Wordpress

Nggoleki Tren Desain Web Ndhuwur (2018-2019)

Desain web tansah berkembang. Minangka teknologi dadi luwih kuat lan desainer eksperimen karo gaya anyar, saben taun presents set unik saka tren macem ing donya online. Nggambar saka desain sing muncul ing taun-taun pungkasan, uga teknologi anyar sing dikembangake, bisa uga prédhiksi apa sing bakal teka ing taun 2020.

Ayo rekap sawetara taun pungkasan ing desain web lan mriksa gaya sing muncul, supaya sampeyan bisa ngerti apa sing bakal dikarepake ing taun anyar sing bakal teka lan sabanjure.

Kenapa Tetep Nganti Tren?

Ora saben mode desain web bisa ditindakake, mesthine. Ana wektu lan panggonan kanggo kabeh, lan mrikso situs web tanpa alesan bisa gawe piala luwih saka apik, utamané nalika nerangake ing biaya migunani lan UX.

Nanging sanajan sampeyan ora kudu menehi situs kanthi facelift tanpa dipikirake kanthi serius, mesthi ana sawetara manfaat kanggo ngetutake tren desain web, utamane sing adhedhasar kemajuan teknologi.

Umpamane, yen sampeyan durung krungu babagan AI chatbots, aplikasi web progresif, utawa kothak CSS, sampeyan bisa nggunakake teknologi lawas sing bakal kelangan konversi. Mikir carane revolusioner desain responsif ana kanggo internet; sampeyan ora pengin dadi paling pungkasan ing kapal sabanjure pembangunan kaya mengkono maneh.

Lan sanajan tren kasebut murni estetis, isih ana gunane kanggo ngetutake. Contone, situs web sing putih, resik, prasaja bisa uga fungsional. Nanging kanthi desain web gaya avant-garde sing luwih akeh ditindakake ing sawetara taun kepungkur, pangguna uga nemoni mboseni.

Malah owah-owahan cilik kaya nambah warna liyane, kothak sing rusak, utawa animasi interaksi mikro bisa dadi cara sing apik kanggo njaga situs sampeyan relevan.

Kajaba iku, nalika desainer web tuwuh, sinau, lan adaptasi karo teknologi anyar, sawetara kemajuan lan tren kasebut dadi luwih apik sajrone kaendahan lan fungsionalitas. Coba pikirake kepiye situs katon lan kerjane 20 utawa malah 10 taun kepungkur… kita wis adoh banget, lan isih akeh sing kudu ditindakake.

Yen sampeyan ndeleng tren desain web modern sing cocog karo merek sampeyan, lan mbantu utawa paling ora ngrusak panggunaan, bisa uga ana gunane kanggo mlebu.

Rekap: Tren Desain Web 2018

Kanthi 2020 saiki, 2018 katon luwih adoh. Nanging tren kasebut isih terus mengaruhi web sanajan gaya anyar muncul, lan akeh sing isih relevan karo desain modern, mula luwih becik ndeleng maneh lan ndeleng sepira adohe.

Desain web wis pindhah adoh saka kesederhanaan minimalis lan menyang individualisme sing kandel sajrone sawetara taun, nanging kabeh wis tekan puncak ing 2018. Kita isih bisa ngrasakake efek kasebut sanajan saiki, lan internet mesthi bakal terus diisi kanthi gaya asli lan unik. .

Ilustrasi 2D, Animasi 3D

tren desain web: 2d 3d
Tuladha ilustrasi 2D (Sumber: Nomadic Tribe)

Ilustrasi minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo ngirim kapribaden lan gambar 2D wis saya tambah akeh. Iku apik kanggo branding lan nggawe situs web sampeyan luwih apik, dadi ora kaget. Situs web kanthi ilustrasi sing apik tenan ora bakal dilalekake.

Animasi latar mburi 3D uga dadi luwih populer, amarga tambah daya browser, teknologi animasi, lan piranti kaya komputer lan telpon. Utamane umum ing situs web portofolio lan agensi, animasi 3D langsung narik perhatian lan menehi kesempatan kanggo interaktivitas UI sing nyenengake.

Ing mangsa ngarep, ilustrasi lan animasi sing digawe tangan mung bakal terus berkembang. Dheweke nuduhake kapribaden merek sampeyan kanthi cara sing ora bisa ditindakake (lan bisa digunakake minangka strategi).

Subtlety, Flat, lan Minimalis

aliran udara
Desain flat cukup populer (Sumber: Webflow)

Senadyan strides menyang liyane asli, gaya stand-out, minimalism terus dominasi internet. Kesederhanaan sing resik ora bisa ditemtokake, lan sanajan ing situs sing nampilake warna sing luwih cerah utawa unsur eksperimen, asring diiringi desain sing rata.

Nanging, "Flat 2.0", utawa desain semi-flat, njupuk oyod sing luwih kuat kanthi nggunakake bayangan, gradien, lan unsur liyane sing rada rumit. Sanalika minimalisme ana, desainer bakal nemokake cara kanggo muter.

Animasi subtle uga dadi bagean gedhe ing taun 2018, kanthi efek paralaks lan hover alus sing katon ing endi wae. Iki ngidini situs web minimalis kanggo njaga kesederhanaan nalika nggawe desain umume luwih apik.

Desain Geometris

Umume situs kalebu poligon lan geometri, nanging desain geometris minangka bagean gedhe saka tren 2018. Situs digawe mung watara wangun prasaja kaya kothak, persegi dowo, lan garis, lan padha ditampilake ing rincian cilik kaya tombol utawa kothak hiasan.

Salah sawijining bagean gedhe yaiku bentuk geometris organik, utawa sing rada ora teratur lan ora sampurna. Dheweke asring nampilake sudhut alus lan asimetri, lan tampilan sing ora biasa katon menarik. Sudut tajem poligon lan sudhut bunder geometri organik asring digabungake kanggo nggawe kontras sing apik banget.

tren desain web: giftrocket
Desain geometris mrentah dina (Sumber: GiftRocket)

Werna Padhang lan Kandel

Internet sing biyen polos lan putih saiki akeh warna-warna, palet sing sregep lan petualang ing saben pojok. Dina siji utawa rong warna sing bisu ing saben skema warna wis sirna, palet sing cerah lan kandel kanthi cepet njupuk Panggonan.

Gradien katon ing endi wae lan tetep dadi pilihan populer nganti saiki, warna sing kuat lan sregep ngisi header ing akeh situs sing misuwur.

Spotify
Werna-werna kandel nganggo volume (Sumber: Spotify)

Saliyane skema warna sing meriah, ana efek glitch lan distorsi, animasi kerlip padhang sing katon ing akeh portofolio desainer utawa pangembang. Nalika popularitas wis rada sirna, sampeyan isih bisa nemokake ing saindhenging web.

Desain Grid Broken

lab wiwitan
Kabeh es sing rusak (Sumber: Startup Lab)

Umume situs web dibangun ing tata letak basis kothak sing prasaja, kanthi unsur-unsur sing dipérang dadi sawetara bagean. Desain kothak sing rusak ngrusak pangarepan kasebut, unsur tumpang tindih, lan mbuwang simetri metu saka jendhela. Tata letak sing ora konvensional iki minangka salah sawijining cara sing paling penting kanggo ngilangi cetakan lan metu.

Gaya liyane sing entuk akeh perhatian yaiku desain layar pamisah, teknik sing mbagi layar dadi rong panel, saben duwe konten dhewe. Sakabèhé, tata letak dadi luwih menarik.

AI lan Pembelajaran Mesin

Chatbots minangka masalah gedhe. Program apik iki nanggapi pelanggan kanthi dinamis, sebagian utawa rampung ngotomatisasi proses dhukungan utawa tuku. Pembelajaran mesin ngidini dheweke mriksa data lan sinau babagan nanggapi pitakon lan komentar, lan ngilangi sawetara beban kerja saka agen dhukungan manungsa.

Nanging iki mung wiwitan. Nalika teknologi terus maju, AI lan machine learning bakal dadi luwih terintegrasi karo sistem online.

Munggah Brutalisme

njelaske nganggo bentuk garis
Brutalisme iku kasar ing mripat nanging nggawe statement (Sumber: Outline)

Brutalisme ora ayu, nanging daya tarik sing aneh wis narik ati akeh. Ditondoi dening warna garish, pilihan anti-UX, lan desain kabeh-ing-ing-panggonan, brutalisme nyengkuyung para desainer dadi edan lan nggawe situs sing ora dikarepake. Sampeyan kudu nyana kanggo ndeleng liyane saka gaya non-seragam iki ing mangsa.

Crita nganggo Desain Web

atlassian
Desain bisa digunakake kanggo nyritakake crita - (Sumber: Atlassian)

Visual minangka salah sawijining cara paling apik kanggo ngirim informasi kanthi efektif, apa sampeyan nyoba nyritakake crita utawa nggawe akeh data sing bisa diwaca manungsa. Desainer web nyritakake critane liwat ilustrasi lan visualisasi data sing apik banget, kanthi desain interaktif lan visual sing nggawe pesen luwih menarik lan luwih gampang dingerteni.

Tren Desain Web Paling gedhe ing 2019

2019 nuduhake akeh tren desain web karo 2018, kayata desain kothak sing rusak lan palet warna sing kandel. Nanging prekara-prekara kasebut saya tambah edan, kanthi akeh eksperimen saka desainer sing wani.

Tema sing mlaku kanggo 2019: aturan-mlengkung lan nglanggar. Putih, warata, kothak basis minimalism metu, padhang lan kandel asimetri ing. Nalika desain resik lan papan putih bakal tansah dadi contender amba, desainer luwih gelem nyoba iku anyar akhir-akhir iki. Kita ndeleng akeh sing nindakake kekuwatan lengkap ing taun 2020.

Vibrancy lan Eksperimentasi Warna

fotone
Warna-warna cerah didominasi (Sumber: Fotonaut)

Internet dadi luwih warni. Gradien saiki wis umum, lan situs web asring olahraga palet sing cerah lan mencorong sing durung dirungokake sawetara taun kepungkur. Palettes dhewe luwih eksperimen, bejat saka cetakan biasanipun saka werna pelengkap utawa kontras lan pindhah menyang ngendi wae.

Situs ora olahraga maneh padha siji utawa loro prasaja, werna bisu. Pastel alus, warna-warna cerah, lan palet ukuran apa wae sing njupuk alih. Kontras sing cetha, subtlety alus, lan palet sing dikempalken karo campuran pribadine kanggo nggawe internet luwih maneka warna.

Monochrome uga dadi fad gedhe saiki. Iki asring ana ing situs web ireng lan putih utawa abu-abu kanthi estetika peteng, nanging sampeyan uga bisa nemokake situs sing digawe mung ing warna siji.

Ilustrasi liyane

absurd
Ilustrasi isih populer (Sumber: absurd)

Ilustrasi lan konten visual uga gedhe ing taun 2018, nanging terus berkembang. Seniman njupuk langkah adoh saka gaya ilustrasi sing khas lan simplistik sing umume digunakake dening situs, lan nyoba sing rada beda.

Tren sing berkembang yaiku seni eksentrik lan lucu sing nyimpang saka normal lan nyoba gaya acak sing luwih abstrak. Ilustrasi kasebut ora nglirwakake wates-wates sing khas lan ora wedi nuduhake kapribaden pangripta.

Ilustrasi 3D uga cukup populer. Iku mung muter cilik ing gaya karya seni biasane flat, nanging breathes akèh urip anyar menyang. Sawetara iki minangka karya seni 2D sing digambar kanggo katon 3D, dene liyane minangka render telung dimensi sing nyata. Apa wae, dheweke entuk daya tarik kanthi cepet bebarengan karo animasi web 3D.

gaya jet
Lan ilustrasi 3D nduwe pengaruh (Sumber: Gaya Jet)

Paling pungkasan nanging paling ora ing tren sing digambar yaiku animasi. Seni animasi langsung narik kawigatosan, lan nambah lapisan pribadine ekstra menyang bentuk seni sing wis cukup ekspresif. Seni animasi 2D lan 3D bakal terus berkembang amarga fad iki entuk perhatian.

Desain Kandel

Desain web 2019 bisa dibungkus nganggo telung tembung: gedhe lan kandel. Sing luwih gedhe lan luwih eksperimen, luwih apik, utamane yen asil pungkasane sumunar lan mbutuhake perhatian cepet.

Desain web brutalis isih kuwat, kanthi kabeh situs web khusus kanggo ngumpulake sing paling apik babagan brutalisme. Bentuk seni sing angel, ala, lan anti pangguna mesthi nggawe pratelan: desain web mesthi mung nggawe pengalaman pangguna sing apik, nanging brutalisme ngupayakake supaya dadi karya seni. Ora jelas suwene brutalisme bakal tetep, nanging tren kasebut isih duwe pengikut sing seneng banget.

kothak visual
Brutalisme isih didominasi (Sumber: Visualbox)

Kayane kabeh saya tambah gedhe, nanging pengaruh paling gedhe yaiku ing tipografi lan navigasi. Ora umum kanggo ndeleng teks sing meh kabeh ngisi layar, utawa malah desain sing digawe mung ing tipografi, kanthi sawetara utawa ora ana gambar.

Bosen host alon kanggo situs WordPress sampeyan? Kita nyedhiyakake server sing cepet banget lan dhukungan kelas donya 24/7 saka ahli WordPress. Priksa rencana kita

Fonts uga dadi luwih kreatif, utamane amarga font warna, sing nggawe kustomisasi lan rendering fonts sing katon kaya sing ditambahake ing Photoshop pungkasane dadi kamungkinan. Tipografi minangka titik fokus saiki dadi cara desain web sing bisa ditindakake.

Navigasi uga ngembangake. Navs header ayu lan dropdowns elegan utawa menu hamburger diganti karo tampilan dominating, karo kabeh layar darmabakti kanggo pandhu arah, maneh asring fokus ing typography ageng. Ing pandhuan rinci iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan praktik paling apik navigasi situs web.

suku
Desain header uga duwe pengaruh (Sumber: Tribu)

Deleng uga header video pahlawan sing aktif, latar mburi animasi, lan konten video liyane ing kaca web. Unsur video biyen dadi kuwatir amarga alon-alon mbukak lan mangan data seluler sing winates, nanging hardware lan gambar mundur sing luwih kuat tegese sampeyan saiki bisa nggunakake video ing endi wae. Situs web sing apik banget kanthi latar mburi animasi layar wutuh, sing wis langka, bakal dadi luwih umum.

Asimetri

pesawat anyar
Assymetry isih populer banget (Sumber: New Flight)

Desain kothak sing rusak tetep populer. Situs web asring milih ngindhari tata letak sing khas lan milih sing luwih artistik, kanthi akeh potongan lan unsur sing tumpang tindih ing layar. Iki minangka gaya sing angel ditarik, nanging katon apik banget yen sampeyan nggunakake.

Nanging kanggo wong-wong sing ora kasengsem kanggo ngilangi cetakan, asimetri sethithik minangka alternatif sing bisa ditampa. Desain layar pamisah asimetris utamané populer, sanajan situs kasebut isih tetep ana ing kothak.

Ngomong babagan grid, CSS grid minangka tambahan sing super kuat kanggo CSS sing bisa digunakake ing rong dimensi, kolom, lan baris, lan ngidini sampeyan nggawe tata letak situs web kanthi gampang saka awal. Kanthi sihir CSS sethitik sampeyan uga bisa nggawe tata letak kothak rusak, supaya apa wae bisa. Desainer lan pangembang web wiwit milih kothak CSS, mula aja kelalen.

Efek lan Animasi liyane

3h-aku
Animasi bisa nduwe pengaruh positif marang desain UI lan UX (Sumber: 3H-i)

Sanadyan brutalisme dadi umum ing sawetara sudhut web, liyane fokus ing desain UI / UX: nggawe antarmuka sing luwih apik nalika nambah pengalaman pangguna.

Sebagéyan gedhé iki ana ing interaksi mikro. Coba nglayang ing produk ing toko utawa muter kanthi latar mburi animasi sing interaktif. Animasi cilik iki nggawe situs web luwih nyenengake kanggo navigasi lan nggawa kabungahan kanggo interaksi cilik kaya ngeklik lan nglayang. Sawetara situs malah wis ngleksanakake minigames lucu.

Nanging kabeh iku ora mung kanggo seneng-seneng. Interaksi mikro asring duwe tujuan sing padha karo animasi subtle umum: ngarahake perhatian pangguna menyang unsur UI sing penting. Lan over-implementation bisa cepet stale, dadi game kanggo nemtokake jumlah animasi sing cocog kanggo kalebu ing situs web sampeyan.

Efek gulung lan paralaks mesthi populer kaya saiki lan bisa nambah tampilan lapisan dinamis menyang kaca lan nggawe luwih menarik.

Uga, goleki kursor khusus. Iki biyen arang katon ing njaba blog utawa situs cilik kanggo bocah-bocah, nanging saiki dadi pilihan populer, utamane kanggo situs sing dibangun ing latar mburi animasi 3D utawa navigasi. Kursor khusus sing elegan bisa ningkatake estetika sampeyan.

Ruang putih

apple iphone
Ruang putih isih menang (Sumber: Apple)

Kaya biasane, papan putih lan desain sing resik bakal terus duwe papan ing tren desain web. Prasaja lan resik minangka pilihan sing aman: ana alesan gaya iki ana ing meh kabeh situs web modern.

Nanging sanajan sampeyan ngarahake pendekatan sing luwih wani lan unik, papan putih isih ana sing kudu ditindakake. Saben situs mbutuhake ruang ambegan, lan papan putih bisa digunakake kanggo nyorot lan nandheske gambar utawa konten liyane kanthi ati-ati.

Akeh papan putih sing bisa digunakake kanthi apik, kanthi kabeh bagean layar ditinggalake kosong kanggo menehi unsur penting ruangan. Ruang putih maksimal minangka gaya sing bakal terus nganti sawetara taun sabanjure.

Aplikasi Web Progresif

Babagan sabanjure ing desain seluler: aplikasi web progresif. Platform basis web iki dibangun ing kode kaya HTML lan JavaScript, nanging fungsi lan tumindak kaya aplikasi mini kanggo pangguna seluler. Dheweke digawe kanggo nawakake pengalaman aplikasi tanpa kudu dibangun ing teknologi seluler utawa dirilis ing toko aplikasi.

PWA bisa offline, bisa ngirim kabar, lan pinned menyang layar ngarep, nanging sampeyan ora perlu download utawa disebaraké apa-apa. Padha entheng lan mbukak cepet banget, supaya ora njupuk bandwidth akeh banget.

Malah Twitter wis entuk PWA, ngembangake Twitter Lite minangka solusi kanggo sing duwe kecepatan internet sing alon. Lan pungkasane nggabungake sistem kasebut menyang antarmuka utama. Iki minangka bukti yen teknologi iki bisa digunakake.

Yen sampeyan durung krungu babagan aplikasi web progresif, sampeyan kudu nindakake riset. Nggawe siji bisa nggawe pengalaman pangguna seluler luwih lancar.

Nggolek ide kanggo menehi situs #WordPress sampeyan dadi facelift? Priksa tren desain web paling anyar ing taun-taun pungkasan lan entuk inspirasi! 👩‍🎨💡Klik kanggo Tweet

Summary

2018 lan 2019 wis dadi sawetara taun sing nyenengake kanggo jagad online. 2020 wis nggawa desain sing luwih petualangan. Elemen sing nglanggar aturan kaya asimetri, warna-warna cerah, brutalisme, lan animasi sing narik kawigaten bakal terus berkembang popularitas sajrone sawetara taun sabanjure.

Sapa sing ngerti apa sing bakal teka sabanjure? Kita mesthi nyimpen gaya seni anyar sing luwih ora konvensional.

Yen sampeyan durung kejiret, bisa uga wektune kanggo mbayangake maneh sawetara desain sampeyan lan nyekel tren anyar sing panas iki. Nyana kanggo ndeleng merek lan desainer saestu miwiti kanggo nyebut piyambak lan internet dadi luwih sregep lan menarik.

Dasawarsa sabanjure desain web bakal duwe fitur njupuk risiko lan inovasi, mula priksa manawa sampeyan wis siyap.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol