iPhone

Cara nggunakake Ableton Live utawa Logic Pro X ing iPad

Sidecar minangka fitur iOS 13/macOS Catalina anyar sing ngidini sampeyan nggunakake iPad minangka tampilan ekstra kanggo Mac. Nanging uga ngidini sampeyan ngirim app apa wae menyang iPad. Banjur sampeyan bisa ngumbara lan nggunakake aplikasi kasebut ing iPad, kanthi mandiri, kanthi Apple Pencil.

Iki tegese sampeyan bisa nggunakake sawetara aplikasi musik Mac tingkat dhuwur, kayata Logic Pro X lan Ableton Live, ing iPad. Ana sawetara keno, nanging gampang digunakake. Nyatane, Sidecar apik banget yen nggunakake aplikasi Mac ing iPad kaya iki bener-bener pilihan sing sregep lan wicaksana. Iku ora mung trik rapi sing bakal digunakake sapisan lan banjur lali.

Persiyapan

Kanggo ngetutake tutorial iki, sampeyan butuh ing ngisor iki:

  • Mac sing kompatibel karo Catalina
  • iPad anyar sing nganggo iOS 13
  • Apple Pencil

Mekaten. Sidecar dhewe dianggo tanpa Apple Pencil, nanging mung minangka tampilan ekstra. Sampeyan mbutuhake stylus Apple kanggo ngeklik tombol ing app Mac. Driji mung bisa digunakake kanggo nggedhekake lan nggulung.

Carane mbukak Logic Pro X ing Sidecar

Trik iki dianggo mung padha kanggo Ableton Live, nanging aku nggunakake Logic Pro X supaya sampeyan bisa ndeleng Sidecar kang kelangan Tutul Bar implementasine. (Nyatane, Ableton Live luwih cocog kanggo panggunaan jinis iki, amarga duwe mode tablet khusus kanggo nggawe layar demek.)

Langkah pisanan kanggo miwiti Logic, lan sijine iku ing iPad. Sampeyan nindakake iki kanthi nggunakake tombol ijo ing klompok tombol "lampu lalu lintas" ing sisih kiwa ndhuwur jendhela Mac. Iki ora bisa digunakake yen Logika wis ana ing tampilan layar wutuh.

Kirimi jendhela apa wae menyang iPad nganggo Sidecar.
Kirimi jendhela apa wae menyang iPad nganggo Sidecar.
Foto: Kultus Mac

Mouse liwat tombol ijo, lan sampeyan bakal weruh panel pop-up. Klik ing entri pungkasan ing dhaptar, sing maca Pindhah menyang [Jeneng iPad]. Jendhela bakal dikirim menyang iPad, lan katon kaya iki:

Toggle sidebar lan virtual Touch Bar ing kene.
Toggle sidebar lan virtual Touch Bar ing kene.
Foto: Kultus Mac

Layar Mac sampeyan bakal kedhip, lan resolusi bisa ganti. Ing wektu sing padha, iPad bakal tangi (yen durung urip) lan nuduhake Logika. Yen sampeyan seneng, saiki sampeyan bisa nyelehake Logic menyang tampilan layar wutuh, sing uga ndhelikake garis menu.

Sidecar sidebar

Yen sampeyan mung pengin nggunakake trackpad lan keyboard Mac, sampeyan wis rampung. Nanging yen sampeyan pengin njupuk iPad menyang kursi favorit, lan nerusake sesi Logika saka kana, sampeyan kudu ngerti sawetara liyane. Pisanan, sampeyan pengin ngaktifake sidebar Sidecar yen durung aktif. Sampeyan bisa nindakake iki ing widget bar menu Sidecar, katon ing ndhuwur. Klik, banjur pilih Tampilake Sidebar.

Iku sidebar, ing sisih.
Iku sidebar Sidecar, ing sisih.
Foto: Kultus Mac

Sidebar Sidecar minangka jalur kontrol sing ana ing sisih pinggir layar iPad ing mode Sidecar. Iku menehi akses tutul kanggo tombol modifier Mac (Shift, Control, etc.), plus sawetara kontrol tambahan. Ing sisih ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng tombol kanggo nuduhake garis menu lan dermaga. Tombol "show dock" uga ngoper layar sing nuduhake dock, lan ⌘-tab app switcher. Tutul kanggo ngalih ing antarane layar Mac lan iPad.

Nalika nggunakake Sidecar, sidebar mbuktekaken penting amarga ngidini sampeyan ngakses fitur canggih kaya trabasan keyboard. Contone, nggunakake Apple Pencil lan tombol Kontrol sidebar ngidini sampeyan klik-tengen. Lan ing Logika, nyekeli tombol sidebar bakal ngalih kontrol ing Bar Tutul virtual. Trik sing apik tenan iki bisa uga luwih cocog karo iPad tinimbang MacBook Pro.

Interaksi karo app iPad

Amarga Sidecar mung app iPad liyane, sampeyan bisa tetep nggunakake iPad minangka biasanipun. Sampeyan bisa nyeret Slide Over windows saka sisih layar, lan sampeyan bisa ngakses Dock iPad, Pusat Kontrol lan sapiturute.

Lan nalika sampeyan ora bisa nyeret file saka app iPad menyang app Mac, sampeyan bisa nyalin file ing iPad lan nempel menyang app Mac. Contone, aku nggunakake aplikasi File iOS ing tampilan Slide Over kanggo nemokake klip audio. Aku nyalin, banjur nutul maneh Logika, lan nempel klip ing. Kabeh ing iPad. Sampeyan ora bisa ndeleng kothak dialog Universal Clipboard, sing nggawe aku mikir yen kedadeyan kasebut sacara lokal. Iku mesthi cepet.

Interaktivitas iPad / Mac iki mbukak sawetara kemungkinan edan. Contone, sampeyan bisa nyambungake Mac lan iPad liwat USB, supaya sampeyan bisa ngirim audio saka iPad menyang Mac liwat iDAM. Iki bakal ngidini sampeyan muter instrumen ing app iPad, nalika ngrekam ing Logic, uga ing iPad. Iku cukup alam bébas.

Awas kanggo…

Ana sawetara bab sing bisa uga ora dianggep. Salah sijine yaiku audio bakal metu saka speaker Mac, dudu saka iPad. Iki mbokmenawa sampeyan pengin, sanadyan. Sampeyan entuk daya lengkap speaker sing disambungake menyang Mac, nanging ing kontrol iPad.

Bab liya sing kudu dielingake yaiku kabel. Sidecar dianggo liwat kabel USB utawa nirkabel. Loro-lorone katon apik, lan pilihan nirkabel jelas luwih trep yen sampeyan pindhah. Nanging aja ngalih ing antarane loro nalika Sidecar aktif. Ing teori, Mac lan iPad sampeyan kudu pulih saka kabel sing dicabut. Nanging ing praktik, aku kepeksa mandheg lan miwiti maneh Sidecar kanggo nindakake iki.

Lan mekaten. Sidecar minangka tambahan apik banget kanggo macOS lan iOS, alat sing migunani banget. Lan Logika temenan mung conto saka kemungkinan. Coba Sidecar nganggo aplikasi favorit sampeyan uga.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol