Media sosial

Analisis Kisah Instagram: Cara Ngukur Metrik sing Penting

Crita ilang sawise 24 jam. Nanging kanthi pangerten sing kuat babagan analytics Instagram Story, sampeyan bisa mesthekake yen duwe pengaruh sing langgeng.

Kanthi panempatan feed, tautan, lan stiker interaktif ing ndhuwur, Instagram Stories minangka saluran utama kanggo merek kanggo ningkatake kesadaran, lalu lintas, dodolan, lan keterlibatan.

Sinau babagan cara ngukur analytics Instagram Stories lan metrik sing kudu dilacak supaya sampeyan bisa ngoptimalake Stories kanggo nggayuh tujuan sampeyan.

Download ponsel sampeyan paket gratis 72 template Instagram Stories sing bisa disesuaikan saiki. Ngirit wektu lan katon profesional nalika promosi merek sampeyan kanthi gaya.

Cara ndeleng analytics crita Instagram

Ana sawetara cara kanggo mriksa analytics kanggo Instagram Stories. We break mau mudhun ing ngisor. Nanging dhisik, priksa manawa sampeyan duwe akun Instagram Business utawa Kreator. Tanpa ana, sampeyan ora bakal duwe akses menyang analytics.

Cara ndeleng analytics Instagram Story ing Instagram Insights

  1. Saka aplikasi Instagram, pindhah menyang profil sampeyan.
  2. Tunyuk pemahaman tombol ing ndhuwur Sorotan Crita.
  3. Gulung mudhun kanggo Konten sing sampeyan enggo bareng banjur tutul panah ing jejere Crita.

Wawasan Instagram - layar ringkesan

Ing kene, sampeyan bakal weruh kabeh crita sing bubar dikirim. Pigura wektu standar yaiku Pungkasan 7 Days. Tutul, kanggo nyetel wektu. Sampeyan bisa milih saka sawetara opsi, wiwit saka wingi kanggo Pungkasan taun 2.

Instagram Insights - milih periode wektu

Banjur, tutul menu gulung mudhun ing pojok kiwa ndhuwur layar kanggo milih metrik sing pengin diakses.

kasedhiya Metrik Instagram Stories kalebu:

  • Bali
  • Telpon Tombol Tutul
  • Tutul tombol email
  • Metu
  • nderek
  • Crita Sabanjure
  • Alamat Bisnis Taps
  • pengaruh
  • Klik Link
  • maju
  • Kunjungan Profil
  • tekan
  • replies
  • enggo bareng
  • Ketuk Tombol Teks
  • Situs web Taps
  • Interaksi crita

Sawise sampeyan milih periode wektu lan metrik, sampeyan bisa nggulung kabeh Crita kanggo ndeleng pira interaksi saben Crita sing diklumpukake.

Instagram Insights - nggoleki jangkauan crita individu

Sampeyan uga bisa nutul Crita lan geser munggah kanggo ndeleng analytics sing rinci.

Wawasan Instagram - analytics crita individu

Kanggo ndeleng asil polling utawa tumindak stiker liyane, klik lambang mripat ing jejere lambang wawasan (katon kaya denah garis).

Asil polling crita ing Instagram Insights

Cara ndeleng analytics crita Instagram ing Hootsuite

Kanggo ndeleng analytics Kisah Instagram ing Hootsuite, tambahake aplikasi Panoramiq Insights menyang dasbor sampeyan. Tambahan prasaja iki bakal menehi akses menyang analytics Story sing jero. Kanthi akses menyang wawasan saka kabeh akun media sosial ing sak panggonan, sampeyan bakal bisa ndeleng strategi sampeyan ing kabeh wektu.

Kanthi Hootsuite, sampeyan uga bisa ngekspor laporan Instagram menyang file CSV lan PDF - fitur sing saiki ora didhukung dening alat Insights asli Instagram.

Sinau luwih lengkap babagan nggunakake aplikasi Panoramiq karo Hootsuite:

Cara liya kanggo ndeleng analytics Instagram Story

Sampeyan uga bisa ndeleng statistik Instagram Stories ing dashboard bisnis asli Facebook. Kanggo informasi luwih lengkap, priksa sumber daya iki babagan cara nggunakake:

  • Creator Studio
  • Suite Bisnis Facebook
  • Sales Manager

Ngerteni metrik Instagram Story sing kudu sampeyan lacak (lan apa tegese)

Metrik Instagram Stories dipérang dadi telung kategori: Discovery, Navigation, Interaksi.

Analisis crita Instagram: Metrik panemuan

  • tekan: Jumlah akun sing ndeleng crita sampeyan. Angka iki minangka perkiraan.
  • pengaruh: Jumlah kaping crita sampeyan dideleng (kalebu tampilan baleni).

Napa statistik penemuan penting: Wong nggunakake Instagram kanggo nemokake merek. Lan 62% wong sing disurvei Facebook ujar manawa dheweke luwih seneng karo merek utawa produk sawise ndeleng ing Stories.

Bandhingake jumlah jangkauan lan kesan menyang jumlah pengikut sampeyan kanggo ngukur jumlah pamirsa sing nonton Kisah sampeyan.

tip: Tambah stiker kanggo ngedongkrak temuan Crita sampeyan. Yen sampeyan nggunakake hashtag utawa stiker lokasi, crita sampeyan bakal katon ing Jelajahi utawa crita stiker sing luwih gedhe. Yen sampeyan mbukak bisnis cilik, gunakake stiker Dhukungan Bisnis Cilik, Kartu Hadiah, utawa Pesenan Pangan.

Kisah Instagram kanthi stiker
Sumber: Instagram

Analitik crita Instagram: Metrik navigasi

  • Tekan Maju: Kaping pirang-pirang wong nutul crita sabanjure.
  • Back Taps: Kaping pirang-pirang wong nutul maneh kanggo ndeleng crita sadurunge.
  • Crita Sabanjure Swipes: Kaping pirang-pirang wong geser menyang crita sabanjure.
  • Metu Story Taps: Kaping pirang-pirang wong metu saka crita sampeyan.
  • pandhu arah: Total sakabèhé tumindak Mbalik, Maju, Crita Sabanjure, lan Metu saka crita sampeyan.

Napa statistik navigasi penting: Metrik navigasi nuduhake apa sing bisa digunakake lan apa sing ora. Yen akeh pamirsa metu utawa mlumpat menyang crita sabanjure, iki tandha yen konten sampeyan ora narik kawigaten. Ketukan mburi, ing sisih liya, nyaranake crita sampeyan nuduhake konten utawa info sing pengin dideleng kaping pindho. Iki bisa uga apik kanggo disimpen ing sorotan Kisah Instagram sampeyan.

tip: Tetep crita cekak lan manis. Wong-wong ora nggoleki konten sing dawa ing kene. Panaliten taun 2018 dening Facebook IQ nemokake manawa iklan Story tampil paling apik ing 2.8 detik saben adegan.

Analisis crita Instagram: Metrik interaksi

  • Kunjungan Profil: Kaping pirang-pirang profil sampeyan dideleng dening wong sing ndeleng crita sampeyan.
  • replies: Jumlah wong sing nanggapi crita sampeyan.
  • nderek: Jumlah akun sing ngetutake sampeyan sawise ndeleng crita sampeyan.
  • enggo bareng: Kaping pirang-pirang crita sampeyan diwaca.
  • Kunjungan situs web: Jumlah wong sing ngeklik link ing profil sampeyan sawise nonton crita sampeyan.
  • Stiker Taps: Jumlah tutul ing lokasi, hashtag, sebutno utawa stiker produk ing crita sampeyan.
  • Telpon, SMS, Email, Entuk Arah: Ngitung jumlah wong sing njupuk salah siji saka tumindak kasebut sawise ndeleng crita sampeyan.
  • Tampilan Kaca Produk: Jumlah tampilan kaca produk sing ditampa liwat tag produk ing crita sampeyan.
  • Tampilan Kaca Produk saben Tag Produk: Jumlah tampilan kaca produk kanggo saben tag produk ing crita sampeyan.
  • Interaksi: Jumlah total tumindak sing ditindakake wong sawise ndeleng crita sampeyan.

Napa statistik interaksi penting: Yen tujuan sampeyan kalebu keterlibatan utawa tumindak liyane, statistik interaksi mbantu sampeyan ngukur sukses kanggo nggayuh. Yen tujuan sampeyan entuk luwih akeh pengikut, mbandhingake Kunjungan Profil karo Follows. Apa sampeyan pengin crita sampeyan ngarahake lalu lintas menyang situs web sampeyan? Kunjungan situs web bakal nuduhake sampeyan kepiye.

tip: Kelet karo siji, ajakan-kanggo-tumindak sing jelas sing selaras karo tujuan sampeyan. Tekan CTA sampeyan nganggo stiker bermerek, utawa kreatif sing nandheske. Data Facebook nemokake yen nyorot CTA ndadekake konversi luwih akeh kanggo 89% studi sing diuji.

Luwih akeh perkara sing bisa diukur nganggo analytics Instagram Stories

Mangkene carane ngukur metrik Instagram Stories kayata ketukan stiker, tingkat keterlibatan, lan liya-liyane.

Cara ngukur kinerja stiker hashtag lan lokasi ing Instagram Stories

Stiker crita Instagram kalebu hashtags, lokasi, sebutno, lan tag produk. Ing tembung liya, stiker minangka tag sing bisa dideleng kanggo ndeleng konten sing ana gandhengane. Kaya tag ing papan liya, stiker kasebut uga bisa nulungi crita kanggo nggayuh pamirsa sing luwih akeh.

Tutul stiker dianggep minangka interaksi lan bisa ditemokake ing Interaksi. Yen sampeyan durung nggunakake stiker, sampeyan ora bakal weruh metrik iki.

Interaksi stiker

Cara ngukur keterlibatan ing Instagram Stories

Metrik keterlibatan crita Instagram bisa ditemokake ing interaksi. Ora ana rumus sing disepakati kanggo ngukur keterlibatan crita. Nanging ana sawetara cara kanggo mikir babagan iki, gumantung saka tujuan sampeyan.

Bandhingake jangkauan karo jumlah pengikut

Dibagi tekan crita kanthi jumlah pengikut sampeyan kudu ngukur persentase pengikut sing ndeleng Kisah sampeyan. Yen salah sawijining tujuan sampeyan yaiku melu para pengikut utawa ningkatake kesadaran, priksa iki.

Total tekan / Jumlah pengikut *100

Tampilan crita Instagram rata-rata yaiku 5% saka pamirsa, ujare James Nord, pangadeg platform pemasaran influencer Fohr, ing wawancara Instagram Live karo Matthew Kobach, manajer media digital lan sosial kanggo Bursa Saham New York.

Yen sampeyan mikir angka iki kurang, coba promosiake Crita sampeyan nganggo kiriman Instagram. Iki contone:

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening Instagram for Business (@instagramforbusiness)

Bandingake jangkauan karo interaksi

Bagekake interaksi total kanthi jangkauan total kanggo ndeleng persentase pamirsa sing tumindak sawise ndeleng crita sampeyan.

Total interaksi / Total tekan * 100

Bandhingake jangkauan karo interaksi kunci

Fokus ing interaksi sing paling cocog karo tujuan sampeyan. Yen telpon-kanggo-tumindak sampeyan kanggo Tindakake kita, mbagi nderek dening tekan. Iki bakal nuduhake persentase pamirsa sing njupuk tindakan kasebut.

Interaksi kunci / Total tekan * 100

Pro tip: Elinga, aja mbandhingake apel karo jeruk. Apa wae cara sing sampeyan pilih kanggo ngukur keterlibatan, priksa manawa sampeyan konsisten. Mangkono sampeyan bisa nggawe perbandingan sing adil lan ndeleng apa sing bener lan ora.

Cara ngukur panemuan ing Instagram Stories

Discovery angel diukur ing Instagram Stories, amarga Instagram ora mbedakake antarane akun Instagram sing ngetutake sampeyan lan akun sing ora.

tekan nuduhake sampeyan carane akeh wong sing nonton Stories sampeyan. Nanging kanggo ngebor panemuan, tetep mripat ing Kunjungan profil, Nderek, lan Klik Situs Web. Metrik iki ngukur pamirsa sing mbokmenawa ora ngetutake sampeyan, nanging cukup seneng karo crita sampeyan kanggo mriksa profil sampeyan, pencet tombol tindakake, utawa ngunjungi situs web sampeyan. Nonton enggo bareng, ugi. Nuduhake minangka cara sing apik kanggo ditemokake, lan bisa nyebabake luwih akeh pengikut.

Instagram bubar ngenalaken Wawasan Wutah, sing ngidini sampeyan ndeleng Crita lan kiriman sing entuk pengikut paling akeh. Kanggo mriksa wawasan iki, bukak tab Pemirsa ing Instagram Insights. Gulung mudhun menyang Pertumbuhan ing ngendi sampeyan bakal nemokake grafik sing nuduhake owah-owahan pengikut miturut dina minggu.

Wawasan Instagram tab Pemirsa
Sumber: Instagram

Aja lali stiker sampeyan. Priksa nomer panampil Crita liyane sing ana gandhengane karo stiker sampeyan ing ngisor iki Pamirso. Nanging tumindak cepet: data iki mung kasedhiya kanggo 14 dina. Lacak stiker sing nggawa paling akeh pamirsa.

Crita nyebutake

Cara ngukur lalu lintas saka Instagram Stories

Dibandhingake karo umume jaringan sosial, Instagram ora nawakake akeh papan kanggo ngrujuk lalu lintas ing njaba app. Merek macet karo "link in bio" call-to-action nganti Instagram ngluncurake fitur Swipe Up for Stories.

Iku angel kanggo ngukur carane akeh wong Gesek munggah. Cara paling apik kanggo nindakake iki yaiku nambah parameter UTM. Iki minangka kode cekak sing ditambahake menyang URL supaya sampeyan bisa nglacak pengunjung situs web lan sumber lalu lintas.

tip: Sorot Crita kanthi tautan supaya wong bisa terus ngusap ing njaba jendela 24 jam.

Sampeyan uga bisa nglacak Kunjungan Situs Web. Iki ngukur jumlah wong sing ngunjungi link ing bio sampeyan sawise ndeleng crita sampeyan.

Fitur Swipe Up mung kasedhiya kanggo akun sing duwe pengikut luwih saka 10K. Mangkene carane entuk luwih akeh pengikut ing Instagram yen sampeyan butuh bantuan kanggo nggayuh nomer kasebut.

Cara ndeleng nalika pamirsa paling aktif

Kisah Instagram mung urip sajrone 24 jam, kajaba sampeyan nambahake menyang sorotan. Kirimake nalika para pengikut sampeyan paling aktif kanggo mesthekake yen ora katon.

Tindakake langkah iki kanggo ndeleng nalika pamirsa online:

  1. Saka aplikasi Instagram, bukak pemahaman.
  2. Klik ing tab pamirsa. Gulung mudhun menyang Followers.
  3. Ngalih antarane jam lan dina. Delengen yen ana puncak sing katon.

Wawasan Instagram nalika para pengikut online

Iki minangka wektu paling apik (lan paling awon) kanggo ngirim ing Instagram.

Cara nglacak Instagram Stories sing diwenehi tag

Instagram bubar nggampangake akun pangripta lan bisnis kanggo nglacak sebutan crita.

Saiki sampeyan bisa ndeleng crita apa wae sing nyebutake sampeyan ing sisih ndhuwur tab Kegiatan. Kanggo ngakses Crita Babagan Sampeyan, tutul lambang jantung, banjur Mentions ing Crita Babagan Sampeyan. Saka ing kono sampeyan bisa ndeleng saben kiriman, nambahake menyang Crita sampeyan dhewe, utawa mung matur nuwun kanggo katresnan.

Akses kabeh crita sampeyan ing sak panggonan
Sumber: @Instagramforbusiness

Iki kalebu nalika wong nggunakake Dhukungan Bisnis Cilik stiker. Saiki, Crita sing nggunakake stiker iki ditambahake menyang crita sing luwih gedhe sing katon ing ndhuwur feed. Yen sampeyan mbukak bisnis cilik, mesthine entuk manfaat saka eksposur sing ditambahake.

Kepiye cara ngoptimalake strategi sampeyan adhedhasar analytics Instagram Stories

Mangkene carane nggunakake Instagram Insights kanggo ngandhani strategi konten Instagram Stories sing apik.

Golek apa bisa

Ngerteni kepriye kinerja Stories sajrone wektu bakal mbantu sampeyan nemtokake kiriman sing paling apik. Yen sampeyan ndeleng foto lan video sing ngluwihi Crita liyane, goleki cara kanggo nggawe maneh.

Nguripake gagasan sukses menyang konsep. Bukak jajak pendapat utawa kuis babagan macem-macem tema utawa puter tutorial sing sukses dadi seri ambalan. Contone, Culture Hijab ngirim tutorial reguler babagan macem-macem cara nganggo jilbab.

Sumber: @culturehijab

Ing sisih flip, aja gupuh yen ana sing gagal. Crita minangka papan sing cocog kanggo eksperimen lan sinau. Begjanipun, yen idea ora njupuk metu, iku ilang ing dina.

Perlu sawetara inspirasi? Pilih tips saka 7 merek paling apik ing Instagram Stories.

Rungokake umpan balik pamirsa

Data kualitatif padha pentinge karo kuantitatif. Yen sampeyan nggunakake stiker jajak pendapat, kuis, utawa pitakonan kanggo narik kawigaten para pamirsa, perhatikan tanggapan.

Gunakake umpan balik kanggo menehi inspirasi kanggo produk, layanan, utawa konten anyar. Lan aja wedi takon langsung. Wong seneng krungu swarane. Museum Seni LA County bubar nganakake polling sing njaluk pamirso nuduhake konten apa sing mbantu dheweke ngilangi stres. Banjur menehi wong apa sing dikarepake: Kucing.

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening Instagram for Business (@instagramforbusiness)

Sinau carane wong luwih seneng komunikasi karo sampeyan

Ing antarane stiker, balesan, lan tombol telpon, ana akeh cara kanggo para pengikut bisa sesambungan karo sampeyan. Nanging sawetara opsi bisa uga luwih disenengi tinimbang liyane.

Njupuk dipikir ing Panggil, Tèks, Lan email metrik kanggo ndeleng yen siji stands metu. Yen sampeyan entuk email luwih akeh tinimbang telpon, atur telpon-kanggo-tumindak (lan layanan dhukungan) sing cocog. Sampeyan bisa uga ndeleng luwih akeh pesenan, pesenan, utawa pitakon minangka asil.

Bisa uga katon kaya tweak cilik, nanging cara komunikasi bisa dadi hang-up kanggo sawetara pelanggan. Kadang iku generasi. Millennials wis dituduh ngindhari telpon. Penutur basa non-native bisa uga luwih kepenak liwat email.

Aja nglirwakake replies, uga. Yen wong geser menyang DM sampeyan, bisa uga wektune ngatur Kothak Masuk Instagram. Akun profesional duwe akses menyang kothak mlebu rong tab. Pindhah pesen ing antarane tab Utama lan Umum kanggo mesthekake sampeyan bisa bali menyang wong kanthi efisien.

Siap miwiti jadwal Instagram Stories lan ngirit wektu? Gunakake Hootsuite kanggo ngatur kabeh jaringan sosial (lan jadwal kiriman) saka dasbor siji.

njaluk Diwiwiti

Gampang nggawe, nganalisa, lan jadwal kiriman lan Crita Instagram karo Hootsuite. Ngirit wektu lan entuk asil.

Coba gratis

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol