Wordpress

Cara Nggawe Situs Web Resume Profesional (Ing 7 Langkah Gampang)

Apa sampeyan isih nggunakake CV lan resume siji-halaman standar kanggo nglamar kerja? Yen mangkono, bisa uga wektune kanggo nganyari!

Kenging punapa? Amarga resume kertas tradisional bisa ditemokake minangka mboseni lan ketinggalan jaman - ora katon apik yen sampeyan nyoba ngadeg ing pasar kerja sing rame.

Untunge, amarga teknologi modern, sapa wae bisa nggawe dhewe situs web resume profesional. Iki minangka cara sing apik kanggo mbedakake dhewe saka kompetisi lan nuduhake katrampilan lan pengalaman sampeyan menyang calon majikan kanthi gaya.

Ing kirim iki, kita bakal nuduhake sampeyan carane nggawe situs web resume profesional dhewe ing pitung langkah gampang kanthi bantuan saka kita Hosting Shared Unlimited rencana.

  1. Entuk Domain lan Ndaftar kanggo Hosting Web
  2. Pilih Template Pembangun Situs Web WP
  3. Nggawe Kaca Situs Web Resume
  4. Isi Kaca Sampeyan karo Konten
  5. Ngoptimalake Situs web kanggo Panelusuran lan Piranti Seluler
  6. Njaluk Wong Liya kanggo Deleng Situs Web Sampeyan
  7. Nerbitake Situs web lan Lacak Asil

Aja kuwatir, ora angel kaya sing sampeyan bayangake. Ayo gampang golek proyek!

Napa Sampeyan Kudu Nggawe Situs Web Resume

Situs web resume profesional sampeyan minangka versi digital saka CV sing bisa dituduhake menyang majikan potensial. Iki kalebu kabeh informasi sing dibutuhake kanggo nglamar kerja, kayata kualifikasi sing cocog, pengalaman kerja sadurunge, lan bio sampeyan.

Nanging, bisa uga nuduhake akeh perkara liyane sing sampeyan ora bisa nuduhake kanthi nggunakake resume kertas. Contone, sampeyan bisa nyakup foto ukuran lengkap, lengkap portofolio online, pranala menyang kaca sosial, utawa proyek sadurunge.

Mangkene sawetara kaluwihan utama nggunakake situs web resume tinimbang CV kertas:

  • Iku gampang kanggo nganyari. Sampeyan ora kudu nyetak resume anyar saben sampeyan entuk katrampilan / pengalaman liyane. Sampeyan mung bisa nganyari situs web sampeyan.
  • Iku luwih bisa dienggo bareng. Situs web resume luwih gampang dienggo bareng karo calon majikan. Sampeyan mung bisa ngirim link menyang email tinimbang kudu masang utawa nyithak dokumen.
  • Pengusaha bisa nemokake sampeyan kanthi online. Yen sampeyan peringkat apik ing mesin telusur kanggo tembung kunci sing cocog, juragan bisa teka dhisik dhisik.
  • Sampeyan bisa nggunakake kanggo nampilake karya. Sampeyan ora bisa nampilake portofolio conto karya ing resume siji kaca, nanging sampeyan bisa ing situs web.
  • Iku interaktif. Ora kaya resume kertas, majikan bisa ngeklik situs web sampeyan. Contone, dheweke bisa navigasi menyang macem-macem kaca kanggo ngerteni informasi luwih lengkap babagan merek pribadi sampeyan.
  • Iku luwih profesional. Situs web bisa menehi kredibilitas lan mbantu sampeyan entuk peran sing mbayar luwih dhuwur.
  • Iki nuduhake katrampilan sing bisa ditransfer. Mbangun lan njaga situs web pribadi nduduhake katrampilan teknis kanggo calon majikan.

Kajaba iku, kaya sing bakal sampeyan deleng, ora angel utawa larang banget kanggo nggawe resume online kaya sing sampeyan pikirake. Kita njupuk: Sapa wae bisa sinau dadi pembuat resume digital bang-up.

Gawe Situs Web kanggo Ndhukung Profil LinkedIn Sampeyan

Kita nawakake layanan Shared Hosting sing ramah anggaran kanthi fitur lan sumber daya sing kuat kanggo mbantu nggawe situs web resume profesional sing sampurna. Rencana diwiwiti $ 2.59 / bln.

Pilih Rencana Sampeyan

Cara Nggawe Situs Web Resume Profesional (Ing 7 Langkah Gampang)

Sabanjure, kita bakal nuduhake sampeyan carane nggawe situs web resume profesional kanthi langkah-langkah. Mung tindakake saran ing ngisor iki, lan sampeyan kudu bisa kanggo njaluk munggah lan mlaku ing mung sawetara jam!

Langkah 1: Entuk Domain lan Ndaftar kanggo Hosting Web

Sadurunge bisa nggawe situs web resume online, sampeyan butuh jeneng domain lan host web. Panjenengan jeneng domain yaiku alamat sing diketik wong ing bar URL kanggo navigasi menyang situs web sampeyan.

Hosting web yaiku sing ndadekake situs web sampeyan bisa diakses liwat internet. Panjenengan panyedhiya layanan hosting web yaiku perusahaan sing duwe server kanggo dadi tuan rumah file situs web sampeyan. Iku uga ngurus akeh layanan teknis liyane sing sampeyan butuhake kanggo nggawe situs sampeyan urip.

Sampeyan bisa entuk domain lan layanan hosting kanthi ndhaptar DreamHost Unlimited Shared Hosting rencana.

DreamHost's Shared Hosting Page

Sampeyan uga bakal entuk akses gratis SSL certificate, lan @domain sampeyan akun email, lan kita WP Website Builder (liyane mengko).

Sampeyan uga kudu ndhaftar jeneng domain sawise sampeyan wis mlebu. Nalika arep milih domain sampeyan, disaranake nggunakake jeneng sampeyan (pisanan lan pungkasan) diikuti situs yen kasedhiya.

Sampeyan bisa mriksa manawa jeneng domain sing disenengi kasedhiya nggunakake kita alat panelusuran domain:

Alat Panelusuran Domain DreamHost

Yen pilihan sing disenengi ora kasedhiya, sampeyan bisa nimbang nambah tembung tambahan utawa nggunakake tembung sing kurang populer Domain Tingkat Tinggi (TLD). Contone, yen jeneng sampeyan Joe Smith, nanging jeneng domain joesmith.com ora kasedhiya, sampeyan bisa nimbang opsi kayata:

  • Joesmithresume.com
  • Hirejoesmith.com
  • Joesmith.co

Sampeyan njaluk idea! WordPress wis diinstal sadurunge karo rencana hosting sampeyan, dadi yen sampeyan wis ndhaptar, sampeyan bisa langsung miwiti mbangun situs web resume.

Langkah 2: Pilih Cithakan Pembangun Situs Web WP

Sabanjure, sampeyan bakal miwiti nggawe situs web resume ing WordPress. Cara paling gampang lan paling cepet kanggo nindakake iki yaiku miwiti template resume lan ngatur.

Begjanipun, DreamHost's WP Website Builder ndadekake iki gampang. Nyedhiyakake 200+ template wiwitan sing bisa digunakake kanggo nggawe dhasar situs sampeyan. Kajaba iku, nduweni pembangun kaca sing intuisi, seret lan selehake sing ngidini sampeyan ngrancang kaca situs web sampeyan ing sisih ngarep.

DreamHost's WP Website Builder Page

Sawise sampeyan wis nginstal WP Website Builder ing situs sampeyan, sampeyan bakal weruh tuntunan persiyapan, Boldgrid Inspirations.

Menu Inspirasi BoldGrid

Tindakake pandhuan ing tuntunan persiyapan. Pisanan sampeyan bakal dijaluk milih desain sampeyan, ing ngendi sampeyan bisa milih luwih saka 200 sing dirancang kanthi profesional. template wiwitan.

Cithakan wiwitan kasedhiya karo WP Website Builder.

Pilih template situs web resume sing cocog karo tata letak lan estetika sing sampeyan goleki. Yen sampeyan dadi fotografer utawa sapa wae sing pengin nyakup portofolio desain ing resume online, disaranake fotografi modal 1 tema. Nduwe bagean portofolio gaya kothak sing bisa digunakake kanggo nampilake karya sampeyan.

Modal Photography 1 Cithakan

Elinga yen sampeyan bisa ngganti saben unsur cithakan, supaya aja padha sumelang yen ora sabenere cocog karo apa sing looking for. Tindakake tuntunan persiyapan liyane - pikirake minangka tukang resume pribadi - nganti dhasar dhasar rampung.

Langkah 3: Nggawe Kaca Situs Web Resume

Gumantung ing cithakan lan opsi sing sampeyan pilih sajrone tuntunan persiyapan, sampeyan bisa uga wis duwe kabeh kaca sing dibutuhake. Yen ora, sampeyan bisa nambah kaca anyar liwat dasbor WordPress sampeyan.

Sawetara kaca sing sampeyan pengin kalebu ing situs web resume khas kalebu:

  • Homepage: Iki ngendi sampeyan njlentrehake ringkesan ringkes babagan sapa sampeyan (pikirake kaya surat lamaran sampeyan).
  • Resume / CV: Kaca iki bisa ngemot CV sing luwih rinci, lengkap karo rincian babagan pendidikan, pegaweyan kepungkur, lan liya-liyane.
  • Cathetan Suku: Kaca iki kalebu testimoni saka juragan kepungkur utawa rincian kontak kanggo referensi sampeyan.
  • Portfolio: Kaca iki ngemot conto karya sampeyan sing pengin dituduhake karo calon majikan.
  • Contact Formulir: Kaca iki kalebu informasi babagan carane ngubungi sampeyan.

Nambah kaca anyar ing WordPress iku gampang. Saka dashboard sampeyan, cukup klik Posting lan Page Builder > Tambah Kaca Anyar.

Nambah kaca anyar

Banjur, wenehi judhul kaca lan simpen minangka draf. Sampeyan bakal ngisi macem-macem kaca kanthi konten ing langkah sabanjure.

Langkah 4: Isi Kaca Kanthi Konten

Sabanjure, sampeyan bakal nambah konten sing relevan menyang situs web resume profesional. Saben kaca sing disedhiyakake karo cithakan wiwitan sampeyan kudu wis diisi karo konten conto. Nanging, sampeyan bakal ngganti karo konten sampeyan.

Contone, sampeyan bisa uga pengin kalebu unsur ing ngisor iki:

  • Foto profesional dhewe
  • Bio sampeyan
  • PDF sing bisa diunduh saka resume sing wis ana
  • Tuladha karya panjenengan
  • Testimoni lan referensi
  • Link menyang profil media sosial sampeyan
  • A wangun kontak

Kanggo nambah isi, klik ing Posting lan Page Builder > Kabeh Kaca saka dasbor WordPress sampeyan. Banjur, klik ing Sunting ing ngisor kaca sing pengin diganti. Sampeyan saiki kudu ndeleng panel editing.

Panel edit ing WP Website Builder.

Saka ing kono, sampeyan bisa ngeklik unsur apa wae ing kaca kanggo ngganti teks. Sampeyan uga bisa ngowahi utawa nambah gambar, latar mburi, lan pranala anyar. Sakabèhé, sampeyan bisa ngapiki desain kanthi cara sing cocog.

Yen sampeyan pengin nambah komponen pamblokiran anyar, mung klik lambang plus ing sisih ndhuwur panel panyuntingan banjur seret unsur menyang kaca:

Nambahake komponen blok.

Yen sampeyan pengin nggawe owah-owahan sing luwih penting kanggo tata letak kaca sakabèhé, klik ing Tambah Blok. Iki bakal mbukak tampilan langsung saka kaca sampeyan ing ngendi sampeyan bisa nyeret blok sing ana kanggo ngatur maneh, utawa narik sing anyar saka perpustakaan.

Terusake owah-owahan nganti situs web sampeyan katon persis kaya sing dikarepake.

Langkah 5: Ngoptimalake Situs Web kanggo Panelusuran lan Piranti Seluler

Bayangake yen sampeyan ngarep-arep bisa direkrut dadi pangembang web ing London, Inggris. Nalika pengusaha potensial nggoleki karyawan anyar, bisa uga ngetik kaya "pangembang web ing London" menyang Google kanggo nemokake calon. Nalika padha nindakake, sampeyan bisa uga pengin supaya bisa nemokake situs web sampeyan, ta?

Yen mangkono, penting kanggo mesthekake yen situs web resume profesional sampeyan gampang ditemokake. Proses iki diarani Search Engine Optimization (SEO). Akeh sing mlebu ngoptimalake situs web kanggo SEO, nanging ing kene ana sawetara pedoman umum babagan miwiti.

Pisanan, miwiti dening milih tembung kunci sing bisa digoleki majikan potensial sampeyan. Banjur, ngoptimalake konten ing kaca situs web ing sekitar tembung kunci kasebut. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi kalebu ing judhul lan teks awak, judhul SEO, teks alt gambar, lan deskripsi meta.

Sampeyan uga pengin nggawe manawa situs web responsif lan dimuat kanthi apik ing piranti seluler, amarga kegunaan seluler minangka faktor peringkat sing penting. Kajaba iku, nyoba kanggo mbangun sawetara backlinks menyang situs web sampeyan kanggo nambah panguwasa domain.

Macem-macem plugin WordPress dilengkapi alat kanggo mbantu upaya SEO sampeyan, kalebu Jetpack. Yen sampeyan pengin serius babagan SEO, sampeyan bisa uga pengin nimbang nambah DreamHost SEO Toolkit menyang rencana hosting sampeyan.

DreamHost's SEO Toolkit Landing Page

Toolkit SEO nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe situs web luwih katon ing kaca asil mesin telusur. Contone, kalebu alat do-it-yourself, wawasan jero, lan rencana SEO pribadi.

Langkah 6: Entuk Wong Liya kanggo Deleng Situs Web Sampeyan

Ing wektu iki, situs web resume profesional sampeyan kudu teka bebarengan. Nanging, luwih becik yen wong liya ndeleng kanthi mripat sing seger sadurunge diluncurake. Iki bisa mbantu mesthekake yen ora ana kesalahan sing bisa katon ala kanggo calon majikan.

Saenipun, sampeyan kudu njaluk umpan balik saka kanca, anggota kulawarga, utawa kolega sing duwe pengalaman sadurunge nyewa staf. Tampilake situs web sampeyan lan takon wong-wong mau supaya katon kaya-kaya nganggep sampeyan nggunakake sampeyan.

Yen dheweke nuduhake owah-owahan sing bisa nambah kesempatan kanggo nyewa, sampeyan pengin ngetrapake sadurunge nggawe situs web sampeyan urip.

Langkah 7: Nerbitake Situs Web lan Lacak Asil

Pungkasan, wektune kanggo mbukak situs web sampeyan. Yen kaca sampeyan isih disimpen minangka draf, terbitake saben kaca kanthi mbukak ing editor blok lan ngeklik nerbitaké tombol.

Pencet tombol nerbitake.

Sawise sampeyan mbukak situs web, bisa migunani kanggo nglacak asil lan ndeleng kinerja situs web sampeyan. Piranti kaya Google Webmaster lan Google Analytics bisa mbantu sampeyan ngawasi pirang-pirang klik situs web sampeyan lan saka ngendi.

Contone, sampeyan bisa nggunakake Search Console kanggo entuk ringkesan saka macem-macem tembung kunci sing ngarahake lalu lintas menyang kaca situs web sampeyan. Sampeyan uga bisa ndeleng kepiye lalu lintas organik dadi tren munggah utawa mudhun saka wektu.

Kaca asil Panelusuran Console.

Sampeyan uga bisa navigasi menyang Vitals Web Inti kanggo mangerteni yen ana masalah karo pengalaman kaca situs web sampeyan. We bubar wrote a guide lengkap nerangake apa inti Web Vitals, kok padha penting, lan carane sampeyan bisa nambah skor Core Web Vitals.

Tampilan Web Vitals inti

Kanggo nggunakake Google Search Console, sampeyan kudu ndhaptar lan verifikasi kepemilikan situs pisanan.

Siap Nggawe Situs Resume?

Apa sampeyan butuh bantuan kanggo nemokake target pamirsa, nggawe strategi media sosial sing cocog, utawa nyiyapake buletin, kita bisa mbantu! Langganan ringkesan saben wulan supaya sampeyan ora bakal kantun artikel.

Mlebu Aku

Sugeng Resume Sampurna, Pencari Kerja

CV lan resume reguler bisa katon kuno lan gampang diabaikan dening manajer perekrutan potensial. Nggawe situs web resume profesional minangka cara sing apik kanggo nggawe aplikasi sampeyan metu saka kompetisi.

Mangkene ringkesan babagan carane nggawe situs web resume profesional kanthi pitung langkah sing gampang:

  1. Entuk domain lan ndhaptar hosting web.
  2. Pilih sing WP Website Builder cithakan.
  3. Nggawe kaca situs web resume.
  4. Isi kaca sampeyan kanthi isi.
  5. Ngoptimalake situs web kanggo telusuran lan seluler.
  6. Njaluk wong liya kanggo mriksa situs web sampeyan.
  7. Nerbitake situs web sampeyan lan lacak asil.

Siap miwiti? Sampeyan bisa miwiti kanthi mlebu ing DreamHost Unlimited Shared Hosting rencana lan ngamanake domain gratis sampeyan. Nerangake kabeh sing dibutuhake kanggo nyiyapake resume visual, kalebu akses menyang editor WP Website Builder lan template gratis. Apa sing sampeyan ngenteni? Iku wektu kanggo nampa proyek ngimpi!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol