Wordpress

Cara Nggawe Gambar kanggo Blog Tanpa Katrampilan Desain

Kapan pungkasan sampeyan krungu wong ngomong babagan Photoshop kanggo ngrancang gambar kanggo apa wae? Mbokmenawa cantik bubar. Bisa uga katon kaya solusi sing paling apik kanggo desain grafis, nanging Apa yen sampeyan ora ngerti carane nggunakake Photoshop? Utawa apa yen sampeyan mriksa lan rumangsa ora cukup amarga sampeyan ora ngerti carane nggunakake?

Dipercaya kula - sampeyan ora piyambak! Untunge, ana cara liya. Luwih saka siji bener.

Yen sampeyan pengin nggawe sawetara gambar sing apik lan menarik ing situs web sampeyan, nanging sampeyan ora pengin mbuwang wektu utawa dhuwit kanggo dadi ahli Photoshop sing dilatih, sampeyan duwe pilihan. Internet diisi karo pilihan desain gambar alternatif kanggo situs WordPress sampeyan. Sisih paling keren yaiku ora mbutuhake pengalaman desain kanggo nggunakake. Ayo dideleng.

1. Canva

Editor Foto Online Gratis Canva

Canva minangka pilihan utama kanggo dhaptar iki, amarga nggawe kabeh wong rumangsa kaya desainer profesional. Nduwe akeh desain sing luar biasa, lan akeh sing gratis. Sanajan sampeyan ora bisa nemokake apa-apa ing bagean gratis, alat kasebut duwe ewonan komponen tambahan kanggo dibuwang ing gambar sampeyan, lan saben-saben mung $1.

Bagian favorit Canva yaiku proses wiwitan. Sampeyan mung milih jinis gambar sing sampeyan gawe - kaya kiriman Facebook, kiriman blog utawa tutup Kindle - lan Canva kanthi otomatis ngasilake ukuran sing pas karo sawetara saran supaya cocog karo kategori sing dipilih.

Entuk Canva

2. GIMP

GIMP Free & Open Source Image Editor

GIMP minangka alternatif sumber terbuka lokal kanggo Photoshop. Iki dudu alat sing paling gampang digunakake ing dhaptar iki, nanging aku seneng menehi rekomendasi amarga gratis digunakake. Yen sampeyan pengin njupuk sawetara wektu metu saka dina sinau carane nggunakake GIMP, padha duwe akeh video lan tutorial online kanggo miwiti.

GIMP kaya WordPress; bakal suwe banget, dadi apa wae wektu utawa dhuwit sing sampeyan nandur modal ing alat kasebut ora bakal boroske.

Njaluk GIMP

3. PicMonkey

PicMonkey Online Photo Editor

Versi gratis PicMonkey nduweni proses sing rada cendhak kanggo nggabungake pirang-pirang foto lan nggawe luwih apik kanggo situs web sampeyan. Alat iki paling apik kanggo nggawe kolase, nanging sampeyan uga bisa nutul gambar lan nambah sawetara teks yen pengin.

Mung lumaku liwat proses papat langkah lan sampeyan kudu apik kanggo pindhah karo sawetara gambar anyar ing sawetara detik. Kaya Canva, alat iki uga nduweni area kanggo nemtokake jinis gambar sing arep digawe, kayata tutup Facebook, lan desain liyane kanthi macem-macem dimensi.

Entuk PicMonkey

4. Pixelmator

Editor Gambar Pixelmator Pro

Pixelmator mung bisa digunakake kanggo Mac, nanging mbutuhake format Photoshop sing rumit lan dipecah dadi alat sing luwih gampang. Sampeyan bisa nggunakake Pixelmator ing tablet utawa telpon, lan alat nerangake karo Welasan Cithakan kanggo miwiti tanpa kawruh desain akeh. Sampeyan uga bisa nyoba tangan ing lukisan, awit iku menehi sawetara sikat apik.

Entuk Pixelmator

5. Editor Pixlr

Editor Pixlr kanggo Foto

Pixlr Editor minangka rekomendasiku yen sampeyan pengin alat online gratis sing meh padha karo Photoshop. Pixlr uga duwe rong produk liyane sing diarani Pixlr-o-matic lan Pixlr Express. Pilih saka iki becik gumantung apa rencana ing mengkono.

Yen sampeyan pengin luwih akeh daya, bukak Pixlr Editor, nanging sampeyan bisa uga kudu sinau babagan nggunakake alat kasebut. Yen sampeyan mung pengin ngunggah foto lan kalebu sawetara saringan lan wates, gunakake Pixlr-o-matic. Pungkasan, coba Pixlr Express yen sampeyan pengin nggawe suntingan entheng kanggo foto sampeyan. Express luwih maju tinimbang pilihan Pixlr-o-matic.

Entuk Pixellr

6. BeFunky

BeFunky Photo Editing

bBeFunky minangka editor foto gratis, panyipta kolase lan alat desain umum. Gratis. Sampeyan bisa nganyarke yen sampeyan pengin nggunakake efek premium. Sanajan versi gratis dhasar isih bisa rampung yen sampeyan mung pengin nggawe sawetara suntingan cepet menyang foto sampeyan. Bab sing paling disenengi babagan BeFunky yaiku antarmuka sing ora mbingungake kanggo sing lagi miwiti nyunting foto.

Iku bener alat kuat, karo paling saka fitur Photoshop sampeyan bakal nyana. Nanging padha ora clutter layar utawa nggawe banget intimidating kaya sampeyan bisa ndeleng ing Photoshop.

Entuk BeFunky

7. Adobe Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements minangka respon Adobe babagan jumlah dhukungan sing akeh banget sing dituduhake wong kanggo alat panyuntingan foto sing luwih gampang. Photoshop minangka alat sing apik banget, nanging pancen akeh banget. Ora ana wong sing nggunakake kabeh sing dikepak ing kono. Plus iku mung sakabèhé kikuk.

Tinimbang nggunakake Photoshop biasa lan mbuwang dhuwit akeh banget, gunakake Photoshop Elements. Iku cara sing terjangkau lan cepet kanggo ngunggah foto, ngganti sawetara saringan lan nggawe foto sampeyan katon profesional banget sajrone sawetara detik. Aku seneng banget yen sampeyan bisa nggunakake Photoshop Elements ing meh kabeh piranti. Soko Photoshop biasa ora ngidini sampeyan nindakake.

Piranti lunak Elements malah kalebu inspirasi sing apik kayata tips desain, ide, lan trik nalika sampeyan lagi berjuang golek gambar sing cocog kanggo kiriman blog utawa kaca produk kasebut.

Entuk Elemen Adobe Photoshop

8. PicCollage

Aplikasi Gambar PicCollage

PicCollage minangka aplikasi sing mung bakal dakgunakake yen aku nyoba nampilake akeh gambar ing kolase. Aku tansah panginten sing kolase ana sethitik norak, utamané kanggo situs web luwih profesional, nanging app iki ndadekake wong katon cantik apik tenan. Coba PicCollage kanggo nyakup stiker, bingkai, teks, lan liya-liyane. Pancen rada aneh nyoba nyunting foto ing telpon utawa tablet, nanging sampeyan wis biasa.

Entuk PicCollage

9. Fotor

Editor Foto Online Fotor

Fotor minangka alat panyuntingan foto online kanthi akeh pilihan sing gampang kanggo nggawe gambar kanggo blog utawa media sosial kanthi cepet. Ana akeh pilihan kanggo cahya, warna, ukuran, efek foto, retouching lan liya-liyane. Pengin miwiti cepet? Ana akeh template gratis. Kajaba iku, ana atusan font, stiker sing nyenengake, bentuk gambar lan akeh pandhuan online supaya sampeyan bisa nyunting kaya profesional.

Nganyarke menyang Pro kanggo ndhukung proyek kasebut, uga entuk akses menyang alat panyuntingan eksklusif lan fitur canggih.

Njupuk Fotor

10. PowerPoint

PowerPoint minangka Editor Gambar

Kanggo sawetara alasan, wong tansah lali babagan PowerPoint nalika nyunting lan ngrancang gambar kanggo situs web. Yen sampeyan mikir babagan iki, PowerPoint minangka cara sing apik kanggo ngrancang gambar. Iki minangka editor seret lan selehake, lan umume wong sinau carane nggunakake piranti lunak kasebut ing sekolah dasar utawa sekolah menengah.

Sampeyan bisa nggambar ing gambar, ngganti wates, ukuran, lan liya-liyane. Dheweke uga duwe akeh bentuk lan simbol supaya gambar sampeyan luwih apik. Sawise rampung nyunting gambar ing PowerPoint, sampeyan bisa nyimpen ing format gambar. Banjur mung nyelehake kanthi apik menyang situs web sampeyan.

Entuk Powerpoint

Bonus: SumoPaint

SumoPaint Cat Online

Tau kantun app Paint lawas apik? Nah sampeyan ing luck. SumoPaint minangka versi online gratis. Sanajan iki dudu editor foto, sampeyan bisa nggawe gambar SumoPaint dhewe. Bebas bae kanggo nggawe wong kitschy minangka sampeyan pengin.

Entuk SumoPaint

kesimpulan

Umume alat kasebut gampang banget digunakake. Nanging ora preduli sing sampeyan pilih, sampeyan kudu bisa ngerteni kanthi cepet kanthi muter-muter.

Sing jarene, kita mesthi krungu babagan carane wong nggunakake Photoshop kanggo ngrancang gambar, nanging sampeyan pancene ora mbutuhake piranti lunak sing rumit supaya situs sampeyan katon apik. Kelet karo opsi rembugan kene lan sampeyan bakal mung nggoleki!

Nuduhake pikirane ing bagean komentar ing ngisor iki. Apa sampeyan duwe pitakon babagan alat iki kanggo nggawe gambar kanggo blog WordPress sampeyan? Utawa alat sing disaranake?

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol