iPhone

Cara nuduhake dokumen Pages kanggo kolaborasi online

Makarya saka omah bisa nggawe kolaborasi luwih angel, nanging ora yen sampeyan nggunakake Pages ing piranti Mac utawa iOS. Kemampuan kanggo kolaborasi karo wong liya kanthi online saiki wis dibangun, lan pancen gampang banget kanggo njupuk kauntungan.

Kita bakal nuduhake sampeyan carane.

Kolaborasi online ngidini akeh wong ndeleng lan ngowahi dokumen Pages sing padha bebarengan. Iku tegese sampeyan bisa nggarap siji bagean saka laporan nalika kolega nggarap liyane. Ora ngenteni. Ora ngirim bolak-balik.

Kanthi dhukungan nganti 100 wong sing beda-beda, fitur iki bisa migunani banget - utamane nalika ngunci. Lan ora mung dianggo ing Mac lan iOS, nanging uga ing iCloud.com, ing ngendi malah pangguna Windows bisa melu.

Persiyapan iku gampang kaya nuduhake dokumen Pages kanthi cara sing bener.

Nuduhake dokumen Pages sing bisa digarap kabeh wong

Sadurunge miwiti nuduhake, sampeyan butuh dokumen Pages (jelas) lan sampeyan kudu ngaktifake iCloud Drive. Yen sampeyan durung nggunakake layanan Apple, sampeyan bisa tindakake langkah ing ngisor iki kanggo ngaktifake.

Aktifake iCloud Drive ing iOS

  1. Mbukak Setelan app.
  2. tutul jenengmu ing sisih ndhuwur.
  3. tutul iCloud.
  4. Geser saklar ing jejere iCloud Drive kanggo ngaktifake.

Aktifake iCloud Drive ing Mac

  1. Open Preferensi sistem.
  2. Klik ID Apple ing sisih ndhuwur.
  3. Centhang kothak ing jejere iCloud Drive.

Saiki wis rampung, sampeyan kudu mesthekake dokumen Pages sing pengin dituduhake diselarasake karo iCloud.

Sampeyan bisa nindakake iki ing Mac kanthi mbukak, ngeklik file banjur Pindhah menyang…, banjur milih Kaca - iCloud. Ing iOS, bukak dokumen sampeyan, tutul jeneng file ing sisih ndhuwur layar, pilih Pindhah, tutul iCloud Drive banjur Artikel-artikel wonten, banjur tutul Pindhah maneh.

Sampeyan saiki bisa miwiti nuduhake kanthi tindakake langkah ing ngisor iki.

Ajak wong liya kanggo kolaborasi saka ing Pages

  1. Open dokumen Pages sampeyan.
  2. Klik ing Kolaborasi tombol ing toolbar.
  3. Pilih carane sampeyan pengin nuduhake undhangan sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake email, Pesen, AirDrop, utawa nyalin link kanggo nuduhake liwat aplikasi liyane. Tambah alamat email utawa nomer telpon yen perlu.
  4. Nemtokake Panjenengan Pilihan Share. Sampeyan bisa mutusake sapa sing nduweni akses menyang dokumen sampeyan (sapa wae sing duwe link utawa mung wong sing diundang), lan apa dheweke duwe kemampuan kanggo ngowahi utawa mung ndeleng.
  5. Klik ing Share tombol.
Kolaborasi-Pages-Mac
Klik kanggo nggedhekake.
Gambar: Killian Bell/Cult of Mac

Wong-wong sing wis sampeyan pilih kanggo enggo bareng dokumen Pages saiki bakal nampa link sing ngidini dheweke ngakses. Ing Kolaborasi lambang ing Pages bakal nuduhake sampeyan carane akeh wong (ora kalebu sampeyan) mbukak dokumen.

Yen sampeyan pengin kolaborasi ing macem-macem dokumen Pages, sampeyan bisa milih kanggo nuduhake kabeh folder.

Nuduhake folder iCloud Drive kanggo kolaborasi

  1. Open Finder ing Mac utawa file ing iOS.
  2. Klik utawa tutul iCloud Drive.
  3. Nggawe folder anyar lan menehi jeneng sing cocog.
  4. Pindhah dokumen Pages menyang folder anyar.
  5. Klik-tengen utawa tutul terus folder, banjur pilih Share.
  6. Pilih cara enggo bareng, tambahake alamat email utawa nomer telpon yen perlu, banjur tutul Share tombol.
Share-iCloud-folder
Klik kanggo nggedhekake.
Gambar: Killian Bell/Cult of Mac

Kabeh dokumen Pages ing folder sampeyan kanthi otomatis dadi dokumen kolaborasi. Sapa wae sing nduweni akses menyang folder kasebut uga bakal nduweni akses menyang file Pages. Elinga iki nalika nyimpen dokumen anyar sing ora pengin dituduhake.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol