Carane

Pembaca Kartu Perbankan Online Anyar: Kepiye Cara Kerjane

Wiwit pungkasan taun 2000-an, maca kertu perbankan online wis kasedhiya, nambah tingkat keamanan tambahan kanggo otentikasi online biasa. Peneliti nyelidiki cara kerjane lan apa pancen aman.

Apa sing padha karo browsing tab lan perbankan online? "Kepiye wong bisa urip tanpa iki?" wong bakal wonder yen pangguna miwiti nggunakake salah siji.

Keuangan pribadi sing tanggung jawab ing jagad saiki meh mbutuhake panggunaan perbankan online. Yen wong durung ngalih menyang internet banking, ngerti yen ana akeh keuntungan, kalebu macem-macem fitur penak lan tingkat bunga tabungan paling dhuwur.

Apa online banking, Nanging, aman? Iki minangka pitakonan sing paling umum, lan jawabane, umume, perbankan online cukup aman, utamane nalika nggunakake pembaca kertu perbankan online.

Apa Pembaca Kartu Perbankan Online?

Mesin kertu uga dikenal minangka maca kertu. Iki ngidini para pelanggan ngolah pembayaran kertu kanthi cepet lan gampang ing bisnise.

Mesin PDQ, mesin chip lan PIN, utawa terminal kertu kabeh istilah sing wis digunakake kanggo njlèntrèhaké. Nanging, kabeh padha nindakake perkara sing padha: ngidini pangguna nampa pembayaran kertu sing aman lan aman.

Kepiye Cara Pembaca Kartu Perbankan Online?

Wiwit pungkasan taun 2000-an, pembaca kertu perbankan online wis kasil nambahake lapisan perlindungan ekstra kanggo otentikasi online tradisional.

Pembaca iki paling populer ing Inggris, sanajan uga dadi populer ing negara liya.

Warta bank online asring mbutuhake login lan sandhi. Siji uga bisa nambah gambar keamanan kanggo akun pribadhi supaya Mudhun memangsan kanggo angler phishing utawa apus liyane, uga pitakonan keamanan ing kasus sandi dicolong.

Masalahe yaiku kabeh cara otentikasi kasebut digital. Ing Internet, bisa dicegat, dicegat, utawa dipeksa kanthi kasar. Apa ora apik yen otentikasi duwe komponen nyata kanggo bener-bener validasi identitas?

Akibaté, sawetara bank mbutuhake maca kertu kanggo nindakake perbankan online. Iki cara kerjane:

  • Kode unik dibutuhake saben situs web perbankan online.
  • Siji kertu kudu dilebokake ing maca.
  • Ing maca, ketik PIN akun.
  • Kode siji-wektu digawe dening sing maca.
  • Salin kode lan tempel menyang situs web. Rampung!

Pembaca kertu iki ora mesthi dibutuhake, mula ora kepenak kaya sing katon. Sing maca biasane mung kudu nindakake ing ngisor iki:

  • Nggawe pambayaran dhisikan menyang panrima.
  • Pembayaran tagihan otomatis bisa disetel utawa diganti.
  • Nggawe utawa ngganti transfer financial.
  • Ngganti informasi keamanan akun kayata PIN utawa sandhi.
Pembaca Kartu Perbankan Online: Kepiye Cara Kerja lan Kepiye Aman?

Potensi Masalah Keamanan Kanthi Pembaca Kartu Perbankan Online

Babagan pisanan sing kudu dingerteni (sing bisa mbantu wong santai) yaiku maca kertu kasebut ora nyimpen informasi pribadhi ing piranti kasebut. Nalika mung nglebokake kertu utawa pukulan ing PIN, pangguna bisa yakin manawa sing maca ora bakal nyimpen informasi kasebut.

Kanggo sing prihatin babagan perbankan online seluler, iki warta apik. Kanthi mbutuhake maca kertu kanggo operasi tartamtu, pangguna pancen kudu duwe maca kertu ing kabeh wektu yen pengin nindakake tumindak kasebut nalika ana ing dalan.

Sawetara maca kertu universal, tegese bisa maca lan nggawe kode kanggo kertu EMV sing kompatibel karo bank online sing maca. Kanthi cara kasebut, sapa wae bisa nggunakake maca kertu wong liya yen dibutuhake, lan sing maca ora bakal nyimpen informasi babagan akun utawa kertu pribadhi.

Pembaca Kartu Perbankan Online: Aman Utawa Ora?

Nggunakake maca kertu perbankan online, ing pungkasan dina, trade-off. Amarga sawetara kabisan diwatesi yen pangguna ora duwe maca dhewe, dheweke bakal menehi kepenak sethithik kanggo nambah keamanan. Nanging, lapisan keamanan ekstra kasebut ora cocog.

Sawetara bank, nanging ora kabeh, mbutuhake pangguna nggunakake salah sawijining pembaca kasebut. Yen resiko saka maca kertu ngganggu wong, lan bank meksa wong nggunakake siji, padha ora duwe pilihan nanging kanggo ngalih bank.

kesimpulan

Amarga iklim saiki, pamaca kertu luwih penting tinimbang sadurunge, mula penting kanggo bisnis ngerti cara kerjane supaya bisa maju ing game kasebut.

Cara pembayaran, sistem, lan proses bakal terus berkembang, manawa wong minangka pemilik bisnis sing sepisanan utawa ahli sing berpengalaman.

Yen perusahaan kepengin tuwuh, sawetara mesin kertu paling apik kanggo bisnis cilik utawa sawetara aplikasi maca kertu sing paling anyar bisa uga kudu dipriksa.

Pembaca Kartu Perbankan Online: Kepiye Cara Kerja lan Kepiye Aman?
Waca Uga: 8 Gadget Saka Ngarep Sampeyan Perlu Ing 2022

Wong Bisa Takon

Apa Pembaca Kartu Perbankan Online Aman?

Penipuan minangka salah sawijining cara sing maca kertu bisa disusupi, nanging ora mung siji-sijine cara. Aja "nyelarasake maneh" piranti apa wae yen ana sing njaluk maca. Individu ora bakal dijaluk nindakake iki dening sumber sing bisa dipercaya, kayata bank. Yen ana masalah, dheweke mung bakal nggawe smartphone sing beda.

Apa Pembaca Kartu Perbankan Online Bisa Disusupi?

Ewonan pamaca kertu kredit lan debit, kayata sing katon ing toko lan restoran, kudu diprogram maneh sawise ditemokake yen bisa disusupi lan digunakake kanggo ngumpulake informasi sing duwe kertu.

Apa Pembaca Kartu Perbankan Online Disambungake menyang Internet?

Ora, maca kertu perbankan online ora perlu disambungake menyang internet.

Kepiye Cara Pembaca Kartu Bank Komunikasi?

Nalika kertu chip dilebokake menyang maca kertu kredit, basa ndhelik digunakake kanggo komunikasi antarane chip lan maca. Saben transaksi ngasilake kode unik, lan data dienkripsi sanalika kertu dicelupake dening aplikasi maca kertu kredit.

Apa Pembaca Kartu Bisa Kanggo Bank Apa?

Ya, sapa wae kudu bisa nggunakake maca kertu bank liyane, nanging mung bisa nggunakake kertu bank lan PIN dhewe. Kanggo safety dhewe, mung nggunakake maca kertu saka vendor biso dipercoyo lan priksa manawa label mburi utuh.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol