomatis" kanggo "Minify Mode" bakal apik.

Minifikasi aset HTML, CSS, lan JavaScript ing W3TC.
Minifikasi aset HTML, CSS, lan JavaScript ing W3TC.

Ing sawetara kasus, nyuda aset bisa nyebabake kode CSS utawa JavaScript rusak, sing asring nyebabake kesalahan sing katon ing frontend. Yen sampeyan ngerteni masalah sing ora biasa ing situs sampeyan sawise nyuda aset, disaranake nggarap pangembang kanggo ngenali aset sing nyebabake masalah. Sawise iku, sampeyan bisa nggunakake fitur "Minify" ing mode manual, sing ngidini sampeyan ngliwati minifikasi kanggo file CSS lan JavaScript tartamtu.

Cache Opcode

WordPress minangka CMS dinamis, tegese para pekerja PHP terus-terusan ngeksekusi kode ing latar mburi. Cache opcode mbantu nyepetake situs sampeyan kanthi nyimpen kode PHP sing dikompilasi, sing nggawe panjalukan sabanjure sing mbutuhake kode sing padha luwih cepet.

Aktifake cache opcode ing W3TC.
Aktifake cache opcode ing W3TC.

Yen situs sampeyan di-host ing Behmaster, sampeyan ora kudu padha sumelang ing bab mbisakake lapisan caching opcode ing W3 Total Cache. Kita ngaktifake OPcache, cache opcode, ing kabeh lingkungan urip. OPcache dipateni ing lingkungan pementasan kanggo mesthekake kode PHP sing dikompilasi ora di-cache lan ora ngganggu pangembangan situs lan debugging.

Yen host sampeyan ora nawakake cache opcode, disaranake ngaktifake ing W3 Total Cache. Elinga yen fitur cache opcode mung kasedhiya ing versi Pro saka W3TC.

Cache Database

Database W3TC nyimpen asil pitakon database MySQL. Nalika fitur iki pancen migunani, disaranake supaya dipateni lan nggunakake cache obyek.

Cache database ing W3 Total Cache.
Cache database ing W3 Total Cache.

Kita wis nemokake manawa ing sawetara kasus, fitur cache database bisa nyebabake panggunaan CPU sing dhuwur. Iki tegese jumlah CPU sing disimpen kanthi nyimpen asil query database bisa diimbangi kanthi nambah CPU sing dibutuhake kanggo fitur iki.

Cache Objek

Ing konteks WordPress, cache obyek nyimpen asil pitakon database sing wis rampung. WordPress bener duwe cache obyek sing dibangun, nanging mung nyimpen data kanggo mbukak kaca siji. Iki ngidini rendering kaca sing luwih efisien amarga njamin mbukak kaca ora perlu mbuwang sumber daya CPU sing nganggo pitakon database sing padha.

Nalika cache obyek standar WordPress mesthi migunani kanggo kinerja, cache obyek sing nahan data ing kabeh kaca luwih apik! W3TC kang "Obyek Cache" fitur nambah script caching adat ing Panjenengan /wp-content direktori, lan ngganti prilaku cache obyek WordPress kanggo nahan data terus-terusan (ing pirang-pirang beban kaca).

Disaranake ngaktifake fitur cache obyek W3TC ing situs WordPress sampeyan kanggo nyepetake panjaluk sing nggunakake pitakon database yen situs sampeyan ora di-host ing Behmaster.

W3 Total cache obyek Cache.
W3 Total cache obyek Cache.

Yen situs sampeyan di-host ing Behmaster, kita nawakake lapisan caching obyek kanthi kinerja dhuwur sing didhukung dening tambahan Redis. Redis minangka toko struktur data memori open-source sing asring digunakake kanggo aplikasi basis data lan broker pesen.

Wiwit Redis nyimpen data ing RAM, ngidini WordPress ngakses data cache saka cache obyek sing terus-terusan sing luwih cepet tinimbang konfigurasi cache obyek tradisional.

Cache Browser

Caching browser bisa nyepetake situs WordPress sampeyan kanthi nyimpen aset statis kaya CSS, JavaScript, gambar, lan font sacara lokal. Caching browser nggunakake wektu kadaluwarsa kanggo nemtokake suwene kanggo cache aset. Ing web modern, umume pangembang nemtokake wektu kadaluwarsa 1 taun kanggo aset statis.

Aktifake cache browser ing W3 Total Cache.
Aktifake cache browser ing W3 Total Cache.

Kanggo situs sing di-host ing Behmaster, kita ngetrapake periode cache 1 taun kanggo file statis. Iki bisa diverifikasi kanthi mriksa cache-control header kanggo file statis sing di-host ing Behmaster. Yen host web sampeyan ora ngetrapake "wektu kadaluwarsa sing adoh" kanggo cache browser, sampeyan bisa ngaktifake fitur "Cache Browser" ing W3 Total Cache lan ngatur wektu kadaluwarsa.

CDN (Jaringan Pangiriman Konten)

Yen sampeyan nggunakake CDN, utawa jaringan pangiriman konten, kanggo mbukak file statis menyang pusat data ing saindenging jagad, sampeyan bisa ngatur W3 Total Cache kanggo nulis ulang URL kanggo "file tema, lampiran perpustakaan media, CSS, JS" lan liya-liyane karo sampeyan. Jeneng host CDN.

Setelan CDN ing W3 Total Cache.
Setelan CDN ing W3 Total Cache.

Yen situs sampeyan di-host ing Behmaster, disaranake nggunakake Behmaster CDN, jaringan pangiriman konten kinerja dhuwur sing didhukung dening KeyCDN. kapan Behmaster CDN diaktifake, URL file statis bakal kanthi otomatis ditulis maneh kanggo dilayani Behmaster CDN.

Yen sampeyan luwih seneng nggunakake panyedhiya CDN liyane utawa yen situs sampeyan ora di-host ing Behmaster, sampeyan bisa ngaktifake fitur "CDN" ing W3 Total Cache lan nambah URL CDN sampeyan.

Mbalikke Proxy

Proxy mbalikke dumunung ing antarane server web lan WordPress, lan bisa digunakake kanggo nindakake macem-macem manipulasi adhedhasar logika ing panjalukan sing mlebu. W3TC ndhukung Varnish, yaiku "akselerator HTTP" sing populer kanggo caching lan nglayani data kanthi tujuan nyuda beban mburi.

Kanggo nggunakake Varnish, paket Varnish kudu diinstal dhisik dening host sampeyan. Yen sampeyan lagi a Behmaster pelanggan, aja ngaktifake pilihan proxy mbalikke amarga infrastruktur kita ora dirancang kanggo nggarap Varnish.

Pangalaman pengguna

Optimasi "Pengalaman Panganggo" W3TC ngidini sampeyan ngaktifake loading malas, mateni emojis, lan mateni wp-embed.js naskah. Disaranake ngaktifake loading males ing situs WordPress kanggo nyepetake muatan kaca. Yen sampeyan durung nggunakake browser-native utawa plugin basis loading puguh, disaranake nggunakake W3 Total Cache kanggo loading puguh.

Setelan pengalaman pangguna ing W3TC.
Setelan pengalaman pangguna ing W3TC.

Ing jagad saiki, umume sistem operasi duwe dhukungan kanggo emojis. Dadi, sampeyan bisa uga pengin mateni skrip emoji sing kalebu WordPress yen sampeyan dudu pangguna emoji sing abot. Nggunakake W3TC kanggo mbusak wp-emoji-release.min.js bakal mbantu sampeyan nyukur panjaluk HTTP lan mbusak ~ 10KB saka kaca sampeyan.

Kajaba iku, yen sampeyan ora masang kiriman WordPress, sampeyan bisa mateni wp-embed.js karo W3 Total Cache. Mateni skrip iki ora bakal mengaruhi fungsi oEmbed kanggo nyisipake video YouTube, stream SoundCloud, lsp.

aneka

W3 Total Cache duwe sawetara setelan sing bisa diatur uga. Yen sampeyan pengin nampilake widget dashboard Google Page Speed ​​ing WordPress, sampeyan bisa ngetik tombol Page Speed ​​API. Ana uga pilihan kanggo nampilake rating Kacepetan Kaca ing garis menu kanggo saben kaca ing situs WordPress sampeyan.

Setelan sing beda-beda ing W3 Total Cache.
Setelan sing beda-beda ing W3 Total Cache.

Kanggo setelan liyane kaya "path file konfigurasi server NGINX", "aktifake ngunci file", "ngoptimalake kaca disk sing ditingkatake lan nyilikake caching disk kanggo NFS", disaranake ninggalake ing setelan gawan kajaba sampeyan duwe alasan khusus kanggo ngganti.

Debug

Yen sampeyan ngatasi masalah ing situs sampeyan, W3 Total Cache duwe menu "Debug" sing migunani sing ngidini sampeyan mateni lapisan caching lan setelan optimalisasi tartamtu. Contone, yen sampeyan ndeleng kesalahan visual ing situs sampeyan, sampeyan bisa ngaktifake mode debug kanggo pilihan "Minify", sing bakal nglebokake komentar HTML menyang kode sumber kaca kanggo mbantu ngatasi masalah.

Mode debug ing W3 Total Cache.
Mode debug ing W3 Total Cache.

Amarga fitur mode debug nyedhiyakake beban tambahan ing sumber daya server, disaranake mung nggunakake ing lingkungan pementasan utawa sajrone jam lalu lintas sithik. Salajengipun, pesthekake mateni mode debug sawise sampeyan ngrampungake masalah sampeyan!

Setelan Impor / Ekspor

Sawise rampung ngatur setelan, sampeyan bisa nggunakake fungsi "Impor / Ekspor" W3TC kanggo nggawe serep konfigurasi sampeyan. W3 Total Cache nduweni akeh setelan, supaya bisa ngekspor serep lengkap iku apik kanggo katentreman atine. Salajengipun, ngijini sampeyan kanggo gampang nurun konfigurasi W3TC adat ing macem-macem situs tanpa kudu manual ngatur apa-apa.

Ngimpor lan ngekspor setelan W3TC.
Ngimpor lan ngekspor setelan W3TC.

W3 Total Cache Setelan - Kaca Cache

Ayo nyilem menyang setelan "Page Cache" W3 Total Cache. Elinga yen situs sampeyan di-host ing Behmaster, sampeyan ora perlu kuwatir bab caching kaca – dadi bebas ngliwati bagean iki.

  • Kaca Depan Cache - Kanggo umume situs, kaca ngarep biasane minangka kaca sing entuk lalu lintas paling akeh. Dadi, disaranake ngaktifake setelan iki.
  • Panganan Cache – WordPress ngasilake macem-macem feed RSS, sing ngidini aplikasi lan layanan eksternal kaya Feedburner nampilake konten situs sampeyan. Nalika RSS saiki ora populer kaya biyen, kita isih nyaranake ngaktifake setelan iki.
  • SSL Cache (Panjaluk HTTPS) – Yen server web sampeyan ora meksa HTTPS kanggo kabeh panjaluk sing mlebu, ngaktifake setelan iki bisa duwe pengaruh positif ing kinerja. Yen sampeyan wis meksa HTTPS ing tingkat server web, ora perlu ngaktifake iki.
  • URI Cache kanthi Variabel String Query – String pitakon minangka parameter sing ditambahake ing mburi URL (contone /?version=123). String pitakon asring digunakake kanggo njaluk lan nampilake data tartamtu saka database WordPress sampeyan. Umumé, tujuan string pitakon yaiku njaluk versi kaca sing unik, mula disaranake supaya iki dipateni kajaba sampeyan duwe string pitakon tartamtu sing pengin disimpen ing cache.
  • Kaca Cache 404 (Ora ditemokake) - Kanthi gawan, W3TC tetep opsi iki dipatèni. Alesan kanggo iki kamungkinan amarga prilaku caching yen sampeyan nggunakake cara caching kaca "Disk Enhanced". Kanthi pilihan sing dipilih, 404 kaca ngasilake 200 kode respon. Saenipun, 404 kaca kudu ngasilake 404 kode respon, mula disaranake nyoba setelan iki nganggo konfigurasi caching kanggo ndeleng manawa kompatibel.
  • Aja Cache Kaca kanggo Pangguna Mlebu – Disaranake ngaktifake pilihan iki. Pangguna sing mlebu biasane nggarap nganyari kaca. Kanthi caching aktif, pangguna kudu mbusak cache terus-terusan supaya bisa ndeleng nganyari kaca.
  • Aja Cache Kaca Kanggo Dhapukan pangguna tartamtu - Opsi iki ngidini sampeyan ngliwati cache kanggo peran pangguna WordPress tartamtu. Yen opsi "aja cache kaca kanggo pangguna sing mlebu" wis aktif, pilihan iki ora bakal ana pengaruh ing prilaku cache.

Aliases

Fitur "Aliases" W3 Total Cache ngidini sampeyan nyimpen isi WordPres sing padha sing kasedhiya ing macem-macem domain. Kita ora nyaranake ngaktifake fitur iki. Yen situs WordPress sampeyan bisa diakses liwat domain sing beda-beda (umpamane domain.com lan www.domain.com), luwih becik nyiyapake aturan 301 pangalihan kanggo nerusake panjalukan menyang domain utama supaya ora duplikat hukuman konten saka Google lan mesin telusur liyane.

Preload cache

Fitur "Cache Preload" nyusup ing peta situs sampeyan lan njaluk panjaluk menyang kaca situs sampeyan supaya bisa mbukak cache kaca. Kanggo umume situs, disaranake mateni preload cache amarga bisa nyebabake lonjakan sumber daya server sing ngimbangi keuntungan kinerja potensial.

Yen sampeyan pengin ngaktifake preloading cache, W3TC ngidini sampeyan nemtokake URL peta situs, interval nganyari, lan kaca saben interval. Priksa manawa sampeyan ora nyetel "interval nganyari" lan "kaca saben internal" dhuwur banget kanggo nyuda kemungkinan lonjakan CPU.

Kebijakan Pembersihan

W3TC's "Purge Policy" ngidini sampeyan nemtokake kaca lan feed sing pengin dibusak kanthi otomatis sawise kiriman diterbitake utawa diowahi. Kanggo umume situs, setelan gawan (kaca ngarep, kaca kiriman, lan feed blog) kudu cukup. Yen sampeyan pengin nambah kaca tambahan menyang kabijakan purge, ana macem-macem opsi sing bisa dikonfigurasi.

REST API

API REST sing kalebu WordPress ngidini sampeyan takon data sing diformat JSON. REST API digunakake dening macem-macem plugin, lan penting kanggo persiyapan WordPress tanpa sirah. Gumantung ing kasus panggunaan sing tepat kanggo REST API, cache asil pitakon bisa uga apik. Caching API REST kalebu ing kategori "yen sampeyan butuh, sampeyan bakal ngerti", dadi yen sampeyan ora yakin ngaktifake cache REST API, disaranake ninggalake "Aja Cache".

Linuwih

Ing opsi cache kaca "Lanjutan" W3TC, sampeyan bisa ngatur macem-macem setelan kalebu "strings pitakon sing ditampa", "agen pangguna sing ditolak", setelan bypass cache granular, lan liya-liyane. Contone, yen sampeyan kudu ngatur W3 Total Cache kanggo tau cache kiriman ing kategori tartamtu utawa tag, sampeyan bakal bisa nindakake ing "Advanced" pilihan.

Amarga setelan kasebut bisa dadi spesifik situs, ora ana "setelan sing disaranake" sing bisa diwenehake. Kanthi ujar kasebut, yen sampeyan pengin ngatur aspek sing spesifik saka prilaku caching kaca situs sampeyan, mesthi menehi pilihan sing luwih maju.

W3 Total Setelan Cache - Minify

Sabanjure, ayo goleki setelan "Minify" W3 Total Cache.

  • Tulis maneh Struktur URL - Setelan iki mengaruhi struktur URL aset cilik. Disaranake supaya tetep aktif supaya URL sampeyan katon "ayu".
  • Pateni Minify kanggo Pangguna Mlebu - Yen sampeyan nindakake sawetara pemecahan masalah utawa debugging, mateni minifikasi kanggo pangguna sing mlebu bisa uga migunani. Yen ora, disaranake supaya opsi iki dipateni.

HTML & XML

Ing bagean "HTML & XML", sampeyan bisa ngatur setelan minification HTML.

  • Minifikasi CSS Inline - Disaranake ngaktifake pilihan iki kanggo mbusak spasi putih ing inline CSS.
  • Minifikasi JS inline - Disaranake ngaktifake pilihan iki kanggo mbusak spasi putih ing inline JavaScript. Ing sawetara kasus, minifikasi JS bisa nyebabake kesalahan kode. Yen ngaktifake pilihan iki ngrusak fungsi situs sampeyan, mateni.
  • Aja nyilikake feed - Disaranake supaya opsi iki dipateni. Feed mung digunakake dening pembaca RSS lan layanan liyane sing padha, mula feed cilik ora perlu.
  • Ngilangi garis putus- Opsi iki dipateni kanthi gawan, lan kita ora nyaranake ngaktifake kanggo mesthekake situs sampeyan bisa dirender kanthi bener.

JS

Ing bagean "JS", sampeyan bisa ngatur setelan minifikasi JavaScript.

  • Operasi ing Area - Opsi iki ngidini sampeyan milih "jinis embed" kanggo JavaScript sing diminimalisir. Kanggo file JS sadurunge lan sawise , sampeyan bisa milih antarane "blocking", "non-blocking", "non-blocking using async", lan "non-blocking using defer". Nalika cara loading non-blocking biasane ngasilake kinerja sing luwih apik, nanging ora mesthi 100% kompatibel karo kabeh kode JavaScript. Salajengipun, "async" lan "defer" duwe kasus panggunaan sing beda banget. Mangkono, disaranake nggunakake metode "blocking" standar kajaba sampeyan ngerti babagan quirks JavaScript sing ora mblokir.
  • Minify utawa Gabungan Mung - Sampeyan bisa milih ing antarane rong mode optimasi kanggo JavaScript. Nalika "Minify" dipilih, file JS sampeyan bakal digabungake lan dikurangi. Yen sampeyan milih "Nggabungake Mung", banjur file JS gabungan sing diasilake ora bakal dikurangi. Yen sampeyan ngalami masalah sing gegandhengan karo minifikasi lan ora pengin debug kanggo ngerteni skrip endi sing nyebabake masalah kasebut, milih pilihan "Mung Gabung" bisa ndandani kesalahan kasebut.
  • HTTP/2 Push – Yen server sampeyan ndhukung HTTP/2 Server Push, ngaktifake pilihan iki bisa mbantu nyuda wektu mbukak kaca. HTTP/2 Server Push nyurung file menyang pengunjung sadurunge dijaluk. Disaranake nindakake tes sing nyukupi sadurunge ngaktifake pilihan iki ing lingkungan produksi amarga Server Push asring disalahake. Server Push ora becik kanggo file JavaScript sing luwih gedhe, lan sampeyan pengin mesthekake yen keuntungan luwih gedhe tinimbang ngemot file JS langsung saka cache browser pengunjung.

CSS

Ing bagean "CSS", sampeyan bisa ngatur setelan minification CSS.

 

  • Gabung wae - Ora kaya file JavaScript, CSS biasane ora nandhang masalah sing gegandhengan karo minifikasi. Dadi, kita ora nyaranake ngaktifake "Mung Gabung".
  • Ngilangi Komentar sing Dijaga - Setelan iki mbusak komentar saka file CSS. Disaranake ngaktifake pilihan iki kanggo nyuda ukuran file sabisa.
  • Ngilangi Line Break - Setelan iki mbusak baris break saka file CSS. Disaranake ngaktifake opsi iki uga. Yen sampeyan ngelingi masalah tampilan sawise ngaktifake "Line Break Removal", mateni.

Linuwih

Bagean "Lanjutan" ngemot sawetara setelan tambahan kanggo ngatur prilaku minifikasi.

  • Nganyari File Eksternal Saben - W3TC ngidini sampeyan nemtokake jumlah wektu antarane nganyari file CSS lan JS. Kanthi setelan gawan 86400 detik, aset sampeyan bakal diundhuh lan dikurangi saben 24 jam. Yen situs sampeyan ora kerep owah-owahan, aja ragu-ragu nyetel wektu sing luwih suwe.
  • Interval Ngumpulake Sampah – Setelan periode wektu iki nemtokake sepira kerepe data cache kadaluwarsa dibusak. Setelan gawan yaiku 24 jam. Yen situs sampeyan kurang ing papan panyimpenan, disaranake ngedhunake "Interval Koleksi Sampah".

 

Liyane bagean "Lanjutan" kalebu kolom input sing ngidini sampeyan nemtokake file aset sing ora kudu dikurangi. Ana uga kolom "Agen Panganggo sing Ditolak" sing ngidini file sing ora dikurangi menyang agen pangguna tartamtu. Pungkasan, sampeyan bisa nambah file aset eksternal kanggo dilebokake ing proses minifikasi W3 Total Cache.

W3 Total Cache Setelan - Obyek Cache

Sabanjure ing dhaptar yaiku setelan "Obyek Cache" W3TC. Kanggo umume situs, setelan gawan bakal bisa digunakake kanthi becik, nanging ayo padha nggatekake.

 

  • Umur Default Obyek Cache - Wektu kadaluwarsa kanggo item cache sing ora diganti. Wektu sing luwih suwe nyebabake cache obyek sing luwih gedhe. Yen sampeyan kuwatir babagan kapasitas panyimpenan server, disaranake tetep nilai standar utawa mudhunake.
  • Interval Ngumpulake Sampah – Setelan iki nemtokake sepira kerepe data cache kadaluwarsa dibuwang. Nilai standar 3,600 detik (1 jam) mesthine apik kanggo umume situs.
  • Grup Global - Setelan iki ngidini sampeyan ngatur grup cache sing dienggo bareng ing antarane situs ing jaringan multisite siji. Disaranake ninggalake setelan iki ing status gawan kajaba sampeyan duwe alesan tartamtu kanggo ngganti.
  • Kelompok Non-Persistent - Setelan iki ngidini sampeyan milih klompok obyek sing ora bakal disimpen. Maneh, disaranake tetep nganggo konfigurasi standar.
  • Aktifake Caching kanggo Panjaluk wp-admin - Opsi iki dipateni kanthi gawan, lan ora dianjurake kanggo ngaktifake amarga bisa nyebabake efek samping. Salajengipun, pengunjung ing umume situs WordPress ora tau sesambungan karo dashboard wp-admin.

W3 Total Cache Setelan - Browser Cache

Umume host WordPress, kalebu Behmaster, wis ngetrapake header caching browser sing tepat ing tingkat server web. Yen host sampeyan ora, utawa yen sampeyan pengin ngatur prilaku cache browser luwih, sampeyan bisa nindakake karo W3 Total Cache.

Ing setelan "Browser Cache", setelan gawan kanggo bagean "Umum", "CSS & JS", lan "HTML & XML" lan "Media & File Liyane" cukup kanggo umume situs WordPress. Amarga ana akeh setelan ing kaca iki, disaranake konsultasi karo pangembang sadurunge nggawe owah-owahan ing prilaku cache browser. Kanthi ngandika, ing ngisor iki ana sawetara setelan tombol sing kudu digatekake babagan caching browser.

  • Kadaluwarsa Header Lifetime - Konfigurasi "kadaluwarsa umur header" sing dawa penting kanggo cache browser sing efisien. Ing Behmaster, kita ngetrapake umur 1 taun kanggo aset statis kaya CSS, JS, gambar, lan font. Yen sampeyan nggunakake W3TC kanggo ngonfigurasi cache browser, priksa manawa sampeyan nyetel nilai kasebut 31536000 (1 taun).
  • Kebijakan Kontrol Cache - Kanggo mesthekake yen aset statis sampeyan bisa di-cache dening browser, priksa manawa "kabijakan kontrol cache" disetel dadi "umum, max_age = EXPIRES SECONDS".
  • Aktifake Kompresi HTTP (gzip) - Kompresi GZIP kanthi dramatis nyuda ukuran file kaca lan aset HTML sadurunge dikirim menyang pengunjung, dadi manawa kanggo ngaktifake pilihan iki yen konfigurasi server host sampeyan ndhukung GZIP. Yen situs sampeyan di-host ing Behmaster, ora perlu ngaktifake kompresi GZIP ing W3TC amarga wis diaktifake minangka bagean saka konfigurasi standar.
  • Mbusak strings pitakon saka sumber daya statis - String pitakon minangka senar tambahan sing ditambahake ing mburi path URL kanggo nemtokake parameter panjalukan utawa meksa server web ngirim aset anyar. Ukara pitakon diwiwiti kanthi a ?, lan umume server web dikonfigurasi kanggo ngliwati cache kanggo panjalukan kanthi senar pitakon. Mbusak strings pitakon saka panjalukan kaca bisa mbantu nyuda beban server amarga panjaluk kasebut nggunakake PHP kanggo nggawe kaca. Kita ora nyaranake mbusak string pitakon saka sumber statis ing W3 Total Cache amarga mbantu njamin versi CSS lan file JS paling anyar dikirim menyang pengunjung.

Kaca setelan "Browser Cache" uga ngemot macem-macem setelan sing gegandhengan karo header keamanan kaya Content Security Policy (CSP) lan X-XSS Protection. Kita mesthi nyaranake nggarap pangembang sing mumpuni kanggo mbukak setelan kasebut amarga konfigurasi sing salah bisa langsung mengaruhi pengalaman pangguna situs sampeyan. Contone, ngaktifake header HSTS tanpa sertifikat SSL sing tepat lan konfigurasi HTTPS bisa nggawe situs sampeyan ora bisa diakses.

W3 Total Cache Setelan - Grup Agen pangguna

W3 Total Cache's "User Agent Groups" fitur kuat banget yen sampeyan kudu ngarahake lalu lintas adhedhasar jinis piranti pangguna. Contone, sampeyan bisa ngatur situs kanggo nerjemahake kanthi tema sing beda yen pangguna ngunjungi situs sampeyan saka ponsel. Kajaba iku, sampeyan bisa ngarahake pangguna menyang situs sing beda banget yen situs seluler sampeyan manggon ing subdomain sing unik.

Ing jaman desain web responsif, kita ora weruh akeh banget kasus panggunaan kanggo fitur tartamtu iki. Saiki, praktik paling apik yaiku nggawe situs sampeyan responsif wiwit wiwitan tinimbang ngandelake macem-macem tema utawa subdomain mung seluler.

W3 Total Setelan Cache - Grup Referrer

Referrer HTTP minangka header HTTP opsional sing nyedhiyakake informasi babagan asale saka panjalukan. Contone, yen pengunjung ngeklik situs sampeyan saka dhaptar Google Search, referrer HTTP bakal dadi google.com.

Berjuang karo masalah downtime lan WordPress? Behmaster punika solusi hosting dirancang karo kinerja lan keamanan ing pikiran! Priksa rencana kita

Ing W3 Total Cache, sampeyan bisa nemtokake prilaku caching khusus adhedhasar referrer HTTP panjalukan karo "Grup Referrer". Contone, sampeyan bisa nggawe grup referrer sing kasusun saka mesin telusur, lan ngatur prilaku cache kanggo panjalukan saka domain kasebut.

Kaya karo "Grup Agen Pangguna" sing kasebut ing ndhuwur, sampeyan uga bisa ngarahake panjalukan menyang domain sing beda karo fitur "Grup Referrer". Umume situs WordPress ora perlu nyiyapake grup referrer, mula ora dianjurake kanggo ngatur apa wae.

W3 Total Setelan Cache - Grup Cookie

Klompok cache paling anyar sing didhukung W3 Total Cache yaiku "Grup Cookie". Fitur iki ngidini sampeyan nggawe ember lan prilaku cache sing unik adhedhasar cookie panjalukan. Padha karo "Grup Agen Pangguna" lan "Grup Perujuk", umume situs ora perlu nyiyapake konfigurasi cache basis cookie khusus. Yen situs sampeyan mbutuhake cache basis cookie, disaranake nggarap pangembang kanggo ngatur kanthi bener.

W3 Total Cache Setelan - CDN

Saiki, ayo pindhah menyang setelan CDN W3 Total Cache.

  • Lampiran Host - Aktifake iki kanggo ngawula aset ing perpustakaan media WordPress saka CDN sampeyan.
  • Host kalebu wp-files / Aktifake iki kanggo ngawula file ing wp-includes folder saka CDN sampeyan.
  • File Tema Host - Aktifake iki kanggo ngladeni file tema saka CDN sampeyan.
  • File CSS lan JS Minimal Host - Aktifake iki kanggo nglayani file CSS lan JS cilik W3TC saka CDN sampeyan.
  • Host Custom File - Yen sampeyan duwe file sing ora ana ing perpustakaan media utawa folder tema, sampeyan bisa nambah path file ing W3TC kanggo ngawula saka CDN.
  • Tambah Header Canonical - A rel=”canonical” tag mbantu mesin telusur ngenali sumber asli utawa URL. Amarga CDN biasane nggunakake domain sing beda-beda, nambahake tag kanonik bakal menehi katrangan marang mesin telusur babagan lokasi aset asli. Kanthi ngandika, ora apa-apa yen setelan iki dipateni amarga mesin telusur modern cukup pinter kanggo ngenali CDN tanpa mengaruhi peringkat SEO situs sampeyan.

Linuwih

  • Mung Purge CDN Kanthi manual - Disaranake supaya opsi iki dipateni supaya W3TC nangani pembersihan cache kanthi otomatis.
  • Pateni CDN ing Kaca SSL - Tansah setelan iki dipateni. Yen sampeyan nggunakake CDN, paling apik yen sampeyan aktif ing kaca HTTP lan HTTPS.
  • Gunakake Tautan CDN kanggo Perpustakaan Media ing Kaca Admin - Kita ora nyaranake ngaktifake pilihan iki amarga bakal nulis ulang URL ing perpustakaan media sampeyan.
  • Tambah Header CORS - Tansah setelan iki aktif kanggo ngidini aset CDN sampeyan ditampilake ing domain liyane.
  • Pateni CDN kanggo Dhapukan Ing ngisor iki - Opsi iki ngidini sampeyan mateni CDN kanggo peran pangguna WordPress tartamtu. Ing sawetara kasus, paling apik kanggo tetep opsi iki dipatèni.
  • wp-kalebu Jinis File sing bakal Diunggah - Kolom iki nemtokake format file ing wp-includes sing bakal dilayani saka CDN sampeyan. Dhaptar standar format file kudu apik kanggo umume situs. Yen sampeyan duwe file khusus ing wp-includes folder, aran gratis kanggo nambah format tambahan yen perlu.
  • Jinis File Theme kanggo Diunggah - Kolom iki nemtokake format file ing folder tema WordPress sing bakal disedhiyakake saka CDN sampeyan. Dhaptar standar ngemot kabeh format aset, gambar, lan font sing populer. Bebas bae kanggo nambah format tambahan yen perlu.
  • Dhaptar File Khusus - Yen sampeyan ngaktifake "Host Custom Files", sampeyan bisa nambah dhaptar file ing lapangan iki kanggo ngawula saka CDN.
  • Agen pangguna sing Ditolak - Kolom iki ngidini sampeyan nemtokake agen pangguna sing ora bakal dilayani aset saka CDN sampeyan. Disaranake supaya kolom iki kosong kanggo mesthekake yen CDN sampeyan digunakake kanthi bener.
  • File sing Ditolak - Kolom iki ngidini sampeyan nemtokake file sing ora kudu dilayani saka CDN sampeyan. Yen layanan sing sampeyan gunakake mbutuhake aset dilayani saka domain root, sampeyan bisa nambah path file menyang kolom "File Ditolak".

W3 Total Cache Setelan - Pengalaman Anggota

Sabanjure, ayo ngatur "Pengalaman pangguna", utawa loading kesed, setelan ing W3 Total Cache.

  • Ngolah Tag Gambar HTML - Aktifake iki kanggo mesthekake yen gambar kesed dimuat.
  • Gambar Latar Proses - Yen sampeyan nggunakake `latar mburi` kanggo nampilake gambar ing CSS, mbisakake pilihan iki bakal ngidini gambar kasebut kesed dimuat.
  • Ora kalebu tembung - Ing lapangan iki, sampeyan bisa nemtokake teks kanggo ngliwati loading kesed. Contone, yen sampeyan nambah no-lazy-load menyang lapangan iki, gambar ditampilake karo ora bakal kesed dimuat.
  • Metode Semat Script - Setelan iki ngidini sampeyan ngatur cara loading kanggo script loading puguh. Default async Cara minangka pilihan sing paling apik kanggo umume situs. Yen situs sampeyan mung kasusun saka siji kaca kebangkrutan, ing inline cara bisa digunakake kanggo nyuda jumlah panjalukan HTTP kanggo mbukak kaca.

Ekstensi sing kasedhiya kanggo W3 Total Cache

W3 Total Cache nawakake macem-macem ekstensi kanggo nggabungake karo layanan pihak katelu. W3TC saiki duwe ekstensi kanggo layanan ing ngisor iki.

  • AMP
  • cloudflare
  • Google Feedburner
  • Cache Fragmen
  • Kerangka Kejadian
  • New Relic
  • Gendhing
  • Yoast SEO
  • WPML

Yen sampeyan nggunakake layanan kasebut ing situs sampeyan, disaranake nyetel ekstensi sing cocog kanggo njamin kompatibilitas sing cocog karo W3 Total Cache. Ing bagean iki, kita bakal ndeleng ekstensi Cloudflare kanggo W3 Total Cache.

Cara Nggawe Cache Total W3 kanthi Ekstensi Cloudflare

Kanggo nggabungake Cloudflare karo W3 Total Cache, sampeyan butuh rong informasi saka dashboard Cloudflare - email akun lan kunci API. Email akun minangka alamat email sing sampeyan gunakake kanggo mlebu menyang Cloudflare. Ayo goleki carane nyiyapake kunci API Cloudflare.

Ing dashboard Cloudflare, klik tab "Ringkesan". Sabanjure, gulung mudhun lan klik Entuk Token API Sampeyan ing sidebar tengen.

Deleng Cloudflare Global API Key sampeyan.
Deleng Cloudflare Global API Key sampeyan.

Gulung mudhun, banjur klik View ing jejere "Kunci API Global" kanggo entuk kunci API Cloudflare sampeyan. Ati-ati supaya ora nuduhake kunci API iki ing endi wae ing njaba W3 Total Cache amarga bisa digunakake kanggo ngontrol akun Cloudflare sampeyan.

Deleng Cloudflare Global API Key sampeyan.
Deleng Cloudflare Global API Key sampeyan.

Sabanjure, aktifake ekstensi Cloudflare ing kaca "Ekstensi" W3 Total Cache lan klik "Setelan". Ing bagean "Kredensial", klik ing Panguwasa tombol.

Resmi Cloudflare ing W3 Total Cache.
Resmi Cloudflare ing W3 Total Cache.

Ing popup sabanjure, ketik email akun Cloudflare lan kunci API. Yen sampeyan nampa pesen kesalahan, priksa manawa alamat email lan kunci API sampeyan bener. Sawise kredensial diwenehi wewenang, sampeyan kudu ndeleng setelan Cloudflare tambahan ing kaca kasebut.

Setelan cloudflare ing W3 Total Cache.
Setelan cloudflare ing W3 Total Cache.

Ayo pindhah menyang setelan Cloudflare ing W3 Total Cache.

  • Interval Statistik Widget - Iki nemtokake periode wektu sing ditrapake kanggo widget Cloudflare W3TC. Setelan gawan yaiku 30 menit. Yen sampeyan pengin ndeleng wektu sing luwih suwe, aja ragu-ragu nambah.
  • Cache Wektu - Iki nemtokake jumlah wektu data widget saka Cloudflare di-cache. Yen sampeyan ora rencana nggunakake widget akeh, disaranake nambah nomer iki kanggo ngurangi jumlah panjalukan kanggo Cloudflare saka situs.
  • Kaca Caching - Yen sampeyan wis ngonfigurasi Cloudflare kanggo cache kaca HTML kanggo situs WordPress sampeyan, aktifake pilihan iki kanggo mbusak cache Cloudflare kanthi otomatis sawise modifikasi lan nganyari.

Caching Cloudflare

Bagean iki ngidini sampeyan ngatur setelan cache Cloudflare.

  • Mode Pangembangan - Tansah opsi iki dipateni kajaba sampeyan kudu nyelehake Cloudflare ing Mode Pangembangan. Nalika Cloudflare ana ing Mode Pangembangan, caching pinggiran, minifikasi, lan optimasi gambar dipateni sajrone telung jam. Iki ngidini sampeyan langsung ndeleng nganyari file CSS lan JS lan migunani kanggo ngatasi masalah.
  • Tingkat Cache - Kanggo umume situs, disaranake nggunakake tingkat cache "Standar", sing nyedhiyakake sumber daya sing beda-beda saben wektu string query diganti. Yen sampeyan yakin 100% situs WordPress sampeyan ora nggunakake string pitakon kanggo ngladeni konten dinamis, sampeyan uga bisa nggunakake setelan "Abaikan String Kueri".
  • Browser Cache TTL - Disaranake nyetel TTL cache browser Cloudflare dadi 31536000 detik, sing padha karo 1 taun.
  • Tantangan TTL - Cloudflare nawakake macem-macem layanan sing gegandhengan karo keamanan, lan tantangan pengunjung minangka salah sawijining. Yen Cloudflare ndeteksi pangguna ala utawa prilaku aneh, bakal dadi pesen tantangan ing wangun Captcha. Setelan "Tantangan TTL" nemtokake suwene pangguna bakal nduweni akses menyang situs sampeyan sawise ngrampungake tantangan. Kanthi setelan gawan 3600 detik, pengunjung sing nandhang tantangan bakal bisa nggunakake situs sampeyan 1 jam sadurunge tantangan liyane.
  • Edge Cache TTL - Setelan iki ngontrol suwene aset bakal di-cache ing server pinggir Cloudflare. Disaranake nyetel iki menyang nilai maksimum 31536000 detik, utawa 1 taun.

Pangolahan Konten Cloudflare

Ayo nyilem menyang setelan pangolahan konten Cloudflare ing W3 Total Cache.

  • Loader Rocket - Cloudflare's Rocket Loader nyepetake loading JavaScript kanggo situs WordPress sampeyan. Disaranake ngaktifake Rocket Loader yen situs sampeyan duwe akeh JS.
  • Nyilikake JS / CSS / HTML - Yen sampeyan wis ngaktifake minifikasi kanggo HTML, CSS, lan JavaScript ing W3 Total Cache, aja ragu-ragu supaya opsi kasebut ing setelan ekstensi Cloudflare dipateni, amarga ora perlu ngurangi aset sing wis dikurangi.
  • Pangecualian Sisih Server (SSE) - Opsi iki ngidini sampeyan ndhelikake informasi sensitif saka pengunjung sing curiga (dianggep Cloudflare). Pengecualian sisih server migunani kanggo ndhelikake informasi kaya alamat email, nomer telpon, lan informasi pribadhi liyane ing situs sampeyan. Kanggo nggunakake SSE, aktifake lan bungkus informasi sensitif tag ing kode HTML utawa template tema PHP sampeyan.
  • Kelewatan Email - Yen opsi iki diaktifake, Cloudflare bakal kanthi otomatis obfuscate alamat email ing situs WordPress sampeyan nganggo JavaScript. Nalika obfuscation ora bakal ngilangi spam email kanthi lengkap, disaranake ngaktifake pilihan iki amarga ora ngalangi bot dhasar saka ngikis alamat email saka situs sampeyan.

Pangolahan Gambar Cloudflare

Ayo pindhah menyang setelan pangolahan gambar Cloudflare.

  • Perlindhungan Hotlink - Ngaktifake proteksi hotlink bakal nyegah situs liyane saka nanem gambar sampeyan. Yen sampeyan ngalami watesan bandwidth amarga embed eksternal sing ora sah, ngaktifake "Perlindhungan Hotlink" bisa mbantu nyuda panggunaan bandwidth.
  • Mirage (Mung Pro) - Mirage ngoptimalake pangiriman gambar menyang piranti lan jaringan kanthi bandwidth sithik. Fitur iki mung kasedhiya ing rencana Cloudflare Pro lan ndhuwur.
  • Polandia (Mung Pro) - Polandia ngoptimalake gambar situs, lan bisa diatur kanggo ngawula gambar WEBP menyang browser didhukung. Fitur iki mung kasedhiya ing rencana Cloudflare Pro lan ndhuwur.

Perlindhungan Cloudflare

Fitur utama Cloudflare yaiku firewall canggih sing bisa mbantu nglindhungi sampeyan saka serangan DDoS lan aktor ala. Ayo goleki setelan keamanan Cloudflare.

  • Tingkat Keamanan - Setelan iki ngontrol sensitivitas firewall lan aturan keamanan Cloudflare. Disaranake nyetel "Tingkat Keamanan" dadi "Medium" kanggo umume situs.
  • Priksa Integritas Browser - Fitur iki katon metu kanggo prilaku ala lan agen pangguna curiga. Yen ndeteksi pangguna sing duweni potensi jahat utawa spammer, Cloudflare bakal kanthi otomatis menehi tantangan. Disaranake ngaktifake fitur iki.
  • Tansah Online - Opsi iki bakal nglayani kaca HTML statis ing situs sampeyan yen asal sampeyan mudhun. Disaranake ngaktifake yen sampeyan wis ngatur Cloudflare kanggo cache HTML.
  • Firewall Aplikasi Web - WAF Cloudflare, utawa firewall aplikasi web, bakal mindai lalu lintas mlebu lan nyaring "lalu lintas sing ora sah" tekan situs sampeyan. Disaranake ngaktifake fitur iki.
  • Perlindhungan DDoS Lanjut - Fitur iki diaktifake kanthi gawan, lan ora bisa dipateni anggere proxy Cloudflare aktif. Perlindhungan DDoS mbantu nglindhungi situs sampeyan saka serangan "penolakan layanan sing disebarake".
  • Ngunggah maksimal - Iki nyetel ukuran file maksimal sing diidini kanggo upload menyang situs sampeyan. Sampeyan pengin nggawe manawa setelan iki padha utawa luwih gedhe tinimbang setelan ukuran file unggahan sampeyan ing WordPress.

Cloudflare SSL

Pungkasan, sampeyan pengin nggawe setelan Cloudflare SSL wis dikonfigurasi kanthi bener. Ayo goleki konfigurasi sing bener ing bagean iki.

  • SSL - Yen situs sampeyan di-host ing Behmaster, disaranake nggunakake salah siji "Full" utawa "Full (Ketat)" pilihan SSL. Opsi "Fleksibel" ora kompatibel karo infrastruktur kita. "Full Strict" mbutuhake SSL saka panguwasa sertifikat sing bener, dene pilihan "Full" uga ndhukung SSL sing ditandatangani dhewe. Opsi "Fleksibel" ora mbutuhake sertifikat SSL ing server asal - kita ora nyaranake pilihan iki amarga paling ora aman.
  • Mung TLS 1.2 - TLS, utawa Transport Layer Security, minangka protokol sing aman kanggo nransfer data liwat jaringan. Sawetara standar kepatuhan PCI mbutuhake dhukungan kanggo TLS 1.1 lan ngisor. Yen iki minangka syarat kanggo situs sampeyan, sampeyan bisa ngaktifake setelan "TLS 1.2 Mung" ing Cloudflare kanggo nyetel versi TLS minimal dadi 1.2.

Wacan sing disaranake: Cara Nggawe Cloudflare APO kanggo WordPress.

W3 Total Cache WooCommerce Setelan

WooCommerce minangka platform eCommerce sing paling populer kanggo situs WordPress. Yen sampeyan nggunakake W3 Total Cache karo toko sing didhukung WooCommerce, sampeyan kudu mesthekake yen konfigurasi sampeyan bener kanggo ngindhari cache rincian pelanggan.

Cookie WooCommerce Bypass

Kanggo ngliwati cache kaca kanggo kaca sing duwe cookie khusus WooCommerce, pindhah menyang setelan "Cache Kaca" W3TC, gulung mudhun menyang "Cookie Ditolak", lan tambahake papat item ing ngisor iki.

  • woocommerce_items_in_cart
  • woocommerce_cart_hash
  • wp_woocommerce_session_
  • wordpress_login_in
Cookie Bypass WooCommerce ing W3 Total Cache.
Cookie Bypass WooCommerce ing W3 Total Cache.

Supaya aman, kita uga nyaranake ngliwati URL khusus WooCommerce kaya kaca keranjang, kaca checkout, lan kaca akun. Kanggo ngliwati kaca kasebut saka cache, pindhah menyang setelan "Cache Kaca" W3TC, lan tambahake URL menyang bagean "Aja Cache Kaca Dipuntedahaken".

Bypass WooCommerce kaca saka W3 Total Cache.
Bypass WooCommerce kaca saka W3 Total Cache.

Cara Reset Kabeh Setelan ing W3 Total Cache

Ing sawetara kasus, sampeyan bisa uga kudu miwiti maneh karo konfigurasi W3TC. Mangkene carane mbalekake W3 Total Cache menyang setelan gawan. Pindhah menyang menu "Setelan Umum" W3TC, gulung mudhun menyang bagean "Setelan Impor / Ekspor", banjur klik Pulihake Setelan Default.

Reset W3 Total Cache menyang setelan gawan
Reset W3 Total Cache menyang setelan gawan.

Kanthi luwih saka 1 yuta instalasi aktif, W3 Total Cache ✨populer✨ amarga ana alesan. Sinau carane nyiyapake & ngoptimalake setelan sampeyan ing kene 👇Klik kanggo Tweet

Summary

Kaya sing sampeyan ngerteni, plugin W3 Total Cache dikemas kanthi fitur lan setelan. Saka kaca cache, kanggo minification aset, kanggo integrasi Cloudflare, W3TC duwe kabeh sing perlu kanggo ngedongkrak kinerja situs WordPress!

Ing artikel iki, kita mbukak plugin konfigurasi sing disaranake kanggo W3TC. Apa sampeyan duwe plugin optimasi WordPress favorit? Ayo kita ngerti ing komentar ing ngisor iki!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol