Wordpress

Cara Migrasi Multisite WooCommerce menyang Toko WordPress Tunggal

Migrasi Multisite WooCommerce menyang Situs Tunggal

Migrasi jaringan Multisite WordPress menyang situs web siji minangka bisnis sing angel. Ora dadi luwih gampang yen sampeyan uga wis nginstal WooCommerce.

Nalika ana akeh tutorial online sing nggambarake carane ngalih Multisite menyang situs siji, kayane ora ana sing kalebu WooCommerce.

Luwih angel yen sampeyan kudu nggawe subsitus dadi toko online WordPress mandiri kanthi jeneng domain sing beda.

Ora sumelang!

Mangkene carane mindhah subsitus WooCommerce Multisite kanthi rong domain menyang situs WooCommerce siji sing duwe jeneng domain.

Sadurunge Miwiti

Penting sampeyan nggawe serep kabeh instalasi Multisite sadurunge sampeyan miwiti ngalih saka WooCommerce Multisite menyang instalasi siji. Iki kalebu kabeh file WordPress lan tabel database.

Iku uga migunani kanggo nyelehake situs menyang mode pangopènan supaya pengunjung ora nemu kasalahan nalika sampeyan nggawe pangowahan. Pengunjung sampeyan ora bakal bisa nggunakake situs sampeyan kanggo sementara sing mbantu nyegah kesalahan.

Yen ana masalah ing dalan, sampeyan bisa mulihake jaringan Multisite saka serep lan coba maneh.

Ana akeh plugin mode pangopènan sing metu lan Mode Pangopènan WP minangka pilihan sing populer.

Ana uga akeh plugin serep sing cocog kayata BlogVault, BackupBuddy, utawa Codeguard. Utawa, panyedhiya hosting sampeyan bisa uga nyedhiyakake serep otomatis saben dina. Yen sampeyan ora yakin yen iki pilihan, hubungi host sampeyan.

Yen wis rampung lan bledug, sampeyan siyap migrasi Multisite WooCommerce.

1. Ngundhuh Database

Ing WooCommerce Multistore, tabel tartamtu diduplikasi kanggo saben situs ing jaringan.

Kanggo migrasi siji situs ing Multistore, sampeyan kudu ngekspor set tabel sing cocog kanggo subsite kasebut.

Contone, yen ID subsite 2, sampeyan kudu nyalin tabel sing diwiwiti karo "wp_2_". Kajaba iku, sampeyan uga kudu ngekspor tabel pangguna.

Ekspor tabel subsitus sing pengin dipindhah menyang situs siji.

Kanggo ngekspor tabel, mlebu menyang phpMyAdmin banjur klik database situs sampeyan ing menu ing sisih kiwa. Banjur klik kaca.

Tansah mriksa kabeh tabel kalebu ID subsitus sampeyan. Ing conto ing ndhuwur, iku tabel kanthi "_2_" ing jeneng.

Busak pilih kabeh tabel liyane kajaba kanggo wp_users lan wp_usermeta tabel.

Ekspor tabel subsitus sing pengin dipindhah menyang situs siji
Tansah mriksa pangguna lan tabel usermeta.

Kabeh setelan liyane bisa tetep padha. Banjur, gulung mudhun menyang sisih ngisor kaca banjur klik Go.

Tabel database sampeyan bakal diekspor menyang komputer. Iki mbutuhake sawetara wektu, gumantung saka ukuran meja sampeyan.

2. Nyunting Jeneng Tabel Database

Sabanjure, sampeyan kudu ngganti jeneng tabel database subsite kanggo mbusak nomer ID lan garis ngisor jejer. Sesuai karo conto ing ndhuwur, iki tegese mbusak "2_".

Bukak file SQL sing diundhuh ing editor teks kaya Visual Studio Code lan cepet ngowahi jeneng tabel kanthi telusuran lan ganti nomer ID lan garis ngisor.

Jeneng tabel kudu dianyari tanpa ana data ing tabel sing kena pengaruh.

Simpen file lan tutup editor.

3. Ngimpor Database Dianyari 

Saiki, wektune nggawe database anyar sing bisa ngimpor tabel sing dianyari.

Ing cPanel utawa panel kontrol panyedhiya hosting sampeyan, gawe database anyar. Banjur ing phpMyAdmin, pilih tabel anyar banjur klik Impor.

Perlu dicathet yen sampeyan nggunakake subdomain utawa subfolder struktur Multisite, sampeyan uga kudu ngganti URL ing baris database "siteurl" lan "ngarep" ing wp_options meja. Nganyari menyang URL situs siji sing pengin digunakake.

4. Mbusak WooCommerce Multisite

Supaya migrasi bisa digunakake, sampeyan kudu mateni Multisite lan nganyari kredensial database ing situs sampeyan wp-config.php berkas. Rincian database kudu diowahi kanggo nggambarake database anyar sing digawe ing langkah pungkasan.

Ing ROOT situs web asli sampeyan, goleki wp-config.php berkas. Bukak ing editor teks.

Nganyari tabel database menyang kredensial anyar database sing digawe kayata ing conto ing ngisor iki:

define('DB_NAME', 'new_table_name');
define('DB_USER', 'new_user_name');
define('DB_PASSWORD', 'new_user_password');

Ing ngisor file kasebut, temokake ing ngisor iki sing ana ing ndhuwur baris "happy blogging":

define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );
define('MULTISITE', true);
define('SUBDOMAIN_INSTALL', false);
define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'my_site_com');
define('PATH_CURRENT_SITE', '/');
define('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
define('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

Ganti nganggo kode iki:

define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', false );

Yen wis rampung, simpen file kasebut.

5. Editing Panjenengan .htaccess file

Saiki, ing oyod situs asli sampeyan, goleki .htaccess berkas. Bukak ing editor teks.

Temokake kode ing ngisor iki lan busak:

# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ - [L]

# add a trailing slash to /wp-admin
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*.php)$ $2 [L]
RewriteRule . index.php [L]
# END WordPress

Tambah kode ing ngisor iki kanggo ngganti:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress

Simpen lan nutup file yen sampeyan wis ngganti kode.

6. Nyalin Gambar saka Multisite menyang Situs Tunggal

Sabanjure, sampeyan kudu nyalin / Wp-isi / unggahan / folder kanggo kabeh WordPress Multisite. Sampeyan uga mbutuhake folder unggahan khusus kanggo subsitus sing pengin dipindhah.

Folder unggahan subsite bisa ditemokake ing /wp-content/uploads/sites/#/ direktori ing ngendi "#" minangka nomer ID saka subsitus sing bakal dimigrasi.

Simpen salinan minangka serep. Banjur nggunakake klien FTP kaya FileZilla, nyalin file /wp-content/uploads/sites/#/uploads/ folder menyang / Wp-isi / unggahan /. Iki bakal ngganti kabeh konten sing asline diunggah ing kana. Iku uga bakal mbusak /wp-content/uploads/sites/ folder.

7. Ganti Link Gambar ing Database Panjenengan

Sampeyan kudu bisa mlebu menyang instalasi siji anyar WordPress. Ing wektu iki, jaringan Multisite bakal ilang.

Mlebu lan nginstal plugin Telusuri lan Ganti supaya sampeyan bisa nganyari pranala gambar. Bakal rusak amarga sampeyan ngalih folder menyang lokasi anyar ing langkah sadurunge.

Terusake lan aktifake plugin kasebut. Banjur, pindhah menyang Piranti > Telusuri & Ganti. Klik ing Telusuri & Ganti tab.

ing Nggoleki lapangan, ketik /uploads/sites/#/. Nanging, nganyari "#" menyang ID situs subsitus lawas sadurunge sampeyan migrasi.

Ing Ganti karo lapangan, ketik /unggahan/ lan mriksa Dry Run kothak. Iki opsional, nanging dianjurake. Iku mbantu sampeyan njamin proses bakal rampung tanpa kesalahan.

Telusuri lan nganyari pranala gambar sing rusak.

Banjur, klik tombol Nggoleki & Ganti tombol. Yen sampeyan yakin manawa ora ana kesalahan, busak centhang Dry Run kothak.

pilih Simpen owah-owahan menyang database, banjur klik Nggoleki & Ganti tombol.

Gambar sing rusak ing situs sampeyan kudu bisa digunakake saiki. Yen sampeyan nemokake isih ana konten media sing rusak ing situs sampeyan, coba tambahake domain lawas sampeyan ing Nggoleki lapangan. Ing Ganti nganggo lapangan, nambah URL menyang anyar, situs siji.

8. Nyimpen Permalinks

Langkah pungkasan yaiku nyimpen struktur permalinks. Iki minangka langkah penting sing bakal njamin kabeh pranala ing situs anyar sampeyan bisa digunakake kanthi bener.

menyang Setelan> Permalinks lan klik Simpen owah-owahan.

Tips Migunani kanggo Migrasi WordPress Multisite menyang Situs Tunggal

Sawise ngrampungake langkah-langkah ing ndhuwur kanggo ngalih jaringan WooCommerce Multistore dadi siji instalasi, sampeyan bisa nemokake sawetara masalah sing muncul. Iki bisa uga amarga sawetara faktor.

Mangkene sawetara masalah sing kudu dipriksa sawise ngalih:

  • Kode sampeyan kudu digoleki ing panggonan sing URL jaringan lawas sampeyan wis hardcoded. Yen sampeyan nemokake, ganti nganggo URL anyar.
  • Disaranake sampeyan mbusak plugin sing ora perlu maneh amarga situs sampeyan dudu jaringan Multisite maneh.

Ana sawetara tugas liyane sing sampeyan kudu ngrampungake:

  • Sembarang kode pelacakan saka jaringan Multisite sampeyan kudu disalin menyang instalasi siji sing anyar.
  • Kanggo nambah SEO, URL lawas saka jaringan Multisite sampeyan kudu 301 dialihake menyang URL anyar kanggo instalasi siji.

bungkusan Up

Ngalih saka persiyapan WooCommerce Multistore menyang siji instalasi WordPress mesthi dadi tugas sing angel. Nanging, yen sampeyan tindakake langkah-langkah ing ndhuwur, sampeyan bisa kasil migrasi situs.

Gumantung saka kerumitan situs sampeyan, akeh kesalahan sing bisa kedadeyan. Yen sampeyan ora yakin babagan langkah-langkah kanggo ngalih situs sampeyan, luwih becik njaluk pangembang ahli WooCommerce sing wis diverifikasi kanggo nindakake kanggo sampeyan.

Ora mung situs sampeyan bakal dialihake tanpa kesalahan, nanging sampeyan uga bisa nyuda downtime situs web sampeyan kanthi signifikan. Sampeyan uga bakal bisa ngaso kanthi ngerti situs sampeyan wis digawe serep kanthi lengkap supaya sampeyan ora bakal kelangan data penting.

Napa sampeyan pengin ngalih saka WooCommerce Multisite menyang instalasi siji? Apa sampeyan bisa sukses ngalih? Apa sampeyan ngalami kesalahan sing ora bisa diatasi? Bebas bae kanggo nuduhake pengalaman sampeyan ing komentar ing ngisor iki.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol