Seo

SEO: 4 Tandha Konten 'Optimized' Sampeyan Bisa Dadi Spam

Tembung sing sopan yaiku "optimasi sing berlebihan." Nanging gumantung saka maksud lan ombone, istilah sing ora jelas yaiku "spam." Salah siji cara, iku slope lunyu kanggo njaluk menyang search engine' graces ala.

Kepiye sampeyan ngerti yen konten sampeyan wis dioptimalake? Nalika situs sampeyan diwenehi tandha kanggo paukuman manual. Google ngandhani sampeyan liwat pesen ing Search Console. Iki minangka skenario sing paling apik, amarga sampeyan ngerti ana masalah sing kudu didandani.

Skenario paling awon yaiku paukuman algoritma. Sampeyan ora bakal entuk kabar. Sampeyan bakal weruh lalu lintas menyang kaca sing kena pengaruh ora ana alesan sing jelas. Yen ana nganyari algoritma, paling ora sampeyan duwe tanggal ing analytics kanggo miwiti nemtokake sabab sing ndasari. Yen ora, sampeyan bakal mikir yen taktik sing sampeyan gunakake ora disenengi, utawa ana sabab liyane sing sampeyan ilang.

Ing kirim iki, aku bakal alamat papat pratandha sing isi sampeyan bisa over-optimized, risking paukuman utawa rangking hit. Priksa konten sampeyan kanthi skeptis. Coba pikirake carane katon kanggo manungsa, dudu mesin telusuran.

Isi sing didhelikake

Nuduhake konten menyang mesin telusur sing ora dikarepake pengunjung minangka nglanggar pedoman Google uga umume mesin telusur liyane.

Iki contone. Kaca iki katon apik nganti sampeyan ngeklik link "Info Luwih" ing footer. Banjur bagean utama kaca diganti karo konten sing ora ana gunane tinimbang target tembung kunci "rental mobil".

Conto kaca kanggo bot mesin telusur, dudu manungsa.

Kaca iki ngemot isi kanggo bot mesin telusur nanging dudu manungsa. Klik gambar kanggo nggedhekake.

Ngeklik tombol "Sabanjure" nggulung sampeyan liwat total limang layar kasebut, saben nargetake tembung kunci sing populer.

Secara teknis, pengunjung bisa ndeleng konten iki amarga dipicu dening link sing bisa diklik ing footer. Nanging, ora ana sing bisa ngeklik link kasebut kanthi wajar, amarga lokasi, ukuran, lan label. Iki minangka kasus sing jelas babagan konten sing didhelikake.

Nyatane, para pangembang ngiklanake maksude ing kode kasebut, nyebat "SEOPanel1" lan nyatakake minangka "PanelHidden." Iku gampang kanggo konsultan search engine kanggo nggoleki, lan iku bakal gampang kanggo search engine kanggo ndeteksi salah siji algorithmically utawa dening manungsa, review manual.

Nanging ora tansah iki Cut lan garing.

Nggunakake "didhelikake" ing kode sumber ora kudu nuduhake over-optimization. "Didhelikake" asring digunakake ing CSS minangka cara sing sah kanggo ngatur nalika menu, tab, lan konten akordion bakal lan ora ditampilake. Sangang puluh sanga persen wektu, tembung "didhelikake" ora nuduhake taktik SEO ngapusi.

Kajaba iku, nglebokake "SEO" ing kode kasebut bisa uga ora salah. Asring label sing trep kanggo konten sing dijaluk dening tim SEO. Contone, kaca ing ngisor iki ngemot konten deskriptif lan relevan sing layak, sanajan kode ing sakubenge njerit yen iki kanggo tujuan SEO.

Tuladha tembung

Tembung "SEO" sing digunakake minangka label ing kode kasebut bisa uga ora mbukak optimasi. Klik gambar kanggo nggedhekake.

Kaca iki katon ora dioptimalake. Iku terus kanggo dhaptar produk camping (mbok menawa banget agresif) nanging ends karo isi inspirasi sak joys saka camping. Yen ana apa-apa, perusahaan kudu menehi label kanthi beda, bisa uga minangka "salinan" utawa "isi" - dudu "SEO" - nanging minangka prioritas sing kurang.

Isi tembung kunci

Nggunakake tembung lan frasa mung kanggo mesin telusur lan ora kanggo manungsa diarani "pengisian tembung kunci."

Isi bisa kedadeyan ing ukara siji, potongan teks sing luwih dawa, judhul, navigasi, ing atribut alt gambar - ing ngendi wae ana teks. Iku ndadekake maca kikuk lan ora wajar.

Contone, blok teks ing ngisor iki ana ing sisih ngisor kaca kategori sandhangan ngemot tembung "wanita" kaping 25. Iki dipasangake karo tembung liya kanggo nggawe frasa - kayata "sepatu wanita" lan "jaket wanita." Nyesel maca.

Tuladha teks kanthi tembung “wanita” dipunginakaken kaping 25.

Teks iki ngemot tembung "wanita" kaping 25. Nyesel maca. Klik gambar kanggo nggedhekake.

Kaca-kaca sing bola-bali

Rampung kanthi apik, hub konten bisa ngatur info kanggo mbantu konsumen. Rampung kanthi ngapusi, hub konten mung ana kanggo SEO, nggunakake tembung kunci sing spesifik lan tumpang tindih.

Tombol, maneh, sijine dhewe ing shoes pengunjung. Apa isi migunani? Apa manungsa bakal maca? Apa beda karo kaca liyane ing situs kasebut? Yen jawabane ora, mesthine wis dioptimalake.

Punika conto saka situs silihan payday. Kaca kasebut nampilake telung kategori - "Produk Online," "Fees & Requirements," lan "Layanan Online." Saben kategori ngemot artikel sing bola-bali, keluwih-luwih babagan tembung lan frasa sing padha. Taktik kasebut kalebu panyambungan internal sing kapisah saka pandhu arah utama situs, sing nggunakake tembung lan pandhu arah alami.

Bola-bali

Judhul artikel silihan payday iki kabeh ana hubungane karo tembung kunci tartamtu: "payday." Klik gambar kanggo nggedhekake.

Teks Ngisor Sikil

Apa wae sing diselehake ing njaba wates desain situs, kayata ing ngisor footer, curiga - utamane yen ngemot tembung kunci sing kompetitif. Yen konten sing pengin diwaca pengunjung, lebokake ing desain kaca. Yen ora, mesthine ora ana ing situs sampeyan.

Tuladha teks ing ngisor footer.

Teks ing ngisor footer biasane minangka tandha manawa kaca wis dioptimalake. Klik gambar kanggo nggedhekake.

Conto ing ndhuwur minangka kaca ngarep situs populer. Teks ing ngisor footer minangka siji-sijine isi kajaba gambar lan pranala kategori. Iki kalebu 622 tembung lan 18 pranala kanthi teks jangkar sing dioptimalake. Isi sing cukup kanggo umume artikel lan pranala telu nganti kaping papat luwih akeh tinimbang kiriman sing dawane kudu ngemot.

Perusahaan sing nggunakake taktik iki asring mbantah manawa bisa digunakake. Ing kasus iki, peringkat nuduhake yen ana sing bisa digunakake, yen ora teks sing dioptimalake. Nanging, Gary Illyes, analis tren webmaster karo Google, ujar babagan teks ing ngisor iki: "Nanging, sing paling banter, 'SEO paling apik' sing diproklamasikake, banjur padha sambat amarga kena sawetara nganyari. ”

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol