Seo

Hreflang diterangake

hreflang minangka atribut HTML sing ngidini Google lan mesin telusur liyane kanggo ngenali versi lokal kaca web. Yen sampeyan duwe bagean situs kanggo pamirsa Prancis, contone, an hreflang tag mbantu Google ngerti manawa bagean kasebut kudu katon ing asil panelusuran ing Google.fr, dudu Google.com.

hreflang ora rumit. Sawetara pamilik situs wedi nggunakake, bisa uga amarga panjelasan Google sing kaku. Aku seneng karo cara rekan nggambarake.

Coba bangunan kantor kanthi direktori master ing lobi. Supaya luwih migunani, direktori iki kudu ana ing saben lantai, ora mung ing lobi, supaya ora ana lantai, sampeyan bisa nemokake apa wae ing lantai liyane.

Kajaba iku, kanggo mangerteni basa kaca web, Google kudu ndeleng direktori lengkap iki, ora preduli saka basa apa wae. Sing lengkap identik hreflang kode kudu ing saben versi terjemahan saka kaca.

Ngerti Kode

Punika conto saka hreflang kode.

Kanthi nampilake kode basa lan wilayah, saben baris ing blok iki ngandhani Google apa versi kaca ngarep kudu ana ing mesin telusur Google.

Contone, baris pisanan ngandhani Google yen https://www.website.com kudu ana ing Google Amerika Serikat kanggo penutur basa Inggris.

Baris kapindho ngandhani Google yen kanggo penutur basa Inggris ing Kanada, kudu ngindeks https://www.website.com/en-ca/.

Baris telu ora duwe kode basa lan wilayah. Ing kasus iki, "de" nggambarake loro sing nggoleki sing nganggo basa Jerman (Deutsch). Iki minangka kasus khusus sing kudu dieling-eling.

Baris pungkasan minangka standar catchall. Iki nuntun bot telusuran yen "yen ora ana sing kasebut ing ndhuwur sing makili pamirsa, banjur gawan menyang https://www.website.com/." Iki kasus khusus liyane kanggo ngeling-eling.

hreflang Perlu?

Tantangan sing daktemoni karo hreflang biasane kesalahan implementasine ing situs e-commerce global. Conto kesalahan yaiku ing ngendi kaca kasebut ana ing basa Inggris, nanging kode kasebut nuduhake yen ana ing basa Prancis. Kadhangkala kesalahan coding ora diweruhi nganti optimizer telusuran nyekel. Yen sampeyan tindakake aturan prasaja kanggo makili saben wilayah lan basa sampeyan bisa ing siji blok kode global, sampeyan ora bisa salah.

Bisa mesin telusur nemtokake basa lan wilayah tanpa hreflang kode? John Mueller saka Google ujar, "Yen ana ing basa sing beda, biasane Google bisa ngerteni tanpa hreflang. Umume pitakon jelas ing siji basa, mula kita bisa ngirim pangguna menyang versi kaca kasebut.

Nanging, para ahli telusuran asring ngerti manawa Google ora kejawab unsur sing jelas. Aku wis ndeleng masalah indeksasi sing abot amarga kode sing kurang apik utawa ora bisa diakses hreflang tags.

Saran kula? Audit Panjenengan hreflang tags kanggo mesthekake yen sampeyan ngirim sinyal sing bener. Google durung rampung mandhiri.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol