iPhone

Carane muter game GameCube lan Wii klasik ing M1 Mac

Sampeyan saiki bisa seneng game GameCube lan Wii klasik ing M1 Mac. Emulator Dolphin sing apik banget saiki mlaku ing mesin Apple paling anyar, lan para pangripta ujar manawa "kuat lan unggul" ing Apple Silicon.

Mangkene carane nginstal Dolphin lan main game GameCube lan Wii ing M1 iMac, Mac mini, MacBook Air utawa MacBook Pro sampeyan dhewe.

Dolphin minangka salah sawijining emulator GameCube lan Wii sing paling apik. Wis meh rong puluh taun, lan sajrone wektu kasebut, para pangembang wis ngluncurake iterasi sing ora kaetung kanggo nambah kinerja lan stabilitas.

Sampeyan bisa nggunakake Dolphin ing macem-macem platform, kalebu Windows, Linux, lan Android, lan wis suwe kasedhiya ing mesin macOS sing nganggo Intel. Saiki mlaku kanthi asli ing Apple Silicon uga.

Dolphin nerangake M1 Macs

Ora mung Dolphin bisa ing M1 Mac, nanging luwih apik. Performance wis dramatically apik liwat versi Intel, karo Tambah pinunjul ing pigura tingkat ing kabeh game GameCube lan Wii.

Super Smash gegeran tekan 120 frame per detik (fps) ing M1 MacBook Air, nanging mung 71 fps ing Intel MacBook Pro. Metroid Perdhana 3 cocog 50 fps ing chip M1, nanging mung 25 fps ing Intel Core i7.

Muter game GameCube lan Wii ing Mac
The Simpsons: Hit & Run isih dadi mahakarya.
Screenshot: Kultus Mac

“Ora bisa nolak; MacOS M1 hardware nendhang bokong serius, "maca kiriman ing situs web Dolphin. "Pancen ngilangi Intel MacBook Pro umur rong setengah taun sing luwih saka kaping telu regane kabeh nalika tetep ing jangkauan ARM saka komputer desktop sing kuat."

Iki warta sing luar biasa macem yen sampeyan penggemar game GameCube lan Wii ing Mac. Ana kekurangan kanggo mlaku Dolphin ing Apple Silicon, uga, pangembang nerangake. Nanging dheweke mung cilik.

Muter game GameCube lan Wii ing M1 Mac

Siap nyoba Dolphin ing M1 Mac? Langsung menyang situs web Dolphin lan entuk "versi pangembangan" paling anyar saka emulator. Aja manawa kanggo klik tombol sing ngandika macOS (ARM/Intel Universal).

Sawise download rampung, bukak file banjur seret Dolphin menyang Mac aplikasi folder. Klik kaping pindho lambang kasebut kanggo mbukak. Yen app ora mbukak amarga setelan keamanan Mac, tindakake langkah iki:

  1. Open Preferensi sistem.
  2. Klik Keamanan & Privasi.
  3. ing Umum, klik tombol Mbukak Oalah tombol.
Muter game GameCube lan Wii ing Mac
Klik tombol "Open Anyway" kanggo miwiti Dolphin.
Screenshot: Kultus Mac

Sampeyan uga kudu menehi Dolphin akses kanggo Pemantauan Input. Kanggo nindakake iki, tindakake langkah iki:

  1. Open Preferensi sistem.
  2. Klik Keamanan & Privasi.
  3. Klik ing Privacy tab, banjur klik Pemantauan Input.
  4. Klik gembok ing sisih ngisor jendhela, banjur ketik sandhi mlebu Mac.
  5. Klik tandha centhang ing jejere Dolphin kanggo menehi akses Ngawasi Input.
Muter game GameCube lan Wii ing Mac
Dolphin mbutuhake akses Input Monitoring kanggo keyboard lan input controller.
Screenshot: Kultus Mac

Saiki metu lan bukak maneh aplikasi Dolphin. Nalika dimuat maneh, sampeyan siyap miwiti main game GameCube lan Wii. Klik ing Open tombol banjur pilih file .ISO utawa .WAD serep. Klik ing Play tombol kanggo mbukak.

Sampeyan bisa nyetel controller ing ngisor Pengontrol tab, nalika ing config lan Graphics tab bakal menehi akses menyang setelan. Sampeyan kudu nemokake, Nanging, Dolphin bisa dianggo apik tanpa njiwet.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol