Wordpress

Cara Ndandani Kesalahan HTTP 302 (5 Metode)

Kode HTTP 302 minangka cara sing migunani kanggo ngarahake pangguna situs web menyang URL sing beda kanggo sementara. Nanging, yen situs web sampeyan salah ngirim 302 pangalihan, iki tandha yen ana sing salah.

Aja kuwatir — sampeyan bisa ndandani masalah iki — nanging sampeyan kudu nindakake sawetara ngatasi masalah.

Langkah pisanan yaiku ngerti persis apa kode HTTP 302, cara kerjane, lan kenapa kedadeyan kasebut. Yen sampeyan ngerti, sampeyan bisa ngerteni apa sing salah lan kepiye carane ndandani.

Ing kirim iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan kesalahan HTTP 302. Banjur kita bakal nuduhake limang tips ngatasi masalah kanggo mbantu sampeyan ndandani.

Apa Kode Status HTTP 302?

Kode 302 minangka jinis kode status HTTP tartamtu. Kode iki kaya "cathetan" sing dikirim server menyang browser sampeyan.

Saben sampeyan ngeklik link utawa navigasi menyang URL, browser sampeyan njaluk server web sing padha. Kanggo bali, server ngirim maneh sumber daya sing cocog (contone, kaca sing sampeyan coba akses) bebarengan karo header HTTP. Kode status HTTP ana ing header kasebut.

Biasane, sampeyan ora bisa ndeleng kode status iki ing endi wae ing kaca web. Biasane sampeyan mung bisa ndeleng nalika ana kesalahan, utawa yen sampeyan wis nginstal ekstensi browser sing bisa katon:

Gambar sing nuduhake kode status HTTP URL saiki, ditampilake liwat ekstensi browser Chrome.
Kode status HTTP kaca web, ditampilake nggunakake ekstensi browser Chrome.

Kode status 3xx (301, 302, lsp.) minangka kelas kode status sing diarani "kode pangalihan." Dheweke bali nalika server ngirim sumber daya anyar tinimbang sumber daya sing dijaluk.

Ing tembung liya, bakal ditampilake nalika kaca situs web sing arep sampeyan akses ngarahake sampeyan menyang kaca liyane.

Bentenane kritis antarane kode 301 lan kode 302 yaiku sing pisanan digunakake kanggo pangalihan permanen, dene sing terakhir kanggo pangalihan sementara.

301 pangalihan uga ngliwati "jus link," dene 302 ora. Sing nduwe pengaruh signifikan ing Search Engine Optimization (SEO).

Uh oh… sampeyan lagi wae ndeleng kode HTTP 302 muncul. 😬 Saiki opo? 🤷‍♀️ Mulai nganggo pandhuan lengkap iki ⤵Klik kanggo Tweet

Kepiye cara 302 Pangalihan

Nalika sampeyan nyiyapake pangalihan 302 kanggo kaca ing situs web sing sementara ora kasedhiya, lan pangguna ngunjungi kaca kasebut, server web sampeyan bakal nanggapi browser pengunjung kanthi header Lokasi khusus. Header iki bakal nuduhake URL anyar sing browser kudu ngarahake pangguna.

Contone, bayangake manawa pangguna jinis blog.example.com menyang bar URL browser, nanging situs web dikonfigurasi kanggo ngarahake menyang blogging.example.com.

Tanggepan server bakal kalebu kode status 302 lan Lokasi: blogging.example.com header. Setelan iki ngandhani browser pangguna kanggo ngarahake panjalukan iki menyang URL anyar.

Mesthi, kabeh iki kedadeyan kanthi otomatis lan ing mburi layar. Pangguna ngirim ora bisa ndeleng samubarang iki muter metu. Nanging, browser kasebut kudu kanthi otomatis nggawa menyang sumber daya anyar.

Napa Kesalahan HTTP 302 Kelakon

Yen ana sing salah dikonfigurasi ing situs web sampeyan, bisa nyebabake 302 kode ditanggepi salah. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan bisa ngalami masalah kayata:

  • Kaca ing situs web sampeyan sing ngarahake pengunjung menyang papan liya yen ora
  • Kaca ing situs web sampeyan sing ngarahake pengunjung menyang sumber daya sing salah
  • Kesalahan ERR_TOO_MANY_REDIRECTS (uga dikenal minangka "redirect loop")

Masalah pungkasan iki mung siji sing bakal nampilake kaca kesalahan sing nyata. Yen sampeyan nggunakake browser Chrome, kaca kesalahan loop pangalihan bakal katon kaya iki:

Pesen kesalahan Chrome ERR_TOO_MANY_REDIRECTS, kanthi teks
Pesen kesalahan Chrome ERR_TOO_MANY_REDIRECTS.

Ing Mozilla Firefox, katon kaya iki:

Pesen kesalahan Firefox ERR_TOO_MANY_REDIRECTS, kanthi teks
Pesen kesalahan Firefox ERR_TOO_MANY_REDIRECTS.

Kabeh masalah ing ndhuwur disababaké déning sawetara misconfiguration. Bisa uga konflik plugin, setelan URL sing salah, utawa salah konfigurasi .htaccess ngajukake.

Cara Ndandani Kesalahan HTTP 302 (5 Metode)

Sabanjure, kita bakal nuntun sampeyan liwat limang cara ngatasi masalah sing bisa mbantu sampeyan ngerteni apa sing nyebabake masalah lan ndandani.

Sadurunge miwiti, priksa manawa nggawe serep lengkap situs web sampeyan dhisik. Mangkono, yen ana sing salah, sampeyan bisa bali menyang versi sadurunge. Sampeyan bisa nggunakake plugin WordPress kanggo nindakake iki.

1. Nemtokake Apa Pangalihan-pangalihan Iku Sah

302 respon biasane ora kasalahan. Pangalihan sementara panganggo menyang kaca sing beda bisa dadi konfigurasi sing bener lan biasane ora mbutuhake ndandani.

Iku mung kesalahan yen situs web sampeyan nanggapi karo 302 kode kasebut ora kudu nerbitake, utawa yen nyebabake loop pangalihan. Mulane, langkah pisanan yaiku mriksa maneh URL endi sing ngasilake kode HTTP 302 lan nemtokake manawa pangalihan kasebut cocog utawa ora.

Kanggo nindakake, sampeyan bisa navigasi menyang kaca ing situs web sing sampeyan curiga nerbitake kesalahan 302 lan ndeleng dhewe yen tumindak kaya sing dikarepake. Yen kaca sing ora kasedhiya kanggo sementara pangalihan menyang sumber daya sing bener, kaca kasebut dikonfigurasi kanthi tepat.

Nanging, yen kaca pangalihan sampeyan menyang sumber sing salah utawa browser sampeyan nglaporake loop pangalihan kanthi mbukak kaca kesalahan ERR_TOO_MANY_REDIRECTS, iki tandha yen siji (utawa luwih) pangalihan sampeyan ora dikonfigurasi kanthi bener.

2. Priksa Plugins Panjenengan

Salah sawijining panyebab paling umum saka 302 kesalahan lan puteran pangalihan yaiku plugin.

Sawetara plugin pangatur pangalihan WordPress lan alat SEO kaya Yoast SEO ngatur pangalihan situs web kanggo sampeyan lan ngidini sampeyan nyetel aturan pangalihan:

Kaca setelan pangalihan plugin Yoast SEO Premium.
Kaca setelan pangalihan plugin Yoast SEO Premium.

Yen aturan kasebut salah konfigurasi, utawa yen rong plugin konflik, bisa nyebabake masalah sing ora dikarepake. Mula, sampeyan kudu mriksa saben alat sing cocog sing diinstal ing situs sampeyan.

Contone, yen sampeyan nggunakake plugin 301 Redirects WordPress populer, sampeyan bisa mriksa konfigurasi kanthi navigasi menyang Setelan > 301 Pangalihan pangalihan. Ing ngisor iki Aturan Pangalihan, sampeyan bakal weruh dhaptar kabeh aturan pangalihan sing wis sampeyan atur:

Kaca setelan Aturan Pangalihan kanggo plugin 301 Pangalihan WordPress.
Kaca setelan Aturan Pangalihan kanggo plugin 301 Pangalihan WordPress.

Priksa kabeh pangalihan 302 sing kadhaptar ing kene, lan priksa manawa kabeh iku bener.

Sampeyan uga pengin mesthekake yen sampeyan durung nyiyapake apa wae kanthi cara sing bisa nyebabake loop pangalihan. Contone, yen Page-A disetel kanggo pangalihan menyang Page-B, nanging Page-B uga disetel kanggo pangalihan menyang Page-A, iki bakal nyebabake kesalahan.

Yen sampeyan duwe pirang-pirang plugin pangalihan pangalihan lan sampeyan ora yakin manawa sing nyebabake masalah kasebut, sampeyan bisa nyoba mateni siji-siji saka WordPress. Plugins kaca (dadi gawe serep dhisik):

Kaca Plugins ing dashboard admin WordPress.
Kaca Plugins ing dashboard admin WordPress.

Sawise mateni saben plugin, coba deleng maneh URL masalah kanggo ndeleng yen kesalahan 302 tetep.

Yen masalah dumadakan didandani, sampeyan bakal ngerti plugin endi sing nyebabake masalah kasebut, banjur sampeyan bisa milih kanggo ngatasi masalah luwih lanjut utawa mbusak saka situs sampeyan.

3. Priksa manawa Setelan URL WordPress Sampeyan Dikonfigurasi kanthi Bener

Penyebab umum liyane saka kesalahan HTTP 302 yaiku salah konfigurasi ing setelan URL WordPress.

Kanggo mriksa iki, navigasi menyang Setelan > Umum ing dasbor WordPress sampeyan. Kene, sampeyan kudu ndeleng a Alamat WordPress (URL) lapangan lan a Alamat Situs (URL) lapangan:

Kaca Setelan Umum ing WordPress kanthi kolom Alamat sing disorot.
Kaca Setelan Umum ing WordPress.

Umume kasus, URL ing loro lapangan kasebut kudu cocog. Priksa manawa loro-lorone padha, kalebu bagean "www" (utawa ora ana) sadurunge jeneng domain.

Yen ora cocog, nganyari setelan, banjur priksa URL kaca sing nerbitake kesalahan HTTP 302 kanggo ndeleng manawa wis didandani.

Temokake dhukungan hosting WordPress sing luar biasa karo tim dhukungan kelas donya! Ngobrol karo tim sing padha sing ndhukung klien Fortune 500. Priksa rencana kita

4. Priksa Konfigurasi Server Panjenengan

Server sing salah konfigurasi uga bisa nyebabake 302 kesalahan pangalihan. Mula, langkah sabanjure yaiku mriksa konfigurasi server sampeyan.

Yen host sampeyan nggunakake server web Apache, sampeyan bisa nindakake iki kanthi mriksa sampeyan.htaccess ngajukake.

Info

Langkah iki ora bakal ditrapake kanggo situs sing di-host ing server Nginx. Yen host sampeyan nggunakake server Nginx, minangka Behmaster ora, sampeyan bisa nerusake menyang langkah ngatasi masalah sabanjure.

Kaping pisanan, sambungake menyang server situs liwat dasbor kontrol kaya cPanel utawa klien FTP. Banjur navigasi menyang direktori root situs sampeyan - ing panggonan sing padha karo wp-admin lan wp-isi folder - lan golek .htaccess berkas:

Gambar saka file .htaccess sing disorot ing folder direktori root situs web.
File .htaccess ing root situs.

Yen sampeyan ora nemokake .htaccess file ing kene (lan sampeyan yakin ing server Apache), sampeyan bisa uga kudu ngandhani FileZilla supaya nuduhake file sing didhelikake sadurunge katon ing dhaptar file.

Sabanjure, bukak file ing editor teks favorit. Iku kudu katon kaya iki:

Gambar saka file .htaccess mbukak ing editor teks, kanthi arahan RewriteXXX disorot ing kode kasebut.
RewriteXXX arahan ing file .htaccess.

Saiki, kita bakal nggoleki RewriteXXX arahan (unsur sing disorot ing ndhuwur). Tanpa dadi teknis banget, RewriteCond lan RewriteRule arahan digunakake kanggo nindakake pangalihan saka siji URL menyang liyane.

The RewriteCond arahan kasebut nemtokake URL sing pengin dialihake pengunjung saka, nalika direktif RewriteRule nemtokake URL sing pengin dialihake kanggo. Mangkene conto:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^website.com$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.temporary-website.com/$1 [R=302]

Gendéra ing pungkasan, "[R=302]", ngandhani browser manawa iki minangka pangalihan 302 sementara.

Yen sampeyan ngerteni kombinasi RewriteXXX sing padha karo ing ndhuwur ing .htaccess file sing ora kudu ana, sampeyan bisa menehi komentar, simpen owah-owahan, lan muat ulang kaca web masalah kanggo ndeleng apa bisa ngrampungake masalah kasebut.

Priksa manawa kanggo ngundhuh lan nyimpen salinan cadangan sampeyan .htaccess file sadurunge sampeyan nggawe owah-owahan yen ana sing salah.

5. Ngomong karo Host Web

Yen sampeyan wis nyoba kabeh cara ing ndhuwur lan sampeyan isih ngalami masalah, langkah sabanjure yaiku ngomong karo host web sampeyan.

Ngatasi masalah kesalahan kode 302 ngluwihi titik iki mbutuhake akeh kawruh teknis. Mulane, kajaba sampeyan minangka pangembang profesional, luwih becik njaluk bantuan saka pakar.

At Behmaster, kita njupuk dhukungan kanthi serius. Tim ahli WordPress kita mesthi siap kanggo mbantu sampeyan ngrampungake masalah kaya iki nalika kedadeyan:

Kita kasedhiya 24/7. Sampeyan mung kudu mlebu menyang MyBehmaster akun lan hubungi kita liwat manggon chatting kanggo nyambung karo engineer support sing bisa bantuan ing wektu nyata.

Summary

Kode status HTTP 302 minangka cara sing normal kanggo ngarahake pengunjung situs web sampeyan. Nanging, mung kudu digunakake nalika kaca sumber daya ora kasedhiya kanggo sementara.

Upaminipun situs web sampeyan nerbitake 302 kode kanthi kesalahan utawa nyebabake puteran pangalihan. Yen ngono, penting kanggo ndandani masalah iki sanalika bisa, utawa bisa nyebabake SEO lan konversi sampeyan.

Sampeyan bisa ngetutake limang langkah iki kanggo ndandani kesalahan HTTP 302 ing situs web sampeyan:

  1. Temtokake manawa pangalihan kasebut cocog utawa ora kanthi mriksa URL sing nerbitake 302 pangalihan.
  2. Priksa plugin sampeyan kanggo mesthekake yen setelan pangalihan sing bener.
  3. Priksa manawa setelan URL WordPress sampeyan wis dikonfigurasi kanthi bener.
  4. Priksa konfigurasi server sampeyan kanthi nggoleki sing salah RewriteXXX arahan ing Panjenengan .htaccess file (mung server Apache).
  5. Ngomong karo host web sampeyan kanggo dhukungan teknis luwih lanjut yen masalah tetep.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan kesalahan HTTP 302? Ayo kita ngerti ing bagean komentar.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol