Wordpress

Carane Sandi Nglindhungi Situs WordPress: Saben Cara

Nggolek cara kanggo nglindhungi sandi WordPress? Ana macem-macem cara kanggo nambah proteksi sandhi menyang situs sampeyan, wiwit saka sandi nglindhungi kabeh situs WordPress, mung bagean tartamtu saka isi, utawa malah mung bagean saka isi liyane-umum.

Sawetara solusi kasebut mbutuhake panggunaan plugin, dene liyane nggarap fungsionalitas WordPress inti utawa konfigurasi sing bisa digawe ing tingkat server.

Ing kirim iki, kita bakal nyoba lan nutupi macem-macem cara sing bisa. Secara total, sampeyan bakal sinau:


Sampeyan bisa ngeklik salah siji saka pranala ing ndhuwur kanggo langsung mlumpat menyang cara tartamtu, utawa sampeyan bisa maca liwat kanggo sinau kabeh cara carane sandi nglindhungi situs WordPress.

Carane Sandi Nglindhungi Kabeh Situs WordPress Panjenengan

Yen sampeyan pengin nglindhungi kabeh situs WordPress kanthi sandhi, sampeyan duwe rong pilihan utama:

  • A plugin
  • Otentikasi HTTP ing tingkat server

Saka loro kasebut, cara plugin mesthi luwih ramah pangguna lan luwih apik kanggo situs sing ngadhepi pangguna, dene otentikasi HTTP minangka cara sing efektif kanggo nglindhungi sandi situs pementasan WordPress utawa jinis situs liyane sing ora ngadhepi pangguna.

Carane Sandi Nglindhungi Situs WordPress nganggo Plugin

Kanggo nglindhungi sandhi situs WordPress sampeyan kabeh, disaranake plugin sing dilindhungi Sandi gratis saka Ben Huson, sing dirating banget lan kasedhiya ing WordPress.org.

penting

Yen sampeyan hosting situs sampeyan ing Behmaster lan pengin nggunakake plugin iki, sampeyan kudu ngilangi cookie wildcard. Kanggo nindakake, mangga hubungi Behmaster Dhukungan lan nyetel pengecualian khusus kanggo sampeyan.

Sawise sampeyan nginstal lan ngaktifake plugin, sampeyan bisa pindhah menyang Setelan → Sandi Protected kanggo ngatur setelan plugin.

mriksa Status sing dilindhungi sandhi kothak kanggo ngaktifake proteksi sandhi lan ketik sandhi sing dikarepake ing Sandi New kothak.

Liyane sing apik babagan plugin kasebut yaiku uga menehi pilihan kanggo whitelist jinis pangguna / panjaluk tartamtu, uga alamat IP. Sampeyan bisa ngatur iki yen pengin:

Cara nglindhungi sandhi kabeh situs WordPress sampeyan
Cara nglindhungi sandhi kabeh situs WordPress sampeyan

Sawise sampeyan ngaktifake, sapa wae sing nyoba ngunjungi situs sampeyan kudu ngetik sandhi ing versi kaca login WordPress sing dilucuti:

Formulir sandi situs
Formulir sandi situs

Yen sampeyan pengin ngganti logo kaca login adoh saka logo WordPress umum, sampeyan bisa nggunakake plugin Logo Login gratis.

Carane Sandi Nglindhungi Situs WordPress nganggo Otentikasi HTTP

Kanthi otentikasi HTTP dhasar (alias proteksi htpasswd), sampeyan bisa nambah lapisan tambahan proteksi sandhi sadurunge wong bisa mbukak situs sampeyan, mula iku ndadekake pilihan sing apik kanggo situs pementasan utawa pangembangan WordPress.

Yen sampeyan dadi tuan rumah situs WordPress sampeyan ing Behmaster, sampeyan bisa nggunakake alat proteksi sandhi sing gampang (htpasswd) ing MyBehmaster dashboard. Sampeyan bisa nemokake ing bagean "Alat" ing situs sampeyan. Cukup klik "Aktifake", pilih jeneng pangguna lan sandhi, lan sampeyan wis siap!

Aktifake .htpasswd pangayoman
Aktifake .htpasswd pangayoman

Sawise diaktifake, situs WordPress sampeyan bakal mbutuhake otentikasi kanggo ngakses. Sampeyan bisa ngganti kredensial kapan wae utawa mateni yen ora perlu maneh.

pituduh bukti asli .htpasswd
pituduh bukti asli .htpasswd

Carane Sandi Nglindhungi Direktori

Apa kudu nglindhungi direktori ing situs web sampeyan? Bisa uga sampeyan duwe folder sing ana ing njaba WordPress sampeyan ora pengin diakses umum.

Yen sampeyan dadi tuan rumah situs WordPress sampeyan ing Behmaster, tim dhukungan kita bisa mbantu babagan iki. Yen ora, sampeyan uga bisa nindakake iki kanthi proteksi htpasswd, sampeyan mung kudu nganyari direktori kasebut.

Apache

Kanggo nyetel kanthi manual, sampeyan kudu nggawe a .htpasswd berkas. Sampeyan bisa nggunakake alat generator praktis iki. Banjur upload file menyang direktori sing pengin dilindhungi.

www/user/public/protecteddirectory

Banjur nggawe a .htaccess file nganggo kode ing ngisor iki lan upload menyang path direktori sing pengin dilindhungi. Priksa manawa sampeyan nganyari path direktori lan jeneng pangguna.

AuthType Basic  
AuthName "restricted area"  
AuthUserFile /www/user/public/protecteddirectory.htpasswd  
require valid-user

Nginx

Yen sampeyan mbukak Nginx, sampeyan uga bisa mbatesi akses nganggo otentikasi dhasar HTTP. Priksa tutorial iki.

Yen sampeyan dadi host karo panyedhiya sing duwe cPanel, sampeyan bisa nyiyapake direktori sing dilindhungi sandi nganggo alat "Direktori Privasi", sing ana ing sangisore bagean File.

privasi direktori cPanel
privasi direktori cPanel

Cara Sandi Nglindhungi Kiriman, Halaman, lan Produk WooCommerce

Yen sampeyan pengin nglindhungi sandhi siji kiriman, kaca, utawa produk WooCommerce, WordPress bener-bener kalebu fitur sing dibangun kanggo mbantu sampeyan nyetel iki liwat Tampilan setelan.

Sampeyan bakal nemokake Tampilan setelan ing editor WordPress, supaya sampeyan bisa nggunakake kanggo saben jinis konten sing wis kasebut ing ndhuwur, uga jinis kiriman khusus liyane sing bisa digunakake ing situs sampeyan.

Kanggo miwiti:

  • Bukak editor WordPress kanggo konten sing pengin ditambahake proteksi sandhi.
  • Golek Tampilan pilihan ing sidebar ing sisih tengen.
  • Klik ing.
  • pilih Pangguna Sandi Dilindhungi lan ketik sandhi sing pengin digunakake kanggo mbukak kunci kiriman.

Mangkene apa sing katon ing editor blok WordPress anyar:

Ngendi nemokake opsi Visibilitas ing editor blok
Ngendi bisa nemokake opsi Visibilitas ing editor blok

Lan iki katon ing editor WordPress Klasik lawas:

Ngendi golek setelan Visibilitas WordPress
Ngendi golek setelan Visibilitas WordPress

Sawise sampeyan nerbitake utawa nganyari potongan konten, pengunjung bakal dijaluk ngetik sandhi sadurunge bisa ndeleng kiriman kasebut. Kajaba iku, WordPress bakal prepend "Dilindungi" sadurunge judhul kiriman:

Kepiye cara proteksi sandhi WordPress sing dibangun
Kepiye cara proteksi sandhi WordPress sing dibangun

Siji corak sing apik babagan metode iki yaiku sampeyan bisa ngidini wong mbukak kunci pirang-pirang kiriman kanthi ngetik sandhi sapisan. Kanggo nyetel iki, sampeyan mung kudu nggunakake tembung sandhi sing padha ing pirang-pirang kiriman. Gampang, bener?

Sawise pengunjung ngetik sandhi sapisan, bakal kanthi otomatis mbukak kunci kabeh potongan isi sing nggunakake tembung sandhi sing padha. Yen potongan konten liyane nggunakake tembung sandhi sing beda, mula pengunjung isih kudu ngetik sandhi unik kasebut.

Pungkasan, kanggo menehi ide babagan cara proteksi sandhi iki bisa digunakake kanggo konten sing beda, iki cara kerjane karo produk WooCommerce. Sampeyan bisa ndeleng sing Tampilan kontrol katon ing panggonan sing padha:

Cara nglindhungi sandhi produk WooCommerce
Cara nglindhungi sandhi produk WooCommerce

Carane Sandi Nglindhungi Kategori Kiriman WordPress

Minangka alternatif kanggo sandi nglindhungi potongan individu saka isi, sampeyan uga bisa sandi nglindhungi kabeh kategori.

Kauntungan saka pendekatan iki yaiku nggampangake sampeyan nambahake proteksi sandhi menyang pirang-pirang potongan konten, lan uga luwih gampang kanggo pengunjung amarga mung kudu ngetik sandhi sapisan kanggo mbukak kunci kabeh konten ing kategori kasebut.

Kanggo nyiyapake fungsi iki, sampeyan butuh bantuan plugin. Disaranake rong opsi:

  1. Kategori sing Dilindungi Sandi, plugin premium saka Barn2 Media.
  2. Akses Kata Sandi Kategori, plugin gratis ing WordPress.org

Cara Gunakake Kategori sing Dilindungi Sandi

Kategori sing dilindhungi sandhi bisa digunakake kanthi nambahake fitur "Sandhi Dilindhungi" sing padha karo sing sampeyan deleng ing bagean ing ndhuwur menyang kategori sampeyan.

Sawise sampeyan nginstal lan ngaktifake plugin, sampeyan bisa pindhah menyang Kiriman → Kategori lan sunting kategori sing pengin ditambahake sandhi. Ing sisih ngisor, saiki sampeyan bakal weruh sing padha Tampilan kothak sing digunakake kanggo sandi nglindhungi potongan individu saka isi.

Pilih Sandi dilindhungi banjur ketik sandhi sing dikarepake.

Siji bab sing apik yaiku plugin kasebut ngidini sampeyan nambah macem-macem sandhi, sing saben-saben bakal mbukak kunci kategori kasebut. Iki ngidini sampeyan menehi saben wong/grup sandhi unik, sing ndadekake luwih gampang mbusak akses ing mangsa ngarep yen perlu:

Carane nambah sandhi menyang kategori
Carane nambah sandhi menyang kategori

Sawise sampeyan nyimpen owah-owahan, pengunjung bakal dijaluk ngetik sandhi nalika nyoba ngakses kiriman ing kategori sing dilindhungi sandhi:

Wangun sandhi kanggo mbukak kunci kategori
Wangun sandhi kanggo mbukak kunci kategori

Kanthi arep menyang Setelan → Kategori sing dilindhungi, sampeyan uga bisa ngakses sawetara setelan ekstra sing ngijini sampeyan ngontrol fungsi plugin. Sampeyan bisa:

Bosen ngalami masalah karo situs WordPress sampeyan? Entuk dhukungan hosting sing paling apik lan paling cepet Behmaster! Priksa rencana kita

  • Setel kadaluwarsa kanggo tembung sandhi (contone suwene suwene isi ora dikunci sadurunge pengunjung kudu ngetik sandhi maneh).
  • Pilih apa tetep nuduhake konten ing kategori sing dilindhungi ing area umum ing situs sampeyan, utawa ndhelikake kabeh nganti ana sing ngetik sandhi.
  • Setel formulir login sing sampeyan deleng ing ndhuwur.
Setelan Kategori sing dilindhungi sandhi
Setelan Kategori sing dilindhungi sandhi

Yen sampeyan mbukak toko WooCommerce, pangembang sing padha uga duwe plugin sing padha sing dirancang kanggo nggarap WooCommerce sing diarani WooCommerce Protected Categories.

Carane Gunakake Sandi Kategori Akses

Kata Sandi Kategori Akses kasedhiya gratis ing WordPress.org. Sawise sampeyan nginstal lan ngaktifake, sampeyan bisa pindhah menyang Setelan → Akses Kata Sandi Kategori.

Ing kana, sampeyan bisa:

  • Pilih tembung sandhi sing arep digunakake.
  • Pilih kategori sing bakal dilindhungi sandhi.
  • Whitelist peran pangguna tartamtu supaya bisa ndeleng kategori sing didhelikake tanpa perlu ngetik sandhi.
  • Pilih arep nggawe kutipan tetep umum utawa ndhelikake kabeh.
  • Ngatur kaca mlebu / kabar sing dilindhungi sandhi.
Ngakses setelan Sandi Kategori
Ngakses setelan Sandi Kategori

Sawise sampeyan nyimpen owah-owahan, pengunjung kudu ngetik sandhi nalika nyoba ngakses konten apa wae ing kategori sing diwatesi.

Nalika plugin iki gratis, siji kekurangane yaiku sampeyan mung bisa ngetik siji sandhi lan sampeyan kepeksa nggunakake tembung sandhi sing padha kanggo kabeh kategori sing pengin dilindhungi sandhi.

Yen sampeyan pengin nggunakake tembung sandhi sing beda-beda kanggo saben kategori, sampeyan bisa uga luwih apik nggunakake plugin Kategori sing Dilindungi Sandi ing ndhuwur.

Bentenane liyane ing kene yaiku Akses Kategori sing Dilindungi isih nuduhake judhul kiriman sadurunge pangguna ngetik sandhi, dene plugin Kategori sing Dilindungi Sandi ing ndhuwur ndhelikake judhul:

Formulir Pangguna Sandi Kategori Akses
Formulir Pangguna Sandi Kategori Akses

Cara Nglindhungi Sandhi Bagéyan saka Kiriman WordPress

Pungkasan, ayo goleki cara sing paling spesifik kanggo nglindhungi sandhi mung bagean saka kiriman WordPress umum.

Kanggo nyetel fungsi iki, sampeyan bisa nggunakake plugin Passster gratis ing WordPress.org.

Sawise sampeyan nginstal lan ngaktifake plugin, pindhah menyang Setelan → Passster kanggo ngasilake shortcode sing bakal sampeyan gunakake kanggo mbatesi konten sampeyan.

Ketik sandhi sing dikarepake banjur pilih Generate Pangguna Sandi:

Passster shortcode generator
Passster shortcode generator

Banjur, simpen pangowahan lan salin kode cekak sing diwenehake Passster:

Gawe kode cekak Passster
Salin kode cekak Passster

Banjur, tambahake kode cekak iki menyang potongan konten sing pengin digunakake proteksi sandhi. Kajaba iku, sunting placeholder "Konten sampeyan ing kene" lan ganti karo konten sing pengin dilindhungi sandhi:

Conto shortcode Passster
Conto shortcode Passster

Sawise sampeyan nerbitake kiriman sampeyan, iki conto carane formulir proteksi sandi standar katon:

Formulir mlebu Passster
Formulir mlebu Passster

Kanggo ngatur tampilan formulir iki, sampeyan bisa nggunakake WordPress Customizer (Panampilan → Ngatur).

Goleki Passster bagean ing WordPress Customizer. Ing kana, sampeyan bakal bisa ngatur teks lan warna formulir:

Pilihan gaya Passster ing WordPress Customizer
Pilihan gaya Passster ing WordPress Customizer

Perlu sandi nglindhungi kabeh kiriman blog utawa mung bagean saka iku? Mungkin kategori siji karo kabeh isi ing? Priksa pandhuan paling anyar babagan carane nindakake… gampang banget! 🔐💪Klik kanggo Tweet

Summary

Apa sampeyan pengin mbatesi akses menyang kabeh situs, bagean saka konten, utawa ana ing antarane, sampeyan duwe akeh pilihan kanggo nglindhungi sandhi WordPress.

Pilih pendekatan sing paling cocog kanggo sampeyan, tindakake langkah-langkah ing tutorial kita, lan nikmati fungsi perlindungan tembung sandhi WordPress anyar.

Duwe pitakon liyane babagan cara nglindhungi sandhi situs WordPress? Ninggalake komentar lan kita bakal nyoba nulungi.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol