iPhone

Carane nggawe hand sanitizer dhewe

Kayane cara paling apik kanggo njaga tangan sampeyan resik lan bebas virus yaiku ngumbah kanthi sabun lan banyu. Nanging yen sampeyan ora bisa menyang sink, sanitizer tangan bakal nindakake trik (maneh - yen digunakake kanthi bener). Sanitizer tangan tetep akeh dikarepake, mula sampeyan bisa uga pengin nggawe batch dhewe.

Lan yen sampeyan bisa njupuk bahan-bahan umum sing dibutuhake, gampang banget nggawe sanitizer tangan DIY.

Carane nggawe hand sanitizer dhewe

Resep sanitizer tangan DIY (.pdf) iki langsung saka Organisasi Kesehatan Dunia. Nalika dirancang kanggo apotek sing bakal ngasilake barang kasebut kanthi massal, gampang nyuda jumlah kanggo panggunaan omah. Nyatane, Ilmu Popular nindakake mung sing. Sampeyan kudu njupuk PDF kasebut kanggo resep sing nyata. Aku ora pengin nulis ing kene, mung mengko diganti lan ninggalake aku menehi saran sing ora apik. Yen ngandika, misale jek kaya rumus cukup mapan.

Kanggo nggawe sanitizer tangan dhewe, sampeyan butuh etanol utawa isopropil alkohol, ditambah hidrogen peroksida kanggo mateni bug sing nyata. Banjur, sampeyan butuh gliserol, kanggo ngowahi dadi gel. Pungkasan, sampeyan butuh banyu sing resik (godhog lan adhem, utawa disuling).

alkohol

Alkohol minangka bagean sing nindakake pakaryan. Hidrogen peroksida mung ana kanggo mateni spora bakteri sing bisa ngrusak produk pungkasan.

Sampeyan uga bisa ngganti "emolien liyane" kanggo ngganti gliserol ing sanitizer tangan krasan. Iki ngendi sampeyan bisa nambah soko supaya sanitizer ora garing kulit banget. Gel aloe vera minangka salah sawijining saran. (Iku apa Ilmu Popular digunakake.)

Nanging tenan, sabun lan banyu minangka cara paling apik kanggo wisuh tangan (lan bisa uga iPhone). Iku ora mung efektif, nanging murah, sampeyan mbokmenawa wis akeh. Tegese sampeyan bisa ninggalake persediaan gel sanitizer kanggo wong sing pancene butuh.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol