E-commerce

Pangowahan Privasi ing Piranti Apple, Chrome Bakal Ngaruhi Pariwara sing Diangkah

Pangowahan sing gegandhengan karo privasi ing piranti seluler Apple lan browser Chrome Google bakal nggawe bisnis dadi luwih angel target iklan ing pelanggan tartamtu ing platform, aplikasi, lan situs web.

Sing dadi masalah yaiku rong teknologi sing duwe implikasi privasi sing padha.

Kaping pisanan, ana Identifier kanggo Pengiklan (IDFA) Apple, yaiku nomer acak sing diwenehake menyang piranti Apple, kayata iPhone. Nomer iki ngidini app nglacak lan ngenali pangguna, tanpa kudu ngumumake informasi pribadi, supaya bisa nyedhiyakake pengalaman iklan khusus lan khusus.

Kapindho, Google ngumumake pangowahan babagan cara Chrome nangani cookie, minangka cara liya kanggo para pengiklan nglacak lan ngenali pangguna.

IDFA lan cookie dikode langsung menyang aplikasi seluler lan situs web. Nanging keprihatinan privasi saya ganti carane teknologi kasebut digunakake. Foto: Fotis Fotopoulos. ” width=”570″ dhuwur=”380″ sizes=”(max-width: 570px) 100vw, 570px” />IDFA lan cookie diwenehi kode langsung menyang aplikasi seluler lan situs web. Nanging keprihatinan privasi ngowahi cara teknologi kasebut digunakake. Foto: Fotis Fotopoulos.

Identity

Saiki, akeh pemasar kinerja nggunakake data sing diklumpukake liwat aplikasi seluler, cookie situs web, lan panyedhiya data pihak katelu kanggo ngenali lan nggawe target pelanggan maneh lan prospek ing kabeh piranti, platform, lan aplikasi seluler.

Iki ngidini level presisi sing nggumun uga kemampuan kanggo ngontrol biaya kanthi kenceng.

Contone, ujar manawa merek nuduhake konsumen iklan ing smartphone nalika nggunakake aplikasi Duolingo jam 7:00, Merek bisa uga ora pengin nuduhake iklan sing padha nalika nonton Hulu jam 7:15 pm kontrol saiki bisa. Nanging bisa diganti.

Milih IDFA

"Apple ngumumake yen minangka bagean saka iOS 14, ora bakal ngidini [panggunaan IDFA] ora bisa dipilih maneh, tegese nalika pangguna mbukak aplikasi ing iOS 14 - kaya Spotify utawa Gmail utawa Instagram - pituduh bakal takon. , 'Apa sampeyan pengin aplikasi iki nglacak sampeyan minangka pangguna?'” ujare Nii Ahene, sing dadi kepala strategi kanggo Tinuiti, agensi pemasaran kinerja.

Iki minangka pangowahan sing signifikan saka cara kerja bareng IDFA ing versi iOS sing luwih dhisik, ing endi pangguna kudu milih metu kanthi enggo bareng IDFA.

Pangowahan ora bakal langsung. iOS 14 bakal diluncurake taun iki, nanging Apple ujar manawa pangembang ora prelu ngetrapake panjaluk milih IDFA anyar nganti wiwitan taun 2021.

Cookies

"Sing menarik babagan desktop [browsing web] yaiku owah-owahan sing kedadeyan ing cookie wis diwiwiti," ujare Ahene. "Dadi yen sampeyan duwe Safari utawa Firefox utawa browser Brave, akeh informasi pelacakan - akeh informasi sidik jari sing digunakake pengiklan sajrone dekade kepungkur - ora bisa diakses."

Contone, cookie ing Safari kadaluwarsa mung 24 jam. Bisnis sing ndeleng data analytics web bakal bisa ndeleng kurang lalu lintas saka browser Safari tinimbang mung 18 wulan kepungkur.

"Iku ora amarga ana owah-owahan dramatis ing ngendi wong tuku online. Amarga Safari wis ngalangi kemampuan nglacak luwih saka 24 jam nganggo cookie, ”ujare Ahene.

"Sepatu utama sing bakal diluncurake ing kene yaiku Chrome," ujare Ahene.

Google ujar manawa bakal mandheg ndhukung cookie pihak katelu ing taun 2022, ngilangi alat sing kuat kanggo pengiklan digital.

Pengaruh ing Iklan

"Yen [pengiklan] tuku ing pirang-pirang perusahaan utawa macem-macem penerbit ... bakal luwih rumit kanggo ngontrol frekuensi antarane piranti, ing platform, ing aplikasi, lan liya-liyane amarga saiki bakal duwe [kanggo ngatur iklan] langsung kanggo saben penerbit. , "ujare Andre Artacho, direktur ngatur ing TWO NIL, konsultasi wutah ing Los Angeles, nalika dheweke nerangake carane owah-owahan IDFA lan cookie bisa nyebabake iklan.

"Dadi, yen aku mbukak iklan karo Google, aku bakal duwe frekuensi kanggo pamirsa [Google]. Nanging Google ora bakal nganggep frekuensi ing Facebook, utawa Amazon, utawa penerbit [liyane]. [Pengiklan] ora duwe identitas sing bakal dilacak. ”

Artacho lan Ahene loro-lorone nuduhake manawa akeh praktik iklan kinerja umum sing bakal kena pengaruh. Cara Facebook nggawe pamirsa sing mirip kanggo pengiklan minangka salah sawijining conto.

"Ayo, John nyebutake pembeli produk Nike," ujare Ahene. "Dheweke tuku saka Nike.com, lan dheweke duwe [aplikasi NBA.com]. Dheweke nggunakake ESPN.com. Dheweke nggunakake aplikasi Association of Tennis Professionals. Cetha dheweke minangka konsumen olahraga. Bill uga nggunakake telung aplikasi kasebut, nanging dheweke ora nate tuku saka Nike.com. Saiki, Facebook bisa ndeleng. ”

"Yen sampeyan njupuk IDFA, Facebook ora bisa ndeleng alam semesta app maneh. Dadi luwih angel kanggo nggawe korélasi antarane pangguna, lan efektifitas tampilan kasebut bisa uga sithik, "ujare Ahene.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol