Content Marketing

Cara Nambah Pengalaman Pangguna lan Interaksi karo Hub Konten

Yen sampeyan tanggung jawab kanggo pemasaran digital kanggo bisnis utawa organisasi, mula bagean saka pakaryan sampeyan nggawe lan nampilake pengalaman online sing paling apik kanggo pengunjung situs web. 

Sampeyan pengin nyambungake pangguna menyang jinis konten sing bakal narik minat lan melu.

Ing konteks iki, marketing konten minangka tulang punggung strategi sampeyan.

Iki kalebu nggawe lan nuduhake konten sing migunani sing mbantu pamirsa kanthi mangsuli pitakon lan menehi pitulung sing dibutuhake ing wektu kasebut, ing endi wae ing corong pemasaran.

Sawise sampeyan duwe macem-macem konten kanggo njawab pitakonan pengunjung babagan produk utawa layanan sampeyan, langkah sabanjure yaiku ngatur konten sampeyan supaya luwih gampang navigasi mesin telusuran lan pelanggan.

Hub konten bisa dadi alat sing kuat kanggo mbantu sampeyan nindakake. Mangkene apa sing bakal sampeyan sinau babagan dina iki:

    Apa Hub Konten?

    Hub konten minangka tujuan ing situs web sampeyan sing ngemot konten babagan topik tartamtu. 

    Hub konten ora katon kanthi judhul sing gleaming sing ujar manawa dheweke minangka hub konten. Sampeyan bisa uga wis nggunakake hub konten tanpa sadhar. 

    Bisa katon kaya kaca web biasa lan bisa njupuk macem-macem format.

    Nyatane, inti saka hub konten ora kaya sing katon - tinimbang, sing nggawe hub konten unik yaiku cara kerjane.

    • Hub konten ngumpulake informasi sing jero babagan topik siji ing siji kaca web pusat.
    • Nawakake keuntungan SEO saka backlink, lalu lintas telusuran, timbal, lan ngedongkrak wewenang situs web lan branding.
    • Nerangake ing macem-macem jinis, lan pilihan sampeyan kudu nimbang nomer lan jinis topik sing sampeyan pilih.

    Hub konten kabeh duwe struktur umum, yaiku:

    1. Kaca hub tengah utawa pilar sing nyedhiyakake topik sing wiyar.
    2. Subhalaman utawa subkluster isi sing luwih jero.
    3. Nyambung antarane hubpage lan subpages.

    Kanggo nggambarake konsep iki, mikir babagan roda gerobak lawas kanthi basis tengah lan spokes sing mimpin saka tengah menyang pinggir njaba. Basis tengah yaiku hubpage, dene spokes minangka subpages.

    Nelusuri OPTIMIZATION ENGINE

    Hub Konten ing Tindakan

    Etsy

    Kanggo ndeleng hub konten ing tumindak, deleng Jurnal Etsy. 

    Etsy minangka situs web sing ngumpulake ewonan toko artis individu. Jurnal Etsy nyedhiyakake cara sing menarik lan nampilake informasi sing narik kawigaten para pelanggan. 

    Banjur, ing saben artikel, pranala menyang telusuran bahan utawa toko individu sing adol barang kasebut. Uga duwe pandhuan blanja kanggo macem-macem kahanan.

    American Express

    American Express dianggep minangka pionir ing hub konten. Sampeyan bisa ndeleng kenapa nalika sampeyan ngunjungi hub konten Tren lan Wawasan Kelas Bisnis. 

    Kaca utama minangka antarmuka sing resik lan gampang dilayari kanthi dhaptar topik sing wiyar sing ndadékaké kluster isi sing uga duwé pranala menyang produk American Express. 

    Dheweke uga wis nampilake konten ing saben kategori.

    Macem-macem Jinis Hub Konten

    Hub lan Spoke utawa Kluster Topik

    Model hub lan spoke umume diwiwiti kanthi hubpage utawa pilar sing dikhususake kanggo siji topik sing wiyar, lan sawetara subkaca sing luwih njelajah subtopik sing luwih jero.

    Struktur prasaja iki ndhukung topik evergreen paling apik amarga ora perlu nganyari asring. 

    Hubpage nyambung menyang kabeh subhalaman lan nyambungake menyang hubpage. Klompok kabeh unit hub lan spoke diarani klompok topik.

    Perpustakaan Konten

    Model perpustakaan isi diwiwiti kanthi kaca indeks sing nampilake kabeh subtopik banjur pranala menyang kabeh kaca indeks subtopik.

    Banjur, saben kaca indeks subtopik duwe pranala menyang subkaca dhewe. Subhalaman kasebut bisa ngemot macem-macem format, kayata kertas putih, artikel, gambar, video, utawa podcast sing kapisah.

    Model iki katon luwih mirip karo daftar isi ing wiwitan buku. Dhaptar kabeh bab, sing banjur dadi luwih jero. 

    Nanging, ing kasus iki, saben bab duwe indeks dhewe lan uga potongan isi ing subtopik.

    Model perpustakaan iku becik kanggo perusahaan karo klompok akeh topik lan sing pengin nyiyapake antarmuka pangguna-loropaken. 

    Saben kaca kebangkrutan bisa digayuh ing sawetara klik.

    Gerbang Topik

    Gerbang topik mirip karo kaca Wikipedia. 

    Ing model iki, saben topik nduweni kaca khusus sing kalebu ringkesan topik, pranala menyang informasi luwih lanjut, lan pranala dinamis menyang konten sing dianyari.

    Model iki paling apik yen sampeyan duwe konten sing akeh babagan topik tartamtu. 

    Wong anyar ing konten sampeyan bisa njelajah informasi evergreen sing disorot. Lan pengunjung sing luwih berpengalaman bisa navigasi menyang konten paling anyar sampeyan.

    Isi Database

    Yen sampeyan perlu kanggo curate akeh informasi sing bisa gampang disaring utawa diurutake, database isi minangka jinis hub paling apik kanggo nggunakake. 

    Pangguna bisa ngurutake informasi sampeyan miturut faktor, karakteristik, utawa macem-macem topik. 

    Database isi menehi pengunjung kesempatan kanggo fokus ing apa sing paling disenengi.

    Bisa digunakake dening prospek lan pelanggan, nanging uga bisa digunakake kanggo nggoleki isi internal. 

    Manajer konten perusahaan gedhe bisa nggawe database konten sing diisi informasi karyawan, informasi pemasaran, utawa standar papan kerja gumantung saka kabutuhan sampeyan. 

    Hub konten kaya iki bisa diakses ing sistem manajemen aset digital (DAM).

    Format basis data isi nggampangake pangguna nemokake persis apa sing dikarepake nalika nggoleki konten sing akeh banget.

    Apa Keuntungan Nggawe Hub Konten?

    Sampeyan bisa uga mikir yen wektu sampeyan larang, mula apa pancene worth gaweyan sing dibutuhake kanggo nggawe hub konten?

    Wangsulan cekak yaiku ya! Priksa kenapa ing ngisor iki:

    Panguwasa Topikal sing luwih apik

    Struktur hub konten kalebu nyetel pranala internal antarane hub lan subkaca. 

    Iki mbangun hubungan semantik antarane kaca kanthi isi sing cocog. 

    Struktur iki bisa mbantu ngedongkrak wewenang topikal, tegese carane Google ndeleng kredibilitas sampeyan ing topik tartamtu. 

    Mesin telusur uga mindai teks jangkar internal kanggo luwih ngerti babagan apa kaca.

    Kabeh organisasi iki nggawe konten sampeyan luwih relevan lan duweni potensi kanggo entuk backlink penting sing bakal nambah wewenang sampeyan.

    Keterlibatan Liyane

    Keterlibatan pengunjung minangka faktor gedhe babagan carane Google rangking kaca, lan uga migunani kanggo bisnis sampeyan. 

    Duwe hub konten nambah kemungkinan pangguna tetep luwih suwe ing situs sampeyan lan ngakses pirang-pirang kaca. 

    Sampeyan nyambungake kaca sing relevan ing hub konten sampeyan, sing bakal nggawe interaksi positif situs sampeyan luwih apik, lan kanggo bonus, sampeyan uga bisa mbantu strategi SEO sampeyan.

    Tambah Lalu Lintas Organik

    Hub konten sing diatur kanthi apik bakal ngarahake lalu lintas organik menyang situs web sampeyan. 

    Apa?

    Yen sampeyan duwe jinis organisasi iki, Google bisa luwih ngerti informasi situs sampeyan lan carane bagean saka iku pas menyang kabèh struktur.

    Elinga yen mesin telusur ana ing bisnis menehi pangguna konten sing paling relevan lan berwibawa kanggo pitakon apa wae. 

    Amarga iki, hub konten sampeyan bisa dadi alat kanggo sampeyan nutupi topik sing diwenehake kanthi lengkap, nuduhake Google yen sampeyan nawakake keahlian, kapercayan, lan wewenang.

    Bangunan Kepemimpinan lan Branding

    Hub konten sing jero minangka papan sing cocog kanggo nampilake apa tegese merek sampeyan. 

    Dibandhingake karo cara pemasaran tradisional, sampeyan duwe ruang sing luwih akeh kanggo nandheske identitas merek sampeyan.

    Sampeyan uga bisa nggunakake hub konten kanggo mbangun hubungan lan kapercayan karo target pamirsa. 

    Tinimbang mung siji interaksi, hub konten nawakake sawetara kesempatan kanggo sesambungan karo wong-wong mau.

    Amarga konten sampeyan dirancang kanggo mangsuli pitakon para pengunjung lan ngrampungake masalahe, dheweke duwe pengalaman positif sing nggawe kapercayan liwat wektu. 

    Saben-saben padha bali, sesambetan develops liyane lan nambah kasempatan sing padha bakal tuku saka sampeyan nalika siap.

    Sesi Jam karo Mark Schaefer - Spanduk Promosi

    Cara Nggawe Hub Konten

    Saiki sampeyan wis ngerti apa sing ditindakake hub konten, wektune nggawe siji kanggo bisnis sampeyan. Apa langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo miwiti iki?

    1. Topik Brainstorm kanggo Hub Panjenengan

    Brainstorming kanggo topik hub iku panggonan sing apik kanggo miwiti. 

    Sampeyan mbutuhake topik sing cukup amba kanggo nyakup sawetara subtopik, nanging ora amba banget, sing mbutuhake klik akeh banget kanggo entuk informasi kasebut. 

    Sampeyan pengin mbangun struktur sing gampang dilayari kanthi mung sawetara klik.

    2. Golongake Subtopik Panjenengan

    Sawise sampeyan wis nyilikake topik utama, wektune golek subtopik sing relevan. 

    Ana macem-macem cara sampeyan bisa nggawe ide, kayata nggunakake alat riset tembung kunci, nggoleki Google, utawa ngetik topik menyang Jawab Umum. 

    Sampeyan bisa nliti staf sales lan layanan pelanggan perusahaan kanggo luwih ngerti apa sing dijaluk pelanggan, utawa sampeyan bisa ndeleng data survey pelanggan anyar.

    Nalika sampeyan nimbang, elinga mriksa volume panelusuran kanggo saben topik. Yen ora entuk lalu lintas sing cukup, gabungke karo subtopik liyane.

    3. Nggawe Struktur kanggo Mangga Pangguna

    Amarga pengalaman pangguna minangka prioritas sing dhuwur, sampeyan kudu ngrancang hub konten supaya gampang dingerteni lan navigasi, lan supaya wong bisa nemokake apa sing digoleki. 

    Gumantung saka kerumitan struktur sampeyan, sampeyan bisa uga pengin nggunakake piranti lunak pemetaan pikiran kanggo ndeleng kepiye kabeh bisa digabung.

    4. Temtokake Dhukungan Teknologi Pemasaran Konten

    Nggawe hub konten mbutuhake upaya lan koordinasi saka produksi nganti nerbitake nganti promosi.

    Proses iki bisa luwih gampang kanthi nggunakake teknologi marketing konten.

    5. Nemtokake Jinis Isi

    Sampeyan kudu mutusake apa jinis konten sing kudu kalebu ing hub sampeyan. 

    Iki bisa kalebu kiriman blog, artikel, gambar, video panjelasan, podcast, webinar, kursus, utawa alat. Jinis konten apa sing paling sering digunakake pengunjung?

    6. Tambah Interlinking

    Nalika sampeyan nambah saben Piece saka isi kanggo hub isi, mesthekake yen ngemot pranala internal cocog kanggo liyane hub. 

    Minimal, kaca topik kudu nyambung menyang kaca subtopik lan kosok balene. Nanging sampeyan uga bisa nyambung menyang subtopik liyane sing gegandhengan.

    7. Tambah Konversi lan CTA

    Sampeyan kudu nambah acara konversi utawa CTA kanggo saben isi sing cocog kanggo posisi ing corong marketing. 

    Yen pangguna lagi miwiti, CTA sing cocog yaiku milih dhaptar email sampeyan. Pengunjung sing padha bisa uga kasengsem ing webinar utawa demo mengko.

    8. Ningkatake Hub Konten

    Sawise hub isi wis rampung, karya ora rampung. Sampeyan kudu ngundang wong kanggo nemu. 

    Sampeyan bisa nggunakake macem-macem saluran marketing kanggo ningkataké hubpage utama lan / utawa subpages.

    Cara marketing apa wae sing wis populer karo pelanggan sing wis ana bisa mbantu ningkatake lalu lintas menyang hub konten anyar sampeyan.

    9. Ngukur Asil

    Kaya kabeh jinis marketing, ukur asil hub konten sampeyan. 

    Temtokake ROI kanggo mangerteni carane sukses marketing konten, lan ing ngendi sampeyan bisa nambah.

    Bungkus: Apa Bisnis Sampeyan Perlu Hub Konten?

    Ora preduli gaya hub konten sing sampeyan pilih, sampeyan bakal nggawe pengunjung lan Google luwih seneng. 

    Kanthi hub konten, sampeyan bisa nuduhake kawruh lan keahlian babagan industri sampeyan. Mengkono bakal mbangun hubungan pelanggan sing luwih apik lan nguatake merek sampeyan.

    Saka perspektif SEO, hub konten anyar sampeyan bakal mbantu Google luwih ngerti wilayah wewenang lan keahlian sampeyan. 

    Mesin telusuran uga bakal ndeleng kanthi jelas topik apa sing sampeyan lakoni lan jumlah informasi sing ndhukung. 

    Kajaba iku, hub konten ngajak backlink kanthi sifate, sing nambah telusuran organik.

    Sawise sampeyan sinau ing kene, apa sampeyan saiki takon babagan strategi sampeyan? Apa sampeyan wedi yen ana kesenjangan sing ngalangi sukses bisnis sampeyan?

    Wis, aja kuwatir! Kita duwe a Assessment Kedewasaan Pemasaran Konten sing siap mbantu sampeyan!

    Sepira diwasa konten sampeyan - Spanduk Promosi

    Artikel web

    0 komentar
    Umpan Balik Inline
    Ndeleng kabeh komentar
    Bali menyang ndhuwur tombol