Seo

SEO: Pembaruan BERT Google Mbantu Kaca Produk E-commerce

Algoritma BERT Google, dirilis minggu kepungkur, minangka upaya paling anyar perusahaan kanggo mangerteni maksud pitakon telusuran. Kanggo situs e-dagang, rincian unik ing kaca produk saiki bisa ngarahake lalu lintas telusuran organik kanthi tujuan tuku sing dhuwur.

Algoritma BERT

BERT - Perwakilan Encoder Bidirectional saka Transformers - minangka algoritma open-source saka Google kanggo ngolah saben tembung ing pitakonan telusuran relatif marang tembung liyane ing pitakonan kasebut, lawan siji-siji ing urutan sing katon.

Antarane liyane, nindakake tugas sing luwih apik kanggo ngevaluasi preposisi - kayata "kanggo" lan "karo".

BERT ora ngganti RankBrain, upaya Google 2015 kanggo mangerteni maksud para pencari. Nanging, RankBrain lan BERT, sing ditrapake bebarengan, bisa mbantu decode maksud lan ngirim asil panelusuran sing paling relevan.

Google nawakake sawetara conto, kalebu ing ngisor iki kanggo pitakon "2019 lelungan brazil menyang AS butuh visa." Sadurunge, Google bakal nuduhake dhaptar organik kanggo visa AS lan Brazil amarga ora ngerti pentinge preposisi "kanggo." Nanging saiki, asil nuduhake mung info kanggo lelungan menyang AS

Sadurunge algoritma BERT, pitakon

Sadurunge algoritma BERT, pitakon "2019 lelungan brazil menyang AS butuh visa" bakal nuduhake dhaptar organik kanggo visa AS lan Brazil. Nanging saiki, asil nuduhake mung info kanggo lelungan menyang AS Sumber: Google. Klik gambar kanggo nggedhekake.

Kanthi BERT disebarake ing AS ing tanggal 25 Oktober, asil telusuran organik Google lan cuplikan unggulan luwih cedhak kanggo nyedhiyakake panelusur asil sing cocog kanggo pitakon sing luwih rumit, kayata telusuran e-dagang buntut dawa.

Kaca Produk

Kaca produk lan jaringan produk sing disaring cenderung luwih apik kanggo pitakon buntut sing dawa. Mangkono kaca kasebut duweni potensi paling akeh kanggo entuk manfaat saka BERT. Pentinge preposisi ditrapake utamane kanggo atribut produk, kayata warna, ukuran, lan materi.

Bayangake kabeh rincian produk sing digoleki para pembeli. Rincian kasebut asring kalebu jeneng produk lan atribut sing disambungake karo preposisi, sing wis dakcetak miring ing conto ing ngisor iki.

  • "tutup jendela perkebunan kab karo kayu ek solid;"
  • "gorden manik 10 kaki kab karo manik-manik kristal nyata pelangi;”
  • "cincin tunangan diamond kab karo godhong pita emas mawar."

Kepiye kaca produk sampeyan nyatakake rincian kasebut luwih penting karo BERT. Iki minangka kesempatan kanggo ngoptimalake deskripsi produk sing paling laris kanthi konten sing ora digunakake dening situs liyane.

Adhedhasar riset tembung kunci, sampeyan wis ngerti sawetara atribut produk sing disenengi para penelusur. Pembeli ngandhani Google apa sing arep dituku saka pitakon panelusuran. Google nuduhake data kasebut ing Keyword Planner.

Sampeyan mung kudu nyakup atribut ing katrangan kaca detail produk sampeyan. Contone, kanggo menang telusuran kanggo "rana jendhela tanduran karo kayu oak padhet," toko bisa njlentrehake ing gambaran sing shutters perkebunan sawijining digawe saka kayu.

Kajaba iku, toko kudu nyathet saben rampung sing kasedhiya kanggo shutters kasebut. Carane nindakake iki kritis. Gambar swatch warna ora mbantu mesin telusuran. Lan dhaptar mung jeneng warna ora mbantu para pembeli. Sing dibutuhake yaiku: visual kanggo para pembeli lan label teks kanggo mesin telusur.

Strategi liyane sing ramah BERT kanggo target pitakon long-buntut kalebu nggunakake telusuran situs sing disaring - ewonan jaringan produk sing disaring saka atribut produk, kayata "emas mawar" lan "solitaire" kanggo dering, kaya ing "cincin solitaire ing mawar. emas.”

Ngatur strategi kasebut kanthi teliti, nanging. Indeks mung kaca kanthi saringan dhuwur. Contone, miturut data Keyword Planner, saringan cincin "emas kuning" lan "emas mawar" duweni nilai telusuran luwih organik tinimbang panyaring rega "ing $ 1,000."

Lintas sing relevan

Kanggo pitakon telusuran sing ngemot produk lan atribut, Google bingung antarane nuduhake kaca detail produk lan kothak produk sing disaring. Minangka pitakon dadi luwih rumit - kayata sing duwe atribut - asil panelusuran bisa ngemot loro jinis kaca kasebut. Nanging kaca rincian produk cenderung luwih dhuwur.

Algoritma telusuran Google isih durung ngerti kanthi lengkap babagan basa manungsa. Nanging algoritma BERT mbantu. Kanthi kemampuan kanggo ngevaluasi kabeh pitakon, kalebu preposisi, BERT nyedhiyakake situs e-dagang kesempatan kanggo ngarahake lalu lintas telusuran organik sing luwih relevan menyang rincian produk lan kaca kothak produk.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol