Seo

SEO: Panel Kawruh Produk Google Nganggo Kesan (nanging Ora kanggo Amazon)

Saben pedagang pengin ngalahake Amazon ing dhaptar telusuran organik Google. Cara paling gampang? Upload data kanggo nyelehake ing panel ilmu produk Google.

Panel ilmu produk ngemot informasi sing biasane ditemokake ing kaca detail produk, kayata deskripsi produk, gambar, lan ulasan. Paling penting kanggo situs e-commerce, panel ilmu iki ngemot dhaptar lengkap sing adol produk kasebut.

Google nglumpukake informasi kasebut, saka situs ing saindenging web, menyang area ing sisih tengen asil telusuran desktop, kaya sing ditampilake ing ngisor iki kanggo "pot pot duo renyah."

Panel panel conto Google

Panel ilmu produk katon ing sisih tengen asil telusuran desktop, kayata conto kanggo "instant pot duo crisp." Klik gambar kanggo nggedhekake.

-

Ing seluler, panel luwih misuwur lan ditampilake ing ndhuwur asil telusuran.

Sample panel ilmu produk Google ing seluler

Ing seluler, panel luwih misuwur lan ditampilake ing ndhuwur asil telusuran.

Dhaptar ing panel kawruh produk (lan tab Shopping) gratis. Sadurunge, mung kasedhiya kanggo para pengiklan. Langkah Google kanggo nggawe asil blanja gratis nggambarake upaya kanggo menang pangsa pasar saka Amazon.

Dadi, nalika Amazon dominasi asil telusuran organik Google kanggo akeh pitakon produk, utamane ora ana dhaptar dhaptar belanja gratis Google ing panel ilmu produk lan tab Shopping.

Penempatan sing kuat ing panel ilmu nyedhiyakake merek sampeyan ing jejere dhaptar organik ndhuwur ing telusuran desktop lan ing ndhuwur seluler. Kira-kira telung gulung ing seluler, gumantung saka ukuran layar, kanggo pindhah ngluwihi panel pengetahuan produk sing dawa kanggo entuk asil organik kaping pisanan.

Papan ing panel pengetahuan produk tegese luwih akeh kesan, utamane ing seluler. Contone, 71 persen panelusur kanggo pitakon "instant pot duo crisp" nggunakake piranti seluler.

Kepiye Cara Nggawe Toko

Sampeyan kudu ngupayakake Google Merchant Center kanggo dhaptar gratis ing panel ilmu produk. Mangkene uga kanggo dhaptar produk gratis ing tab Shopping. Sanajan Merchant Center utamane kanggo para pengiklan, data produk sing diunggah ing kana uga ngemot fitur blanja organik.

Ora ana biaya kanggo ndhaptar karo Google Merchant Center lan ora kewajiban pariwara. Google nggunakake sistem sing padha kanggo mbukak kalorone.

Langkah pertama sampeyan yaiku nemtokake manawa perusahaan sampeyan wis duwe akun Google Merchant Center lan feed data sing cocog. Takon sapa sing ngatur telusuran mbayar yen sampeyan ora yakin.

Yen feed data sampeyan urip, priksa maneh ing ngisor iki:

  • Kothak “dhaptar produk gratis” dipilih kanggo tujuan saben feed;
  • Data kanggo saben produk ngemot pengenal unik. Nomer Perdagangan Global (GTIN) luwih disenengi yen ana. Yen ora, Nomer Part Produsen (MPN) bisa ditampa.

GTIN utawa MPN iku penting. Iki minangka kunci data sing digunakake Google kanggo ngenali info produk ing pirang-pirang situs. Tanpa GTIN, data produk sampeyan ora bisa digabung karo liyane, dadi situs sampeyan ora bakal ditampilake minangka toko sing bisa tuku produk kasebut.

Yen perusahaan sampeyan ora duwe akun Merchant Center, sampeyan kudu mbukak akun. Banjur gawe lan upload feed data sing bakal ngenali produk sampeyan menyang Google, supaya bisa nuduhake barang sampeyan menyang pembeli ing panel kawruh produk. Kolegaku Hamlet Batista nerangake langkah-langkah ing "Gawe Feed Produk Google saka Peta Situs XML."

Nalika ngunggah feed pertama, priksa maneh, kanggo nyakup GTIN lan centhang kothak kanggo ngidini "dhaptar produk gratis" sing dituju.

Pungkasan, pilih "permukaan ing Google," yaiku marketing-speak kanggo kabeh properti Google sing bisa ditampilake data produk sampeyan, kalebu:

  • Panel ilmu produk ing telusuran Google;
  • Tab Shopping ing telusuran Google;
  • Gambar Google;
  • Peta Google;
  • Google Lensa

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol