Wordpress

Cara Diagnosa Panggunaan Admin-Ajax Dhuwur ing Situs WordPress Panjenengan

Ajax minangka teknologi web berbasis JavaScript sing mbantu sampeyan nggawe situs web dinamis lan interaktif. WordPress nggunakake Ajax kanggo nguwasani akeh fitur area admin inti kayata kiriman otomatis, manajemen sesi pangguna, lan kabar.

Kanthi gawan, WordPress ngarahake kabeh panggilan Ajax liwat admin-ajax.php file sing ana ing situs kasebut /wp-admin direktori.

Akeh panjalukan Ajax simultaneous bisa mimpin kanggo dhuwur admin-ajax.php panggunaan, nyebabake server lan situs web saya kalem. Iki minangka salah sawijining masalah sing paling umum sing diadhepi dening akeh situs WordPress sing ora dioptimalake. Biasane, kasebut minangka situs web sing alon utawa kesalahan HTTP 5xx (biasane 504 utawa 502 kesalahan).

Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau babagan WordPress' admin-ajax.php file, cara kerjane, keuntungan lan drawbacks, lan carane sampeyan bisa diagnosa lan ndandani dhuwur admin-ajax.php masalah panggunaan.

Siap lunga? Ayo muter metu!

Apa file admin-ajx.php?

The admin-ajax.php file ngemot kabeh kode kanggo nuntun panjalukan Ajax ing WordPress. Tujuan utamane yaiku nggawe sambungan antarane klien lan server nggunakake Ajax. WordPress nggunakake kanggo refresh isi kaca tanpa reloading, saéngga nggawe dinamis lan interaktif kanggo pangguna.

Ringkesan dhasar babagan cara kerja Admin Ajax ing WordPress
Ringkesan dhasar babagan cara kerja Admin Ajax ing WordPress

Wiwit inti WordPress wis nggunakake Ajax kanggo nguwasani macem-macem fitur backend, sampeyan bisa nggunakake fungsi sing padha kanggo nggunakake Ajax ing WordPress. Sampeyan mung kudu ndhaptar tumindak, arahake menyang situs sampeyan admin-ajax.php file, lan nemtokake cara sampeyan pengin ngasilake nilai kasebut. Sampeyan bisa nyetel kanggo ngasilake HTML, JSON, utawa malah XML.

file admin-ajax.php ing WordPress
file admin-ajax.php ing WordPress

Minangka WordPress Trac, ing admin-ajax.php file pisanan muncul ing WordPress 2.1. Iku uga diarani minangka Admin Ajax ing komunitas pangembangan WordPress.

 

Priksa panggunaan Ajax ing MyBehmaster dashboard
Priksa panggunaan Ajax ing MyBehmaster dashboard

Bagan ing ndhuwur mung nuduhake jumlah admin-ajax.php panjaluk, ora saka ngendi asale. Iku cara sing apik kanggo ndeleng nalika spike kedadeyan. Sampeyan bisa gabungke karo teknik liyane sing kasebut ing kirim iki kanggo mbatesi sabab utama.

Priksa jumlah panjalukan admin-ajax.php ing Chrome DevTools
Priksa jumlah panjalukan admin-ajax.php ing Chrome DevTools

Sampeyan uga bisa nggunakake Chrome DevTools kanggo ndeleng jumlah panjalukan sing dikirim admin-ajax.php. Sampeyan uga bisa mriksa metu Wektu tab ing sangisore Network bagean kanggo mangerteni carane akeh wektu iku njupuk kanggo proses panjalukan iki.

Minangka kanggo nemokake alesan pas konco dhuwur admin-ajax.php Panggunaan, utamane ana rong panyebab utama: siji amarga frontend, lan liyane amarga backend. Kita bakal ngrembug loro ing ngisor iki.

Ajax nguwasani akeh fitur WordPress utama…nanging yen akeh panjaluk mlebu, bisa uga nyuda situs sampeyan kanthi signifikan. 😱 Sinau carane ndandani masalah iki lan ngoptimalake panggunaan Ajax ing kene 👇Klik kanggo Tweet

Carane Debug High admin-ajax.php Panggunaan ing WordPress

Plugin pihak katelu minangka salah sawijining alasan sing paling umum ing panggunaan admin-ajax.php sing dhuwur. Biasane, masalah iki katon ing ngarep situs lan asring katon ing laporan tes kacepetan.

Nanging plugin dudu siji-sijine panyebab ing kene amarga tema, inti WordPress, server web, lan serangan DDoS uga bisa dadi sebab panggunaan Ajax Admin sing dhuwur.

Ayo padha njelajah kanthi luwih rinci.

Carane Nemtokake Asal saka High admin-ajax.php Dianggo kanggo Plugins lan Tema

Plugin sing didhukung Ajax ing repositori WordPress.org
Plugin sing didhukung Ajax ing repositori WordPress.org

Ajax asring digunakake dening pangembang WordPress kanggo nggawe plugin lan tema dinamis lan interaktif. Sawetara conto populer kalebu nambahake fitur kayata telusuran langsung, saringan produk, gulung tanpa wates, keranjang blanja dinamis, lan kothak obrolan.

Mung amarga plugin nggunakake Ajax ora ateges bakal alon situs sampeyan.

admin-ajax.php request ing laporan WebPageTest
Ndeleng panjalukan admin-ajax.php ing laporan WebPageTest

Biasane, Admin Ajax mbukak menyang mburi mbukak kaca. Uga, sampeyan bisa nyetel panjalukan Ajax kanggo mbukak asynchronously, supaya bisa duwe sethitik utawa ora pengaruh ing kinerja kaca kang dirasakake kanggo pangguna.

Kaya sing sampeyan deleng ing laporan WebPageTest ing ndhuwur, admin-ajax.php mbukak menyang mburi antrian panjalukan, nanging isih njupuk munggah 780 ms. Sing akeh wektu kanggo mung siji panjaluk.

Laporan GTmetrix nuduhake lonjakan panggunaan admin-ajax.php sing serius
Laporan GTmetrix nuduhake lonjakan panggunaan admin-ajax.php sing serius

Nalika pangembang ora ngetrapake Ajax kanthi bener ing WordPress, bisa nyebabake masalah kinerja sing drastis. Laporan GTmetrix ing ndhuwur minangka conto sampurna saka prilaku kasebut.

Sampeyan uga bisa nggunakake GTmetrix kanggo nggali data kirim lan tanggapan individu. Sampeyan bisa nggunakake fitur iki kanggo nemtokake apa sing nyebabake masalah kasebut.

Kanggo nindakake, pindhah menyang laporan GTmetrix Air terjun tab, banjur temokake lan klik ing POST admin-ajax.php item. Sampeyan bakal weruh telung tab kanggo panjalukan iki: Header, Post, lan Response.

POST data Headers request admin-ajax.php
POST data Headers request admin-ajax.php

Priksa panjaluk kasebut Kirim lan Response tab bakal menehi sawetara pitunjuk kanggo ngerteni alasan ing mburi masalah kinerja. Kanggo situs iki, sampeyan bisa ndeleng pitunjuk ing tab Response.

POST data Response panjalukan admin-ajax.php
POST data Response panjalukan admin-ajax.php

Sampeyan bisa ndeleng manawa bagean saka respon ana hubungane karo tag input karo id disetel menyang "fusion-form-nonce-656".

Panelusuran cepet babagan pitunjuk iki bakal nggawa sampeyan menyang situs web ThemeFusion, sing nggawe tema Avada. Mula, sampeyan bisa nyimpulake manawa panjaluk kasebut asale saka tema, utawa plugin apa wae sing digabungake.

Ing kasus kaya mengkono, sampeyan kudu mesthekake yen tema Avada lan kabeh plugin sing ana gandhengane dianyari kanthi lengkap. Yen ora ngrampungake masalah kasebut, sampeyan bisa nyoba mateni tema kasebut lan ndeleng manawa bisa ndandani masalah kasebut.

Ora kaya mateni plugin, mateni tema ora bisa ditindakake ing umume skenario. Mula, coba optimalake tema kasebut kanggo ngilangi kemacetan. Sampeyan uga bisa nyedhaki tim dhukungan tema kanggo ndeleng apa bisa menehi saran solusi sing luwih apik.

Nguji situs web alon liyane ing GTmetrix nyebabake nemokake masalah sing padha karo pembangun kaca Visual Composer lan plugin Notification Bar.

Data Response request admin-ajax.php POST liyane
Data Response request admin-ajax.php POST liyane
POST data kirim admin-ajax.php request
POST data kirim admin-ajax.php request

Semalat, yen sampeyan ora bisa ngatasi masalah karo plugin, sampeyan paling seneng duwe akeh plugin alternatif sing kasedhiya kanggo dicoba. Contone, nalika nerangake pembangun kaca, sampeyan uga bisa nyoba Beaver Builder utawa Elementor.

Carane Nemtokake Asal saka High admin-ajax.php

Kadhangkala, data Kirim lan Tanggapan sing ditampilake ing laporan tes kacepetan bisa uga ora jelas lan langsung. Kene, nemokake asal saka dhuwur admin-ajax.php panggunaan ora gampang. Ing kasus kaya mengkono, sampeyan bisa tansah nindakake cara lawas.

Pateni kabeh plugin situs sampeyan, mbusak cache situs sampeyan (yen ana), banjur tindakake tes kacepetan maneh. Yen admin-ajax.php isih ana, mula sing paling mungkin yaiku tema. Nanging yen ora bisa ditemokake, mula sampeyan kudu ngaktifake saben plugin siji-siji lan nglakokake tes kacepetan saben wektu. Kanthi proses ngilangi, sampeyan bakal ngunci asal-usul masalah kasebut.

tip: Nggunakake lingkungan pementasan (contone Behmaster's lingkungan pementasan) minangka cara sing apik kanggo nganakake tes ing situs sampeyan tanpa mengaruhi situs langsung. Sawise sampeyan nemtokake sababe lan ndandani masalah kasebut ing lingkungan pementasan, sampeyan bisa nyurung owah-owahan menyang situs langsung.

Diagnosa Masalah Server Backend karo admin-ajax.php

Alasan paling umum kaloro kanggo dhuwur admin-ajax.php panggunaan yaiku WordPress Heartbeat API sing ngasilake panggilan Ajax sing kerep, sing nyebabake panggunaan CPU sing dhuwur ing server. Biasane, iki disebabake amarga akeh pangguna sing mlebu ing dashboard backend WordPress. Mula, sampeyan ora bakal bisa ndeleng iki ing tes kacepetan.

Bosen ngalami masalah karo situs WordPress sampeyan? Entuk dhukungan hosting sing paling apik lan paling cepet Behmaster! Priksa rencana kita

Kanthi gawan, Heartbeat API polling ing admin-ajax.php file saben 15 detik kanggo nyimpen otomatis kiriman utawa kaca. Yen sampeyan nggunakake server hosting sing dienggo bareng, mula sampeyan ora duwe akeh sumber daya server khusus kanggo situs sampeyan. Yen sampeyan nyunting kiriman utawa kaca lan mbukak tab kanggo wektu sing cukup suwe, mula bisa nggawe akeh panjaluk Admin Ajax.

Contone, nalika sampeyan nulis utawa nyunting kiriman, pangguna siji bisa ngasilake 240 panjaluk sajrone jam!

Kerep autosave admin-ajax.php panjalukan
Kerep autosave admin-ajax.php panjalukan

Sing akeh panjalukan ing backend karo mung siji pangguna. Saiki mbayangno situs sing ana pirang-pirang editor sing mlebu bebarengan. Situs kasebut bisa nggawe panjalukan Ajax kanthi cepet, ngasilake panggunaan CPU sing dhuwur.

Behmaster Bener nemoni masalah iki nalika mbantu DARTDrones nggedhekake situs WooCommerce kanggo katon ing Shark Tank.

Dheweke nampa luwih saka 4,100 admin-ajax.php telpon ing dina karo mung 2,000 pengunjung unik. Iku rasio panjalukan-kanggo-kunjungan sing lemah.

Panggunaan admin-ajax.php abot ing dartdrones.com
Panggunaan admin-ajax.php abot ing dartdrones.com

Behmaster's tim ngeweruhi ing / Wp-admin URL referrer lan nemtokake sababe kanthi bener. Panjaluk kasebut amarga admin lan editor DARTDrones sing kerep nganyari situs kasebut kanggo nunggu pertunjukan kasebut.

WordPress wis mbenerake masalah Heartbeat API iki sebagean kepungkur. Contone, sampeyan bisa nyuda frekuensi panjalukan sing digawe dening Heartbeat API ing host kanthi sumber daya winates. Iku uga nundha dhewe sawise siji jam keyboard / mouse / tutul ora aktif.

Nggunakake Plugin Kontrol Detak Jantung kanggo Ngurangi Panjaluk Ajax

Sampeyan bisa ndandani masalah iki kanthi gampang nggunakake plugin Kontrol Detak Jantung dening WP Rocket. Iku ngijini sampeyan kanggo mateni utawa ngowahi frekuensi saka Heartbeat API mung sawetara klik.

Plugin Kontrol Detak Jantung
Plugin Kontrol Detak Jantung

Kanthi plugin Heartbeat Control diinstal lan diaktifake, sampeyan bisa ngatur frekuensi Heartbeat API ing dashboard WordPress, frontend situs, lan editor Post.

Dasbor 'Setelan Umum' plugin Kontrol Detak Jantung
Dasbor 'Setelan Umum' plugin Kontrol Detak Jantung

Yen server wis winates sumber daya CPU, Aku nyaranake sampeyan Pateni Denyut Jantung ing Dashboard WordPress lan Frontend. Sampeyan uga bisa Ngowahi Denyut Jantung frekuensi kanggo pilihan 'Post editor' lan nambah dadi 30 detik (utawa malah 60 detik). Sing luwih dhuwur frekuensi, luwih gedhe tabungan ing sumber daya server sing digunakake.

Setelan sing tepat sing kudu sampeyan gunakake beda-beda saka situs menyang situs. Yen sampeyan ora yakin babagan apa sing bakal digunakake, sampeyan bisa takon karo pangembang web.

Lalu Lintas Dhuwur Amarga Serangan DDoS utawa Bot Spam

Nduwe situs sampeyan kanthi serangan DDoS utawa bot spam uga bisa nyebabake dhuwur admin-ajax.php panggunaan. Nanging, serangan kasebut ora kudu nambahake panjaluk Admin Ajax. Iku mung karusakan agunan.

Yen situs sampeyan ana ing serangan DDoS, prioritas sampeyan yaiku kanggo nyelehake CDN / WAF sing kuat kaya Cloudflare utawa Sucuri. Saben rencana hosting karo Behmaster uga kalebu Behmaster CDN, sing bisa mbantu sampeyan ngilangi sumber daya situs web kanthi akeh.

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan carane sampeyan bisa nglindhungi situs web saka serangan angkoro kaya iki, sampeyan bisa ndeleng pandhuan sing luwih jero babagan cara kanggo mungkasi serangan DDoS.

Yen sampeyan ndeleng server lan situs web sing kalem, bisa uga amarga akeh panjaluk Ajax. ⏳ Siapke diagnosis lan ndandani nganggo pandhuan iki!Klik kanggo Tweet

Summary

WordPress nggunakake Ajax ing API Heartbeat kanggo ngetrapake akeh fitur inti. Nanging, bisa nambah kaping mbukak yen ora digunakake kanthi bener. Iki biasane disebabake amarga frekuensi dhuwur saka panjalukan menyang admin-ajax.php ngajukake.

Ing artikel iki, sampeyan sinau macem-macem panyebab kanggo dhuwur admin-ajax.php panggunaan, carane diagnosa apa tanggung jawab kanggo gejala iki, lan carane sampeyan bisa pindhah babagan ndandani iku. Umume kasus, tindakake pandhuan iki kudu nggawe situs sampeyan serep lan bisa mlaku kanthi cepet.

Nanging, ing sawetara kasus, nganyarke menyang server kanthi sumber daya sing luwih dhuwur minangka solusi sing bisa ditindakake. Utamane kanggo kasus panggunaan sing nuntut kayata situs e-dagang lan anggota. Yen sampeyan mbukak situs kasebut, coba nganyarke menyang host WordPress sing dikelola sing wis berpengalaman ngatasi masalah kinerja kasebut.

Yen sampeyan isih berjuang karo dhuwur admin-ajax.php panggunaan ing situs WordPress sampeyan, kabari ing bagean komentar.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol