Content Marketing

Kepiye carane agensi SEO bakal dibangun saiki? Part 1: Konsumen lan tren

Pandemi nyebabake kabeh mandheg. Banjur, dipeksa wong lan bisnis padha ing pikiran pamula. Konsep Zen menehi pitunjuk babagan paradoks sing katon: nalika sampeyan ngerti babagan subyek, sampeyan cenderung ngilangi kemungkinan liyane.  

Ing ngisor iki yaiku upaya kanggo nggawe pilihan ing mangsa ngarep kanthi potongan telung bagean sing nyorot pitakonan inti - Kepiye carane nggawe agensi SEO ing 2020? 

Kita bakal njelajah kerumitan topik, pemetaan titik tutul tombol sing nggawe lanskap agensi, saka netepake tren saiki ing prilaku konsumen, kanggo carane mitra kunci agensi SEO wis diganti:

  • Tren konsumen lan bisnis sing muncul lan ngowahi cara wong sesambungan. (bagean siji)
  • Model bisnis agensi SEO saiki lan analisis sing jero. (bagean loro)
  • Kemungkinan sing ana ing pikirane babagan apa agensi SEO sing dibentuk maneh ing taun 2020 lan sabanjure. (bagean telu)

Kita wis ngrancang seri iki minangka latihan bisnis kanggo pimpinan agensi SEO lan perjuangane saiki amarga kita setya ndhukung agensi sing ora mesthi. 

Sampeyan bisa nggunakake sinau, alat, lan wawasan sing sabanjure, bebarengan karo tim, lan ngoptimalake strategi sampeyan ing konteks sing nyata. Saka Siklus Hype lan Kanvas Model Bisnis Gartner, menyang bagean interaktif sing ngidini sampeyan mbangun jinis agensi SEO anyar saka wiwitan, sampeyan bakal ngliwati macem-macem kerangka kerja, sawetara luwih akrab tinimbang liyane. 

Ayo mulih!

Kepiye pelanggan katon ing konteks saiki 

Wiwit Maret 2020, kita terus ndeleng owah-owahan prilaku konsumen, praktik online anyar, lan wawasan global sing isih ana. Kanthi faktor kuatir babagan kesehatan lan keuangan sing nyebabake kahanan sing durung mesthi lan tingkat pengangguran sing dhuwur ing saindenging jagad, kita kudu ngati-ati babagan cara tuku, urip lan konsumsi wong saiki.

Nelusuri panjaluk lan ndeleng tren telusuran taun-taun, kanthi data Google Ads minangka sumber, tetep dadi cara sing akurat kanggo ngerti apa sing owah dadi apik, lan apa sing mung dadi tren sing mung gumantung saka pengaruh pandemik jangka pendek. 

Sawise kabeh, yen kita sijine lensa psikologi konsumen ing panggonan, kita kudu ora lali sing wong luwih rentan kanggo ngevaluasi barang lan layanan penting lan non-penting kanggo nggunakake saben dina saiki, nuduhake luwih resiko-aversion saka biasanipun. 

Kuwatir nyebabake panjaluk, amarga masalah finansial ora bisa dirampungake. Deleng telusuran paling dhuwur ing AS wiwit Juli 2020:

Sawise thread iki, pragmatisme minangka tenaga pendorong, amarga akeh konsumen ora bakal bali menyang "normal" kapan wae - panaliten dening Cambridge Group malah nggawe profil anyar sing inti adhedhasar tanggapan langsung COVID-19 kayata Panik Millennials (fokus ing keuangan rumah tangga) utawa Pragmatis (fokus kanggo nyuda belanja sing ora penting).

Nanging, ndeleng data telusuran nuduhake wawasan ing antarane: barang liyane discretionary utawa non-penting wiwit mumbul maneh ing perangan kayata "athleisure" sandhangan utawa hiburan ngarep, sanajan industri tetep kena pengaruh.

malah cara wong ndeleng hiburan tetep owah-owahan, milih nglampahi wektu luang ing cedhak omah utawa kanthi cara sing aman: 

Ing sisih liya, amarga sawetara wong isih kerja utawa nglampahi akeh wektu ing omah, bebarengan karo kulawarga lan kanca cedhak, segmen dandan omah terus berkembang

Nalika anggaran perjalanan lan lelungan wis mandheg kanggo umume buruh informasi, kerja remot katon ing kene. Iku sing dikarepake terus-terusan mbangun kantor ngarep nunjukake menyang, tho:

Lan panjaluk sing terus-terusan kanggo nyewa mobil lan mobilitas pribadi sing aman ing umum:

Maksud konsumen mbukak akselerasi pilihan saluran kanthi fokus ing operasi online, sanajan pasinaon makro nuduhake tingkat kuatir babagan bata lan mortir rada nyuda. Contone, Deloitte State of the Consumer Tracker negesake kecenderungan nambah tingkat kepercayaan kanggo toko ing toko (49%), menyang restoran (32%) utawa nginep ing hotel (34%) ing tingkat global. Mesthine, angka kasebut tetep sithik.

Mulane dalan sing produktif yaiku nantang studi tingkat makro kanthi data telusuran - ing kono ana wawasan sing relevan, mbantu sampeyan ngerteni antarane tren sing langgeng, stimulus, lan owah-owahan penting ing kapentingan konsumen sing uga mengaruhi operasi bisnis. 

Tren apa sing muncul sing bisa nyebabake agensi SEO?

Sawise ndeleng kahanan konsumen saiki, sing bisa mbuktekake tingkat akrab tartamtu kanggo tim SEO sampeyan, penting kanggo njupuk langkah sabanjure - deleng kahanan bisnis lan kepiye owah-owahan konsumen ngasilake tren anyar sing mengaruhi kabeh rantai.

Kanggo milih sing paling relevan kanggo agensi SEO, kita bakal nggunakake lensa sing beda: Siklus Hype Gartner. Singkatipun, kerangka kerja sing diusulake dening Gartner ngidini sampeyan ngira kanthi kritis janji teknologi sing berkembang liwat fase kasebut:

  1. Pemicu inovasi: sanajan durung ana daya komersial, ana akeh kapentingan ing potensial teknologi anyar. Contone, contone AI, kabeh wong ngomong babagan iki.
  2. Puncak pangarepan sing mundhak: Publisitas liyane lan sawetara crita sukses, nanging biasane perjuangan lan kegagalan. Janji AI kanggo ngganti jagad kaya sing kita kenal, ta?
  3. Lelungan saka Dislusi: Kapentingan suda lan investor mudhun, amarga teknologi kasebut gagal menehi janji awal. Mung sawetara pangembang ngeyel.
  4. Lereng Pencerahan: Produk generasi kapindho lan katelu katon nalika teknologi wiwit stabil lan nuduhake kasus panggunaan liyane sing bisa ditindakake. Pembelajaran mesin lan sinau jero duwe segmen kegunaan sing kuat, adoh saka skenario scifi awal. 
  5. Dataran produktivitas: Teknologi kasebut ditrapake ing sektor lan pasar, lan kritéria penilaian kanggo kelangsungan urip saiki luwih jelas. Tingkat adopsi machine learning terus terus berkembang.

Apa tren berkembang bisa impact lanskap agensi saiki, ngluwihi palung kuciwo?

  1.  Makarya kanthi adoh minangka persiyapan perusahaan sing sregep

Malah sadurunge pandemi, mundhak kerja jarak jauh katon. Yen tren kasebut katon ana ing antarane eksperimen lan kerangka produktif, kanthi akselerasi amarga COVID-19, kerja remot dadi bagean gedhe saka normal anyar.

Bubar, kita wis weruh alangan geografis pindhah menyang zona wektu, utamané kanggo perusahaan sinkron sing nindakake paling saka karya bebarengan. Tantangan tetep kanggo nggawe inovasi ing tingkat teknologi lan proses bisnis kanggo ngowahi alur kerja, lan uga njaga budaya organisasi sing kuwat. Kajaba iku, tegese cara sing beda kanggo nindakake rekrutmen, ndhukung pertumbuhan karir, utawa nggawe sambungan sosial ing tim. Sing Remote: kantor ora dibutuhake njelajah, presenting carane Basecamp ngrancang perusahaan remot-pisanan karo kabeh kaluwihan lan perjuangan.

Cetha manawa tren kasebut bakal tetep, ngowahi maneh babagan telekomunikasi, hubungan klien utawa produktivitas individu lan tim.

  1. Ora ana kode ngisi kesenjangan "Software minangka proses"

Perusahaan piranti lunak, ing upaya kanggo ndarbeni luwih akeh pangguna, wis wiwit ngembangake solusi sing dipersonalisasi banget, mengaruhi proses bisnis saka wiwitan nganti rampung. Pramila, kita ndeleng owah-owahan ing babagan piranti lunak - ora mung alat, nanging serangkaian tumindak sing ndhikte kerangka bisnis tartamtu lan segmen pasar tartamtu. Contone, alat kaya Zapier utawa Integromat ngidini kustomisasi aliran bisnis tingkat dhuwur, dene Jupiter minangka CRM khusus kanggo industri kecantikan. 

Yen kita nimbang kabutuhan bisnis iki kanggo implementasine cepet lan kustomisasi dhuwur, siji gaya tartamtu stands metu. Tanpa kode, gerakan ing ngendi wong tanpa keahlian pemrograman mbangun situs web lan mili, kaya nyambungake rong sistem, nggunakake antarmuka seret lan selehake, saya suwe saya suwe saya ngarepake. 

Ngowahi aliran pangembangan piranti lunak tradisional saka "spesifikasi bisnis" dadi "implementasi piranti lunak", tanpa kode ateges kurang wektu lan dhuwit sing digunakake kanggo coding, lan luwih akeh sumber daya kanggo ngoptimalake proses bisnis (marketing, sales etc.) lan panemuan.

Mikir babagan mbantu, ayo ngomong, pemasok instalasi AC nyiyapake sistem manajemen pelanggan sing dipersonalisasi kanthi solusi otomatisasi kanggo kualifikasi kualifikasi lan jadwal kunjungan, tanpa campur tangan manungsa ing saben langkah. Utawa mbangun fitur khusus ing ndhuwur Hubspot, kanggo marem aliran khusus agensi sampeyan. Lan ora fokus ing sumber daya teknis, nanging desain proses.

  1. Bisnis (UKM lan Fortune 500) gelem nyoba luwih akeh ing lingkungan digital

Ngomong babagan panemuan lan eksperimen, pandemi meksa bisnis cilik lan perusahaan gedhe golek alternatif, amarga digital dadi saluran utama kanggo kabeh corong. Yen ana backlog marketing utawa dodolan, sasi pandemi minangka wektu kanggo mriksa.

Ora nggumunake yen telusuran "Shopify" njeblug wiwit April-Mei, amarga luwih akeh bisnis sing kudu adol online:

Kerangka digital-first wis nyepetake, utawa minangka laporan McKinsey, "kita wis maju limang taun ing adopsi digital konsumen lan bisnis sajrone wolung minggu". Iki nggawe jendhela kesempatan kanggo kreatifitas lan inovasi, amarga proses bisnis luwih akeh pindhah ing lingkungan digital: saka ngoptimalake infrastruktur digital kanggo pivoting manajemen lan komunikasi klien, rehashing lelungan pelanggan, lan malah ngenali segmen anyar, niche utawa pasar sing wis ora ana maneh. metu saka tekan.

Iki uga tegese akeh kabutuhan data lan cara kanggo agensi SEO kanggo nggunakake kawruh. 

  1. fragmentasi telusuran lan panemuan

Ing AS, luwih saka setengah konsumen miwiti lelungan tuku ing Amazon, tinimbang Google Search, statistik sing mbokmenawa sampeyan kenal. Google uga ngerti tren iki, sing ndadekake dheweke terus ngembangake agregator vertikal kaya Jobs utawa News. Lan iku mung siji bagéan saka persamaan panelusuran sing ngluwihi "kothak lan 10 pranala biru", saiki luwih gumantung marang prilaku tinimbang liyane.

Kanthi digitalisasi bisnis sing cepet sawise COVID, tren fragmentasi telusuran lan panemuan saya cepet kanthi tingkat sing luwih dhuwur, nantang bisnis kanggo nanggapi owah-owahan saluran kasebut nalika mikir luwih akeh babagan titik tutul lan nggoleki panuku tinimbang lelungan tunggal sing mulus. Apa iki bisa dadi lair saka pemicu inovasi anyar?

  1. Jaringan bisnis ora kaya biyen

Pandemi kasebut mengaruhi jaringan bisnis kanthi drastis, amarga acara ora bisa ditindakake kanthi pribadi, tren sing bisa uga luwih suwe tinimbang sing dikarepake. Gelombang tanggapan pisanan yaiku pindhah menyang acara online, puncak virtual lan macem-macem webinar, nanging ana uga pitakonan babagan obrolan ora resmi lan rapat dodolan sing kudu dipikirake maneh kanggo njaga kualitas interaksi.

Minangka karya remot, wates geografis ora dadi masalah maneh kanggo nemokake vendor utawa nyambungake karo kanca-kanca, sing menehi akeh ruang kanggo kreatifitas kanggo ngrancang proses jaringan anyar. Apa sing bakal katon ing sawetara wulan liyane? Utawa rapat sales? Utawa rapat komunitas agensi? Mbokmenawa pemicu inovasi liyane dibentuk ing kene. 

Summary

Saka penilaian kritis babagan tren makro konsumen marang data telusuran, nganti cara tren bisnis wis nyepetake ing konteks saiki, kita wiwit nggambar lanskap agensi anyar. Kang kene kanggo apik lan kang mung pemicu ing Siklus Hype? Iku pitakonan mbukak kanggo sampeyan lan kita loro.

Mangkene ringkesan babagan apa sing wis kita deleng nganti saiki babagan Konsumen lan Tren:

Kepiye pelanggan katon saiki: 

  • Tingkat pengangguran lan masalah kesehatan tetep dhuwur, nyebabake kuatir lan nggawe wong ngevaluasi maneh apa sing penting lan sing ora penting kanggo urip saben dina.
  • Akeh konsumen ora bakal "bali menyang normal" amarga pragmatisme isih dadi daya pendorong kanggo tuku sing anyar. Nanging, sawetara barang discretionary utawa ora penting wiwit mumbul maneh, amarga tingkat ati-ati goyah.
  • Profil konsumen anyar muncul, amarga uga ngganti saluran konsumsi. Pragmatis online-pisanan lan milenial panik prihatin karo kesehatan lan keuangan, nalika ana pemulihan isin saka konsumsi "bata lan mortir".
  • Hiburan terus berkembang ing wilayah sing gegandhengan karo omah utawa ing njobo sing aman.     

Tren apa sing muncul sing bisa nyebabake agensi SEO? 

  • Kerja adoh minangka panyiapan perusahaan sing bisa nantang operasi bisnis lan budaya organisasi.
  • Ora ana kode ngisi kesenjangan "Software minangka proses", ngidini bisnis njelajah solusi teknologi kanthi cepet, kanthi biaya sing luwih murah, nalika ngoptimalake prosese. 
  • Bisnis (UKM lan Fortune 500) gelem nyoba luwih akeh ing lingkungan digital, amarga konsumen ndhikte saluran penjualan lan pemasaran anyar.
  • Fragmentasi telusuran lan panemuan terus nyepetake, dadi tantangan kanggo bisnis kanggo mikir maneh perjalanan para panuku.
  • Jaringan ora mung babagan acara lan bisa dadi papan inovasi sabanjure.

Kita bakal nerusake seri iki, adhedhasar riset komunitas agensi SEO kanthi analisis lengkap babagan model bisnis saiki lan apa owah-owahan ing 2020 bisa menehi inspirasi kanggo mbentuk maneh agensi tingkat sabanjure. Sampeyan bisa ndhaptar ing kene lan dadi sing pertama nampa artikel ing ngisor iki ing seri kasebut, yen lagi urip. 

Ing SEOmonitor, kita duwe komitmen kanggo nulung agensi SEO navigasi kahanan sing durung mesthi, mula kita adaptasi solusi kanggo konteks saiki. Tren Telusuran, Pelacak Kesehatan Klien utawa papan Pelapor mung minangka bagean saka alat lan sumber daya khusus.

Kita bakal ngatasi iki bebarengan!


Temokake platform SEO sing dirancang mung kanggo agensi SEO:

Sinau babagan solusi kita

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol