Wordpress

Pandhuan Pemasaran Pinterest: Cara Promosi Bisnis ing 2021

Yen sampeyan mbukak bisnis online, kemungkinan sampeyan nglampahi akeh wektu ing marketing media sosial. Yen sampeyan ora kalebu Pinterest ing rencana marketing sampeyan, sampeyan bisa uga ilang.

Pinterest minangka platform visual sing fungsine luwih kaya mesin telusur tinimbang jaringan sosial. Akibaté, sampeyan bisa nggayuh pamirsa anyar, ngarahake lalu lintas menyang situs sampeyan, lan ngakses analytics rinci kanggo mbantu sampeyan entuk gol. Luwih apik, Pinterest minangka platform sing cukup gampang kanggo diwiwiti.

Ing pandhuan iki, kita bakal ngrembug kenapa sampeyan bisa pengin entuk bisnis sampeyan ing Pinterest. Banjur kita bakal nuduhake enem langkah kanggo mbantu nyiyapake akun, nggawe Pin sing bisa dienggo bareng, lan mbangun kehadiran sampeyan ing platform iki. Ayo miwiti strategi pemasaran Pinterest sampeyan!

Napa Sampeyan Bisa Gunakake Pinterest kanggo Promosi Bisnis Sampeyan

Pinterest luwih akeh tinimbang platform media sosial. Iku bener mesin telusur visual, sing dilengkapi karo kaluwihan unik kanggo bisnis. Kanggo siji, isi luwih suwe tinimbang ing platform liyane, tegese Pin sampeyan bisa terus ngasilake asil kanggo sampeyan sasi sawise sampeyan ngirim.

Liyane sing ndadekake Pinterest narik kawigaten yaiku basis pangguna. Platform kasebut gumunggung kira-kira 459 yuta pangguna saben wulan, sing paling akeh wis diwasa. Yen iki minangka demografi sing pengin sampeyan targetake, luwih becik nyelehake bisnis sampeyan ing platform iki.

Akhire, 80% saka Pinners temokake merek utawa produk anyar ing Pinterest. Iki ndadekake alat sing apik banget kanggo nyelehake dhewe ing radar pamirsa anyar.

Entuk Sosial lan Tuwuh Bisnis Sampeyan karo DreamHost

Pakar kita bakal mbantu nggawe strategi media sosial sing kuat lan ngunggahake eksekusi supaya sampeyan bisa fokus ing bisnis sampeyan.

Mangerteni liyane

Pandhuan Pemasaran Pinterest: Cara Promosi Bisnis ing 2021 (Ing 6 Langkah)

Saiki sampeyan wis weruh manawa Pinterest bisa dadi tambahan sing migunani kanggo strategi pemasaran sampeyan, ayo goleki enem langkah kanggo miwiti.

Langkah 1: Nggawe Akun Bisnis Pinterest

Langkah pisanan sampeyan yaiku nyiyapake akun bisnis Pinterest. Jinis akun iki beda karo akun pribadhi ing sawetara cara utama. Kaping pisanan, sampeyan bakal bisa nuntut situs web lan platform sosial liyane, supaya informasi profil sampeyan bakal ditampilake ing saben Pin Pinterest sing kalebu konten sampeyan.

Sampeyan uga bakal bisa nggawe iklan lan digunakake bebarengan karo Pin organik kanggo mbantu ngarahake lalu lintas lan konversi. Yen sampeyan pengin sawetara pandhuan tambahan, sampeyan bisa ndhaptar kanggo konsultasi iklan gratis.

Pungkasan, akun bisnis bakal menehi akses menyang analytics sing rinci. Sampeyan bisa narik wawasan sing penting saka data iki kanggo nambah strategi Pinterest.

Kanggo nyiyapake akun bisnis, pindhah menyang Bisnis Pinterest lan klik ing Ndaftar tombol. Pisanan, sampeyan bakal dijaluk nggawe akun utawa mlebu menyang akun sing wis ana. Sabanjure, sampeyan bakal digawa menyang layar iki kanggo miwiti nggawe profil sampeyan.

Nambahake informasi profil dhasar menyang Pinterest Business.

Sampeyan bisa nyakup akeh utawa sethithik informasi sing dikarepake. Sampeyan bisa uga pengin nyakup gambar profil, uga sawetara cara kanggo pelanggan tekan sampeyan. Yen sampeyan duwe lokasi fisik, sampeyan uga bisa nambah informasi kasebut. Elinga klik ing Simpen tombol ing sisih ngisor layar yen sampeyan nggawe nganyari.

Langkah 2: Nggawe Pin Popular

Sawise sampeyan duwe akun bisnis Pinterest siap, wektune nggawe sawetara Pin. Sadurunge miwiti, sampeyan pengin ngenali sawetara tren populer ing niche sampeyan. Untunge, Pinterest nyedhiyakake sawetara alat kanggo ngrampungake iki.

Pisanan, sampeyan bisa uga pengin ndeleng Pinterest Prediksi. Laporan sing paling visual iki kebak saran babagan topik apa sing bakal dadi tren ing sawetara ceruk.

Alat Prediksi Pinterest.

Sampeyan uga bisa mbatesi telusuran miturut kategori utawa pamirsa. Utawa, sampeyan bisa ngundhuh laporan ing format PDF.

Sampeyan bisa uga pengin mriksa Tren Tren. Alat iki rada luwih fokus ing saiki, supaya sampeyan bisa nggunakake alat kasebut kanggo nemokake apa sing lagi tren ing Pinterest ing macem-macem kategori.

Tren saiki ing Pinterest.

Klik tembung kunci apa wae kanggo ndeleng grafik telusuran saka wektu. Sampeyan uga bakal weruh Pin sing paling populer kanggo istilah telusuran, uga pilihan tren sing gegandhengan.

Grafik sing nuduhake telusuran liwat wektu.

Piranti kasebut nyedhiyakake wawasan sing kuat sing bisa mbantu sampeyan ngrancang isi Pin sampeyan. Nanging, ana uga komponen visual sing kuat sing kudu dieling-eling.

Kaya sing wis dakkandhakake, Pinterest minangka platform sing paling visual, mula sampeyan pengin nggawe manawa gambar sing sampeyan gunakake kanggo Pin sampeyan paling apik. Mesthi, sampeyan pengin milih gambar sing berkualitas, nanging sampeyan uga kudu menehi perhatian marang ukurane.

Pin paling apik luwih dawa tinimbang lebar. Nalika ing ukuran gambar becik punika 735 dening 1102 piksel, iku luwih penting kanggo elinga rasio aspek, kang 2:3. Iki bakal nyegah gambar ing Pin sampeyan dipotong ing feed pangguna. Sampeyan uga pengin nambah teks alt menyang Pins, kaya sing sampeyan tindakake ing situs web sampeyan, supaya bisa diakses.

Kaya saluran media sosial liyane, paling apik supaya Pin sampeyan sejajar karo estetika merek sampeyan. Contone, sampeyan bisa uga pengin nyakup logo bermerek ing gambar utawa mung netepi gaya tartamtu nalika nggawe konten.

Sampeyan bisa nggawe luwih gampang kanggo tindakake pandhuan iki kanthi nggunakake alat kaya Canva.

Canva, alat panyuntingan foto online.

Kanthi Canva, sampeyan bakal duwe akses menyang macem-macem cithakan kanggo Pins, supaya sampeyan bakal tansah duwe dimensi becik. Canva uga nyedhiyakake sawetara alat kolaborasi sing kuat yen sampeyan bakal nggarap tim. Akhire, fitur Brand Kit bakal nggampangake sampeyan supaya logo, warna, lan font konsisten ing kabeh platform media sosial.

Pinterest uga ngidini sampeyan nggawe video Pin. Iki muter kanthi otomatis nalika pangguna nggulung feed, supaya luwih nyenengake tinimbang Pin liyane.

Nalika nggawe Pin video, elinga yen pangguna ora kudu volume nalika nggulung kaca. Dadi, aja wedi nyakup teks sing akeh, kanggo narik kawigaten lan ngirim pesen sampeyan.

Sawise sampeyan nggawe sawetara Pin sing apik, langkah sabanjure yaiku mesthekake yen ditemokake. Padha karo carane sampeyan bakal nangani Search Engine Optimization (SEO) kanggo situs web sampeyan, sampeyan bakal gumantung banget ing tembung kunci kanggo pangkat dhuwur ing asil panelusuran. Mulane, sampeyan bisa uga pengin kalebu ing jeneng papan Pinterest lan deskripsi. Sampeyan uga bisa nambah tembung kunci menyang jeneng file gambar.

Langkah 3: Ngoptimalake Pins kanggo Lalu Lintas Maksimal

Nganti saiki, kita wis ngrembug babagan carane sampeyan bisa nggunakake SEO kanggo mesthekake Pin sampeyan katon ing asil panelusuran. Nanging, ana sawetara taktik liyane sing bisa sampeyan coba kanggo nuntun pengunjung menyang situs web sampeyan.

Kaping pisanan, sawetara dina lan wektu luwih apik tinimbang liyane kanggo ndeleng Pin sampeyan. Nalika sampeyan pengin nindakake sawetara eksperimen kanggo nemokake kapan paling apik kanggo konten sampeyan, CoSchedule ketemu sing 8-11 pm, 2-4 am, 2-4 pm, lan 1-3 pm iku wektu paling apik kanggo ngirim. Kajaba iku, sampeyan bisa uga pengin nerbitake konten sampeyan ing dina Jumuah lan Setu.

Sampeyan uga pengin wong liya ngeset konten sampeyan menyang papan dhewe kanggo mbantu nggedhekake jangkauan sampeyan. Sampeyan bisa miwiti kanthi nambahake tombol Pinterest menyang situs sampeyan. The Plugin Tombol Share Sosial Gampang ngidini sampeyan nindakake iki kanthi cepet.

Plugin Tombol Enggo bareng Sosial Gampang.

Mesthi wae, sampeyan pengin manawa sampeyan kalebu gambar sing cocog karo Pin karo konten sampeyan lan nempatake kanthi strategis ing situs web sampeyan. Nalika sampeyan kamungkinan bakal kalebu a pIN Sampeyan tombol karo lambang nuduhake sosial, ana sawetara panggonan liyane sampeyan bisa uga pengin duwe.

Yen sampeyan duwe blog, sampeyan bisa nyoba ngoptimalake gambar sing ditampilake kanggo Pinterest supaya katon apik nalika disematake. Sampeyan bisa uga pengin tombol katon nalika pangguna nglayang ing foto utawa unsur liyane sing bisa dienggo bareng ing situs sampeyan.

Yen sampeyan duwe buletin email, coba lebokna sawetara Pin sampeyan. Gunakake kesempatan iki kanggo nuduhake sawetara konten sing paling apik lan nggusah para pamaca kanggo ngunjungi kaca Pinterest sampeyan.

Sampeyan uga bisa nyoba nggunakake Pin's Call To Action (CTA) kanggo nyengkuyung wong supaya masang konten sampeyan menyang papan dhewe. Pin sing luwih populer, luwih cenderung katon ing asil panelusuran lan mbantu nguatake reputasi sampeyan minangka pakar, sing uga bisa nambah lalu lintas menyang situs sampeyan.

Pungkasan, sampeyan bisa uga pengin nyambungake profil Pinterest karo platform sosial liyane lan situs web sampeyan. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nuntut akun liyane.

Saka setelan akun Pinterest, klik ing Telekomunikasi ing menu ing sisih kiwa layar. Sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo nuntut situs web, Instagram, YouTube, Etsy, lan toko Shopify. Cukup klik ing Telekomunikasi tombol, mlebu menyang akun, lan wenehi Pinterest ijin sing dibutuhake.

Nuntut akun media sosial ing Pinterest.

Saiki, sembarang Pin sing digawe saka platform sing disambungake bakal digandhengake karo sampeyan. Sampeyan uga bakal entuk kredit kanggo Pin apa wae sing digawe sadurunge nyambungake akun liyane, nanging iki mbutuhake sawetara dina.

Langkah 4: Nggawe Hubungan lan Entuk Pengikut

Kaya platform media sosial liyane, Pinterest kabeh babagan mbangun hubungan karo para pengikut sampeyan. Salah siji cara sing paling gampang kanggo nggayuh iki yaiku kanthi ngirim postingan sing kerep lan konsisten.

Ora kaya sawetara platform media sosial liyane, overposting ora dadi masalah karo Pinterest. Nanging, sampeyan ora pengin nerbitake sedina muput Pin ing siji wektu. Dadi, nyebarake, tetep elinga wektu posting sing optimal.

Sampeyan uga pengin nyakup campuran isi ing strategi Pinterest sampeyan. Aja wedi duwe akeh konten saka akun liyane yen sampeyan mikir para pengikut sampeyan bakal seneng. Nyedhiyakake nilai penting kanggo nggawe kesetiaan ing antarane para pelanggan.

Kajaba iku, elinga kanggo nanggapi komentar sing isih ana ing Pin sampeyan. Sampeyan uga bisa menehi komentar sing ramah lan migunani ing Pin pengikut sampeyan kanggo mbantu nggawe sambungan.

Nalika sesambungan karo pamirsa iku penting, sampeyan bisa uga pengin melu papan populer ing njaba jaringan langsung. Taktik iki bisa dadi efektif banget yen sampeyan pengin mbangun hubungan karo influencer. Yen sampeyan mutusake kanggo nggayuh cara iki, sampeyan bisa nindakake sawetara riset kanggo mesthekake yen pangripta lan isine selaras karo nilai merek sampeyan.

Kanggo nemokake papan sing populer ing niche sampeyan, wiwiti kanthi ngetik tembung kunci sing cocog ing garis telusuran. Kanggo mbatesi telusuran menyang papan, gunakake menu gulung mudhun ing sisih tengen.

Carane nggoleki papan ing Pinterest.

Sawise sampeyan ngeklik papan, sampeyan bakal bisa ndeleng jumlah pengikut. Yen sampeyan pengin ngetutake papan kasebut, klik titik telu ing jejere jeneng banjur pilih Follow.

Cara ngetutake papan ing Pinterest.

Sampeyan bisa uga pengin nyoba ngundang wong liya kanggo Pin ing papan sampeyan. Iki bisa nambah sawetara bhinéka kanggo isi sampeyan. Kanggo nggawe papan klompok, klik tandha plus ing jeneng papan kasebut.

Cara nggawe papan grup ing Pinterest.

Sampeyan bakal bisa nyetel ijin kanggo kolaborator sampeyan. Pilih apa padha bisa ngganti Pins ana utawa mung nambah dhewe.

Setelan kolaborator kanggo papan grup ing Pinterest.

Sampeyan uga bisa ngidini dheweke ngajak wong liya menyang papan.

Setelan kolaborator kanggo papan grup ing Pinterest.

Saiki, sampeyan bisa nelusuri kolaborator kanthi jeneng lan ngajak menyang papan sampeyan. Utawa, sampeyan bisa nyalin link menyang Papan lan nuduhake langsung karo wong-wong mau.

Cara ngundang kolaborator menyang papan sing dienggo bareng.

Sampeyan bisa nemokake wong ing Pinterest kanthi cara sing padha karo sampeyan nemokake papan. Sawise ngetik jeneng pangguna ing kothak telusuran, pilih wong saka menu gulung mudhun.

Carane nggoleki wong ing Pinterest.

Sampeyan bisa uga pengin nyambungake karo wong sing wis sampeyan kenal, kayata kanca lan kulawarga, uga blogger utawa merek sing sampeyan tindakake ing platform liyane. Iki bisa mbantu sampeyan mbangun pengikut sing luwih cepet.

Langkah 5: Promosi Brand Panjenengan

Nalika nerangake promosi merek sampeyan ing Pinterest, Rich Pins iku salah siji saka alat paling terkenal sing duwe ing pembuangan. Rich Pins kalebu tambahan, informasi wektu nyata lan cara liyane kanggo ngarahake wong menyang situs web sampeyan.

Produk Kaya Pins nampilake rega lan kasedhiyan produk ing wektu nyata. Nalika pembeli ngeklik Pin sampeyan, dheweke bakal langsung digawa menyang situs web sampeyan, sing bisa ngrampungake tuku.

Kangge, Resep sugih Pins bisa kalebu ratings, wektu masak, dhaptar bahan, lan apa wae informasi liyane sing pengin kalebu. Yen sampeyan ngganti resep ing situs web sampeyan, Pin Kaya sing cocog bakal dianyari kanthi otomatis.

Pin Kaya Resep sing ngemot bahan lan wektu masak.

Yen sampeyan blogger, sampeyan bisa uga pengin nimbang nggunakake Artikel sugih Pins, sing nampilake judhul, katrangan pin, lan penulis potongan kasebut. Kaya Recipe Rich Pins, jinis Pin iki bakal dianyari kanthi otomatis nalika sampeyan ngowahi artikel kasebut.

Elinga nyakup link sing cocog menyang situs web sampeyan ing saben Pin sampeyan. Nalika isi sampeyan ngliwati Pinterest, sampeyan pengin mesthekake yen pangguna bisa cepet menyang sumber kasebut.

Nalika sampeyan pengin promosi produk lan layanan, pandherekipun bisa bosen yen sampeyan ndeleng saka sampeyan. Sampeyan bisa nyampur konten sampeyan kanthi ajeg pinning saka sumber liyane ing niche Panjenengan. Nalika nelusuri merek liyane tindakake, sampeyan uga bisa nyimpen Pins menarik kanggo a papan rahasia kanggo nuduhake mengko.

Yen sampeyan duwe blog ing situs web sampeyan, sampeyan bisa uga pengin nggawe papan khusus kanggo sampeyan blog. Iki bakal migunani utamane kanggo wong-wong sing nemokake sampeyan liwat Pinterest tinimbang situs web sampeyan, amarga bakal cepet ndeleng jinis konten sing sampeyan nerbitake.

Kajaba iku, sampeyan bisa uga pengin mikir babagan carane ngatur papan ing kaca profil sampeyan. Tetep papan paling aktif lan populer ing ndhuwur bisa menehi pangguna Pinterest babagan apa merek sampeyan. Nanging, simpen sawetara papan iki kanggo kiriman blog lan papan produk uga.

Papan Pinterest ing profil pangguna.

Pungkasan, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka preian, kaya sing bakal ditindakake ing blog lan konten media sosial liyane. Coba siapake Pin adhedhasar acara paling sethithik sak wulan sadurunge, supaya sampeyan ora kesusu nerbitake konten ing menit pungkasan. Kanthi cara iki, nalika pangguna nggoleki ide hadiah Natal utawa resep Thanksgiving ing Pinterest, konten sampeyan luwih cenderung katon ing feed.

Langkah 6: Lacak Sukses Sampeyan Kanthi Pinterest Analytics

Nalika nyiyapake akun bisnis, sampeyan bakal duwe akses menyang Pinterest Analytics. Sampeyan pengin nggawe fitur iki sanalika bisa supaya sampeyan bisa miwiti ngumpulake data sing penting, kalebu demografi pamirsa lan tarif klik-tayang.

Nalika sampeyan bakal entuk akses menyang sawetara informasi langsung, kanggo njupuk kauntungan lengkap, sampeyan kudu njaluk domain sampeyan. Saka Business Hub, sampeyan bisa navigasi menyang Analytics > Conversion Insights. Banjur klik ing Njaluk domain tombol, ngiring dening Telekomunikasi tombol ing jejere situs web.

Nuntut domain ing Pinterest.

Sampeyan bakal duwe pilihan kanggo pratelan liwat tag HTML, file HTML, utawa rekaman teks. Pungkasan, ketik URL situs web sampeyan lan klik ing verifikasi tombol.

Verifikasi situs web ing Pinterest.

Sawise sampeyan ngaku situs web sampeyan, sampeyan bisa uga pengin melu ing Program Merchant Diverifikasi. Sampeyan bakal duwe badging ing profil sing bisa nulung sampeyan ngasilake kapercayan, uga minangka Telekomunikasi tab ing ngendi pangguna Pinterest bisa tuku tanpa menyang situs web sampeyan.

Tip Pemasaran Digital ing Kothak Masuk

Apa sampeyan butuh bantuan nggawe pin anyar, nyetel kampanye marketing ing Twitter, utawa nulis postingan blog virus, kita bisa mbantu! Langganan ringkesan saben wulan supaya sampeyan ora bakal kantun artikel.

Mlebu Aku

e

Entuk Sawetara Pengikut Pinterest

Nalika pikirane melu platform media sosial liyane bisa uga ora nyenengake, keuntungan potensial saka nggunakake Pinterest kamungkinan bakal nggawe gaweyan migunani. Konten sing tahan suwe lan visual banget bisa mbantu nyebarake babagan bisnis sampeyan.

Ayo rekap langkah-langkah sing dituduhake kanggo entuk bisnis sampeyan ing Pinterest:

  1. Nggawe akun Pinterest Business.
  2. Nggawe Pin populer.
  3. Ngoptimalake Pin kanggo lalu lintas maksimal.
  4. Nggawe hubungan lan entuk pengikut.
  5. Promosi merek sampeyan.
  6. Lacak sukses sampeyan nganggo Pinterest Analytics.

Apa sampeyan butuh bantuan babagan strategi Pinterest sampeyan? Kita bisa nangani marketing sosial kanggo sampeyan! Sinau luwih lengkap babagan kita layanan pemasaran media sosial lan kepiye carane bisa mbantu ngembangake bisnis sampeyan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol