Wordpress

Optimasi SEO Kanggo Slug WordPress

Sampeyan bisa uga wis maca tembung "slug" ing pandhuan SEO WordPress, utawa artikel kanthi tips kanggo nambah lalu lintas menyang situs sampeyan. Nanging sampeyan ngerti tenan apa slug? Yen sampeyan ora ngerti WordPress utawa situs web, sampeyan bisa uga mikir babagan hama kebon sing cilik. Nanging, slug WordPress ora padha.

Dina iki, kita bakal mangsuli kabeh pitakon sing sampeyan duwe babagan apa slug WordPress, carane nyetel utawa nyunting slugs ing WordPress, uga carane nggunakake slug SEO kanggo peringkat luwih apik ing asil panelusuran. Ayo dadi miwiti!

Apa iku Slug?

Miwiti saka wiwitan, ayo priksa manawa sampeyan ngerti apa slug WordPress. Nalika sampeyan nggawe kiriman ing WordPress, URL kanggo kiriman kasebut kanthi otomatis digawe adhedhasar judhul sampeyan. Dadi kiriman sing diarani "WordPress Slugs Are Cool And Fun" bisa uga katon kaya:

https://www.wpexplorer.com/wordpress-slugs-are-cool-and-fun

The slug bit pungkasan saka URL "wordpress-slugs-are-cool-and-fun".

Permalinks vs Slugs

Bisa mbingungake karo WordPress amarga permalink sampeyan minangka URL lan slug uga URL. Nanging permalink lan slug ora padha. Kanggo nyederhanakake, iki minangka perbandingan cepet saka loro kasebut.

WordPress Permalink Settings

A permalink minangka struktur url sampeyan lan nemtokake cara nggawe pranala ing situs web sampeyan. Permalinks disetel global saka Setelan> Permalinks.

Setelan Slug WordPress

A slug minangka bagean pungkasan saka url sampeyan sing ngenali kaca tartamtu ing situs web. Slugs disetel ing saben kaca, kiriman utawa basis taksonomi.

Cara Nyetel & Ngedit Slug ing WordPress

Ngganti Slugs WordPress sampeyan pancen gampang. Nanging proses kasebut rada beda-beda gumantung saka apa sing sampeyan pengin ngganti slug. Ing ngisor iki sawetara slug umum sing bisa diowahi.

Kirim Slug

Tuladha WordPress Post Slug

Nalika sampeyan nggawe kiriman anyar utawa nyunting sing lawas sampeyan bakal weruh url permalink ing sangisore judhul. Kanthi gawan, WordPress bakal nambah judhul kirim lengkap kanthi ngisi spasi. Cukup klik tombol "sunting" kanggo ngatur utawa ngganti slug kanggo kiriman sampeyan (saenipun nggunakake tips SEO slug sing kita dhaptar ing bagean sabanjure).

Page Slug

Tuladha WordPress Page Slug

Kaya kiriman, nalika nggawe kaca anyar utawa nyunting sing lawas, sampeyan bisa nemokake kolom slug ing ngisor judhul. WordPress bakal kanthi otomatis ngisi judhul kaca lengkap minangka slug.

Kategori Slug

Tuladha Slug Kategori WordPress

Kanthi gawan kategori bakal nggunakake "jeneng" sampeyan ngetik minangka slug, utawa sampeyan bisa ngetik slug adat. Ing conto ing ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng kita nyepetake slug kategori Miscellaneous dadi "misc" wae. Nanging biasane jeneng kategori sampeyan bakal cendhak lan spesifik kanggo diwiwiti lan sampeyan ora perlu (utawa pengin) ngganti.

Tag Slendang

Tuladha WordPress Tag Slug

Tag bisa digunakake kaya kategori lan bakal nggunakake jeneng tag minangka slug. Sampeyan mesthi bisa ngatur iki, nanging paling asring ora perlu.

Penulis Slug

Tuladha Penulis Slug WordPress

WordPress bakal nggunakake jeneng pangguna pangarang minangka slug minangka standar. Iki minangka fitur inti sing dibangun ing WordPress. Dadi kanggo conto ing ndhuwur, kanthi jeneng panganggo "jeneng panganggo", pranala penulis bakal katon kaya iki:

https://www.wpexplorer.com/author/username

Saiki ora ana cara sing dibangun kanggo ngowahi utawa ngatur slug penulis kajaba nggawe pangguna anyar nganggo jeneng pangguna anyar. Dadi yen sampeyan pengin nggawe owahan kanggo penulis slugs sampeyan kudu nggunakake plugin. Siji pilihan yaiku plugin Slug Pengarang Sunting gratis sing ngidini sampeyan ngganti struktur permalink (/penulis/ bagean saka url) uga slug (jeneng panganggo) kanggo kaca pangarang.

Carane SEO Optimize WordPress Slugs

Saiki sampeyan ngerti apa slug lan carane ngganti, ayo digali menyang SEO slug. Ing ngisor iki sawetara tips cepet lan gampang sing bisa digunakake kanggo njaga slug WordPress sampeyan resik lan dioptimalake.

1. Gunakake Keywords ing Slugs

Tembung kunci minangka bagean gedhe saka SEO, mula kudu dingerteni yen sampeyan pengin SEO ngoptimalake slug sampeyan kudu nggunakake tembung kunci. Artikel babagan "Resep Roti Pisang Paling Apik kanggo Mbahku sing Apik kanggo Nggunakake Pisang Kuna" luwih akeh peringkat kanggo tembung kunci. resep roti pisang yen url iku paling-pisang-roti-resep minangka gantos kanggo mbah-mbah-mbahku-resep-kanggo-nggunakake-pisang-lawas.

2. Tansah Slugs Short lan Relevan

Tansah prasaja lan menyang titik. Sampeyan pengin slug url sampeyan gampang dieling-eling kanggo para pembaca yen pengin ngubungake, uga gampang dimangerteni bot mesin telusur nalika crawling situs sampeyan. Slug kudu ana gandhengane karo judhul kirim lan tembung kunci target - ora ana sing kudu dawa.

3. Copot Tembung Pangisi (utawa Stop) sing Ora Perlu Kaya "the", "is" lan "a"

Kanthi titik pungkasan, sampeyan bisa kanthi gampang nyepetake slug kanthi ngilangi tembung mandheg utawa tembung sing ora perlu. Mikir minangka nulis ing shorthand - mung nyimpen tembung sing perlu kanggo njaluk titik tengen. Iki tegese nyingkirake tembung kayata: yen, lan, utawa, nanging, kaya, karo, lsp.

Contone, kita nyepetake kiriman "Seo Optimization kanggo WordPress Slugs" kanggo nggunakake "wordpress-slugs-seo" kanggo slug. Kita mbusak "optimized" amarga kita ora rumangsa perlu lan "kanggo" amarga iku tembung pangisi.

4. Aja Ngganti Slug ing Masa Depan

Sawise sampeyan nerbitake kiriman, kaca, kategori utawa liya-liyane, luwih becik ditinggalake. Ngganti slug sampeyan ing mangsa ngarep bisa nyebabake 404 kesalahan yen sampeyan ora ngarahake url lawas menyang url anyar kanthi bener.


Muga-muga pandhuan kita wis mbantu sampeyan luwih ngerti apa slug WordPress, carane nyetel lan nyunting slug ing WordPress kanggo konten sampeyan, lan carane SEO ngoptimalake slug WordPress. Kanthi tips iki, sampeyan kudu bisa ngoptimalake url situs kanggo SEO:

  1. Gunakake tembung kunci
  2. Tetep slugs cendhak
  3. Copot tembung pangisi (utawa mandheg) sing ora perlu
  4. Aja ngganti slugs

Nanging yen sampeyan duwe pitakon liyane babagan slug WordPress, utawa yen sampeyan duwe tips utawa alat optimasi slug dhewe sing sampeyan pikir kudu ditambahake, ayo ngerti. Kita bakal seneng krungu saka sampeyan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol