Wordpress

Cara Nuduhake File Sing Didhelikake Ing Komputer lan Smartphone

Apa sampeyan pengin cepet nuduhake file lan folder sing didhelikake ing komputer utawa telpon?

Yen sampeyan utawa pangguna liyane ing komputer sampeyan nate ndhelikake file utawa folder, bisa uga gampang ilang endi file kasebut.

Semalat, umume sistem operasi duwe opsi kanggo nuduhake file sing didhelikake iki, yen sampeyan duwe hak istimewa sing tepat.

Ora preduli apa sampeyan pangguna Windows, macOS, Linux, Android, utawa iOS, sampeyan wis dijamin. Ing artikel iki, kita bakal ngrembug cara paling cepet lan paling gampang kanggo nuduhake file sing didhelikake, ora preduli apa piranti sampeyan.

Ayo langsung mlebu.

Luwih seneng nonton versi video?

Kepiye carane nuduhake file sing didhelikake ing laptop Windows?

Ing Windows 10, cara paling gampang kanggo nuduhake file utawa folder sing didhelikake yaiku nggunakake File Explorer View opsi.

Pisanan, mbukak File Explorer (MENANG + E), lan pindhah menyang folder sing sampeyan mikir duwe file sing didhelikake. Sabanjure, klik ing View tab, banjur centhang kothak ing jejere Item sing didhelikake teks.

Windows File Explorer nuduhake file sing didhelikake.
Windows File Explorer nuduhake file sing didhelikake

Sing kudu langsung nuduhake file sing didhelikake ing folder kasebut. Yen sampeyan ora ndeleng file sing didhelikake, tegese ora ana ing folder kasebut. Sampeyan kudu nyatet yen file sing didhelikake beda karo file sing wis dibusak.

Ing versi lawas Windows (lan Windows 10), sampeyan bisa ngowahi setelan kasebut ing Panel Kontrol Pilihan Explorer Gambar.

Telusuri "folder" ing toolbar Windows lan pilih asil pisanan kanggo njaluk ana. Sampeyan uga bisa nggoleki "Opsi Explorer File" yen "folder" ora nuduhake pilihan sing sampeyan butuhake.

Pilihan file explorer Windows.
Pilihan file explorer Windows

Kanggo versi lawas saka Windows Vista tanpa kothak panelusuran, sampeyan bisa kanthi manual navigasi menyang Pilihan Folder ing Penampilan lan Tema.

Sabanjure, navigasi menyang View tab lan ngganti File lan folder sing didhelikake setelan kanggo gambar.

Pilihan File Explorer kanggo nuduhake item sing didhelikake.
Pilihan File Explorer kanggo nuduhake item sing didhelikake

Sawise sampeyan wis mriksa ing Tampilake file, folder, lan drive sing didhelikake tombol radio, sampeyan bisa ndeleng kabeh file didhelikake.

Catetan: Umume file sing didhelikake yaiku file sistem Windows lan file cache piranti lunak, kalebu file cache browser. Ngowahi, mindhah, utawa mbusak file sing salah bisa ngrusak sistem operasi sampeyan. Priksa 100% manawa sampeyan ora ana ing folder sistem sadurunge nggawe pangowahan.

Yen sampeyan pengin mbusak cache saka macem-macem program, sampeyan biasane bisa nindakake saka ing setelan program. Sampeyan ora perlu nggoleki kanthi manual lan mbusak file sing didhelikake siji-siji.

Apa sampeyan pangguna Windows, macOS, Linux, Android, utawa iOS, nemokake file sing didhelikake dadi luwih gampang, amarga kiriman iki 🗂 ✅Klik kanggo Tweet

Apa Trabasan kanggo Nuduhake File sing Didhelikake ing Windows?

Sayange, ora ana trabasan keyboard asli kanggo Windows kanggo nuduhake file sing didhelikake. Malah ing versi paling anyar Windows 10, sampeyan butuh skrip khusus.

Nanging ing sisih flip, mung sawetara detik kanggo nuduhake file kanthi manual liwat setelan tampilan.

Dhisik, pencet MENANG + E kanggo mbukak Windows File Explorer lan navigasi menyang folder kanthi file sing didhelikake.

Banjur, klik liwat menyang View tab banjur priksa Item sing didhelikake kothak.

Ndeleng file sing didhelikake ing File Explorer.
Ndeleng file sing didhelikake ing File Explorer

Kuwi gampang banget.

Yen sampeyan pangembang lan pengin kemampuan kanggo ndhelikake utawa nampilake file sing didhelikake nganggo trabasan, sampeyan bisa nggawe kanthi gampang nganggo skrip AutoHotKey khusus.

Cara Nuduhake File Sing Didhelikake ing CMD

Windows Command Prompt (CMD) ngidini sampeyan njelajah file lan direktori sing didhelikake kanthi beda. Iku padha karo alat Terminal sing ditemokake ing Linux lan sistem sing gegandhengan. Sampeyan bisa nggunakake printah kanggo siji metu mung file lan folder sing didhelikake ing direktori tartamtu.

Kanggo mbukak CMD, sampeyan bisa nggunakake Windows Run alat kanthi mencet WIN + R banjur ngetik CMD-utawa sampeyan bisa nggoleki "CMD" ing toolbar Windows.

Banjur sampeyan bisa navigasi menyang folder sing dipilih kanthi nggunakake dhasar dir dhawuhe.

Sing jarene, CMD uga ndhelikake file lan folder sing didhelikake kanthi standar. Amarga iku, ora cukup kanggo ngetik dir C:your-folder amarga iki mung bakal nuduhake file sing katon.

Kanggo nuduhake file sing didhelikake, sampeyan kudu nyakup file /a:h modifier ing printah kasebut. Dadi, dir /a:h C:your-folder bakal nggawe trick.

Dhaptar file sing didhelikake ing Windows CMD.
Dhaptar file sing didhelikake ing Windows CMD

CMD uga duwe perintah khusus kanggo nuduhake direktori lan folder.

/a:d nuduhake kabeh direktori didhelikake, lan /a nuduhake folder sing didhelikake.

Catetan: Apa sampeyan ngerti manawa sampeyan uga bisa nggunakake antarmuka baris perintah kanggo nggarap situs WordPress sampeyan? WP-CLI ngidini sampeyan ngatur kabeh aspek saka terminal sing padha.

Gunakake Piranti Lunak Pihak Katelu kanggo Nuduhake File sing Didhelikake lan Dibusak

Pilihan pungkasan yaiku nggunakake panjelajah file pihak katelu utawa piranti lunak pemulihan file kanggo nuduhake file sing didhelikake. Yen sampeyan nggoleki file sing didhelikake nggunakake opsi file biasa, iki ora perlu.

Nanging piranti lunak Recovery majeng uga bisa njaluk bali file sing ora mung didhelikake, nanging dibusak permanen. Sawetara alat Recovery file populer kalebu:

  • Recuva
  • Remo
  • EaseUS
  • Disk Bor

Nalika Windows File Explorer Ora Cukup

Ana sawetara kasus panggunaan nalika Windows File Explorer lan CMD ora bakal mbantu sampeyan.

Kene sawetara conto:

  • Yen pangguna liyane wis ndhelikake file kasebut saka sampeyan, lan sampeyan ora duwe hak istimewa administrator.

dialog modal ijin file Windows.
dialog modal ijin file Windows

  • Upamane sampeyan lagi nggoleki file jahat lan malware sing didhelikake ing komputer sing kena infeksi. Kanggo ngedhunake risiko kedadeyan iki, priksa manawa firewall lan piranti lunak lan hardware keamanan liyane anyar.
  • Yen file kasebut dilindhungi sandhi utawa dienkripsi lan sampeyan kelalen sandhi, yen sampeyan dudu administrator sistem.

Kepiye carane nuduhake file sing didhelikake ing Mac?

Ana sawetara cara sing beda kanggo nuduhake file sing didhelikake ing Mac, gumantung saka cara sampeyan browsing file.

Ing Mac Finder, cara paling gampang kanggo ngowahi file sing didhelikake yaiku nganggo trabasan keyboard. Sampeyan uga bisa nuduhake utawa ndhelikake file nggunakake terminal.

Apa Trabasan kanggo Nuduhake File sing Didhelikake ing macOS?

Sampeyan bisa nggunakake CMD + SHIFT + PERIODE trabasan kanggo nuduhake file sing didhelikake ing folder nalika nggunakake Finder ing komputer Apple modern.

Cukup mbukak Mac Finder (saka menu utawa penet PILIHAN + CMD + SPACE), lan navigasi menyang panggonan sing bener. Sawise ana, sampeyan bisa nggunakake hotkey kasebut ing ndhuwur kanggo nampilake file sing didhelikake.

Tampilake file sing didhelikake ing Mac.
Tampilake file sing didhelikake ing Mac

File lan folder sing didhelikake bakal katon kanthi visual minangka entitas semi-transparan.

Catetan: Kaya karo komputer Windows, sampeyan kudu ati-ati karo file sing didhelikake iki. Aja nggawe owah-owahan apa wae kajaba sampeyan yakin 100% dudu file sistem.

Cara Nggunakake Terminal kanggo Nuduhake File Sing Didhelikake

Sampeyan uga bisa nggunakake Terminal Mac kanggo nemokake lan nuduhake file sing didhelikake. Terminal minangka antarmuka baris perintah kanggo kabeh komputer Mac (kayata CMD ing Windows).

Kanggo mbukak, gunakake CMD + SPACE trabasan kanggo mbukak Panelusuran Lampu Sorot. Sawise mbukak, goleki "terminal" banjur klik Ketik.

Saiki sampeyan kudu menehi Terminal Mac prentah kanggo nuduhake file sing didhelikake. Punika langkah-langkahipun:

  1. Ketikake printah ing ngisor iki:
    defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true
  2. Pencet Ketik kanggo nglakokake.
  3. Koleksi killall Finder banjur pencet Ketik maneh.

Tampilake file sing didhelikake ing Terminal Mac.
Tampilake file sing didhelikake ing Terminal Mac

Lan sampeyan wis rampung! Sampeyan saiki bisa njelajah file sing didhelikake nggunakake Finder utawa Terminal dhewe.

Gunakake Explorer File Pihak Katelu kanggo Nuduhake File sing Didhelikake (lan Dibusak).

Kaya Windows, sampeyan bisa gunakake panjelajah file pihak katelu kanggo nuduhake file sing didhelikake ing Mac, nanging ora perlu.

Ing ngendi sampeyan bisa nemokake piranti lunak jinis iki sing luwih migunani yaiku nemokake file sing ora sengaja dibusak - dudu item sing dilebokake ing tong sampah, nanging sing wis dibusak "permanen".

Opsi piranti lunak pemulihan file utama biasane padha kanggo Mac karo mesin Windows:

  • Disk Bor
  • Recuva
  • Remo
  • EaseUS

Nalika Terminal utawa Finder Ora Cut

Kaya ing Windows, opsi standar iki ora universal, lan ing sawetara kasus, sampeyan luwih apik ngandelake piranti lunak khusus. Ing ngisor iki sawetara conto:

  • Yen pangguna durung menehi sampeyan ijin maca, lan sampeyan ora duwe hak istimewa administrator. Yen pangguna sampeyan "ora ana akses," ora masalah yen sampeyan bisa ndeleng folder kasebut.

Ijin pangguna Mac.
Ijin pangguna Mac

  • Yen sampeyan nggoleki file utawa virus jahat sing didhelikake sing ora bisa didhelikake liwat cara standar.

Cara Nuduhake File Sing Didhelikake ing Linux

Apa sampeyan duwe komputer utawa server sing mlaku ing Linux lan pengin nuduhake file sing didhelikake? Sampeyan bisa nindakake iki nggunakake Linux Line Command utawa GUI file explorer. Kanggo server web, sampeyan uga bisa nggunakake klien FTP/SFTP kanggo mbukak file sing didhelikake.

Opsi sing sampeyan gunakake bakal gumantung ing distro lan kasus panggunaan Linux sing tepat. Kita wis nutupi kabeh opsi ing ngisor iki.

Nggunakake Linux Command Line

Yen sampeyan ora nggunakake antarmuka panganggo grafis, sing umum karo umume server web, sampeyan bisa kanthi gampang nuduhake file sing didhelikake kanthi printah siji.

nggunakake -a modifier karo ls printah bakal kanthi otomatis nampilake kabeh file.

Pilihan printah Linux 'ls'.
Pilihan printah Linux 'ls'

Tuladhane: $ ls -a /home/user/your-folder/

Yen sampeyan mung pengin nuduhake file sing didhelikake, sampeyan bisa nggunakake modifier regex khusus ing ngisor iki:

$ ls -dl .[^.]* /home/user/your-folder/

Kanthi File Explorer

Sampeyan bisa kanthi gampang nuduhake file sing didhelikake nggunakake panjelajah file ing lingkungan desktop Linux berbasis Ubuntu (Gnome 3, Mate, lsp.).

Kanggo pilihan paling cepet, sampeyan bisa nuduhake file sing didhelikake nggunakake trabasan keyboard Ctrl+H. Sampeyan uga bisa klik-tengen ing ngendi wae ing folder lan mriksa Tampilake file sing didhelikake pilihan ing ngisor.

Dialog modal panjelajah file Ubuntu nuduhake file sing didhelikake.
Dialog modal panjelajah file Ubuntu nuduhake file sing didhelikake (Sumber)

Apa file kasebut transparan utawa ora gumantung saka instalasi Linux khusus sampeyan.

Kanthi Klien FTP/SFTP (kanggo Server Web)

Kadhangkala, sampeyan kudu nransfer file utawa folder sing didhelikake menyang server web sampeyan (contone, file htaccess). Penting kanggo ngatasi masalah kesalahan WordPress.

Ing kasus kaya mengkono, sampeyan bisa nggunakake klien FTP / SFTP kaya FileZilla kanggo ngrampungake tugas iki kanthi cepet. FileZilla kasedhiya kanggo kabeh sistem operasi utama. Kita bakal nggunakake varian Mac kanggo demonstrasi iki. 

Pisanan, klik ing server tab ing garis menu FileZilla lan aktifake Force nuduhake file sing didhelikake pilihan.

Aktifake opsi "Paksa nuduhake file sing didhelikake" ing Filezilla.
Aktifake opsi "Paksa nuduhake file sing didhelikake" ing Filezilla

Saiki, sambung menyang server web liwat SFTP kanthi ngetik rincian sing cocog. Sampeyan saiki kudu ndeleng kabeh file lan folder sing didhelikake ing server sampeyan.

File sing didhelikake ing FileZilla.
File sing didhelikake ing FileZilla

Ing conto ing ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng rong file sing didhelikake ing situs kasebut ~ / umum Folder: .hiddenfile lan .htaccess.

Kaya sing sampeyan ngerteni, iki minangka proses sing cepet lan gampang kanggo mbukak file sing didhelikake ing server web sampeyan.

Cara Nuduhake File Sing Didhelikake ing USB Stick

Pitakonan umum liyane sing bisa uga sampeyan duwe yaiku carane nuduhake file sing didhelikake ing USB flash drive. Kajaba dienkripsi, sampeyan bisa nggunakake opsi Windows Explorer utawa Mac Finder dhasar sing padha kanggo nglakoni.

Ing PC Windows

Ing komputer Windows, plug in USB stick, lan mbukak jendhela Windows Explorer. Iki bisa kedadeyan kanthi otomatis nalika sampeyan masang drive USB, gumantung saka setelan sampeyan.

Sawise jendhela Explorer mbukak, gunakake kanggo navigasi menyang direktori thumb drive. Biasane dumunung ing sisih ngisor sing ditambahi PC iki menu.

File Explorer nuduhake drive USB.
File Explorer nuduhake drive USB

Banjur, navigasi menyang View tab, lan mriksa Item sing Didhelikake kothak kanggo nuduhake kabeh folder lan file sing didhelikake.

Item sing didhelikake ditampilake ing drive USB.
Item sing didhelikake ditampilake ing drive USB

Kaya sing dituduhake ing ndhuwur, iki langsung nampilake kabeh folder sing didhelikake ing folder drive USB dhasar.

Kabeh file sing didhelikake ing folder kasebut uga saiki bakal katon.

Folder drive USB kanthi file sing didhelikake katon.
Folder drive USB kanthi file sing didhelikake katon

Lan iku kabeh ana kanggo iku. Sampeyan wis kasil mbukak kabeh file sing didhelikake ing drive USB.

Ing Mac

Ing Mac, malah luwih gampang. Cukup pasang USB, bukak Mac Finder, banjur navigasi menyang direktori USB. Sawise sampeyan plug ing, iku kudu nuduhake ing piranti menu.

Banjur sampeyan bisa langsung nggunakake CMD + SHIFT + PERIODE trabasan keyboard kanggo nuduhake file sing didhelikake.

Nuduhake file sing didhelikake ing USB ing Mac.
Nuduhake file sing didhelikake ing USB ing Mac

Yen trabasan ora bisa digunakake, coba pencet maneh ing folder sing sampeyan yakin 100% duwe file sing didhelikake. Bisa uga wis wiwit mateni, tegese sampeyan mung mateni.

Yen ora bisa, priksa setelan input basa. Ing sawetara basa, tombol titik diganti kanggo huruf tambahan sing ora kalebu ing basa Inggris.

Berjuang karo masalah downtime lan WordPress? Behmaster yaiku solusi hosting sing dirancang kanggo ngirit wektu! Priksa fitur kita

Kepiye yen USB Dienkripsi?

Yen kabeh thumb drive dienkripsi nggunakake piranti lunak khusus kaya BitLocker utawa alat enkripsi USB Mac standar, lan sampeyan ora duwe sandhi maneh, ora ana solusi sing gampang, nanging kabeh ora kudu ilang.

Babagan pisanan sing kudu sampeyan lakoni yaiku nggoleki lokasi fisik (utawa digital) ing ngendi sandhi kasebut. Telusuri sak tenane sampeyan bisa.

Yen sampeyan ora bisa nemokake, sampeyan bisa nyoba alat Recovery data kaya RecoverIt utawa Disk Drill.

Mung sawise sampeyan yakin yen sampeyan ora bisa nemokake sandhi, sampeyan kudu takon karo layanan pengambilan data profesional. Iki bisa larang banget, dadi manawa kanggo ngentekake kabeh upaya liyane dhisik.

Cara Nuduhake File Sing Didhelikake ing Google Chrome (kanggo Mac lan Windows)

Yen sampeyan ora pengin ngganggu setelan Terminal, CMD, utawa sistem, sampeyan uga bisa nggunakake browser kanggo nuduhake file sing didhelikake.

Yen sampeyan nggunakake minangka panjelajah file ing komputer, bakal kanthi otomatis nuduhake kabeh file, sanajan wis disetel menyang "Didhelikake" ing Mac Finder utawa Windows File Explorer.

Ayo dipriksa folder sing kalebu file sing didhelikake. Setelan Windows File Explorer duwe pilihan kanggo nuduhake file sing didhelikake sing ora dicenthang:

Tampilan normal File Explorer.
Tampilan khas File Explorer

Tegese sampeyan ora bakal bisa ndeleng file sing didhelikake ing folder iki nggunakake File Explorer utawa perintah CMD standar.

Nanging kanthi browser web, sampeyan bisa langsung ndeleng kabeh file ing folder kasebut, kalebu sing didhelikake:

File sing didhelikake ditampilake ing browser
File sing didhelikake ditampilake ing browser

Pendekatan iki bisa digunakake ing komputer Windows lan Mac lan browser liyane. Kita milih fokus ing Google Chrome amarga iki minangka pimpinan kanthi luwih saka 77% pangsa pasar browser desktop global.

Cara Nuduhake File Sing Didhelikake ing Smartphone

Nalika nerangake file ing telpon, sampeyan bisa uga ora mikir sampeyan duwe jinis akses padha ing komputer. Nanging kita bakal nuduhake sampeyan carane sampeyan bisa nuduhake file sing didhelikake kaya foto, video, lan liya-liyane ing iPhone utawa telpon Android.

Kanggo telpon Android

Ing telpon Android, sampeyan bisa kanthi gampang njelajah file sing didhelikake nganggo Google standar file app.

Pisanan, bukak file app (utawa manajer file liyane), banjur pindhah menyang menu setelan utama kanthi ngeklik lambang hamburger ().

Aplikasi File Android, screenshot.
Aplikasi File Android

Banjur sampeyan mung kudu gulung mudhun nganti sampeyan ndeleng Tampilake file sing didhelikake pilihan. Ngaktifake pilihan iki, lan sampeyan wis siyap.

File Android kanthi tombol pilihan "Tampilake file sing didhelikake".
File Android kanthi tombol pilihan "Tampilake file sing didhelikake".

Sampeyan saiki bisa njelajah kabeh file ing telpon.

Catetan: Umume file sing didhelikake sing bisa dideleng minangka file cache penting kanggo macem-macem aplikasi lan file sistem Android (nanging ora kabeh). Dadi kajaba sampeyan mbusak data saka aplikasi sing wis dibusak, terusake kanthi ati-ati.

Kanggo iPhones

Ora kaya telpon Android, iPhone ora duwe pangatur file sakabèhé standar. Nanging, ing Photos aplikasi, sampeyan bisa ndhelikake foto lan video.

Yen sampeyan pengin ndeleng foto lan file video sing didhelikake iki, sampeyan bisa tindakake langkah-langkah prasaja iki.

  1. Pindhah menyang Photos app lan ngunjungi album tab.
  2. Gulung mudhun menyang ngisor nganti sampeyan ndeleng Album liyane bagean banjur pilih Didhelikake link.
  3. Ing kene ditampilake kabeh foto lan video sing didhelikake ing telpon sampeyan.
  4. Kanggo mulihake file kasebut, sampeyan bisa milih siji-siji banjur klik file kasebut Mbusak pilihan.

Foto sing didhelikake ing iOS.
Foto sing didhelikake ing iOS

Yen sampeyan pengin njelajah file sing didhelikake sing digunakake ing aplikasi lan OS dhewe, sampeyan kudu jailbreak telpon sampeyan. Nanging, amarga ora setuju karo persetujuan pangguna pungkasan iOS kanggo jailbreak telpon, iki bakal mbatalake garansi sampeyan, mula ora disaranake kanggo pangguna rata-rata.

Yen sampeyan kuwatir babagan file jahat sing didhelikake kaya malware utawa virus, luwih becik sampeyan mindhai telpon nganggo aplikasi anti-malware.

Cara Nggunakake Piranti Lunak Anti-Malware kanggo Nemokake File Angkoro sing Didhelikake

Yen sampeyan curiga yen sampeyan kena virus utawa malware ing komputer, mriksa file sing didhelikake kanthi manual ora bakal mbantu sampeyan.

Umume file sing didhelikake yaiku file sistem. Ana atusan ewu wong metu ana. Lan sampeyan ora duwe cara kanggo ngerti endi sing ora kalebu kajaba sampeyan ngerti saben file ing sistem operasi. Sampeyan uga kudu mriksa ukuran file lan pola panggunaan kanggo ora duwe aturan baku.

Intine: ora realistis utawa ora bisa ditindakake sapa wae kanthi manual. Nanging, gunakake piranti lunak antivirus sing paling anyar kanggo mindhai komputer kanggo sampeyan.

Pindai Komputer Sampeyan Kanthi Piranti Lunak Antivirus Paling Dipercaya lan Nganyari

83% saka kabeh serangan malware ing 2020 target komputer Windows. Dadi aman kanggo ujar manawa langkah iki paling penting yen sampeyan pangguna Windows.

Yen sampeyan bubar tuku laptop, kemungkinan sampeyan isih duwe piranti lunak antivirus kanthi lisensi sing sah. Kanggo komputer Windows, McAfee utawa Norton kerep dadi bagéan saka paket kasebut.

Yen ngono, sampeyan mung bisa mbukak scan tanpa nginstal piranti lunak anyar. Sampeyan bisa nindakake kanthi mbukak piranti lunak dhewe lan miwiti scan.

Utawa sampeyan bisa ngeklik-tengen folder sing pengin dipriksa ing panuduh file banjur pilih opsi pindai.

Pilihan kanggo mindhai komputer kanggo file angkoro.
Pilihan kanggo mindhai komputer kanggo file angkoro

Sampeyan uga bisa nindakake iki kanggo drive USB.

Yen sampeyan ora duwe piranti lunak antivirus sing diinstal, sampeyan bisa ndownload versi gratis utawa nyoba piranti lunak gratis kayata Bitdefender utawa Malwarebytes.

Bitdefender Antivirus, layar ngarep.
Antivirus Bitdefender

Windows 10 uga duwe piranti lunak keamanan sing diarani Microsoft Defender, lan cukup apik kanggo umume kasus panggunaan. Nanging ora sampurna. Dadi sanajan kanggo versi Windows paling anyar, sampeyan kudu nggoleki suite keamanan sing dipercaya banget.

Catetan: Yen sampeyan uga kuwatir babagan keamanan situs web utawa aplikasi bisnis, waca pandhuan kanggo keamanan awan. Iki kalebu dhaptar priksa 10-langkah kanggo mbantu njaga data kanthi aman.

Sampeyan Uga Bisa Nggunakake Aplikasi Ponsel (Mung Android)

Pangguna telpon Android bisa nginstal aplikasi antivirus lan mindai telpon kanggo malware kanthi rutin.

Catetan: iOS ora ngidini aplikasi pihak katelu kanggo mindhai telpon, mula aplikasi keamanan seluler iOS mung fokus kanggo mblokir situs phishing lan potensial scammers.

Amarga sifat mbukak Android, sampeyan bisa uga kuwatir yen sawetara aplikasi utawa lawang mburi sing ala mlaku ing latar mburi. Nanging keterbukaan sing padha uga ngidini sampeyan nginstal aplikasi keamanan pihak katelu sing bisa nindakake scan lengkap kabeh file ing piranti seluler sampeyan-contone, Malwarebytes Security utawa aplikasi keamanan liyane sing duwe reputasi.

Malwarebytes antivirus aplikasi Android.
Malwarebytes antivirus aplikasi Android

Sawise nginstal app sing dipilih, sampeyan bisa miwiti scan kanthi cepet. Sampeyan uga bisa gawe jadwal scan reguler kanggo nglindhungi dhewe maju.

IPhone luwih cenderung dadi target serangan, amarga iOS sing luwih mbatesi nggawe luwih angel ngundhuh lan nginstal piranti lunak sing ora sengaja.

Nanging ora mung virus sing kudu diresiki saka telpon. Yen sampeyan kesel karo ping lan iklan sing terus-terusan, sinau carane mateni kabar push ing piranti sampeyan.

Tau ilang file sing sumpah disimpen? 🔎🗂 Yen sampeyan utawa pangguna liyane ing komputer sampeyan duwe file sing didhelikake, kiriman iki duwe solusi kanggo nggoleki ✅Klik kanggo Tweet

Summary

Nyoba golek file sing didhelikake ora perlu angel. Yen sampeyan nyoba nemokake file sing didhelikake dhewe utawa sing didhelikake dening OS sampeyan, biasane gampang kaya ngeklik tombol utawa nggunakake trabasan keyboard.

Sampeyan uga bisa nggunakake browser minangka panjelajah file kanggo nuduhake file sing didhelikake ing komputer Windows lan Mac.

Yen sampeyan pengin ndeleng file sing didhelikake dening pangguna liyane, sampeyan bisa uga kudu nggunakake piranti lunak khusus (kajaba sampeyan duwe hak istimewa administrator). Kanggo malware, virus, lan serangan ala liyane, pilihan sing paling apik yaiku nggunakake piranti lunak anti-malware.

Apa sampeyan isih ngalami masalah mbukak file sing didhelikake ing komputer utawa smartphone sampeyan? Ayo kita ngerti ing komentar ing ngisor iki.

 

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol