Media sosial

Pinterest Analytics 101: Tip lan Piranti kanggo Mbantu Sampeyan Nglacak Sukses

Alat analytics Pinterest ngidini sampeyan nemtokake endi kampanye sampeyan tetep. Yen sampeyan ngerti carane maca kanthi lengkap, mula strategi bisnis Pinterest sampeyan tetep cetha.

Pinterest bubar ngluncurake nganyari platform, kalebu sawetara tweak kanggo definisi metrik. Close up saiki Pin klik. Klik link saiki Klik metu.

Nganyari mbentang ngluwihi lingo, banget. Saiki, kanthi gawan, metrik mung nuduhake data saka Pin asli sing digawe. Ora ana maneh data saka Pin sing wis disimpen.

Apa sampeyan miwiti saka awal utawa mbutuhake refresher, sinau metrik sing kudu dilacak, apa tegese lan carane maca Pinterest Analytics kanthi bener.

Bonus: Download Panjenengan free Pack 5 customizable Pinterest Cithakan saiki. Ngirit wektu lan promosi merek kanthi gampang kanthi desain profesional.

Carane mriksa Pinterest Analytics

Kanggo nggunakake Pinterest Analytics, sampeyan butuh akun bisnis. Yen sampeyan durung nyiyapake, sinau carane nindakake ing kene. Banjur, tindakake langkah iki kanggo mriksa analytics ing desktop lan seluler.

Ing desktop:

1. Mlebu menyang akun Pinterest (bisnis).

2. klik Analytics ing pojok sisih ndhuwur.

menu analytics Pinterest

Sumber: Pinterest

3. Pilih Ringkesan saka menu gulung mudhun kanggo nglacak kinerja Pin lan Papan.

pinterest analytics dashboard ringkesan

Sumber: Pinterest

4. Saka kene, gunakake menu gulung mudhun kanggo ngakses data sing dibutuhake:

  • Wawasan Pemirsa kanggo analytics pengikut
  • Wawasan Konversi kanggo nglacak kampanye mbayar
  • Video kanggo statistik video-tartamtu
  • Trends kanggo ndeleng apa sing populer ing Pinterest

Kaca tren Pinterest kanggo

Sumber: Pinterest

Kanggo mriksa statistik Pin, klik Pin, banjur pilih Ndeleng statistik liyane.

Ing seluler:

1. Bukak aplikasi Pinterest.

2. Tutul foto profil sampeyan ing sisih tengen ngisor.

Feed Pinterest kanthi foto profil ing pojok tengen ngisor

Sumber: Pinterest

3. Gulung mudhun menyang analytics Panjenengan bagean banjur tutul Waca liyane.

Sumber: Pinterest

4. Saka profil sampeyan, sampeyan uga bisa nutul Business Hub kanggo ndeleng kinerja konten sampeyan.

Elinga yen data Pinterest nyedhiyakake ing analytics minangka perkiraan. Sawetara grafik mbutuhake jumlah minimal informasi kanggo ditampilake.

15 metrik kanggo dilacak karo Pinterest Analytics (lan cara maca)

Yen sampeyan ora ngerti carane maca Pinterest Analytics, mula ora bakal migunani kanggo sampeyan. Sinau carane nemtokake lan kontekstualisasi metrik Pinterest supaya sampeyan bisa ngowahi wawasan dadi kesempatan.

Analytics umum Pinterest

pengaruh

Apa sing diukur: Kaping pirang-pirang Pin sampeyan ditampilake ing layar. Elinga yen pangguna sing padha bisa nyathet pirang-pirang tayangan.

Napa penting: Tayangan nuduhake sepira kerepe wong ndeleng Pin sampeyan ing platform. Tayangan Pin Dhuwur minangka tandha apik yen konten sampeyan lagi tren, utawa yen hashtags, tembung kunci lan wektu sampeyan bisa digunakake kanthi apik karo algoritma Pinterest.

Total penonton

Apa sing diukur: Jumlah total pamirso unik sing ndeleng Pin sampeyan.

Napa penting: Ora kaya tayangan, Total penonton ngandhani carane akeh wong weruh Pin Panjenengan. Yen tayangan luwih dhuwur tinimbang sampeyan Total penonton, tegese sawetara wong weruh Pin sampeyan kaping pirang-pirang. Iki bisa kedadeyan yen Pin populer disimpen ing akeh papan ing platform, umpamane.

Simpen (alias Repins)

Apa sing diukur: Kaping pirang-pirang wong nyimpen Pin sampeyan menyang salah sawijining papan.

Napa penting: Simpenan Pin minangka indikasi yen ana wong sing ndeleng nilai ing konten sampeyan.

engagements

Apa sing diukur: Jumlah kaping wong ngeklik utawa nyimpen Pin sampeyan.

Apa iku penting: Engagement minangka barometer tombol kanggo kinerja Pin lan resepsi ing platform. Gunakake metrik iki karo Total penonton kanggo ngetung lan benchmark tingkat engagement sampeyan.

Penonton sing melu

Apa sing diukur: Jumlah wong sing melu Pin sampeyan.

Apa iku penting: Ana akeh cara wong bisa melu karo Pin. Metrik iki menehi pangerten sing luwih tepat babagan jumlah wong sing nyimpen, nanggepi lan menehi komentar utawa ngeklik Pin sampeyan.

Yen keterlibatan sampeyan luwih dhuwur tinimbang pamirsa sing melu, aja salah. Iki ngandhani yen wong-wong sing melu karo Pin sampeyan wis melu banget.

Pin klik (sadurunge Close up)

Apa sing diukur: Jumlah total klik ing Pin sampeyan. Nomer iki kalebu klik sing ndadékaké konten lan mateni Pinterest.

Apa sebabe: Klik semat minangka bukti yen ana sing ana ing Pin sampeyan, kayata visual utawa salinan, narik kawigaten wong liya lan menehi inspirasi kanggo ndeleng luwih cedhak.

Klik metu (sadurunge klik Link)

Apa sing diukur: Jumlah total klik menyang URL tujuan ing Pin sampeyan.

Apa sebabe: Tingkat klik-tayang sing apik nuduhake yen wong pengin sinau luwih akeh babagan konten sampeyan lan telpon-kanggo-tumindak sampeyan bisa digunakake. Yen konversi minangka salah sawijining tujuan utama, klik minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo ngukur efektifitas strategi Pinterest sampeyan.

Pengikut didorong

Apa sing diukur: Jumlah wong sing ngetutake sampeyan sawise ndeleng Pin tartamtu.

Apa sebabe: Yen ana wong sing mutusake ngetutake sampeyan sawise ndeleng konten sampeyan, sampeyan bisa uga pengin golek cara kanggo niru konten kasebut-utamane yen akeh pengikut Pinterest minangka salah sawijining tujuan sampeyan.

Sumber: Pin liyane

Apa sing diukur: Statistik kanggo Pin sing digawe dening wong liya saka akun sing diklaim, kayata situs web utawa toko Etsy.

Napa penting: Umume grafik Pinterest Analytics bisa disaring miturut sumber. Pilih Liyane kanggo ndeleng carane wong nyematke konten sampeyan saka properti baris liyane. Gunakake filter iki kanggo nggambar inspirasi, nyambungake karo komunitas sampeyan lan golek kolaborator potensial.

Coba tambahake Pin iki menyang papan konten sing digawe pangguna supaya gampang ngati-ati babagan kepriye. Lan yen ana sawetara sing nindakake kanthi apik, anggep minangka inspirasi kanggo konten sampeyan.

Papan ndhuwur

Apa sing diukur: Ringkesan papan kanthi kinerja paling apik sing wis digawe utawa sing nampilake Pin sampeyan.

Napa penting: Ngerti carane pangguna Pinterest ngurutake lan nemokake konten sampeyan minangka intel sing ora ana regane kanggo strategi konten sampeyan. Urut miturut sumber kanggo ndeleng papan sampeyan sing paling apik, lan mbandhingake karo papan sing digawe dening anggota Pinterest liyane.

Analytics pamirsa Pinterest

Demografi

Apa sing diukur: Wawasan pamirsa Pinterest Analytics kalebu basa, jender, statistik piranti, uga data babagan kategori lan kapentingan.

Napa penting: Sing luwih ngerti pamirsa, luwih dhuwur kemungkinan konten sampeyan bakal nyambung. Data demografi bisa digunakake kanggo nyempurnakake strategi Pinterest sampeyan supaya sampeyan ngirim Pin ing wektu sing paling apik, nuduhake tawaran utawa promosi khusus wilayah utawa malah ngirim ing basa liyane. Kanggo pangerten sing luwih apik babagan karakteristik apa sing nggawe pamirsa unik, mbandhingake kabeh pangguna Pinterest.

Kasugihan

Apa sing diukur: Afinitas minangka persentase sing menehi rating babagan pamirsa sing kasengsem ing topik tartamtu dibandhingake karo pamirsa Pinterest umum. Sing luwih dhuwur nomer iki, luwih akeh pamirsa bakal melu topik iki.

Napa penting: Ngerti apa sing dikarepake para pamirsa bisa dadi sumber inspirasi konten sing apik. Sampeyan uga bisa target afinitas tartamtu karo kampanye iklan Pinterest.

Wawasan konversi Pinterest

Wawasan konversi saiki ing beta mbukak-dadi ngarepake sawetara pangaturan cilik ing wektu sing cedhak.

Ndhuwur Ngonversi Pins

Apa sing diukur: Saka bagean Konversi ing Pinterest Analytics, sampeyan bisa ngukur Pin ndhuwur adhedhasar tujuan konversi sing beda. Sasaran kasebut kalebu tayangan, nyimpen, klik Pin, Kunjungan kaca, Tambah menyang cart lan Checkout.

Apa iku penting: Iku worth mriksa carane Pins tumpukan munggah gumantung ing gol. Delengen yen sawetara Pin luwih apik kanggo nyopir tumindak tartamtu-yen ora dirancang, analisa kenapa bisa. Yen Pin tartamtu ngluwihi kabeh liyane ing saben kategori, sampeyan bisa uga wis kesandhung ing rumus kanggo sukses.

Kunjungan kaca

Apa sing diukur: Kaping pirang-pirang wong ngunjungi situs web sampeyan saka Pinterest. Kanggo nglacak konversi situs web saka Pinterest, sampeyan kudu ngaku situs sampeyan.

Napa penting: Priksa metrik iki yen konversi situs web minangka salah sawijining tujuan sampeyan. Ukur karo Add to cart lan Checkout metrik kanggo ndeleng apa situs web sampeyan wis nindakake kanthi maksimal.

Tambah menyang cart lan Checkouts

Apa sing diukur: Kaping pirang-pirang wong nambahake barang menyang cart lan mriksa metu, sawise referral Pinterest.

Napa penting: Metrik iki kudu dideleng bebarengan karo kunjungan kaca. Yen kunjungan kaca dhuwur, nanging metrik cart lan checkout kurang, goleki cara kanggo ngoptimalake kaca situs web. Yen Tambah menyang cart nomer akeh lan Checkouts kurang, bisa uga migunani kanggo ngatasi masalah pengalaman checkout utawa ngirim email tindakake-munggah menyang pelanggan sing ora ngrampungake tuku.

3 alat analytics Pinterest kanggo mbantu sampeyan nglacak sukses

Analitik sing dibangun ing Pinterest nawakake gambar sing lengkap babagan kinerja sampeyan ing platform kasebut. Nanging alat kasebut bisa mbantu sampeyan ngerti kinerja Pinterest luwih apik lan nggawe proyek luwih gampang.

1. Pengaruh Hootsuite

Hootsuite ngidini tim kanggo nyipta, nemtokake, nerbitake, lan jadwal Pin saka siji dasbor tengah.

Kanthi Hootsuite Impact, tim sampeyan bisa kanthi gampang ngenali kampanye endi sing ditindakake lan kampanye sing mbutuhake dorongan mbayar. Sampeyan uga bisa nglacak kunjungan situs web lan revenue e-commerce sing digawe dening Pin sampeyan. Lan, kanthi pangerten sing jelas babagan Pinterest ROI, sampeyan bisa ngrancang kampanye sing luwih sukses kanggo maju.

Ringkesan analytics Pinterest ing dashboard Hootsuite

Sumber: Hootsuite

Yen sampeyan marketing ing macem-macem platform media sosial, sampeyan uga bisa ndeleng kinerja Pinterest bebarengan karo jaringan sosial liyane. Iki bisa mbantu sampeyan ngerteni kepiye strategi sosial sing luwih gedhe sampeyan dong.

2. Google Analytics

Google Analytics minangka alat perbandingan sing apik kanggo benchmark kinerja Pinterest marang lalu lintas sosial lan rujukan liyane. Nalika sampeyan mlebu menyang Google Analytics, klik Akuisisi, banjur Sosial kanggo ndeleng jumlah lalu lintas situs web saka saben jaringan sosial. Sampeyan uga bisa nggunakake Google Analytics kanggo ndeleng kaca situs web sing paling populer lan nggawe konten Pinterest sing gegandhengan.

Yen sampeyan ora yakin carane nyiyapake dashboard media sosial ing Google Analytics, priksa pandhuan 4-langkah kita.

3. Kanthi mokal

Analisis sosial asring diwatesi kanggo nglacak lan ngukur kinerja sampeyan. Nanging uga penting kanggo ngawasi carane wong liya nggawe lan nuduhake konten babagan merek sampeyan kanthi online.

Mentionlytics mindai Pinterest kanggo referensi merek sampeyan lan nampilake ing dashboard Hootsuite. Lacak sentimen, deleng konten apa sing nggawe inspirasi paling akeh ing Pinterest lan gabung karo obrolan.

Analytics Pinterest ing dashboard Mentionlytics

Source: Hootsuite

Ngirit wektu ing Pinterest karo Hootsuite. Saka dasbor siji sampeyan bisa gawe jadwal lan nerbitake Pin, nggawe papan anyar, Pin menyang sawetara papan sekaligus, lan mbukak kabeh profil media sosial liyane. 

Coba gratis

 

Jadwal Pins lan trek kinerja bebarengan karo jaringan sosial liyane-kabeh ing dashboard sing gampang digunakake.

Coba Hootsuite

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol