iPhone

Cara nyegah MacBook supaya ora bisa urip nalika mbukak

Laptop Mac digawe ing sawetara taun pungkasan duwe fitur ngganggu / trep. Mbukak siji munggah, lan daya ing. MacBook wis tangi saka turu nalika mbukak tutup kanggo taun, nanging saiki padha boot saka kadhemen, uga. Pengin ngresiki keyboard tanpa nguripake barang kasebut? Tangguh.

Utawa iku? Yen sampeyan pengin mungkasi prilaku iki, iku gampang. Mangkene carane.

Carane mungkasi booting Mac nalika mbukak

FFS, Apple. Cara mungkasi booting Mac nalika mbukak.
FFS, Apple.
Foto: Apple

Fitur boot-on-open iki bisa digunakake ing pirang-pirang kasus. Sawise kabeh, sepira kerepe sampeyan mbukak tutup MacBook lan ora pengin dadi ing? Lan yen sampeyan do pengin njupuk swab katun lan botol alkohol murni, lan tenan menyang kutha ing keyboard lan trackpad, banjur sampeyan bisa tansah mung nutup bab mudhun, lan ninggalake mbukak.1.

Boot-on-open (alias AutoBoot) uga migunani kanggo pangguna MacBook anyar sing ora bisa nemokake tombol daya. Ing 2016 MacBook Pros lan luwih anyar, contone, tombol ID Tutul minangka tombol daya. Mbayangno tuku Mac pisanan lan kudu Google carane ngaktifake. Sampeyan bisa uga ngguyu, nanging nalika aku tuku iMac taun kepungkur, njupuk kula adoh banget dawa kanggo nemokake tombol daya flush watara mburi. (Ya, aku kudu Google.)

Pateni AutoBoot

Kanggo mateni AutoBoot, bukak Terminal Mac, lan ketik / tempel ing ngisor iki menyang baris printah:

sudo nvram AutoBoot =% 00

Banjur ketik sandhi sampeyan (prentah sudo minangka paningkatan kekuwatan sementara - sampeyan nggunakake tembung sandhi kanggo menehi akses ekstra Terminal kanggo perintah kasebut).

Kanggo ngreset Mac menyang prilaku standar, ketik ing ngisor iki:

sudo nvram AutoBoot =% 03

Aktifake maneh lonceng wiwitan Mac

Siji efek sisih AutoBoot yaiku mateni lonceng wiwitan Mac sing wis dikenal (tip bonus - bisu Mac sadurunge urip maneh kanggo nggawe lonceng). Mateni AutoBoot ngalihake lonceng maneh.

Nanging apa yen sampeyan kantun lonceng, nanging sampeyan uga seneng AutoBoot? Ora masalah! Cukup ketik ing ngisor iki menyang terminal sampeyan:

sudo nvram BootAudio =% 01

Lan kanggo mateni:

sudo nvram BootAudio =% 00

  1. Kajaba yen Mac sampeyan uga tangi nalika sampeyan menet tombol apa wae, mula sampeyan bakal ngaco. Sampeyan bakal kudu manggon karo keyboard reged kanggo sisa urip. ↩

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol