Content Marketing

Kepiye Cara Ngapikake Peringkat Iklan Google? Sinau ing kene

Sapa wae sing nate nggoleki Google wis biasa ndeleng iklan Google dadi bagian saka kaca asil mesin telusuran (SERP). 

Nanging apa sampeyan tau kepingin weruh carane persis Google nemtokake urutan kanggo nuduhake iklan kasebut? 

Iku ora minangka acak (utawa minangka prasaja) minangka koyone ing kawitan marketing.

Google nemtokake posisi kanggo saben iklan miturut rumus sing disebut pangkat iklan. Ora mung pangkat sampeyan ditemtokake dening macem-macem faktor sing beda-beda, nanging bisa uga nambah kanthi suwe.

Mangkene ndeleng luwih rinci babagan kabeh sing sampeyan kudu ngerti supaya luwih ngerti skor peringkat iklan, uga sawetara tips pakar kanggo nambah skor sampeyan.

Apa iku Ad Rank?

Ing donya marketing digital, konsep pangkat iklan cukup gampang, nuduhake posisi tartamtu sing ditahan iklan ing SERP tartamtu (yen katon kabeh). 

Iklan pisanan sing ditampilake nduweni peringkat siji, nomer loro saka loro, lan liya-liyane.

Saben posisi ditemtokake liwat lelang. 

Nanging, nalika nawarake jumlah faktor menyang ngendi iklan tartamtu bakal tiba ing urutan sing ditampilake, iklan peringkat paling dhuwur ora kudu sing dipasang ing penawar paling dhuwur.

Peringkat iklan ora mung siji-sijine faktor sing nemtokake jumlah klik sing bisa ditampa iklan sampeyan, nanging iku is sing penting kabeh padha. 

Kaya asil panelusuran ing umum, posisi sing luwih dhuwur biasane nampa klik paling akeh, mula sampeyan kudu ngembangake pemahaman babagan cara ngitung rangking supaya sampeyan bisa nggawe strategi kanggo nambah sampeyan.

Apa Formula kanggo Ngitung Peringkat Iklan?

Sanajan ora ana siji nanging Google sing ngerti rumus sing tepat sing digunakake kanggo ngetung peringkat iklan, akeh faktor sing mlebu ing proses kasebut. sing dikenal. Iki kalebu:

Hubungan Iklan

Kepiye salinan iklan sampeyan cocog karo tembung kunci sing sampeyan tawarake?

Pangalaman pengguna

Sepira asline, mbiyantu, bisa dilayari, lan informatif kaca kebangkrutan sampeyan? 

Kepiye carane menehi pengalaman sing disaranake dening salinan iklan sampeyan?

CTR (Click-Through Rate) sing dikarepake

Google nemtokake faktor iki kanthi nimbang carane tembung kunci sing sampeyan pilih biasane nindakake kanggo ngira-ngira kemungkinan sing nggoleki bakal ngeklik iklan sampeyan.

Tawaran Panjenengan

Apa BPK maks. (biaya saben klik) sing arep sampeyan bayar kanggo iklan sampeyan? 

Maneh, nalika Google asring milih BPK sing luwih dhuwur, ora kabeh sing penting babagan peringkat iklan.

Kepiye Sampeyan Bisa Nggawe Iklan Panjenengan?

Ora ana rumus sing ora ana gunane kanggo nggawe iklan sing ngasilake asil peringkat iklan sing apik banget. 

Nanging, iki minangka bagean saka kaendahan pariwara — akeh ruang kanggo kreatifitas lan inovasi. 

Iklan sing apik tenan ora mung nambah garis ngisor perusahaan. Dheweke duwe kekuwatan kanggo mbantu perusahaan kasebut entuk tujuan liyane (contone, mbangun identitas merek sing solid). 

Kene sawetara tips kanggo nailing Panjenengan.

Coba Niate Panganggo

Akeh pengiklan ngandelake penyisipan tembung kunci dinamis kanggo nggedhekake asil, supaya gampang lali apa sing digoleki target pamirsa. 

Akibaté, akeh iklan sing ngucapake perkara lawas sing padha lan nyampur siji liyane.

Tulung iklan sampeyan katon ing wong akeh kanthi menehi prioritas target pungkasan pelanggan. 

  • Masalah, pangarep-arep, lan rasa wedi apa sing diduweni personas sampeyan? 
  • Carane bisa Panjenengan perusahaan nyukupi kabutuhan apa wae? 
  • Apa sing mbedakake produk lan layanan sampeyan saka wong liya?
THE ULTIMATE tuku PERSONA GENERATOR

Tetep Concise lan Relevan

Ora kabeh pangguna mesin telusur ngeklik iklan, nanging sing nindakake umume nggoleki sing spesifik. 

Contone, dheweke luwih cenderung nggoleki istilah sing umum kaya "insurance kesehatan"lan luwih cenderung nggoleki"opsi asuransi kesehatan wiraswasta".

Priksa manawa salinan sampeyan ora mung tetep ing titik nanging cocog karo pitakon sing cocog sing bakal ditindakake para pelanggan sing cocog. 

Sampeyan uga pengin nggawe URL kaca kebangkrutan sampeyan spesifik, supaya pelanggan ngerti yen dheweke wis nemokake apa sing dibutuhake.

Ngomong Basa Pelanggan Panjenengan

Preduli saka industri sampeyan, tugas sampeyan yaiku nyedhiyakake produk, layanan, utawa pengalaman sing digoleki para pelanggan. 

Elinga yen dheweke dudu ahli industri nalika sampeyan lagi. Mulane, basa sing sampeyan gunakake kanggo komunikasi karo target pamirsa penting.

Sinau nganggo basa pelanggan lan komunikasi nggunakake istilah sing dingerteni. 

Pay manungsa waé khusus kanggo nada, swara, lan pangiriman. Aja akeh banget karo omongan teknologi lan jargon industri. 

Nanging, coba mlebu ing sirahe lan ngomongake cara sing dipikirake.

Kalebu telpon kanggo tumindak

Nambahake call-to-action (CTA) sing menarik menyang iklan sampeyan mbantu nuntun pelanggan menyang arah sing bener. 

Tulisake apa sing dikarepake, lan jelasake kanthi tepat apa sing bakal ditindakake yen dheweke nindakake tumindak kasebut. 

Coba kalebu rega produk utawa layanan ing iklan sampeyan uga.

Maneh, dadi spesifik lan ringkes. Alamat pelanggan sampeyan kanthi langsung, lan gunakake basa sing jelas sing ndesek pelanggan kanggo njupuk tindakan sing tegas lan langsung.

Kenapa Peringkat Iklan Sampeyan Kurang?

Yen pangkat iklan sampeyan kurang, kemungkinan gedhe ora bakal ditampilake kanggo tembung kunci sing ditargetake. 

Yen iki kasus kanggo Panjenengan iklan, sampeyan bakal weruh pesen bebaya ing akun Google Ads sing ngandhani sampeyan minangka akeh. 

Ing ngisor iki sawetara panjelasan kanggo peringkat sing kurang:

Tawaran murah

Cara paling gampang kanggo ngunggahake rangking iklan sampeyan yaiku ngunggahake tawaran, sing kanthi alami uga nambah biaya. 

Kanggo alasan kasebut, ngatasi masalah kualitas luwih dhisik. Banjur mboko sithik mundhakaken tawaran sampeyan.

Kurang Relevansi

Priksa manawa iklan sampeyan cocog kanggo kabeh pitakon sing gegandhengan. 

Sampeyan uga pengin nggawe manawa sampeyan wis nggawe paling ora telung iklan saben grup iklan kanggo asil sing paling apik.

CTR Ngisor Rata-rata

Yen rata-rata klik-tayang kanggo tembung kunci tartamtu yaiku 3 persen lan sampeyan mung 1.5 persen, RKT sampeyan kurang saka rata-rata. 

Salah sawijining alasan sing paling umum kanggo CTR sing ketinggalan yaiku ora relevan. Liyane yaiku disorganisasi.

Tansah ngatur grup iklan miturut tema kanggo nambah pengalaman pangguna sakabèhé.

Pengalaman Landing Page sing Miskin

Iklan peringkat dhuwur sing nindakake kaya sing dikarepake mung babagan kualitas iklan kasebut. 

Iki uga babagan pengalaman sing ditawakake kaca kebangkrutan sampeyan. Yen sampeyan butuh dandan, mesthine bakal ngrusak pangkat iklan sampeyan. 

Sampeyan bisa mriksa kemungkinan iki kanthi ndeleng skor kualitas sampeyan.

Kepiye Sampeyan Bisa Ndandani Peringkat Iklan sing Kurang?

Pangkat iklan lan pengalaman pangguna bebarengan, mula fokus ing kualitas minangka aturan nomer siji nalika sampeyan pengin nambah peringkat iklan.

Ing ngisor iki sawetara tips kanggo nindakake kanthi tepat.

1. Nggawe landing page

Yen kaca kebangkrutan sampeyan nawakake pengalaman pangguna subpar, peringkat iklan sampeyan bakal terus nandhang sangsara, sanajan iklan sampeyan ora ditulis kanthi apik. 

Priksa manawa sampeyan nindakake kabeh sing bisa kanggo nambah situs sampeyan lan nambah skor kualitas.

  • Kepiye SEO-friendly situs web sampeyan?
  • Apa tag meta situs web sampeyan ngemot tembung kunci utama sampeyan?
  • Apa situs sampeyan bisa ditelusuri?
  • Apa tata letak sampeyan resik, prasaja, lan gampang dilayari?
  • Apa situs web sampeyan cepet lan gampang dilayari ing pirang-pirang piranti?
  • Apa sampeyan ngrungokake lan nindakake umpan balik saka pengunjung?
NGERTI CARA KECEPATAN SITUS WEB BISA NAMPAK SALES Panjenengan

2. Deleng relevansi URL

Yen sampeyan tau ngeklik asil panelusuran mung kanggo entuk apa-apa liyane saka apa sing dijanjekake, sampeyan ngerti carane frustasi bisa.

Relevansi lan linuwih kritis nalika nerangake kinerja iklan lan pangkat iklan.

Sing luwih apik iklan sampeyan cocog karo pengalaman sing tepat sing diwenehake kaca kebangkrutan sampeyan, luwih apik. Priksa manawa sampeyan ora nyasab pengunjung potensial ing salah siji tingkat.

Nggawe grup iklan sampeyan uga luwih spesifik. Grup iklan sing luwih spesifik lan ditargetake, luwih akeh iklan sampeyan bakal tekan pamirsa sing dituju.

3. Semir salinan iklan sampeyan

Iklan secara harfiah ora ninggalake ruangan kanggo kesalahan, mula priksa manawa sampeyan ngoptimalake ruang winates sing kudu digarap. 

Ya, pilihan tembung minangka bagean gedhe saka iku, nanging uga kacang lan baut nulis sing apik banget.

Nyingkiri pilihan tembung utawa stilistika sing bisa katon gimmicky - ora ana ejaan liar, kapitalisasi acak, utawa pilihan ejaan cheesy. 

Watch out kanggo tanda baca sing berlebihan, uga. Iklan sing ora ditulis kanthi cepet bisa ngrusak kapercayan pelanggan potensial babagan apa sing sampeyan iklanake.

4. Priksa manawa sampeyan nggunakake tembung kunci negatif

Nalika sampeyan mesthi pengin nggawe peringkat kanggo tembung kunci sing bener, sampeyan uga pengin nggawe manawa sampeyan ora ranking kanggo sing salah. 

Klik sing ora relevan bisa ngganggu pengunjung potensial lan ngrusak peringkat iklan sampeyan. Padha uga ngrugekake bali ing investasi (ROI).

Ngurangi kemungkinan ngasilake telusuran lan klik sing ora relevan kanthi nyakup tembung kunci negatif ing kampanye sampeyan. 

Tembung kunci negatif ngidini sampeyan ngalangi iklan supaya ora katon ing telusuran sing ora dikarepake.

Bungkus: Peringkat Dhuwur Mbutuhake Dedikasi

Upaya sing sukses kanggo ningkatake peringkat iklan sampeyan yaiku kanggo mesthekake yen kabeh rincian wis ditutupi kanthi apik. 

Mesthi wae, iklan sampeyan kudu digawe kanthi apik, ringkes, lan cocog karo kaca kebangkrutan sampeyan. 

Nanging konten sing bakal ditemokake pelanggan bakal ngenteni yen sampeyan menang klik kritis, uga. Yen ora, sampeyan lagi ndeleng pengalaman pangguna sing ora apik lan tingkat bouncing sing dhuwur.

Pengalaman konten interaktif berkualitas tinggi bisa mbantu ngedongkrak pengalaman pangguna, ngoptimalake tingkat konversi, lan ngunggahake rangking iklan.

Apa sampeyan siap njupuk Panjenengan pengalaman pelanggan kanggo tingkat sabanjuré? Ngomong karo pakar dina iki babagan nambah kinerja iklan sampeyan karo isi interaktif dina iki!

Nambah Kinerja Iklan

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol