Carane

Ora Ana Internet, Ora Ana Awis: Kepiye Gunakake UPI Kanggo Ngirim Dhuwit Tanpa Internet?

Saiki sapa wae bisa nggunakake UPI kanggo ngirim dhuwit tanpa Internet. Pembayaran UPI didhukung dening paling e-dompet lan platform pembayaran ing India, kalebu Paytm, Google Pay, Amazon Pay, WhatsApp Pay, lan aplikasi perbankan.

Unified Payment Interface (UPI) minangka akronim kanggo "Unified Payment Interface" (UPI). Iki ngidini dhuwit bisa langsung ditransfer saka siji akun menyang akun liyane liwat ponsel. Pembayaran mung bisa ditindakake nggunakake aplikasi ing piranti seluler.

National Payments Corporation of India (NPCI) wis ngembangake cara kanggo ngirim dhuwit liwat UPI sing ora mbutuhake panggunaan aplikasi smartphone. USSD 2.0 minangka sistem sing ngidini pangguna piranti seluler ngirim dhuwit liwat UPI sanajan ora duwe konektivitas internet.

USSD 2.0 nyedhiyakake layanan iki, sing bisa diakses kanthi mencet *99#. Sanajan ora ana antarmuka aplikasi, transaksi bisa ditindakake liwat menu interaktif sing ditampilake ing layar smartphone.

Apa Sampeyan Perlu Gunakake UPI?

BHIM, sing dikembangake dening NPCI, minangka salah sawijining aplikasi sing paling akeh digunakake kanggo pembayaran UPI, sanajan uga ana sawetara perusahaan swasta kayata Paytm, PhonePe, Google Pay, Amazon Pay, lan liya-liyane.

Siji kudu duwe akun mriksa karo bank anggota kanggo nggunakake UPI, tegese bank kudu ngidini pangguna nggunakake layanan kasebut. State Bank of India (SBI), HDFC Bank, lan ICICI Bank minangka salah sawijining bank anggota.

Kajaba iku, saben nomer ponsel kudu disambung menyang akun bank kanggo tujuan verifikasi.

Ora Ana Internet, Ora Ana Awis: Kepiye Gunakake UPI Kanggo Ngirim Dhuwit Tanpa Internet?

Layanan Utama sing Ditawakake Ing *99#

Ngirim utawa nampa agensi antar bank menyang akun awis, priksaan imbangan, nyetel / ngganti PIN UPI, lan sawetara layanan liyane minangka salah sawijining layanan utama sing diwenehake ing layanan *99#, miturut National Payments Corporation of India (NPCI). Layanan *99# saiki kasedhiya saka 41 bank utama lan kabeh panyedhiya layanan GSM ing 12 basa, kalebu Hindi lan Inggris.

Fitur layanan *99#

  • Ndhukung aplikasi basis menu sing gampang navigasi pangguna.
  • Iki minangka layanan kasedhiyan dhuwur amarga ora mbutuhake konektivitas data (bisa digunakake ing saluran sinyal).
  • Kasedhiya sawayah-wayah (makarya sanajan preian)

Elinga yen panyedhiya layanan telekomunikasi bakal ngisi biaya cilik kanggo nggunakake layanan iki - biasane Rs 0.5 saben transaksi kanggo nggunakake layanan *99#. TRAI wis netepake biaya maksimal Rs 1.5 saben transaksi.

Cara ndaftar *99#

  • Langkah 1: Saka nomer telpon sing wis kadhaptar, pencet *99#.
  • Langkah 2: Pilih akun bank apa wae. 
  • Langkah 2: Pilih akun bank apa wae. 
  • Langkah 4: Ketik lan konfirmasi PIN UPI, uga tanggal kadaluwarsa. Sapa wae saiki bisa nggunakake layanan kasebut sawise ngrampungake langkah iki.

Gunakake UPI Kanggo Ngirim Dhuwit Tanpa Internet

Mangkene Cara Transfer Dhuwit Nggunakake UPI Tanpa Konektivitas Internet

  • Langkah 1: Saka nomer telpon sing wis kadhaptar, pencet *99#.
  • Langkah 2: Pilih akun bank.
  • Langkah 3: Pungkasan, ketik enem digit pungkasan kertu debit.
  • Langkah 4: Saiki ketik tanggal kadaluwarsa kertu debit.
  • Langkah 5: Verifikasi PIN UPI. Pangguna bakal bisa nggunakke layanan iki ing sembarang ponsel sawise iku.
  • Langkah 6: Pencet *99# saka nomer seluler sing wis kadhaptar kanggo nggawe transfer dhuwit.
  • Langkah 7: Kanggo ngirim dhuwit, penet terus tombol 1 nalika mencet tombol kirim.
  • Langkah 8: Pilih cara transfer dhuwit sing pengin digunakake. Saiki duwe pilihan milih 1 kanggo nomer ponsel, 3 kanggo ID UPI, 4 kanggo ahli waris sing disimpen, lan 5 kanggo IFSC.
  • Langkah 9: Sabanjure, ketik PIN UPI lan jumlah pangguna sing pengin dikirim.

Sawise transfer rampung, wong bakal nampa kabar sing verifikasi sukses transfer kasebut.

Layanan Keuangan, Non-Finansial lan Nilai Tambah sing Ditawakake Liwat Layanan *99#

FinancialNon KeuanganLayanan tambah nilai
Nggunakake Nomer Ponsel kanggo Ngirim DhuwitSaldo AkunAadhaar linking Status
Nggunakake ID UPI kanggo Kirim DhuwitSetel PIN UPIStatus Overdraft A/C PMJDY
Nggunakake Nomer Aadhaar kanggo Ngirim DhuwitGanti PIN UPI-----------
Nggunakake Nomer Akun + IFSC kanggo Kirim Dhuwit5 transaksi pungkasan-----------
Nggunakake ID UPI utawa nomer seluler kanggo njaluk dhuwit-----------------
Ora Ana Internet, Ora Ana Awis: Kepiye Gunakake UPI Kanggo Ngirim Dhuwit Tanpa Internet?

Wong Bisa Takon

Apa Kita Bisa Nggawe Pembayaran UPI Tanpa Internet?

Akeh wong sing ora ngerti yen dheweke bisa nggunakake UPI ing mode offline kanthi mencet 99# kode USSD ing telpon telpon. The'99# service' digawe kanggo nggawa kabeh pangguna seluler menyang ekosistem UPI, ora preduli manawa dheweke duwe smartphone utawa ora.

Kepiye Cara Transfer Dhuwit Saka BHIM Tanpa Internet?

BHIM minangka sistem pembayaran siji-saka-a-jenis sing uga bisa digunakake tanpa sambungan internet!! Siji bisa entuk fungsi BHIM sing padha ing layar telpon kanthi mencet *99# saka telpon apa wae.

Apa Gunakake * 99?

*99# minangka layanan mobile banking saka NPCI sing nggunakake USSD (Unstructured Supplementary Service Data) kanggo nyambungake macem-macem mitra ekosistem kayata bank lan TSP (Telecom Service Provider). Konsumen bisa nggunakake layanan *99# kanggo entuk layanan finansial kanthi mencet *99# saka ponsel sing kadhaptar ing bank.

Apa Nomer Akun UPI?

UPI minangka sistem perbankan sing ngidini pangguna ngirim dhuwit liwat aplikasi seluler. Saben bank kudu ndhukung UPI supaya bisa nambah akun bank menyang Google Pay. ID UPI (biasane yourname@bankname) minangka alamat sing ngenali sapa wae ing UPI.

Kepiye Cara Ngirim Dhuwit Nggunakake ID UPI?

Pindhah menyang 'Pay to Contact' ing iMobile Pay, banjur klik 'UPI Payments.' Pilih ID UPI lan ketik nomer seluler saka individu sing pangguna pengin ngirim dhuwit. Kanggo ngrampungake transfer dhuwit, ketik jumlah, klik 'Kirim,' banjur ketik PIN 4 digit.

Waca Uga: Cara Nyambung Utawa Mbusak Akun Bank Ing PhonePe: Priksa Pandhuan Langkah demi Langkah

Apa Sampeyan Bisa Nggunakake GPAY Tanpa Internet?

Yen pangguna ora duwe akses menyang Internet lan kudu nggunakake Android Pay, aplikasi kasebut bakal nggunakake jumlah token sing diwatesi sing disimpen ing smartphone pribadi.

kesimpulan

Layanan *99# ngidini pangguna ngirim lan nampa akun antar bank menyang akun dana, mriksa imbangan akun, lan nyetel utawa ngganti PIN UPI, kanggo nyebutake sawetara perkara.

Layanan *99# saiki bisa diakses ing 12 basa, kalebu Hindi lan Inggris, saka 41 bank terkenal lan kabeh panyedhiya layanan GSM.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol