Media sosial

Cara Nggawe Saluran YouTube kanggo Ngembangake Merek lan Nggawe Dhuwit

Kasunyatan sing nyenengake: YouTube minangka situs web sing paling akeh dibukak nomer loro ing donya sawise Google-perusahaan induk YouTube.

Saran sing nyenengake: Merek sampeyan kudu ana ing kono.

Kesempatan kanggo nggayuh pamirsa ing YouTube gedhe banget. Iki minangka platform sosial sing paling populer ing antarane wong diwasa AS, lan meh 75% wong Amerika nggunakake situs video sosial, dibandhingake karo 69% sing nggunakake Facebook.

Luwih saka setengah pangguna sing ngunjungi YouTube saben dina. Apa ora luwih becik yen dheweke ndeleng konten sampeyan nalika ana ing kana?

Untunge, nggawe akun YouTube ora angel. Nggawe a sukses Saluran YouTube luwih akeh kerjane… nanging aja kuwatir, sampeyan uga wis ngerti.

bonus: download rencana 30 dina gratis kanggo tuwuh YouTube sampeyan kanthi cepet, buku kerja tantangan saben dina sing bakal mbantu sampeyan miwiti wutah saluran Youtube lan nglacak sukses sampeyan. Entuk asil nyata sawise sasi.

Carane nggawe saluran YouTube anyar ing 5 langkah prasaja

Nggawe saluran YouTube sing sukses diwiwiti kanthi nggawe a saluran YouTube. Mangkene carane nggawe akun sampeyan.

Langkah 1: Nggawe akun Google

Yen sampeyan nggunakake Gmail, Google Maps, utawa Google Play, mesthine sampeyan wis duwe akun Google… mula pindhah menyang langkah sabanjure.

Yen sampeyan miwiti saka awal, pindhah menyang kene kanggo ndhaptar akun Google anyar.

nggawe kaca akun Google

Jeneng lan alamat email ora bakal disambungake kanthi umum menyang merek sampeyan, mula aja kuwatir yen pesen kasebut tetep ana ing pesen kasebut. Iki mung kunci sampeyan kanggo mlebu ing lawang YouTube.

Langkah 2: Nggawe akun YouTube

Kanthi akun Google, sampeyan kanthi otomatis nyiyapake akun YouTube pribadi. Nanging kanggo nggunakake YouTube kanggo bisnis sampeyan, sampeyan pengin nyiyapake Akun Merek.

Cukup menyang kaca akun YouTube, klik Nggawe Saluran, banjur ketik jeneng kanggo Akun Merek sampeyan. Sampeyan mlebu!

Nalika nggawe Akun Merk YouTube, sampeyan bisa menehi akses admin akeh wong lan ngatur jeneng lan tampilan supaya cocog karo merek sampeyan.

Babagan liyane babagan Akun Merek: ngidini sampeyan ngakses YouTube Analytics, sing menehi wawasan banget babagan sapa sing nonton video sampeyan lan konten sing populer. (Sinau luwih lengkap babagan kiriman babagan cara nggunakake YouTube kanggo marketing.)

Kaca akun YouTube nggawe saluran

nggawe Akun Merek

Langkah 3: Ngatur saluran YouTube

Wektu kanggo nggawe profil media sosial anyar sing manis iki.

Ing dashboard saluran sampeyan, klik Ngatur saluran. Bukak telung tab - Layout, iklan lan Info dhasar - kanggo ngetik informasi sing bakal mbantu ngoptimalake saluran sampeyan kanggo panemuan pamirsa.

saluran pangaturan dhewe tata merek lan info dhasar

Nalika ngisi informasi iki, gunakake tembung kunci deskriptif sing bakal mbantu akun sampeyan katon ing panelusuran.

Tembung kunci bisa kalebu topik saluran sampeyan, industri sampeyan, pitakonan sing bisa dijawab konten utawa produk sing ditampilake.

ing iklan, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo ngunggah gambar saluran lan lambang supaya saluran sampeyan katon unik. Siji sing, saenipun, selaras karo merek sakabèhé lan nyambungake akun YouTube iki kanthi visual karo platform media sosial lan kehadiran web liyane.

gambar profil branding lan gambar spanduk

Kita duwe sawetara template kanggo seni saluran YouTube ing kene kanggo miwiti.

Langkah 4: Upload video YouTube pisanan

Nah, iki nyenengake. Sampeyan lagi ing puncak dadi panyipta konten YouTube! Aku ora nangis, kowe nangis.

Kanggo nampilake video pisanan sampeyan menyang donya, pencet tombol nggawe tombol ing pojok tengen ndhuwur lan tindakake pandhuan.

upload video YouTube

Langkah 5: Nggawe saluran YouTube sampeyan bisa ditemokake

Kaya paribasan lawas: Yen sampeyan duwe konten sing apik tenan ing YouTube nanging ora ana sing ndeleng… apa gunane?

Kanggo entuk tampilan lan pelanggan, sampeyan pengin ngoptimalake saluran lan video supaya bisa ditemokake. Kita duwe pandhuan lengkap kanggo promosi saluran YouTube yen sampeyan pengin nyilem jero. Ing sawetoro wektu, iki rundown 30 detik:

Ngoptimalake judhul video

Gunakake judhul deskriptif ringkes sing kalebu tembung kunci sing ramah Google. Judhul minangka perkara pisanan sing dideleng pangguna, nanging uga mbantu mesin telusuran ngerti babagan video sampeyan. Dadi manawa kabeh judhul sampeyan punchy lan nyenengake, nanging uga jelas lan kalebu tembung kunci.

Ngoptimalake deskripsi YouTube sampeyan

Penting kanggo nerangake kanthi jelas, ringkes lan deskriptif ing kene. Priksa manawa kanggo mbukak tembung kunci lan nambah pranala menyang dhaptar lagu liyane.

Trik liyane sing apik kanggo digunakake ing deskripsi video? Nggawe "tabel isi" kanthi cap wektu kanggo mbantu pamirsa nemokake apa sing digoleki.

Kanggo tips sing luwih spesifik, priksa pandhuan lengkap kanggo nulis deskripsi YouTube sing menang.

Tambah tag (ing moderat)

Nalika bisa nggodha kanggo mbukak bagean iki kanthi tag clickbait, priksa manawa sampeyan mung kalebu tag sing cocog karo konten sampeyan. Jujur, lan pilih kualitas tinimbang kuantitas. Tujuane kanggo nggayuh pamirsa sing bener-bener kasengsem karo konten kaya sampeyan.

Tag uga mbantu algoritma YouTube ngerti apa isi sampeyan. Priksa manawa sampeyan nambahake siji utawa loro kategori kanggo mbantu mesin telusuran nggawe video sampeyan ing ngarep pamirsa sing bener.

Promosi salib

Tambah link menyang saluran YouTube sampeyan ing profil sosial liyane, situs web lan tandha email supaya penggemar sampeyan ngerti yen sampeyan miwiti kerajaan video.

Ngerti algoritma

Yen sampeyan durung nate, saiki wektune kanggo kenal karo algoritma YouTube. AI iki ora mung nemtokake asil panelusuran, nanging uga menehi saran kanggo sidebar "apa sing bakal ditindakake" sing penting banget.

9 tips kanggo miwiti saluran YouTube

1. Gunakake seni saluran lan gambar cilik sing nyenengake

Seni saluran lan gambar cilik minangka papan reklame, mula gawe kesan!

Gambar cilik sing efektif jelas lan akurat, lan bisa digunakake bebarengan karo judhul video. Nanging uga kudu ngadeg metu.

gambar cilik mripat-keno

Gambar cilik minangka cara pamirso mutusake apa sing bakal ditonton nalika lagi nyimak asil panelusuran. Iki tegese sampeyan ora mung kudu ngandhani babagan video sampeyan. Sampeyan uga kudu ngadeg metu saka kompetisi.

Lan akeh kompetisi yaiku ... sora.

Evaluasi apa sing ditindakake wong liya, lan coba nyimpang. Contone, pilih palet warna sing beda-beda, utawa pindhah menyang minimalis lengkap supaya katon ing segara warna neon lan font Impact.

Eksperimen karo template seni saluran ing kene.

2. Pilih lambang saluran sampurna

Lambang saluran kaya logo kanggo ngarsane YouTube sampeyan. Sampeyan kudu cocog karo merek sampeyan lan nglengkapi spanduk saluran sampeyan.

Nalika milih lambang, tindakake ukuran gambar sing disaranake YouTube supaya ora ana regangan. Pratinjau saluran sampeyan ing macem-macem piranti kanggo mriksa kabeh katon apik.

YouTuber JJ McCullough nggunakake karikatur kartun dhewe minangka logo kanggo makili seni lan kepribadiane.

Ikon saluran karikatur kartun JJ McCullough

3. Nggawe dhaptar lagu

Ngatur lan nggawe dhaptar lagu video ing YouTube minangka cara paling apik kanggo njaga pamirsa ing kaca sampeyan.

Ora mung dhaptar lagu YouTube ngatur konten sing gegandhengan ing siji dhaptar sing rapi, nanging uga muter otomatis. Sawise siji video rampung, sabanjure diwiwiti ... lan sateruse. Iki nyuda kemungkinan pamirsa bakal pindhah menyang saluran liyane.

Penasihat finansial Max Mitchell, umpamane, nambahake kabeh video TFSA menyang siji dhaptar lagu, supaya pamirsa mung bisa lungguhan lan sinau babagan akun tabungan tanpa pajak nganti pirang-pirang jam.

Daftar lagu penting Max Mitchell TFSA

4. Nggawe trailer saluran

Nalika wong pisanan nemoni saluran sampeyan, trailer saluran minangka cara kanggo ndeleng konten sampeyan. Luwih becik ngitung.

Kaya hotshots Hollywood nggawe sampeyan kecanthol kanggo ndeleng Avengers: Tokyo Drift, sampeyan bisa menehi pamirsa rasa sing nggawe dheweke pengin luwih akeh.

Nganggep panampil iku wong liyo sampurna, supaya introduce dhewe lan marang wong-wong mau persis apa padha kudu langganan. Singkat, manis lan sregep: ​​ayo padha ngerti kaya apa isi sampeyan lan kapan bisa ngarepake unggahan anyar, kaya sing ditindakake Yoga karo Adriene ing saluran dheweke.

5. Nggawe konten sing apik, kanthi konsisten

Iki bakal katon jelas banget, nanging kita bakal ujar: Penonton pengin nonton video sing apik.

Nanging apa sing nggawe video YouTube sing apik rada beda karo, ujare, sing nggawe video sing bakal nggawe festival film asing.

Miturut Search Engine Journal, video YouTube sing sukses duwe intro sing narik perhatian lan merek sing apik, musik latar mburi, lan audio sing jelas.

Telpon kanggo tumindak uga penting. Apa tujuan sampeyan ngarahake pamirsa menyang situs web, nambah jumlah pelanggan utawa nggawe obrolan ing komentar, CTA sing bener bisa mbantu kedadeyan kasebut.

Kaya kabeh konten media sosial, ora ana rumus sing sampurna kanggo video YouTube sing sukses. Sawetara merek berkembang kanthi konten sing apik lan diprodhuksi, dene liyane entuk daya tarik kanthi mentah, ora disaring lan asli.

Saluran YouTube Vanity Fair minangka saluran inspirasi. Iku ngluwihi apa sing bisa diwaca ing profil majalah lan nampilake video aktor nuduhake kabeh sing ditindakake sajrone sedina utawa njupuk tes detektor ngapusi.

Jelajahi sawetara gagasan babagan konten sing menarik saka platform media sosial liyane kanggo menehi inspirasi kanggo eksperimen sampeyan.

6. Jadwal video sampeyan

Menehi video sampeyan kasempatan paling apik kanggo nggawe gedhe kanthi ngirim ing wektu sing tepat: nalika wong online lan siyap nonton.

Analisis saluran sampeyan bakal ngandhani yen ana dina minggu utawa wektu tartamtu sing cenderung entuk pamirsa utawa keterlibatan sing dhuwur.

Sawise sampeyan entuk intel kasebut, sampeyan bisa nerbitake kanthi rutin ing wektu iki, kanthi bantuan alat jadwal kaya Hootsuite.

Sinau luwih lengkap babagan carane nggawe jadwal video YouTube.

7. Ngerteni pamirsa

Pancen angel nggawe konten sing menarik yen sampeyan ora ngerti sapa sing nggawe konten kasebut, mula priksa manawa sampeyan ngerti babagan persona pamirsa sadurunge nyilem.

Sapa padha? Apa sing disenengi? (Yagene dheweke ora nelpon aku?!)

Sawise sampeyan entuk sawetara video ing sabuk, deleng manawa sampeyan entuk tandha kanthi nyilem menyang YouTube Analytics. Nomer hard kadhemen bakal pitutur marang kowe yen, carane lan nalika karya seni nggawe impact.

analisis saluran overivew

8. Eksperimen karo iklan YouTube

Yen sampeyan ora entuk tekan sing dikarepake karo konten organik sing apik, bisa uga wektune kanggo mbuwang sawetara dhuwit ing mburi kampanye promo.

Iklan YouTube kasedhiya ing papat kategori iki:

  • Pariwara ing-stream sing bisa dilewati
  • Iklan in-stream sing ora bisa dilewati (kalebu iklan bumper)
  • Iklan panemuan video (biyen dikenal minangka iklan ing layar)
  • Iklan non-video (yaiku, overlay lan spanduk)

Kanggo informasi luwih lengkap babagan format iklan YouTube lan cara nggunakake, priksa pandhuan rinci babagan pariwara YouTube.

9. Njaluk nonton kanggo langganan

Yen ana wong sing langganan saluran sampeyan (lan mencet tombol lonceng kasebut), dheweke entuk tandha yen sampeyan nggawe video anyar ing saindenging jagad - mula nambah basis pelanggan minangka cara paling apik kanggo nambah jangkauan organik.

Ana alesan kenapa "Aja lali langganan" minangka pilihan tandha kanggo YouTubers gedhe lan cilik.

Mesthine, nambah jumlah pelanggan luwih gampang diucapake tinimbang rampung. Kanggo alasan kasebut, kita duwe pandhuan lengkap babagan carane entuk luwih akeh pelanggan YouTube.

Sawise sampeyan entuk 1,000 pelanggan lan 4,000 jam nonton ing setahun, sampeyan bakal bisa ndhaptar dadi mitra YouTube lan monetisasi saluran sampeyan. Sinau luwih lengkap babagan Program Mitra YouTube ing kene.

monetisasi saluran program mitra YouTube

Iki mung puncak gunung es kanggo nggawe saluran YouTube sing sukses. Yen sampeyan kepengin sinau luwih akeh, priksa kiriman blog kita babagan carane entuk luwih akeh tampilan ing YouTube, 23 cara cerdas kanggo promosi saluran YouTube sampeyan, lan kepiye dadi master marketing YouTube.

Kanthi Hootsuite, sampeyan bisa kanthi gampang ngunggah, jadwal, lan promosi saluran lan video YouTube ing pirang-pirang jaringan sosial saka siji dasbor. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Tuwuh saluran YouTube kanthi cepet nganggo Hootsuite. Komentar kanthi gampang, jadwal video, lan publikasi menyang Facebook, Instagram, lan Twitter.

Coba gratis

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol