Media sosial

Cara Nggawe Video Silent sing Bisa Dideleng kanggo Media Sosial

Wis bengi. Sampeyan lagi nggulung liwat feed Instagram nalika video menarik katon.

Mungkin wong penting sampeyan lagi turu ing jejere sampeyan. Mungkin kanca sak kamar asrama sampeyan ngorok ing kamar. Apa wae, sampeyan ora pengin ngganggu dheweke.

Sampeyan duwe rong pilihan:

  1. Tangi lan coba golek headphone ing peteng
  2. Nonton video ing bisu lan ngarep-arep isih apik

Ayo jujur: Sampeyan ora tangi. Untunge, sampeyan bakal bisa nonton tanpa masalah yen apik video bisu. 

bonus: download rencana 30 dina gratis kanggo tuwuh YouTube sampeyan kanthi cepet, buku kerja tantangan saben dina sing bakal mbantu sampeyan miwiti wutah saluran Youtube lan nglacak sukses sampeyan. Entuk asil nyata sawise sasi.

Video bisu: Apa iku lan kenapa merek kudu peduli

Ora ana sing seneng nalika video wiwit banter nalika lagi nggulung Facebook utawa Instagram. Nyatane, akeh pangguna sing duwe swara autoplay ing video kasebut.

Nalika muter otomatis bisu minangka standar, 85% video ditonton kanthi swara mati. Tegese pamirsa sampeyan bakal nonton video sampeyan luwih suwe yen sepi-lan dioptimalake kanggo ndeleng bisu.

Pangguna duwe pilihan kanggo mateni swara otomatis kanggo kabeh video ing setelan Facebook. Lan kanthi publikasi ing njaba ruang media sosial - pikirake koran Telegraph, majalah Time, lan malah Cosmopolitan - nerbitake artikel babagan cara mateni swara otomatis, sampeyan bisa nemtokake manawa akeh wong bakal milih nerusake browsing News Feed kanthi meneng.

Kanggo cathetan, yen sampeyan pengin feed Facebook sampeyan tetep tanpa swara, bukak Setelan banjur pilih Video ing News Feed Miwiti Kanthi Swara kanggo mati. Utawa mung sijine telpon ing mode bisu. Sapa wae sing telpon disetel dadi bisu uga bakal ndeleng klip video bisu kanthi gawan.

Ing Instagram, gampang kaya nutul video sing nyebabake gangguan lan bisu. Utawa, sampeyan uga bisa nyelehake telpon ing mode bisu.

Data Facebook dhewe nyoroti kenapa sampeyan ora pengin kakehan ing departemen audio: 80% wong bakal duwe reaksi negatif marang iklan seluler sing muter swara banter nalika ora ngarep-arep - lan sing dikarepake yaiku mbuwang dhuwit kanggo pariwara mung supaya wong ora mikir babagan merek sampeyan.

Nggawe video sing bisa digunakake nganggo utawa tanpa swara menehi pangguna pilihan babagan cara sesambungan karo video sampeyan, supaya pesen sampeyan bisa ngomong kanthi volume kanggo kabeh sing ndeleng, manawa dheweke krungu utawa ora.

7 tips kanggo nggawe video bisu sing bisa ditonton kanggo media sosial

Ing ngisor iki 7 tips paling apik kanggo nggawe video bisu kanggo media sosial sing bakal disenengi para pamirsa (meneng).

Tip #1: Tambah katrangan tertutup

Iki kudu dadi standar kanggo video sing digawe kanggo media sosial. Kenging punapa? Prasaja: Aksesibilitas.

Akeh pamirsa sampeyan bisa uga ora krungu utawa budheg. Yen sampeyan ora nambah katrangan tertutup utawa subtitle menyang video sampeyan, iki bakal ngalangi pengalaman video sampeyan (lan merek) minangka asil.

Dadi manawa sampeyan menehi caption video utawa nambah subtitle, sampeyan bakal nggoleki segmen pamirsa sing asring diabaikan. Ora mung iku, nanging nambah katrangan tertutup bisa uga nambah pamirsa sakabèhé. Nyatane, tes internal Facebook dhewe nuduhake yen iklan video kanthi caption ditonton rata-rata 12% luwih suwe tinimbang iklan tanpa caption.

Pengin menehi caption video sampeyan kanthi gratis? Mesthi wae. Ana akeh alat online kanggo mbantu sampeyan nindakake, kalebu Hootsuite. Hootsuite ngidini sampeyan ngunggah file subtitle bebarengan karo video sosial ing Compose, supaya sampeyan bisa nerbitake video kanthi kapsyen tertutup.

Facebook lan YouTube uga nyedhiyakake opsi captioning otomatis, dene Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, lan Snapchat mbutuhake katrangan supaya diobong utawa dienkode luwih dhisik.

Tip # 2: Aja ngandelake musik kanggo makna

Nalika iklan karo musik mesthi nambah lapisan dramatis sing apik kanggo video sampeyan, ati-ati supaya ora ngandelake banget kanggo entuk titik. Video sampeyan kudu bisa ngadeg dhewe tanpa swara.

Elingi: Sampeyan ngoptimalake meneng Tegese sampeyan bakal ngandelake visual kanggo umume makna ing video sampeyan.

Sing nggawa kita menyang…

Tip # 3: Tampilake, aja ngomong

Iki minangka aturan crito sing asring diulang-ulang sing kudu "dituduhake, aja dicritakake." Iki nuduhake gagasan yen pamirsa nanggapi luwih apik nalika sampeyan menehi pemandangan kanthi visual sing kuat sing menehi informasi, tinimbang langsung ngandhani apa sing kedadeyan.

Iki uga ditrapake kanggo video sampeyan. Nyatane, sampeyan kudu nantang dhewe kanggo nggawe video ing ngendi kabeh pesen bisa dikirim kanthi lengkap liwat gambar-ora ana swara utawa katrangan. Ora mung bakal nggawe bisu video-ramah, nanging uga bakal nggawe luwih paweling.

Iku ora mung konjektur - ana ilmu nyata ing mburi gagasan yen manungsa ngelingi gambar luwih apik tinimbang tembung.

Conto apik saka jinis video iki sejatine asale saka Thai Life, perusahaan asuransi Thailand sing ngrilis seri video ing 2014 sing bakal nggawe sampeyan nangis tanpa ngucapake tembung siji.

Tip # 4: Gunakake swara kanthi sengaja

Nalika ngoptimalake nggawe bisu minangka praktik sing apik, sampeyan pengin nggawe manawa video sampeyan duwe sawetara swara kanggo gawe marem wong sing bisa ngrungokake.

Yen ora ana soundtrack babar pisan, video sampeyan bisa uga ilang-utawa luwih elek, nggawe pamirsa mikir ana sing salah karo speaker. Sing nggawe pengalaman pangguna frustasi sing bisa mateni pamirsa saka video sampeyan.

Tambah sawetara musik utawa efek swara sing nyenengake kanggo nandheske pesen sampeyan kanggo wong sing pengin ngrungokake video sampeyan. Sampeyan mung ora pengin liwat gumantung ing musik lan efek swara (ndeleng tip # 2).

Salah sawijining conto swara sing digunakake kanthi sengaja asale saka Huggies. Kampanye "Hug the Mess" kalebu video sing nuduhake masalah sing bisa ditindakake bocah-bocah-lan carane wipes bisa mbantu ngresiki.

Ora ana dialog lan ora ana caption sing dibutuhake. Siji-sijine swara sing kalebu yaiku proyek seni animasi lan kerajinan sing nanggepi kekacoan kasebut. Sing ndadekake iku mung makarya cukup kanggo sapa nonton karo swara ing kanggo seneng.

Tip # 5: Elinga aturan 3 detik

Aturan sing apik yaiku sampeyan duwe kira-kira 3 detik kanggo narik panampil. Sawise iku, dheweke lagi nonton video sampeyan utawa wis lali babagan iki nalika nggulung feed.

Iki uga cocog karo jumlah wektu kanggo tampilan minangka video kanggo Facebook, Twitter, lan Instagram.

Kepiye cara nggunakake aturan 3 detik? Langsung wenehi video utawa gambar penampil sampeyan. Mikir minangka janji kanggo maca yen video liyane bakal worth nonton.

Siji seri video apik sing nindakake iki uga asale saka Buzzfeed's Tasty. Resep-resep video cendhak sing dituduhake populer banget. Kaca utama Facebook Tasty mung duwe luwih saka 84 yuta Suka.

Video resep kasebut mesthi kalebu visual sing apik banget sing njanjeni para pamirsa bakal sinau carane nggawe panganan sing enak ing pungkasan.

Tip # 6: Rencana ahead

Iku gampang kanggo mikir sing mung bisa njupuk video ing fly. Nanging, sampeyan kudu duwe sawetara perencanaan khusus kanggo video supaya bisa digunakake tanpa swara.

Coba pikirake crita apa sing pengin dicritakake, lan saring pesen utama sampeyan menyang unsur sing paling visual.

Yen sampeyan kudu nggabungake sawetara basa kanggo nggayuh maksud sampeyan, pikirake cara paling apik kanggo nindakake ing video tanpa swara. Apa sampeyan bakal nggunakake caption? Cuplikan singkat teks ing layar? Priksa manawa sampeyan ngidini ruang visual ing gambar supaya sampeyan bisa nyakup teks iki tanpa saingan karo gambar visual.

Tip # 7: Gunakake alat sing bener

Yen video sampeyan ngemot ucapan, ana sawetara alat sing bisa digunakake kanggo mbantu nggawe teks.

Alat teks otomatis Facebook minangka pilihan sing apik kanggo video Facebook sampeyan. Lan layanan katrangan otomatis YouTube nyedhiyakake teks kanggo video YouTube sampeyan. Kaloro alat kasebut kanthi otomatis ngasilake sakumpulan katrangan sing katon dilapis ing video sampeyan. Sampeyan bisa ngowahi lan pratinjau kanggo mesthekake yen bener.

Aplikasi populer liyane sing dirancang kanggo nambah teks menyang video kalebu:

  • Hootsuite: Tambah katrangan tertutup menyang video sosial utawa iklan kanthi ngunggah file .srt sajrone proses penerbitan.
  • bakal: Pilih saka luwih saka 400 font lan gawe suntingan khusus kanggo ukuran teks, warna, sudut, spasi, lan liya-liyane. Kasedhiya ing basa Inggris, Cina, lan Jepang.
    • Price: Gratis
  • Gravie: Tambah teks, overlay grafis, lan clip art menyang video kanggo ngirim luwih saka tembung mung bisa ngomong.
    • Price: $ 1.99
  • Teks ing Video Square: Pilih saka luwih saka 100 font lan gawe suntingan khusus kanggo ukuran font, alignment, lan spasi.
    • Price: Gratis

Kanggo alat liyane sing gratis lan murah sing bisa mbantu sampeyan nambah teks menyang video sampeyan-utawa mung nggawe video sing cukup visual kanggo nggawe pengaruh tanpa swara-priksa wolung app lan program desktop sing kadhaptar ing Toolkit Video Sosial.

Gampang upload, jadwal, ngoptimalake, lan promosi video bisu sampeyan ing pirang-pirang jaringan sosial saka siji dasbor. Coba Hootsuite gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol