Media sosial

Cara Nggunakake IGTV: Pandhuan Lengkap kanggo Pemasar

IGTV (Instagram TV) ngidini merek nggawe seri video dawa ing Instagram.

Iki minangka kesempatan sing apik kanggo:

  • Mbangun engagement
  • Kolaborasi karo pengaruh
  • Ngapikake strategi pemasaran Instagram sampeyan

… antarane akeh liyane!

Nanging kepiye carane nggawe saluran IGTV? Lan apa cara paling apik sing bisa digunakake kanggo bisnis sampeyan?

Ayo goleki jawaban, lan goleki kepiye carane IGTV bisa digunakake kanggo merek sampeyan.

Catetan: Ing Oktober 2021, Instagram nggabungake IGTV lan feed video dadi format video siji: Instagram Video. Tab profil IGTV wis diganti karo tab Video. Kabeh video Instagram saiki bisa nganti 60 menit, lan fitur panyuntingan kiriman standar kasedhiya kanggo konten video sing dawa. Sinau luwih lengkap babagan Video Instagram. 

bonus: Download dhaptar mriksa gratis sing nuduhake langkah-langkah pas sing digunakake influencer fitness kanggo tuwuh saka 0 nganti 600,000+ pengikut ing Instagram tanpa anggaran lan ora ana peralatan sing larang.

Apa IGTV?

IGTV minangka saluran video dawa sing bisa diakses saka Instagram lan minangka aplikasi mandiri.

Instagram ngluncurake fitur kasebut ing wulan Juni 2018. Iki menehi merek kesempatan kanggo nggawe video luwih dawa tinimbang crita lan kiriman Instagram sing khas.

Nyatane, pangguna sing wis diverifikasi bisa ngirim video IGTV nganti sejam. Pangguna biasa bisa ngunggah video sing dawane 10 menit—isih luwih suwe tinimbang video normal!

Ing taun 2019, Instagram uga ngidini para pangripta ngirim pratinjau video IGTV siji menit ing feed supaya bisa ditemokake. Iku sampurna kanggo narik kawigaten para pamirsa tanpa kudu ndownload aplikasi kasebut.

Instagram bubar ngenalake fitur seri IGTV. Iki ngidini pangripta nggawe seri reguler video sing bakal dirilis kanthi irama sing konsisten (mingguan, saben wulan, lsp).

Coba kaya seri sing sampeyan deleng ing televisi utawa YouTube-nanging kabeh ing Instagram.

Merek wis rada alon nggunakake IGTV amarga sawetara alasan. Kepala ing antarane: biaya dhuwur lan investasi wektu sing dibutuhake kanggo ngasilake video sosial sing dawa.

Nanging yen sampeyan nindakake kanthi bener, IGTV bisa dadi cara sing apik kanggo nggawe keterlibatan merek sampeyan. Maca kanggo mangerteni carane.

Cara nggunakake IGTV

Nonton video Akademi Hootsuite iki kanggo ringkesan cepet babagan cara nggunakake IGTV. Yen wis rampung, waca terus kanggo nemokake instruksi sing tepat (kanthi visual) ing ngisor iki:

Carane nggawe Saluran IGTV

Biyen yen sampeyan pengin ngunggah video menyang IGTV sampeyan kudu nggawe Saluran IGTV. Nanging, Instagram wis ngilangi fitur kasebut.

Sampeyan mung kudu nggawe akun IGTV saiki yaiku akun Instagram. Akun sampeyan ngidini sampeyan ngunggah video menyang IGTV liwat aplikasi Instagram utawa aplikasi IGTV.

Yen sampeyan maca iki, kemungkinan sampeyan wis duwe akun Instagram. Yen ora, ora apa-apa! Mangkene pituduh langsung saka Instagram babagan carane nggawe akun.

Cara ngunggah video IGTV

Ngunggah video IGTV gampang banget-nanging ana sawetara cara kanggo nindakake.

Cara ngunggah lan video IGTV saka Instagram

1. Tutul tombol + ing sisih ngisor newsfeed sampeyan.

tombol plus ing Instagram

2. Pilih video 60 detik utawa luwih lan tutul Sabanjure.

milih video saka galeri Instagram sampeyan

3. Pilih nuduhake minangka Video Panjang. Iki ngidini sampeyan ngirim video lengkap ing IGTV, dene potongan video sing luwih cendhek dituduhake menyang feed Instagram sampeyan. Tutul Terusake.

Pilihan Video dawa kanggo ngunggah video IGTV

4. Pilih gambar tutup video saka salah siji pigura. Utawa, sampeyan bisa milih gambar saka galeri sampeyan. Tutul Sabanjure.

milih gambar sampul kanggo video IGTV sampeyan

5. Isi judhul lan katrangan kanggo video IGTV sampeyan. Sampeyan uga saiki duwe pilihan kanggo Kirim Pratinjau video sampeyan ing newsfeed lan Nggawe Katon ing Facebook yen sampeyan pengin nyabrang promosiake.

Sampeyan uga bisa nambah video menyang seri IGTV saka kene. Yen sampeyan durung duwe seri IGTV, aja kuwatir. Kita bakal nuduhake sampeyan carane ing ngisor iki.

Yen wis rampung ngisi judhul lan deskripsi. Tutul Kirim ing sisih tengen ndhuwur. Voila! Sampeyan mung ngirim video IGTV saka aplikasi Instagram sampeyan!

Cara ngunggah video IGTV saka IGTV

1. Tunyuk + tombol ing sisih tengen ndhuwur.

Tombol plus ing aplikasi IGTV

2. Pilih video 60 detik utawa luwih lan tutul Sabanjure.

milih video dawa saka galeri sampeyan

3. Pilih gambar tutup video saka salah siji pigura. Utawa, sampeyan bisa milih gambar saka galeri sampeyan. Tutul Sabanjure.

milih gambar sampul kanggo video IGTV saka app

4. Isi judhul lan katrangan kanggo video IGTV sampeyan. Sampeyan uga saiki duwe pilihan kanggo Kirim Pratinjau video sampeyan ing newsfeed lan Nggawe Katon ing Facebook yen sampeyan pengin nyabrang promosiake.

kirim pilihan pratinjau ing video IGTV sadurunge diunggah

Sampeyan uga bisa nambah video menyang seri IGTV saka kene. Yen sampeyan durung duwe seri IGTV, aja kuwatir. Kita bakal nuduhake sampeyan carane ing ngisor iki.

Yen wis rampung ngisi judhul lan deskripsi. Tutul Kirim ing sisih tengen ndhuwur. Voila! Sampeyan mung ngirim video IGTV saka aplikasi IGTV sampeyan!

Cara nglacak kinerja IGTV sampeyan

Kanggo ndeleng analytics IGTV ing Instagram:

  1. Tutul video sing pengin dianalisis.
  2. Tutul telung titik horisontal (iPhone) utawa vertikal (Android) ing sisih ngisor video.
  3. tutul Ndeleng Wawasan.

Ing app, sampeyan bisa ndeleng:

  • Nyenengi
  • komentar
  • Pesen langsung
  • Nyimpen
  • Kunjungan profil
  • tekan
  • Interaksi
  • Discovery
  • nderek
  • pengaruh

Wawasan IGTV ing InstagramWawasan IGTV ing Instagram

Nalika Insights ing-app bakal menehi tampilan cepet babagan kinerja video, ora gampang kanggo mbandhingake karo konten Instagram liyane - utawa malah video IGTV liyane. Kanggo ndeleng kinerja IGTV sing luwih holistik, sampeyan bisa uga pengin nimbang alat manajemen media sosial pihak katelu kaya Hootsuite.

Ing Hootsuite Impact, sampeyan bisa Deleng analytics IGTV sampeyan bebarengan karo konten Instagram liyane. Sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh metrik kinerja IGTV sing padha ing app, ditambah karo metrik ROI sing bisa disesuaikan sing ngidini sampeyan temtokake video IGTV endi sing menehi bali-on-investasi sing paling apik adhedhasar tujuan bisnis sampeyan.

Analisis IGTV ing Hootsuite Impact

Sampeyan uga bisa ngatur cara ngitung tingkat engagement sampeyan, yen luwih seneng ngetung kanthi cara sing beda tinimbang Instagram (contone, sampeyan bisa milih mung nyimpen lan komentar minangka "keterlibatan").

Hootsuite Impact kudu dipriksa yen sampeyan nggoleki tampilan sing luwih holistik babagan kinerja Instagram bisnis, kepiye kinerja dibandhingake karo jaringan sosial liyane, lan kepiye kontribusi kanggo bisnis sampeyan.

Carane nggawe seri IGTV

Apa sampeyan pengin nggawe seri IGTV ing aplikasi Instagram utawa aplikasi IGTV sampeyan, langkah-langkahe bakal padha.

Mangkene carane nggawe seri IGTV:

1. Priksa manawa sampeyan ana ing jendhela ngendi sampeyan ngisi judhul lan katrangan. Tutul Tambah menyang Seri.

2. tutul Nggawe Seri Pertama Panjenengan.

3. Isi judhul lan deskripsi seri sampeyan. Banjur tutul tandha tandha biru ing sisih tengen ndhuwur.

tandha centhang biru ing pojok tengen ndhuwur layar Seri Anyar

4. Priksa manawa seri sing pengin video dadi bagéan saka wis dipilih. Banjur tutul Done ing sisih tengen ndhuwur.

Layar nuduhake seri IGTV sing dipilih disebut

Mekaten! Sampeyan mung nggawe seri IGTV anyar.

Spesifikasi video IGTV

Iki kabeh informasi spek video sing dibutuhake kanggo video IGTV sampeyan:

  • Format file: MP4
  • Durasi video: Paling ora 1 menit
  • Dawane video maksimal nalika diunggah ing seluler: 15 menit
  • Dawane video maksimal nalika diunggah ing web: 1 jam
  • Rasio aspek vertikal: 9: 16
  • Rasio aspek horisontal: 16:9
  • Frame rate minimal: 30 FPS (bingkai per detik)
  • Resolusi minimal: 720 piksel
  • Ukuran file maksimal kanggo video sing 10 menit utawa kurang: 650MB
  • Ukuran file maksimal kanggo video nganti 60 menit: 3.6GB.
  • Ukuran foto sampul: 420px x 654px (utawa rasio 1:1.55)

Pro tip: Sampeyan ora bisa ngowahi foto sampul sawise diunggah, mula priksa manawa foto kasebut sampurna sadurunge sampeyan nindakake.

5 cara nggunakake IGTV kanggo bisnis

Ing ngisor iki ana 5 ide kanggo video IGTV utawa malah seri sing bisa digawe kanggo merek sampeyan.

Nggawe video tutorial

Salah siji cara sing apik kanggo mbangun keterlibatan yaiku liwat video tutorial sing praktis.

Video cara iki bisa nyakup macem-macem topik ing industri sampeyan. Contone, ujar manawa sampeyan duwe merek fitness. Sampeyan bisa nggawe seri sing fokus ing tutorial latihan, utawa bisa uga babagan resep-resep sehat.

Yen organisasi sampeyan adol produk, sampeyan bisa nggawe video babagan carane nggunakake produk kasebut. Ana akeh kemungkinan kanggo seri IGTV sing apik kanggo merek sampeyan!

Host sesi Q&A

Sesi pitakon lan wangsulan (Q&A) karo pamirsa minangka cara sing apik kanggo mangsuli pitakon apa wae sing bisa ditindakake para pengikut sampeyan.

Iki uga minangka kesempatan sing apik kanggo nampilake sawetara kepemimpinan pamikiran sing solid ing industri sampeyan.

Pro tip: Gawe kiriman ing feed Instagram lan Crita promosi sesi Q&A sampeyan sadurunge. Dadi manawa takon karo para pengikut sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake nalika ngrekam IGTV!

Ayo menyang mburi layar

Iki minangka cara sing apik kanggo mbangun transparansi menyang merek sampeyan. Kanthi menehi pirsawan babagan cara kerja perusahaan sampeyan - apa kanthi wawancara karo kanca kerja utawa mung jelajah ruang kerja sampeyan - sampeyan nggawe merek sampeyan kanggo pamirsa.

Iki nyebabake kapercayan luwih akeh ing antarane pamirsa lan organisasi sampeyan. Lan kapercayan merek minangka perkara sing penting kanggo kabeh saka marketing nganti dodolan.

Streaming acara

Nganakake acara kaya konvensi utawa seminar? Nuduhake karo pamirsa ing saluran IGTV sampeyan!

Iki minangka kesempatan sing apik kanggo ngidini wong-wong sing ora bisa nekani kesempatan kanggo "nekani" sakbenere. Pamirsa sampeyan bakal ngapresiasi, lan sampeyan bisa menehi konten sing bisa ditindakake.

Nganakake acara talk show

Apa ngimpi ndeleng jeneng sampeyan ing spanduk "Tonight Show"? Saiki sampeyan bisa (jinis)!

Sampeyan bisa dadi tuan rumah acara dhiskusi ing IGTV sing fokus ing merek sampeyan. Nduwe tamu sing dadi influencer lan pimpinan pamikiran ing industri sampeyan. Monolog babagan warta industri. Yen sampeyan pancene ambisius, sampeyan bisa ngumpulake rekan kerja lan nggawe band internal.

(Oke, mbok menawa ora nindakake sing pungkasan.)

Tip IGTV lan praktik paling apik

Cross promosi video sampeyan

Saben sampeyan miwiti ngirim ing saluran anyar, paling apik kanggo ngandhani para pengikut sampeyan ing saluran liya babagan apa sing sampeyan lakoni, yen dheweke uga pengin ngetutake sampeyan ing kana.

Iki pancen bener kanggo IGTV, amarga sawetara wong kudu ndownload aplikasi anyar kanggo ndeleng konten sampeyan.

IGTV nawakake sawetara opsi promosi silang sing beda:

  • Pratinjau lan link menyang video IGTV saka Instagram Stories (mung pangguna sing wis diverifikasi utawa bisnis)
  • Nuduhake pratinjau siji menit video IGTV menyang feed lan profil Instagram (pangguna bakal dijaluk Terus Nonton ing IGTV)
  • Nuduhake video IGTV menyang kaca Facebook sing disambungake

Ing njaba Instagram, pertimbangake kalebu panggilan menyang saluran IGTV saka:

  • Twitter
  • Buletin email
  • Kaca Facebook sampeyan

Optimalake kanggo ndeleng bisu

Kemungkinan yen wong nonton video sampeyan ing aplikasi IGTV, swarane bakal diuripake. Nanging malah video sing muter kanthi otomatis ing app gawan kanggo "swara mati".

Lan yen sampeyan nuduhake video ing Instagram Stories utawa ing feed sampeyan, umume wong ora bakal duwe swara.

Dadi manawa video sampeyan wis dioptimalake kanggo muter tanpa swara-yaiku, bisa uga tanpa swara, utawa duwe subtitle sing gampang katon. Clipomatic bisa mbantu iki.

Kalebu informasi paling penting ing ngarep

Wong nggulung feed kanthi cepet. Sampeyan mung duwe wektu sethithik kanggo narik perhatiane-nganti semenit yen sampeyan lagi bejo, nanging 15 detik bisa uga dadi target sing luwih nyata.

Dadi priksa manawa video IGTV sampeyan bakal narik kawigaten para pamirsa kanthi cepet. Aja nganti perhatiane ilang utawa menehi alesan kanggo geser menyang bab sabanjure.

Iki pancen bener yen sampeyan nuduhake pratinjau menyang feed Instagram, ing ngendi pamirsa bakal dijaluk "terus nonton" ing IGTV sawise siji menit.

Mikir menit pisanan video sampeyan minangka introduksi kanggo kirim blog. Ora preduli carane flash lan menarik video sampeyan, sampeyan kudu mangsuli pitakon ing ngisor iki:

  • Video iki babagan apa?
  • Napa sampeyan kudu nonton terus?
  • Opsional: Kanggo sapa video iki?
  • Opsional: Suwene suwene?

Njawab pitakonan kasebut sanalika bisa bakal njamin tampilan sing luwih dawa lan kualitas sing luwih dhuwur.

Gunakake hashtag sing relevan ing deskripsi sampeyan

Fungsi telusuran ing IGTV wis nampa sawetara kritik. Wiwit April 2020, sampeyan mung bisa nelusuri profil tinimbang video babagan topik tartamtu (pikirake: kepiye carane nggoleki video YouTube).

Nanging Instagram dikandhakake bakal ngupayakake ngganti

.Video IGTV disebut

Ing sawetoro wektu, priksa manawa video sampeyan uga katon dening non-pandherek kanthi nyakup hashtag sing relevan ing katrangan sampeyan. Video sampeyan bakal ditampilake ing kaca hashtag sing cocog ing Instagram, ing ngendi wong sing ngetutake hashtag kasebut bisa nemokake konten sampeyan.

kaca hashtag kanggo foto karo #bulletjournal, kalebu video saka gambar sadurunge

Mung kirim konten sing njamin format sing luwih dawa

IGTV ora mung dadi papan kanggo ngirim crita Instagram sampeyan. Yen sampeyan pengin wong ngetutake sampeyan ing loro saluran kasebut, sampeyan kudu nggawe manawa dheweke duwe alasan sing apik kanggo nindakake.

Iki tegese ngembangake konten anyar sing cocog karo format sing luwih dawa. Nalika Kisah Instagram sampeyan dirancang supaya pas karo klip 15 detik sing apik, apa sing bakal sampeyan lakoni luwih saka 15 detik? Lean menyang papan kasebut lan brainstorm.

Kaya YouTube, konten tutorial sing dawa banget populer ing IGTV. Nanging sawetara merek malah wis ngembangake kabeh seri TV kanggo aplikasi kasebut.

Temenan apa sing sampeyan pilih gumantung saka anggaran lan merek sampeyan, nanging ing kene ana sawetara ide konten video sing dawa kanggo miwiti.

Gunakake warna merek, font, tema, lsp.

Mung amarga aplikasi sing beda ora ateges sampeyan nampilake merek sing beda. Wis bisa dadi pengalaman jarring kanggo ninggalake siji app kanggo nonton konten liyane, supaya pengalaman dadi lancar sabisa kanggo pandherekipun. Ayo padha ngerti yen sampeyan padha karo sampeyan, mung ing saluran sing beda.

Tegese tetep nganggo warna, nada, lan getaran sing padha kaya biasane. Bonus: iki bakal mbantu konten IGTV sampeyan uga cocog karo feed sampeyan.

Ngirit wektu ngatur ngarsane Instagram nggunakake Hootsuite. Saka dashboard siji sampeyan bisa gawe jadwal lan nerbitake kiriman langsung menyang Instagram, melu pamirsa, ngukur kinerja, lan mbukak kabeh profil media sosial liyane. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Gampang nggawe, nganalisa, lan jadwal kiriman lan Crita Instagram karo Hootsuite. Ngirit wektu lan entuk asil.

Coba gratis

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol