Wordpress

Cara Nggawe Strategi Bangunan Link

Situs web sampeyan dudu pulo. Nalika nggawe konten sing paling apik iku penting, sesambungan situs web sampeyan karo saben situs liyane ing segara internet sing wiyar uga penting. Sampeyan ora bakal adoh banget yen ora ana sing nyambung menyang kaca sampeyan, lan sampeyan ora bisa ngarep-arep akeh wong sing nglakoni tanpa gaweyan saka sampeyan.

Sanajan sampeyan ora bisa meksa wong nyambung menyang konten sampeyan (lan sampeyan ora kudu amarga ibumu ngajar sampeyan luwih apik tinimbang iku), sampeyan bisa njupuk sawetara langkah prasaja kanggo kasurung situs liyane kanggo ngirim pengunjung cara.

Kabeh sing dibutuhake kanggo ngasilake tautan kualitas yaiku perencanaan sing ati-ati lan sawetara teknik sing wis kabukten.

Ing kirim iki, kita bakal ngomong babagan kenapa sampeyan butuh strategi bangunan link sing wis dikembangake kanthi lengkap. Banjur kita bakal njelajah cara nggawe kanthi efektif. Ayo budal!

Nduwe Konten Apik ing Situs Sampeyan?

Priksa manawa hosting sampeyan bisa terus. Kita bakal njamin situs web sampeyan cepet, aman, lan tansah munggah supaya sampeyan bisa fokus ing mbangun pranala, ora ngatur downtime. Rencana diwiwiti ing $ 2.59 / mo.

Coba Kita

Apa Link Building (Lan Apa Iku Penting)?

Kajaba situs web sampeyan ora biasa, bakal ngemot akeh tautan. Pranala internal tumuju menyang kaca liya ing situs web sampeyan dhewe, dene pranala njaba tumuju saka situs sampeyan menyang kaca web liyane. Duwe akeh loro iku penting kanggo Pengalaman Panganggo (UX) lan situs sampeyan Search Engine Optimization (SEO).

Nanging, ana jinis link liyane sing kudu ana ing radar sampeyan minangka pemilik situs web.

Backlinks minangka pranala ing kaca web liyane sing ngarah menyang situs web sampeyan. Dadi yen ana sing nulis artikel ing situs warta lan kalebu link menyang salah sawijining kiriman blog sampeyan, iku backlink.

Kiriman blog kanthi pirang-pirang backlink.

Backlinks padha pentinge karo pranala sing sampeyan lebokake ing situs sampeyan amarga:

  • Tautan menyang situs sampeyan nambah visibilitas sampeyan, ngewangi wong ngerti merek sampeyan.
  • Dheweke uga nggawa pengunjung anyar menyang situs web sampeyan, kalebu sing bisa uga ora gampang digayuh.
  • Google lan mesin telusuran liyane ndeleng backlinks minangka simbol positif — padha nuduhake yen wong liya nemokake konten sampeyan migunani lan kudu disambungake. Mulane, duwe akeh pranala kualitas menyang situs sampeyan (saka situs web sing relevan karo panguwasa domain dhuwur) bisa nambah peringkat mesin telusur.

Ora ana keraguan manawa luwih akeh wong sing nyambung menyang situs sampeyan, luwih apik. Nanging, ana siji masalah gedhe nalika nerangake backlinks - sampeyan arang ngontrol. Iki tegese sampeyan kudu melu sawetara bangunan link utawa njupuk langkah-langkah kanggo nambah jumlah backlink sing ngarahake sampeyan.

Nindakake iku ora tansah gampang.

Ana akeh konten sing bisa disambungake lan bisa uga ora ngerti babagan sampeyan. Supaya sampeyan bisa sukses yen sampeyan bisa nggabungake strategi bangunan link sing komprehensif lan dipikirake kanthi apik.

Dos lan Larangan saka Link Building

Ing wayahe, kita bakal nuntun sampeyan liwat proses nggabungake strategi bangunan link lan kasil nglakokake. Nanging, pisanan, penting kanggo nutupi sawetara dhasar.

Contone, ana perkara sing sampeyan pengin nyingkiri (kaya wabah) nalika nindakake upaya bangunan link. Iki kalebu:

  • Aja mbayar wong kanggo nyakup pranala sampeyan ing situs kasebut. Sing umume dianggep ora etis, lan yen Google ngerti sampeyan nindakake, sampeyan bakal dihukum abot.
  • Aja nyasarake wong babagan pranala sampeyan supaya bisa ditampilake. Iki bisa dadi backfire sampeyan - yen wong ngeklik link sing ngarah menyang situs sampeyan nanging ngerteni manawa konten sampeyan ora cocog karo dheweke, dheweke mung bakal lunga.
  • Aja spam situs wong liya nganggo pranala sampeyan kanthi manual. Bisa uga nggodho kanggo nambah pranala menyang konten situs sampeyan menyang situs web liyane sabisa. Nanging, nindakake iki banget bisa ngrusak kredibilitas sampeyan lan entuk akeh pranala sing dilaporake minangka spam.
  • Milih saka direktori link lan skema pertukaran link. Iki minangka teknik teduh sing dikembangake kanggo entuk akeh pranala menyang publik kanthi cepet - kaya cara ing ndhuwur, bisa dadi backfire lan entuk perhatian Google (lan ora kanthi cara sing apik).
  • Familiarize karo Teknik bangunan link "topi ireng". lan aja nganggo. Iki biasane tegese nyoba njaluk pranala "didhelikake" ing kaca kanthi cloaking, nggawe angel kanggo ndeleng, utawa malah hacking langsung menyang situs liyane. Cukup reged, bener?

Sawetara iki minangka gagasan sing ora becik, dene liyane (kayata ijol-ijolan link) bisa uga katon pinter nganti sampeyan sinau luwih akeh babagan. Ora ana sing cocog karo risiko.

Dadi apa ngirim sampeyan nindakake? Kita bakal njlèntrèhaké luwih rinci sakcepete, nanging ayo nggawe dhasar karo bangunan link iki "dos":

  • Dorong pranala saka situs sing berkualitas lan peringkat dhuwur. Kualitas backlink sampeyan penting banget kanggo Google minangka kuantitas. Dadi yen bisa, sampeyan pengin nyoba lan entuk backlink saka situs sing bisa dipercaya, dijaga kanthi apik, lan katon.
  • Fokus ing situs web sing relevan. Sampeyan pengin nyengkuyung pengunjung anyar sing bakal kasengsem karo apa sing ditawakake situs sampeyan. Backlinks ing situs sing cocog karo kabutuhan luwih larang tinimbang backlink saka kaca acak.
  • Tekan. Sampeyan ora mung kudu ngarep-arep backlinks - sampeyan bisa njaluk langsung, lan ana sawetara cara sing efektif (lan ora intrusif) kanggo nglakoni.
  • Gunakake macem-macem teknik. Siji cara bangunan link bisa uga ora adoh banget - nanging kombinasi telung utawa papat teknik pinter bisa nggawe bedane gedhe.
  • Nggawe konten sing apik tenan. Pemasaran konten sampeyan penting! Bebener iku luwih apik isi sampeyan, luwih akeh wong bisa nyambung menyang, apa minangka asil saka usaha sampeyan utawa mung kesandhung.

Ing wektu iki, sampeyan bisa uga mikir kepiye carane ngetrapake kabeh iki. Tanpa basa-basi, ayo pindhah menyang bagean praktis saka bangunan link 101.

Cara Nggawe Strategi Bangunan Link sing Sukses (Ing 5 Langkah)

Pisanan, caveat: Kaya cara promosi situs web sampeyan, ora ana "cara sing bener" kanggo nggawe link bangunan. Kajaba iku, ora ana tiket emas sing bakal entuk atusan backlink ing dina Kamis ngarep (yen sampeyan nemokake, kenek awake dewe!).

Nanging, sampeyan bisa njupuk sawetara langkah dhasar sing bakal ningkatake kemungkinan sampeyan bisa nambah backlink. Disaranake miwiti karo limang langkah ing ngisor iki, ngecor minangka perlu kanggo pas karo kabutuhan unik.

Langkah 1: Deleng kanthi Cepet ing Target Pemirsa

Akeh bangunan link sing sukses teka kanggo ngupayakake backlink ing panggonan sing cocog. Iki tegese sampeyan kudu akrab banget karo target pamirsa. Yen sampeyan ora ngerti apa sing dikarepake lan ing ngendi dheweke nongkrong, sampeyan ora bisa nyengkuyung pranala sing bisa dideleng.

Yen sampeyan durung nindakake, iki wektu sing paling pas kanggo ngumpulake profil target pamirsa. Iki minangka katrangan rinci babagan pengunjung sing sampeyan pengin narik menyang situs web sampeyan. Sampeyan bakal pengin riset kasebut kanthi teliti lan ngumpulake informasi babagan demografi, prilaku, kapentingan, kabutuhan, lan liya-liyane.

Informasi demografi pamirsa.

Nalika nerangake bangunan link, sampeyan bakal pengin menehi perhatian khusus ing ngendi target pamirsa mbuwang wektu online. Situs apa sing dibukak lan endi platform media sosial apa padha luwih seneng? Iki minangka papan sing paling sampeyan entuk manfaat saka kalebu ing strategi bangunan link.

Iki uga minangka titik sing apik kanggo riset sampeyan strategi backlink pesaing.

Yen sampeyan bisa, temokake jinis situs apa sing disambungake menyang pesaing utama sampeyan. Sampeyan uga migunani kanggo ngerti papan lan komunitas online sing ora digatekake pesaing sampeyan, amarga bisa ngemot pamirsa sing keluwen karo konten kualitas sing sampeyan tawarake. Iku kesempatan link sing sampeyan ora pengin kantun!

Langkah 2: Priksa Konten sing Ana

Sabanjure, wektune kanggo mikir kaya pemasar konten. Sampeyan ora bisa nyengkuyung pranala menyang situs sampeyan kajaba sampeyan ngerti apa sing pengin disambungake wong. Umumé, sampeyan pengin fokus ing konten tartamtu, tinimbang mung kaca ngarep (sing bisa katon luwih spam lan kurang asli).

Dadi iki wektu sing apik kanggo nindakake kanthi teliti audit isi situs sampeyan sing wis ana. Nalika nindakake iki, sampeyan bisa:

  • Goleki kaca lan kiriman sing paling apik (utawa malah kaca produk) sing sampeyan pikirake situs liyane pengin nyambungake. Tambah iki menyang dhaptar nalika sampeyan lunga, supaya sampeyan ngerti apa sing nuduhake konten sing paling apik.
  • Temokake konten apa wae sing bisa dadi apik nanging butuh perbaikan sethithik. Kanthi sawetara njiwet, artikel kaya ngono bisa dadi target backlink sing berkualitas. Iki tegese mesthekake yen lagi anyar (contone, priksa manawa sampeyan ora duwe link rusak ing teks lan statistik isih akurat), cocog karo sampeyan. guide gaya merek kang, lan menehi nilai kanggo pamirsa. Iki dhaftar mriksa publikasi iku cara sing apik kanggo mesthekake yen sampeyan ora kantun apa-apa.
  • Telusuri "kesenjangan" sampeyan bisa nggawe konten anyar kanggo diisi. Bisa uga ana informasi utawa topik sing sampeyan pikirake situs liyane bakal seneng disambungake, nanging sampeyan durung nulis babagan. Sampeyan bisa ngetutake kita pandhuan kanggo nulis postingan blog kanggo miwiti.

Sawise audit isi sampeyan, langkah alami sabanjure yaiku miwiti nambah lan ngembangake. Nduwe akeh konten sing berkualitas nggawe link nggawe luwih gampang.

Sampeyan uga kudu dicathet yen sampeyan durung duwe blog ing situs web sampeyan, saiki wis ana wektu kanggo miwiti siji! Ana sawetara perkara sing luwih apik tinimbang blog kanggo ngasilake akeh konten anyar sing pas wektune sing pengin dienggo bareng karo pamirsa. Yen sampeyan ora yakin, priksa carane iki perusahaan nggunakake blog kanggo nambah kesadaran merek lan mbangun reputasi online.

Langkah 3: Coba Apa Link Bangunan Sampeyan Bisa Nindakake dhewe

Kaya sing wis kasebut sadurunge, umume bangunan link mbutuhake wong liya kanggo nyambung menyang situs sampeyan kanthi kersane dhewe. Nanging, ana bangunan link cilik sing bisa ditindakake dhewe, tanpa mlebu menyang wilayah spam.

Sapa sing ora seneng DIY cilik?

Bagian pisanan lan paling penting saka langkah iki yaiku ngubungake internal. Sampeyan kudu mesthekake yen kabeh kehadiran online sampeyan wis nyambung. Iki tegese sampeyan akun media sosial kudu nuding menyang situs sampeyan (lan kosok balene), lan yen sampeyan duwe luwih saka siji situs web, mesthine kudu disambungake uga.

Link situs web ing profil media sosial.

Sampeyan uga bisa nyakup sawetara pranala menyang konten sampeyan ing situs web wong liya, utamane ing forum lan bagean komentar. Nanging ati-ati - aja nggawe akeh banget pranala kasebut lan priksa manawa pranala kasebut tansah relevan. Sampeyan ora pengin dadi sing wong shilling Bitcoin ing saben kirim liyane.

Pendekatan sing paling apik yaiku nemokake situs lan komunitas sing dadi target pamirsa lan melu tenanan karo dheweke. Nalika kesempatan bangunan link organik muncul lan sampeyan bisa nuduhake link sing migunani, aja wedi nglakoni. Nalika pranala kasebut ora dianggep penting dening Google minangka link alami sing digawe dening wong sing ora ana hubungane karo situs sampeyan, dheweke isih duwe pengaruh.

Langkah 4: Miwiti Nindakake Outreach

Ing wektu iki, sampeyan wis nggawe link bangunan cilik dhewe. Sampeyan uga wis ningkatake upaya pemasaran konten situs sampeyan, sing muga-muga bakal ngasilake luwih akeh tautan kanggo sampeyan kanthi organik (nalika wong kesandhung lan nuduhake kaca lan artikel sing apik tenan).

Nanging, cara paling apik kanggo mbangun pranala yaiku njaluk.

Ya, sampeyan bisa nyedhaki situs web lan mung njaluk supaya nyambung menyang konten sampeyan. Iki minangka praktik umum lan bisa sukses banget yen dicedhaki kanthi ati-ati. Malah bisa mbantu nggawe dhasar kanggo hubungan sing saling migunani antarane sampeyan lan situs liyane sing cocog.

Dadi, kaya apa penjangkauan sing sukses?

Strategi saben wong beda-beda, nanging tips lan teknik ing ngisor iki minangka kunci:

  • Tekan situs sing relevan banget. Ing kene kabeh riset sampeyan ing Langkah No. 1 bakal migunani. Situs sing ndeleng isi lan pamirsa sing cocog karo wong-wong mau luwih seneng nampa panjaluk sampeyan, tinimbang ndeleng minangka intrusif.
  • Nawakake konten tartamtu sing bisa disambungake. Biasane ora efektif mung ngirim email menyang blog lan nulis, "Sambung menyang situs webku, please?" Nanging, gunakake asil audit konten kanggo ngenali kaca lan kiriman tartamtu sing pengin dituduhake lan njaluk pranala menyang kaca kasebut kanthi khusus.
  • Nuduhake konten sing bener-bener migunani. Panjaluk bangunan link temenan mandhiri, nanging ora kudu kabeh babagan sampeyan. Nindakake riset ing situs sing sampeyan tekan lan temokake apa sing sampeyan pikir bakal menarik utawa migunani kanggo pamirsa. Kiriman blog, tutorial, infografis, lan video iku kabeh pilihan sing apik.
  • Nyaranake panggonan tartamtu pranala sampeyan bisa kalebu. Iki nuduhake yen sampeyan wis nindakake riset lan nggawe nrima panjaluk luwih gampang ing situs target. Sampeyan bisa ngusulake pranala anyar sing saiki ora ana utawa malah nawakake konten sing luwih apik minangka panggantos link sing wis ana. Aja lali menehi sawetara teks jangkar supaya luwih gampang kanggo admin situs liyane.

Alat sing dibayar kaya Semrush bisa nyederhanakake strategi jangkauan sampeyan. Alat link-bangunan Semrush ngidini sampeyan nyambungake alamat email kanggo ngirim lan nampa email jangkauan, ngirim tindak lanjut, lan nglacak respon. Kapabilitas nelusuri uga nuduhake yen email sampeyan wis dikirim, dibukak, dijawab, otomatis dijawab, utawa ora dikirim. Kita wis kerja sama karo Semrush kanggo nawakake uji coba GRATIS 14 dina khusus kanggo ndeleng apa alat iki cocog kanggo kabutuhan sampeyan.

Sing paling penting, elinga sopan lan tumindak kanthi profesional. Aja nuntut manawa ana wong sing menehi tautan menyang situs sampeyan - wong sing ngatur situs web sing sukses sinau ora kanggo Feed trolls internet dangu. Nanging, gawe pesen sing ringkes lan ramah sing bisa dikirim menyang situs lan blog ing dhaptar sampeyan lan coba nggawe pribadhi kanggo saben wong.

Langkah 5: Melu ing Blogging Tamu

Blogging tamu bisa dadi salah sawijining alat sing paling kuat ing strategi bangunan link sampeyan. Uga disebut "posting tamu," kalebu nulis postingan anyar sing khusus kanggo ditampilake ing situs web liyane. Kiriman iki banjur bisa ngemot siji utawa luwih pranala bali menyang situs lan isi sampeyan.

Conto kaca "nulis kanggo kita".

Sampeyan bisa uga luwih adoh karo blogging tamu tinimbang panjaluk link sing gampang. Sawise kabeh, sampeyan bakal nyedhiyakake konten menyang situs web liyane kanthi gratis. Minangka bali, dheweke bakal nyambung menyang situs sampeyan. Iki minangka proposisi sing apik banget kanggo blog, utamane, amarga dheweke butuh konten sing seger.

Kaya karo outreach, blogging tamu paling efektif yen sampeyan ngetutake sawetara praktik paling apik. Iki kalebu:

  • Ngindhari situs sing pengin sampeyan mbayar kanggo nerbitake kiriman tamu. Umume blog bakal nampa konten kaya iki kanthi gratis, mula ora perlu mbayar penempatan kajaba sampeyan pengin ditampilake ing blog profil dhuwur tartamtu.
  • Priksa blog kanggo ndeleng manawa dheweke duwe pedoman kanggo blogger tamu. Akeh bakal duwe kaca khusus "nulis kanggo kita" sing njelasake syarat-syarate, apa sing bakal ditampa lan ora bakal ditampa, lan liya-liyane. Kanthi ngetutake pedoman kasebut kanthi ati-ati, sampeyan bakal nambah kasempatan kanggo ngliwati filter spam blogger sing sibuk.
  • Nindakake riset sampeyan. Temokake kaya apa gaya blog kasebut lan jinis topik apa wae sing dibahas. Iki bakal mbantu sampeyan nggawe ide topik sing luwih gampang ditampa.
  • Njaluk proposal dhisik. Aja mung nulis kirim lengkap lan ngirim - iki bakal asring ditolak lan bisa mbuwang akeh wektu. tinimbang, tekan blog lan supaya wong-wong mau ngerti topik apa sing arep dibahas, poin-poin penting sing bakal sampeyan lebokake, lan link apa sing sampeyan ngarepake.
  • Nggawe kualitas, konten unik. Aja nyalin konten saka situs sampeyan dhewe utawa ing papan liya (plagiarisme mesthi ora ana) lan njupuk wektu kanggo nggawe postingan unik lan polesan kanggo saben blog. Uga, aja nganti "salesy" babagan situs web utawa produk sampeyan dhewe lan fokusake nyedhiyakake nilai nyata kanggo pamirsa blog.

Iki minangka strategi bangunan link sing paling intensif wektu. Isih, bisa mbayar kanthi visibilitas sing tambah, panguwasa sing luwih apik, lan tautan sing dipasang kanthi sampurna kanggo narik kawigaten para pamirsa. Kajaba iku, sampeyan bisa ngembangake hubungan sing saling nguntungake karo sawetara blog kasebut, nyedhiyakake kesempatan luwih akeh kanggo nyambungake ing mangsa ngarep.

Ngukur Usaha Nggawe Link Sampeyan

Langkah-langkah ing ndhuwur kudu nggawa sampeyan kanthi apik kanggo mbukak kampanye bangunan link sing efektif. Nanging, kaya taktik pemasaran digital liyane, penting kanggo ngukur efektifitas sampeyan. Yen ora, sampeyan ora bakal ngerti yen usaha sampeyan entuk manfaat utawa yen pendekatan sampeyan kudu diatur.

Nyoba tetep tab ing backlinks kanthi manual bisa dadi angel banget - luwih becik nggunakake alat analytics. Akeh solusi bisa ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan backlink sampeyan, kanthi cepet lan kanthi keributan minimal.

Yen sampeyan duwe alat analytics favorit, kemungkinan bisa mbantu sampeyan ing wilayah iki. Yen ora, iku panggonan sampurna kanggo miwiti karo Google Analytics. Alat iki gratis, bisa diakses kanggo pamula, lan kebak metrik lan fitur sing migunani.

Contone, sampeyan bisa pindhah menyang Akuisisi> Kabeh Lalu Lintas> Rujukan ing dasbor Google Analytics sampeyan.

Lalu lintas rujukan ing Google Analytics.

Ing kene, sampeyan bakal bisa ndeleng data babagan pengunjung sing teka ing situs sampeyan saka pranala njaba - kanthi tembung liya, saben wong sing teka menyang situs web sampeyan liwat backlink. Iki kalebu ringkesan tren saka wektu, uga rincian rinci kabeh pranala sing ngarah menyang situs sampeyan lan carane populer.

Dhaptar sumber rujukan.

Sampeyan bisa nggunakake data iki kanggo ngawasi asil strategi backlink. Iku uga migunani kanggo ndeleng situs apa sing disambungake menyang situs sampeyan, lan situs sing nggawe lalu lintas paling akeh. Nalika digabungake karo Google Analytics' akeh titik data liyane, iki malah bisa menehi pitutur marang kowe carane strategi bangunan link sampeyan sesambungan karo upaya marketing lan SEO liyane.

Strategi SEO ing Inbox Panjenengan

Apa sampeyan butuh bantuan kanggo milih teks jangkar sing bener, link mlebu wrangling, utawa ngerti algoritma Google, kita bisa mbantu! Langganan ringkesan saben wulan supaya sampeyan ora bakal kantun artikel.

Mlebu Aku

Pass Jus Link

Yen sampeyan pengin nambah lalu lintas situs web lan narik luwih akeh pamirsa target, bangunan link perlu. Strategi bangunan link lengkap mbantu sampeyan nyengkuyung situs sing cocog kanggo nuduhake konten sampeyan karo pamirsa. Iki minangka cara sing butuh wektu sethithik kanggo dikuasai nanging murah, larang regane, lan bisa dilacak.

Mesthine, nggawa lalu lintas menyang situs web sampeyan mung wiwitan. Sampeyan uga pengin pengunjung anyar duwe pengalaman sing apik - sing diwiwiti kanthi hosting web sing berkualitas tinggi. Untunge, hosting situs web kita bareng bisa nindakake trik!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol