E-commerce

Cara Nggunakake Terapeak ing eBay 2021

Alat panelitian Terapeak njupuk sawetara tebakan apa produk bakal adol ing eBay.

eBay entuk Terapeak ing taun 2017, nggulung alat analitik menyang Hub Penjual lan pungkasane nggawe fungsi riset produk Terapeak gratis kanggo digunakake. Penjual eBay bisa nggoleki produk utawa kategori individu, nemokake tarif adol, rega rata-rata, biaya pengiriman, lan liya-liyane.

Telusuran Terapeak

Nggunakake Terapeak diwiwiti kanthi telusuran sederhana ing tembung kunci, kode produk universal (UPC), nomer buku standar internasional (ISBN), nomer perangan, utawa sing padha.

Terapeak bisa ngasilake asil dodolan setaun maneh.

Alat riset produk Terapeak ngidini sampeyan nggoleki produk ing macem-macem pasar global eBay.

filter-filter

Ana sawetara cara kanggo nyaring asil. Kaping pisanan, ana rentang wektu, kayata rentang tanggal kustom nganti setaun.

Pangguna uga bisa nyaring miturut pasar, kayata Ebay.com utawa Ebay.co.uk.

Gumantung karo produk, sampeyan uga bisa nyaring kahanan (yaiku, anyar utawa bekas), format penjualan, kisaran rega, lan lokasi panuku utawa sing adol.

Screenshot saka asil telusuran Terapeak.

Pangguna bisa nyaring set asil, kalebu fokus mung karo asil lelang, kayata.

results

Terapeak bakal ngasilake rong set asil: barang sing didol ing pigura wektu sing ditemtokake lan dhaptar aktif.

Screenshot saka asil telusuran Terapeak.

Kanggo barang sing didol, Terapeak nglacak wolung metrik.

Kanggo item sing didol, asil bakal kalebu ringkesan kanthi wolung metrik. Saben bakal relatif karo pigura wektu sing dipilih. Dadi, yen sampeyan nggoleki 90 dina penjualan, metrik kasebut bakal nggambarake 90 dina kasebut.

  • Regane didol rata-rata. Rega sing didol rata-rata kanggo siji dhaptar ing asil sampeyan ora kalebu biaya pengiriman. Yen sampeyan nggoleki produk tartamtu, metrik iki bisa uga menehi katrangan. Nanging yen sampeyan nelusuri kategori, bisa uga ora nuduhake manawa sampeyan bisa entuk barang kasebut.
  • Kisaran rega didol. Rega adol paling murah lan paling dhuwur ing asil asil. Ing kene maneh, metrik luwih migunani nalika produk tartamtu ditampilake lan nggoleki kabeh kategori.
  • Pengiriman rata-rata. Jumlah rata-rata sing dibayar para pembeli kanggo pengiriman ora kalebu dhaptar sing nawakake pengiriman gratis. Iki minangka indikasi sing apik babagan biaya produk apa sing bakal dikirim.
  • Gratis ongkir. Persentase barang sing didol sing kalebu pengiriman gratis. Bisa nuduhake manawa sampeyan kudu nawakake pengiriman gratis supaya bisa kompetitif kanggo produk utawa kategori tartamtu.
Screenshot saka asil telusuran Terapeak.

Informasi pengiriman ing Terapeak bisa uga mutusake apa dhaptar sampeyan kalebu tawaran pengiriman gratis.

  • Total didol. Jumlah total produk sing cocog didol sajrone wektu sing ditemtokake. Sanajan iki dudu ukuran panjaluk, bisa digunakake bebarengan karo metrik Sell-even (ing ngisor iki) kanggo ngukur pira saingan sing bakal sampeyan adhepi.
  • Adol-adol. Persentasi item sing padha sing didol ing pigura wektu sing ditemtokake. Yen tingkat jual-beli 10 persen lan total sing adol 100, sampeyan bisa ngramal ana udakara 1,000 produk sing padha. Jual larang uga bisa nuduhake kecepatan produk lan mbantu nemtokake, contone, apa sampeyan kudu ndhaptar barang luwih saka sepisan. Elinga yen tarif jual bisa ditampilake ora ditampilake nalika nggoleki data sajrone setaun.
  • Penjual total. Pira ebay eBay sing ndhaptar barang sing padha sajrone wektu tampilan. Iki minangka indikasi kompetisi sing bakal sampeyan dhaptar.
  • Total dodolan. Pendapatan saka kabeh barang sing didol. Iki bisa nuduhake ukuran pasar kanggo produk utawa kategori ing eBay.

Ngluwihi metrik, pangguna uga bisa ngakses grafik sing nuduhake tren dodolan kanggo set asil lan saben item sing didol kanggo mriksa rincian dhaptar, kayata fotografi lan tembung kunci.

Screenshot saka diagram ing Terapeak.

Terapeak kalebu sawetara diagram sing bisa mbantu ngenali tren rega.

Kumpulan asil dhaptar aktif kalebu limang metrik. Papat padha karo metrik kanggo barang sing didol kanthi makna dhasar sing padha:

  • Rega dhaptar rata-rata,
  • Kisaran rega dhaptar,
  • Pengiriman rata-rata,
  • Gratis ongkir.

Metrik saka "Daftar sing dipromosikan" unik kanggo dhaptar aktif. Iki nuduhake persentase dhaptar aktif sing dipromosekake.

Asil dhaptar aktif nyedhiyakake wawasan babagan kompetisi.

Screenshot saka asil telusuran ing Terapeak.

Asil kanggo dhaptar aktif kalebu limang metrik.

Gunakake

Ana macem-macem cara nggunakake alat riset produk Terapeak.

Contone, mbayangno sampeyan makarya kanthi jaringan ritel omnichannel, lan tugas sampeyan kanggo nggedhekake penghasilan saka barang reresik Sampeyan bisa nggunakake Terapeak kanggo mutusake manawa eBay minangka saluran potensial kanggo produk sampeyan.

Utawa ujar manawa sampeyan minangka toko eBay sing mantep mikirake nambah produk anyar, bisa uga buku komik sing bisa dikumpulake saka Bronze Age. Sampeyan bisa nggunakake Terapeak kanggo mutusake apa sampeyan kudu adol liwat lelang utawa rega tetep. Wiwit 11 Februari 2021, nganti 11 Mei 2021, komik Bronze Age Marvel duwe tingkat jual-beli 43.27 persen umume - penjualan rega tetep duwe tingkat jual 59.99 persen dibandhingake karo 29.75 persen kanggo lelang.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol