Wordpress

Cara Nggawe Galeri Gambar WordPress Dinamis lan Slider Kanthi Blok Toolset

Nggolek cara sing luwih fleksibel kanggo nggarap gambar ing editor blok WordPress anyar?

Ing kirim iki, kita bakal nuduhake sampeyan carane sampeyan bisa nggunakake Toolset Blocks kanggo nggawe slider lan galeri gambar statis utawa dinamis dhewe ing editor blok.

Yen sampeyan ora ngerti Toolset, iki minangka alat sing mbantu sampeyan nggarap konten khusus lan situs WordPress dinamis.

Bisa mbantu sampeyan nambah lan nampilake jinis kiriman khusus, kolom khusus, lan liya-liyane. Lan karo Blok Toolset, sampeyan bisa nindakake kabeh nggunakake editor blok WordPress asli.

Pembaca WP Mayor bisa entuk diskon eksklusif 20% nalika tuku Toolset.

Ing ngisor iki, kita bakal fokus ing bagean tartamtu saka Toolset Blocks - gambar.

Tansah maca kanggo mangerteni cara kerjane lan carane bisa mbantu mbangun situs WordPress sing luwih apik.

Kepiye Blok Alat Mbantu Kanthi Gambar WordPress?

Blok Toolset mbantu sampeyan nampilake konten situs WordPress sampeyan nggunakake editor blok WordPress asli - ora ana kode sing dibutuhake.

Kita sadurunge nulis babagan Toolset Blocks ing kene.

Sampeyan bisa uga ujar, "Colin, editor pemblokiran wis ngidini sampeyan nampilake konten - iku kabeh titik!".

Bentenipun karo Toolset Blocks iku uga mbantu sampeyan nampilake konten kustom, kaya kolom khusus lan taksonomi sing wis ditambahake karo Toolset. Sampeyan bisa uga nggunakake editor blok kanggo ngrancang template kanggo jinis kiriman khusus sing wis digawe.

Aku dadi rada adoh, amarga kiriman iki babagan gambar.

Kanthi Toolset Blocks v. 1.3, sampeyan entuk akses menyang rong blok fokus gambar:

  • Gallery - nggawe kothak, masonry, utawa galeri kolase.
  • Gambar Slider - nggawe slider lan carousel kanthi tata letak, katrangan, lan liya-liyane.

Loro blok kasebut ngidini sampeyan nggawe galeri utawa slider saka sakumpulan gambar statis, uga akeh pilihan kanggo ngontrol gaya lan tata letak galeri / slider sampeyan.

Nanging, ing ngendi pamblokiran iki luwih migunani, lan ing ngendi padha mbedakake saka galeri lan plugin blok slider liyane, sampeyan uga bisa kanthi dinamis nglebokake gambar menyang galeri lan slider saka ngendi wae ing situs sampeyan.

Sampeyan bisa ngunggah gambar nggunakake kolom khusus sing wis ditambahake karo Toolset banjur kanthi otomatis nglebokake gambar kasebut ing galeri. Sampeyan bisa uga nggawe cithakan kanggo jinis kiriman khusus sing wis ditambahake banjur ngisi galeri kanthi otomatis kaya ngono.

Contone, ing situs web real estate, sampeyan bisa nggawe jinis kiriman khusus "Omah" kanthi kolom pengulangan gambar kanggo ngunggah gambar interior saben omah. Banjur, sampeyan bisa nggunakake gambar kasebut kanggo ngisi galeri kanthi dinamis sing katon minangka bagean saka dhaptar saben omah.

Kelangan, bener? Aku bakal nuduhake sampeyan cara kerjane ing bagean sabanjure.

Cara Nggunakake Blok Gambar Toolset Kanthi Konten Statis

Saiki, aku bakal nuduhake sampeyan langkah-langkah carane nggunakake galeri Toolset anyar lan blok panggeser.

Kanggo saben blok, aku bakal miwiti kanthi nuduhake sampeyan carane nggunakake gambar statis. Iki bakal menehi sampeyan ide sing apik babagan kemampuan saben blok.

Banjur, ing bagean sabanjure, aku bakal nuduhake sampeyan cara kerjane kanthi dinamis ngisi galeri lan slider sampeyan.

Blok Galeri

Nalika sampeyan masang anyar Gallery blok, sampeyan bakal bisa milih saka telung tata letak sing beda:

  1. kothak
  2. Masonry
  3. Kolase
tata letak galeri

Sawise sampeyan milih tata letak, sampeyan bakal bisa nambah gambar kanthi:

  • Ngunggah gambar anyar
  • Milih gambar sing wis ana saka Pustaka Media
  • Isi kanthi dinamis saka kolom khusus sing ditambahake menyang kiriman iki (utawa kiriman liyane)

Aku bakal nyimpen konten dinamis kanggo bagean sabanjure, mula ayo upload sawetara gambar anyar kanggo conto iki:

Sumber gambar

Lan voila - sampeyan duwe galeri. Sampeyan banjur bisa nggunakake sidebar blok ing sisih tengen kanggo ngatur:

  • Gaya kanggo tata letak sampeyan, kaya pirang-pirang kolom sing digunakake ing galeri kothak utawa masonry.
  • Katrangan kanggo saben gambar.
  • Apa mbukak gambar ing kothak cahya utawa ora.
Tuladha Galeri Masonry

Tata letak kothak lan masonry cukup jelas, nanging tata letak kolase kalebu fitur sing apik sing ngidini sampeyan milih saka tata letak kolase sing wis digawe utawa ngrancang dhewe:

Tata letak kolase

Yen sampeyan ngrancang tata letak dhewe, sampeyan bisa nggunakake sistem kothak kanggo ngatur ukuran lan panggonan saben item galeri, kang tenan kelangan:

Kolase khusus
Piranti lunak: Snipaste

Blok Slider Gambar

Fungsi Blok Slider Gambar padha karo blok Galeri. 

Nalika nggawe panggeser gambar anyar, sampeyan bakal bisa milih saka telung sumber sing padha:

  • Upload
  • Pustaka Media
  • Sumber Dinamis

Banjur, sampeyan bisa nggunakake opsi ing sisih kanggo:

  • Ngganti nomer kolom. Siji kolom bakal dadi slider tradisional, nalika sampeyan bisa nggawe carousel kanthi nambahake pirang-pirang kolom.
  • Pilih gaya panggeser sing beda.
  • Gaya kontrol.
Tuladha panggeser gambar

Saiki sampeyan ngerti dhasar, ayo goleki panggunaan sing luwih maju kanggo rong widget kasebut lan aku bakal nuduhake sampeyan carane sampeyan bisa mbosenke galeri lan slider.

Cara Nggunakake Blok Gambar Toolset Kanthi Isi Dinamis

Nalika pamblokiran Toolset anyar migunani karo gambar statis, wis ana akeh blok sing bisa mbantu nggawe galeri lan gambar statis.

Ing ngendi blok gambar Toolset anyar dadi kuat (lan unik) nalika nerangake konten dinamis.

Sampeyan bisa mbosenke isi galeri utawa panggeser karo gambar saka lapangan adat Gambar sing wis ditambahake karo Toolset. Sampeyan uga bisa nggunakake a mbaleni kolom gambar, sing ngidini sampeyan nambahake akeh gambar sing dibutuhake ing lapangan khusus.

Dadi… kepiye carane iki bisa ditindakake?

Kanggo nggawe conto iki luwih konkrit, aku nggunakake Toolset kanggo nggawe jinis kiriman khusus "Omah". Banjur, aku nambahake lapangan gambar bola-bali sing bisa ngunggah foto interior omah kasebut.

Iki minangka conto babagan lapangan gambar sing diulang reguler nalika nggawe "omah" anyar:

Tuladha lapangan khusus
Piranti lunak: Snipaste

Saiki, aku bakal nuduhake sampeyan carane narik gambar kasebut kanthi dinamis menyang galeri utawa panggeser.

Gallery

Yen sampeyan nambahake blok Galeri, sampeyan isih bisa milih tata letak dhewe lan nggunakake kabeh setelan liyane sing wis daktuduhake sadurunge.

Mung saiki, yen sampeyan ndeleng pituduh kanggo nambah gambar, sampeyan bakal milih Sumber Dinamis:

Sumber dinamis

Banjur, sampeyan bakal bisa milih kolom khusus gambar sing bola-bali minangka sumber sampeyan:

Pilih lapangan khusus

Sawise sampeyan milih sumber kasebut, sampeyan bakal bisa ndeleng pratinjau galeri sampeyan nggunakake gambar saka kolom khusus sing daktuduhake sadurunge:

Galeri dinamis

Yen sampeyan nambahake utawa mbusak gambar saka kolom khusus kasebut, owah-owahan kasebut bakal ditrapake kanthi otomatis menyang galeri sampeyan.

Gambar Slider

Sampeyan bisa nggunakake pendekatan sing padha kanggo slider gambar sampeyan.

Nalika sampeyan nambah blok Gambar Slider anyar, sampeyan bisa milih Sumber Dinamis kanggo gambar sampeyan banjur pilih kolom gambar sing diulang kaya sing daktuduhake karo blok Galeri:

Panggeser dinamis

Coba Toolset

Kita wis kerja sama karo tim ing mburi Toolset, pembuat kaca sing ngidini sampeyan nggawe situs WordPress tanpa coding, kanggo menehi diskon 20% eksklusif.

20% Diskon

Sampeyan Bisa Gunakake Konten Dinamis ing Kiriman / Kaca Liyane

Saliyane nglebokake gambar kanthi dinamis kanggo kiriman sing lagi digarap, sampeyan uga bisa kanthi dinamis ngisi galeri utawa panggeser ing papan liya ing situs sampeyan.

Contone, umpamane sampeyan nulis postingan blog sing pengin nampilake gambar omah sing wis ditambahake menyang jinis kiriman khusus House.

Kanggo miwiti, sampeyan bakal nambah Galeri anyar utawa Blok Slider Gambar menyang kiriman blog banjur pilih Sumber Dinamis kaya sadurunge.

Mung saiki, ing Sumber Pasca gulung-mudhun, sampeyan milih Posting Liyane. Banjur, sampeyan bisa nelusuri kiriman sing duwe gambar sing pengin ditakoni. Ing conto iki, yaiku dhaptar "Omah" kanggo "123 WP Mayor St":

Pilih postingan liyane

Banjur, sampeyan bisa milih lapangan sing pengin ditakoni. Lan yen wis rampung, sampeyan bakal bisa ndeleng galeri sing diisi kanthi dinamis kaya sadurunge:

Galeri dinamis saka kiriman liyane

Yen sampeyan nganyari gambar ing jinis kiriman khusus "Omah", gambar kasebut bakal dianyari kanthi otomatis ing postingan blog sampeyan.

Kerjane padha kanggo blok Gambar Slider.

Sampeyan uga bisa nggunakake blok Galeri lan Gambar Slider ing cithakan sing digawe nganggo Toolset, sing menehi cara liya kanggo nggunakake konten dinamis. 

Contone, sampeyan bisa ngrancang cithakan sing sampeyan gunakake kanggo jinis kiriman khusus "Omah" supaya kanthi otomatis ngemot galeri saka kothak khusus saben omah.

Mulai Gunakake Toolset Blocks Dina

Toolset menehi daya kanggo mbangun situs WordPress khusus lan dinamis tanpa ngandelake kode khusus.

Kanthi Blok Alat, sampeyan bisa nggarap konten dinamis langsung saka editor blok WordPress asli.

Ing kirim iki, kita wis nyorot kepiye Toolset Blocks bisa mbantu sampeyan nggarap gambar nggunakake blok Galeri lan Gambar Slider anyar.

Ing babagan setelan lan opsi gaya, blok kasebut wis fleksibel lan kompetitif karo plugin galeri lan slider liyane.

Nanging, sing mbedakake Toolset Blocks yaiku kemampuan kanggo mbosenke galeri lan slider sampeyan.

Sampeyan bisa nggawe kolom gambar sing bola-bali nggunakake Toolset banjur gunakake kolom gambar kasebut kanggo ngisi galeri lan slider ing ngendi wae ing situs WordPress sampeyan, kalebu template sing digawe nganggo Toolset.

Yen sampeyan pengin ndeleng sawetara conto apa sing bisa ditindakake Toolset lan sinau cara kerjane, priksa situs dokumentasi lan referensi Toolset.

Lan yen sampeyan pengin nyoba Toolset dhewe, link ing ngisor iki kanggo miwiti.

Entuk Toolset

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol