Seo

SEO: 2 Cara sing Apik kanggo Mbusak Konten Duplikat, lan 8 Sing Elek

Konten duplikat yaiku rong kaca utawa luwih sing ngemot teks sing padha utawa meh padha. Isi duplikat pamisah wewenang link lan kanthi mangkono nyuda kemampuan kaca kanggo pangkat ing asil panelusuran organik.

Ngomong situs web duwe rong kaca sing padha, saben duwe 10 pranala njaba, mlebu. Situs kasebut bisa nggunakake kekuatan 20 pranala kanggo ngedongkrak peringkat siji kaca. Nanging, situs kasebut nduweni rong kaca kanthi 10 pranala. Ora bakal pangkat minangka Highly.

Konten duplikat uga ngganggu anggaran nyusup lan nglebokake indeks mesin telusur.

Situs e-commerce nggawe konten duplikat. Iki minangka produk sampingan saka setelan platform lan keputusan teknologi. Ing ngisor iki ana rong cara sing apik kanggo mbusak isi duplikat saka indeks mesin telusur - lan wolung supaya ora.

Mbusak Isi Duplikat Indeks

Kanggo mbenerake konten sing diindeks, duplikat, (i) nggabungake wewenang pranala menyang kaca siji lan (ii) njaluk mesin telusur kanggo mbusak kaca duplikat saka indeks kasebut. Ana rong cara sing apik kanggo nindakake iki.

  • Pangalihan-pangalihan 301 minangka pilihan sing paling apik. 301 pangalihan nggabungake otoritas link, de-indeksasi cepet, lan uga pangalihan pangguna menyang kaca anyar. Google wis nyatakake yen menehi 100 persen wewenang pranala menyang kaca anyar kanthi pangalihan 301. Nanging Bing lan mesin telusur liyane luwih kenceng. Ora preduli, gunakake pangalihan 301 mung nalika kaca wis dibusak kanthi permanen.
  • Tag kanonik. "Kanonik" minangka tembung sing apik kanggo sesuatu sing diakoni minangka siji bebener. Ing optimasi mesin telusur, tag kanonik ngenali kaca sing kudu diindeks lan diwenehi wewenang link. Tag yaiku saran menyang mesin telusuran - dudu prentah kaya 301 pangalihan. Mesin telusur biasane ngurmati tag kanonik kanggo konten sing duplikat.

Tag kanonik minangka pilihan paling apik sabanjure nalika (i) pangalihan 301 ora praktis utawa (ii) kaca duplikat kudu tetep bisa diakses - contone, yen sampeyan duwe rong kaca kothak produk, siji diurutake saka dhuwur nganti sithik, lan liyane kurang. -kanggo-dhuwur, sampeyan ora pengin pangalihan siji menyang liyane.

8 Cara Nyingkiri

Sawetara opsi sing mbusak - utawa ngaku mbusak - duplikat isi saka indeks panelusuran ora dianjurake, ing pengalamanku.

  • Pangalihan-pangalihan 302 sinyal pamindhahan sak wentoro tinimbang permanen. Google wis ngandika kanggo taun sing 302 pangalihan liwat 100 persen saka link wewenang. Nanging, 302s ora njaluk de-indeksasi. Wiwit padha njupuk jumlah sing padha gaweyan kanggo dileksanakake minangka 301s, 302 pangalihan ngirim mung digunakake nalika pangalihan punika saestu sak wentoro lan bakal ing sawijining dina bakal dibusak.
  • pangalihan JavaScript dianggep sah dening Google - sawise sawetara dina utawa minggu wis liwati kanggo proses rendering rampung. Nanging ora ana alesan kanggo nggunakake pangalihan JavaScript kajaba sampeyan ora duwe akses server kanggo 301s.
  • Meta refresh bisa dideleng kanggo para pembeli minangka blip ringkes utawa mbukak kaca multidetik ing layar sadurunge browser mbukak kaca anyar. Iku pilihan sing ora apik amarga pengalaman pangguna sing ora nyenengake lan wektu rendering Google kudu ngolah minangka pangalihan.
  • Kesalahan 404 mbukak yen file sing dijaluk ora ana ing server, mula mesin telusuran kanggo deindex kaca kasebut. Nanging 404 uga mbusak panguwasa pranala sing gegandhengan karo kaca kasebut. Coba 301 pangalihan kaca sing wis dibusak yen sampeyan bisa.
  • Kasalahan 404 alus kedadeyan nalika server 302 ngarahake URL sing ala menyang kaca kesalahan, sing banjur ngasilake respon header server 200 OK. Contone, ngomong conto. com/page/ wis dibusak lan kudu ngasilake kesalahan 404. Nanging, 302 pangalihan menyang kaca sing katon kaya kaca kesalahan (kayata www.example.com/error-page/), nanging ngasilake respon 200 OK.

Tanggepan 302 kanthi ora sengaja ngandhani mesin telusuran kasebut www.example.com/page/ wis ilang nanging bisa uga bali maneh, mula kaca kasebut kudu diindeks. Kajaba iku, respon 200 ngandhani mesin telusuran kasebut www.example.com/error-page/ minangka kaca sing bener kanggo ngindeks. 404s alus saéngga nambah indeks luwih akeh kanthi ora mung siji URL sing ora apik sing diindeks, nanging loro.

  • Piranti mesin telusur. Google lan Bing nyedhiyakake alat kanggo mbusak URL. Nanging, amarga loro-lorone mbutuhake URL sing dikirim ngasilake kesalahan 404 sing bener, alat kasebut minangka langkah serep sawise mbusak kaca saka server sampeyan.
  • Robot Meta noindex tag ana ing sirah file HTML. Ing noindex atribut ngandhani bot supaya ora ngindeks kaca. Yen diterapake sawise kaca diindeks, pungkasane bisa nyebabake de-indeksasi, nanging bisa nganti pirang-pirang wulan. Sayange, otoritas link mati kanthi kemampuan mesin kanggo ngindeks kaca kasebut. Lan amarga mesin telusuran kudu terus nyusup kaca kanggo verifikasi manawa noindex atribut isih ana, pilihan iki ora nyuda kaca bobot mati saka indeks. (Wigati, kebetulan, yen nofollow atribut tag meta robots ora duwe pengaruh marang indeksasi kaca kasebut.)
  • robots.txt ora gelem ora njaluk de-indeksasi. Kaca-kaca sing ora diidini sawise diindeks ora dirayapi maneh dening bot mesin telusur, nanging bisa uga ora diindeks. Ora mungkin kaca-kaca kasebut bakal katon ing asil panelusuran kajaba ditelusuri nganggo URL, nanging, amarga mesin telusur ora bakal nyusup kaca kasebut maneh.

Sanajan ora cocog kanggo mbusak konten sing diindeks, robot meta noindex lan robots.txt ora gelem kudu nyegah isi duplikat anyar supaya ora diindeks. Nanging, aplikasi kasebut mbutuhake konten duplikat diidentifikasi sadurunge diluncurake situs anyar, lan ora efektif 100 persen.

Bet Best Panjenengan

Yen sampeyan butuh cara de-indeksasi sing yakin, kesalahan 301 pangalihan utawa 404 minangka taruhan sing paling apik amarga server ora ngemot konten sing wis ditemokake ing kaca kasebut. Yen sampeyan kudu de-indeks kaca lan gunakake wewenang link, gunakake pangalihan 301.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol