Wordpress

Cara Nggawe Log Email WordPress

Kepiye carane mriksa log email ing WordPress? Yen sampeyan mbukak situs web, sampeyan bisa uga nggunakake WordPress. Lan sampeyan bisa uga ngidini email situs - apa iku mung ngreset sandi dhasar, formulir kontak utawa bisa uga newsletter. WordPress ora mung platform biasa. Loro saka kasunyatan sing terjangkau, sampeyan bisa nambah fungsi piranti lunak ing dhewe. Salah sawijining cara sing bisa ditindakake yaiku kanthi nginstal plugin.

Log email minangka salah sawijining plugin sing apik tenan. Apik banget amarga ngidini sampeyan ngawasi kabeh email sing dikirim saka situs WordPress sampeyan. Yen sampeyan durung nyiyapake log email WordPress, sampeyan kudu! Ing artikel iki, kita bakal nliti carane sampeyan bisa nindakake iki.

siyap? Ayo miwiti!

Napa Nggawe Log Email kanggo WordPress

Aku wis kasebut apa log email ing WordPress bisa nindakake kanggo sampeyan. Pitakonan banjur iki: Napa sampeyan kudu mlebu email sing dikirim saka situs web sampeyan ing wiwitan?

Iku prasaja, tenan. Yen sampeyan duwe rekaman kabeh email sing dikirim dening situs web, sampeyan bisa mesthekake yen operasi situs sampeyan tansah ing trek.

Bayangake yen sampeyan kudu mriksa manawa email tartamtu dikirim menyang wong sing bener. Kanthi panyedhiya email, gampang ditindakake. Sanalika sampeyan nggawe akun Gmail anyar, contone, sampeyan bisa langsung ngakses folder Dikirim kanggo mriksa. Situs web WordPress, dhewe, ora bisa nindakake. Tanpa log, sampeyan ora bisa nglacak langkah-langkah situs sampeyan lan nggawe koreksi sing dibutuhake yen perlu.

Kajaba iku, log uga bisa nuduhake yen email sing dikirim saka situs web kasebut bener-bener dikirim. Intine, dheweke uga mbantu njamin situs sampeyan - paling ora ing ngendi kiriman email prihatin - mlaku kaya sing dikarepake. Dadi yen ana masalah pangiriman email, sampeyan bisa langsung njupuk langkah-langkah sing dibutuhake kanggo ndandani masalah kasebut.

Kanthi tembung liyane, nalika sampeyan nyiyapake log email ing situs web, sampeyan njamin operasi situs web sampeyan lancar lan efisien.

Cara Nggawe Log Email ing WordPress

Dadi, kepiye carane nyiyapake log email WordPress sampeyan? Sampeyan kudu milih plugin sing disenengi dhisik. Antarane pilihan sing sampeyan duwe yaiku WP Mail SMTP Pro, Email Log, lan WP Mail Logging. Ing bagean iki, kita bakal ndeleng kepiye sampeyan bisa nyiyapake kabeh karo plugin WP Mail Logging, utamane, amarga iki paling dikenal ing antarane pangguna WordPress.

1. Instal Plugin WP Mail Logging

Instal Plugin WP Mail Logging

Sampeyan kudu nginstal plugin dhisik, mesthi. Bagian kasebut cukup gampang. Sawise ngakses situs WordPress sampeyan, tindakake ing ngisor iki:

  • Ing Dashboard, klik Plugins:
  • Klik ing Tambah Anyar.
  • Yen sampeyan ora bisa nemokake Plugin WP Mail Logging ing dhaptar sing metu, gunakake fitur telusuran.
  • Saka dhaptar sing diwenehake WordPress, pilih Plugin WP Mail Logging dening MailPoet.
  • Klik ing tombol Instal.

Sampeyan bakal ngerti sampeyan wis nginstal plugin kasebut nalika tombol Instal Saiki dadi tombol Aktifake. Klik ing tombol Aktifake.

2. Setel Plugin Panjenengan

Saiki plugin sampeyan diaktifake, wektune kanggo ngatur.

Sampeyan bisa nindakake iku kanthi nggoleki plugin WP Mail Logging ing dhaptar kasebut WordPress kanthi otomatis menehi sampeyan langsung sawise sampeyan ngaktifake sing padha:

Daftar kasebut katon kaya iki:

Plugin WP Mail Logging

Amarga dhaptarku disusun miturut abjad, aku kudu pindhah menyang ngisor dhaptar kanggo nemokake plugin WP Mail Logging:

Aktivasi plugin WP Mail Logging

Sawise sampeyan nemokake plugin kasebut, klik Setelan lan setel miturut pilihan sampeyan.

Preferensi plugin WP Mail Logging

Sampeyan bisa njaluk plugin kanggo mbusak kabeh data WordPress nalika mateni. Sampeyan uga bisa nyetel rutin ngresiki otomatis miturut wektu utawa jumlah.

Aja lali nyimpen owah-owahan sing digawe.

3. Deleng Log Email WordPress Panjenengan

Kanggo ndeleng log email, situs web sampeyan kudu ngirim email dhisik. Plugin kasebut, sawise kabeh, ora bakal bisa nuduhake email sing dikirim situs web sadurunge sampeyan nginstal.

Supaya situs sampeyan ngirim email, tindakake ing ngisor iki:

  • Metu saka situs web sampeyan.
  • Klik ing Kelalen Sandi.
  • Mlebu maneh menyang situs web sampeyan.

Sawise ing Dashboard WordPress, goleki Plugins maneh. Nanging, wektu iki, klik Plugins sing Dipasang:

Plugins sing wis diinstal

Sampeyan bakal entuk maneh dhaptar plugin sing wis diinstal ing situs WordPress sampeyan. Banjur tindakake ing ngisor iki:

  • Goleki plugin WP Mail Logging ing dhaptar.
  • Klik ing Setelan.
  • Klik ing Email Log. Iku tengen jejere Setelan.

WP Mail Logging Email Log

Sampeyan banjur kudu ndeleng email tunggal sing dikirim, kanthi rincian tambahan kayata host, alamat email panampa, lan subyek email, ing kasus iki, reset sandhi.

WP Mail Logging - Tuladha Log

Sampeyan uga bakal entuk tanggal email dikirim dening situs web sampeyan lan wektu sing tepat.

4. Priksa ing Detail Emails Sent

Sampeyan uga bisa mriksa isi pas saben email sing dikirim situs web (utawa nyoba ngirim). Ing log email, pilih email sing pengin diwaca lan klik Ndeleng ing kolom Pesen:

WP Mail Logging View

Email ngreset sandhi sampeyan kudu katon kaya iki:

WP Mail Logging Ndeleng Email

Kanthi ngeklik tombol View, sampeyan uga bisa ndeleng manawa email kasebut ana lampiran utawa header. Sing luwih penting, sampeyan uga bakal weruh yen ana kesalahan nalika ngirim pesen.

Ngatasi masalah

Contone, adhedhasar log email sampeyan, sampeyan nemokake email ora dikirim menyang panampa sing dituju.

Ing jalur iki, sampeyan kudu nyoba ngisolasi masalah kasebut dhisik.

Coba kirim maneh email. Sampeyan bisa nindakake saka log email. Tindakake langkah iki:

  • Centhang kothak email sing pengin dikirim maneh.
  • Pindhah menyang Tindakan Bulk. Ganti pilihan kasebut menyang Kirim maneh.
  • Banjur, klik Aplikasi.

Ngatasi Masalah Log WP Mail

Sampeyan kudu langsung entuk log email sing dianyari sing kalebu email sing nembe dikirim. Yen email kasebut dikirim, mula paling ora sampeyan bisa nyimpulake yen masalah kasebut dudu Surat Halaman Ngarep Pribadi. Sampeyan bisa uga pengin ndeleng server sampeyan. Yen sampeyan nggunakake hosting sing dienggo bareng, bisa uga ana wong sing ngirim email akeh banget, server kasebut entuk dhaptar ireng.

Yen email kasebut, ing tangan liyane, ora dikirim maneh, mula masalah kasebut mung dadi PHP Mail sampeyan.

Cukup gunakake fitur plugin kanggo ngisolasi masalah kasebut. Amarga yen sampeyan ngerti sababe, sampeyan bisa nggawe pangaturan sing dibutuhake.


Plugin log email WordPress minangka tambahan sing apik kanggo situs web sampeyan. Dheweke bisa mbantu sampeyan nglacak email sing dikirim situs sampeyan. Nalika sampeyan ngawasi email kasebut, sampeyan bakal ngerti apa bener dikirim menyang panampa sing dituju utawa ora. Sing bisa mbantu sampeyan nemtokake masalah sanajan sadurunge dadi masalah gedhe.

Kabar apik yaiku, ana plugin log email WordPress sing bisa diinstal kanthi gratis. Plugin WP Mail Logging minangka conto. Sawise diinstal, iku uga cukup gampang kanggo nyetel. Mung tindakake pandhuan iki lan miwiti nelusuri.

Sampeyan bakal weruh operasi situs web sampeyan mlaku kanthi lancar lan efisien.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol