Seo

Wawasan kunci anyar saka Google John Mueller ing SMX

Ing SMX Selasa, John Mueller, pimpinan tim Search Relations ing Google, menehi ceramah kanthi jeneng "Google Search #2020: Apa Anyar sing Penting Kanggo SEO." Sampeyan isih bisa nonton obrolan sing dikarepake ing SMX Virtual yen sampeyan ora kejawab. Mueller menehi ringkesan babagan apa sing wis diganti ing Google Search taun iki lan apa sing bakal diarepake ing 2021. Kita banjur ndudhuk sajrone Q&A ing ngendi kita sinau sawetara kabar anyar sing durung tau dirungokake.

Apa sing diganti karo Google Search ing 2020

Mueller nerangake manawa Google terus-terusan nggawe owah-owahan lan nyathet yen nindakake 3,600 owah-owahan ing taun 2019 kanthi luwih saka 380,000 tes sajrone taun.

Google ngluncurake situs Google Search Central sing diganti jeneng kanggo ngganti Google Webmaster Central lawas. Google nerusake upaya ing indeksasi seluler-pertama; deadline punika Maret 2021. Wigati, Mueller njlentrehake ing Q & A sing Google isih bakal indeks situs sing ora seluler-loropaken, supaya yen sampeyan ora duwe situs seluler, sampeyan bakal nggoleki. Dheweke uga ndemek kabeh owah-owahan data terstruktur kanggo ndhukung acara COVID-19 - ana akeh, nganyari lan owah-owahan Search Console sajrone pirang-pirang taun. Lan mesthi, macem-macem nganyari peringkat telusuran Google.

Nganyari Page Pengalaman

Sinyal peringkat telusuran seluler mung. Mueller nerangake manawa Pembaruan Pengalaman Halaman bakal diluncurake ing Mei 2021. Sawetara perkara sing kita sinau yaiku faktor peringkat iki mung ditrapake kanggo telusuran seluler. Aku takon Mueller ing Q&A babagan iki lan dheweke njlentrehake yen khusus web inti (metrik LCP, FID lan CLS) bakal kanggo sinyal peringkat telusuran mung seluler. Aspek liyane saka nganyari pengalaman kaca, kayata HTTPS, browsing aman lan liya-liyane wis peringkat sinyal ing desktop lan bakal tetep. Nanging sinyal vitals web inti mung bakal ditrapake kanggo telusuran seluler.

Apa bakal dadi nganyari gedhe? Aku takon yen iki bakal dadi nganyari gedhe lan katon. Jarene ora yakin. Mueller ujar manawa dheweke ora ngerti, nanging dheweke ujar manawa tim telusuran ngupayakake owah-owahan peringkat kasebut. Dheweke ujar manawa amarga akeh wektu kanggo faktor peringkat iki, dheweke nganggep bakal dadi nganyari sing katon nanging dheweke ujar manawa angel dingerteni ing wektu iki.  

Skema FAQ dikurangi

Google nambahake skema FAQ maneh ing 2019 lan ing 2020 ngencengi pedoman babagan data terstruktur kasebut. Mueller nerangake yen ing taun kepungkur, Google wiwit ngukur maneh situs sing bakal nuduhake asil FAQ sing sugih ing panelusuran. Dheweke ujar manawa sawetara wong bakal ngluwihi lan nambahake kabeh, mula Google kudu luwih milih sapa sing dituduhake ing asil panelusuran. Google wis nindakake iki sadurunge karo asil sugih sadurungé.

Njaluk status alat indeksasi

Kira-kira rong sasi kepungkur, Google nundha alat indeksasi panyuwunan ing Google Search Console. Kita panginten saiki bakal bali, nanging wis rong sasi mengko lan isih durung bali. Mueller ngandhani kita ing Q&A yen dheweke ngirim pesen menyang tim Search Console bubar sing nuduhake carane ngganggu komunitas SEO amarga fitur kasebut durung diatasi. Dheweke ujar manawa tim kasebut ngetrapake laporan kasebut lan ngarep-arep bakal bali sadurunge pungkasan taun. Dheweke nambahake, "prekara bisa kedadeyan lan tundha," nanging optimis bakal bali maneh. Mueller ujar manawa dheweke kanthi pribadi nyurung tim kasebut kanggo nemokake solusi.  

Keanekaragaman

Keragaman lan inklusi minangka tema ing sekitar SMX, lan Mueller nerangake manawa keragaman ing SEO iku kritis. Penting kanggo krungu saka wong anyar lan beda kanggo perspektif lan wawasan. Iku bakal mbantu situs sampeyan bisa dienggo lan luwih apik ing panelusuran, ujare. Ing ngisor iki, ujare Mueller, yaiku sing kudu ditindakake. Dadi proaktif babagan keragaman ing tenaga kerja, pamicara ing acara lan organisasi dhukungan kaya Women In Tech SEO lan UnitedSearch.

Dadi luwih…

Presentasi lan pirembagan dikemas kanthi kabecikan SEO. Ora mung kalebu apa sing diringkes ing ndhuwur nanging uga topik kaya Google Shopping gratis, JavaScript SEO, Google Discover, Web Stories lan liya-liyane. Ndhaptar kanggo nonton obrolan sing dikarepake ing SMX yen sampeyan ora kejawab.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol