E-commerce

Pemasaran ing Pandemi Nggawe Kesempatan Sakwise

Pandemi koronavirus wis ngganti kabeh. Kebiasaan blanja eceran wis diganti. Bisnis sing narik kawigaten pelanggan anyar lan nahan sing wis ana - saiki - bisa pulih utawa tuwuh kanthi cepet nalika ekonomi mbukak maneh lan maju.

Sawise kunci Covid-19, nanging Amerika Serikat lan jagad isih bisa ngalami resesi sing abot. Ing tanggal 14 April 2020, Dana Moneter Internasional ngetokake prospek ekonomi, sing nyatakake, "Mungkin banget yen taun iki ekonomi global bakal ngalami resesi paling parah wiwit Depresi Agung."

IMF ngira yen ekonomi donya bisa kontrak 3.0 persen ing 2020. "Ekonomi Lanjut" lan ekonomi Amerika Serikat bisa kontrak 6.1 lan 5.9 persen, mungguh.

IMF ngira yen ekonomi donya bisa kontrak 3.0 persen ing 2020.

IMF ngira yen ekonomi donya bisa kontrak 3.0 persen ing 2020. "Ekonomi Lanjut" lan ekonomi Amerika Serikat bisa kontrak 6.1 lan 5.9 persen, mungguh.

Ora kabeh ekonom pesimis kaya IMF, nanging umume dianggep yen sawise "Great Lockdown" kegiatan bisnis ora bakal langsung bali menyang tingkat pra-pandemi.

Iki dudu kabar apik, nanging uga ora ana pangarep-arep utawa kesempatan.

Promosi ing Resesi

Ing 2009, Gerard J. Tellis lan Kethan Tellis, profesor lan mahasiswa, mungguh, ing Universitas Southern California Los Angeles, nliti (PDF) luwih saka 40 pasinaon sing nliti hubungan antarane promosi lan kinerja sak lan sawise resesi.

Tinjauan Tellises ndeleng kualitas laporan sing ditliti lan asil sabanjure.

Kamber sinau. Contone, ing taun 2002 peneliti Thomas Kamber nyinaoni kinerja 822 perusahaan sawise resesi taun 1990 lan 1991, nemokake "yen klompok perusahaan sing njaga utawa nambah belanja iklan duwe pertumbuhan dodolan sing luwih gedhe tinimbang sing nyuda pariwara," ujare. Tellises.

"Sing [bisnis] sing njaga utawa nambah iklan duwe 7 persen wutah taunan ing dodolan ing taun 1991 [sing nalika resesi] dibandhingake karo pertumbuhan sing ora ana kanggo perusahaan sing nyuda biaya iklan. Kesenjangan ing wutah dodolan antarane rong kelompok kasebut saya tambah nganti 25 persen ing taun 1995.

Kamber nemokake yen promosi sajrone resesi (1990-91) ndadékaké kinerja sing luwih apik sawisé iku. Sumber: studi Tellis. "jembaré = "570" dhuwur = "399" ukuran = "(jembar maksimum: 570px) 100vw, 570px" />Kamber nemokake yen promosi sajrone resesi (1990-91) ndadékaké kinerja sing luwih apik sawisé iku. Sumber: studi Tellis.

Bukit McGraw. A sinau McGraw-Hill saka 1985 nyawang carane resesi ing 1981 lan 1982 impact 600 bisnis-kanggo-bisnis perusahaan.

"Kabeh perusahaan nambah dodolan nganti nem taun sawise taun pisanan resesi," tulis Tellises. "Nanging, perusahaan sing ora ngethok pariwara sajrone rong taun resesi duwe dodolan nganti meh 340 persen ing taun enem. Dibandhingake, perusahaan sing ngethok pariwara sajrone siji utawa loro taun ngalami kenaikan dodolan sing luwih sithik nganti 200 persen ing taun enem. Asil kasebut nyedhiyakake bukti sing kuat yen ora ngethok pariwara sajrone resesi mbantu njaga pertumbuhan penjualan ing tingkat sing dhuwur.

Sinau McGraw-Hill nuduhake manawa marketing lan pariwara sajrone resesi bisa nyebabake pertumbuhan jangka panjang. Sumber: studi Tellis. "jembaré = "570" dhuwur = "435" ukuran = "(jembar maksimum: 570px) 100vw, 570px" />Sinau McGraw-Hill nuduhake manawa marketing lan pariwara sajrone resesi bisa nyebabake pertumbuhan jangka panjang. Sumber: studi Tellis.

Meldrum lan Fewsmith. Panaliten sing padha ing taun 1979 sing ditindakake dening Meldrum lan Fewsmith, Inc., agensi periklanan, ndeleng kinerja dodolan 143 perusahaan wiwit taun 1972 nganti 1977. pungkasan taun 1974.

Laporan tartamtu iki bisa uga ora ngyakinake, Tellis lan Tellis nyathet, amarga perusahaan sing terus ngiklanake sajrone resesi wis nuduhake dodolan sing luwih apik.

Harvard Business Review. Ing taun 2010, Harvard Business Review nerbitake asil review babagan 4,700 perusahaan publik sing ngalami resesi.

Miturut laporan kasebut, "perusahaan sing nguwasani keseimbangan sing apik ing antarane nyuda biaya kanggo urip saiki lan nandur modal kanggo tuwuh sesuk bakal sukses sawise resesi. Ing grup iki, subset sing nyebarake kombinasi tartamtu saka gerakan pertahanan lan nyerang nduweni kemungkinan paling dhuwur - 37 persen - kanggo ngilangi paket kasebut. Perusahaan-perusahaan kasebut nyuda biaya kanthi selektif kanthi luwih fokus ing efisiensi operasional tinimbang para pesaing, sanajan dheweke nandur modal kanthi lengkap ing mangsa ngarep kanthi mbuwang marketing, R&D, lan aset anyar.

Rencana kanggo Wutah, Bathi

Pasinaon kasebut kudu nyemangati sanajan ing kahanan ekonomi saiki. Promosi sing terus-terusan (ditambahake karo pamotongan biaya sing rasional) cenderung ndhisiki wutah revenue ing perusahaan sing bisa urip lan berkembang liwat resesi.

Wutah kasebut, bisa uga kedadeyan saka dodolan sing tambah menyang pelanggan sing wis ana utawa saka pelanggan anyar sing dipikolehi, bisa uga langsung, minangka akibat saka marketing lan iklan wektu resesi.

Takeaway kanggo akeh bisnis - kalebu operasi e-commerce murni-play, pengecer omnichannel, lan perusahaan B2B - kanggo terus promosi, terus komunikasi. Terus narik, melu, lan njaga pelanggan saiki lan sawise kunci koronavirus.

Malah proyeksi surem IMF ngemot titik sing padhang: ekonomi AS bisa pulih ing taun 2021, kanthi wutah 4.7 persen. Lan iku mung wolung sasi.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol