Seo

Tips SEO Nalika URL Beda kanggo Mobile lan Desktop

Yen sampeyan isih duwe situs e-dagang seluler sing kapisah, tegese sampeyan duwe URL sing beda kanggo seluler lan desktop, optimasi mesin telusur sampeyan mbutuhake gaweyan ekstra.

Thanks kanggo indeks mobile-first Google - sing rangking situs desktop lan seluler adhedhasar sinyal saka situs seluler sampeyan - ngleksanakake metadata anotasi khusus lan pangalihan luwih penting tinimbang sadurunge.

Pamilik situs e-dagang cenderung nolak blanja seluler, amarga biasane luwih sithik konversi ing smartphone. Nanging blanja seluler saya mundhak. Sajrone Nopember lan Desember taun kepungkur, para pembeli ing piranti seluler nyathet 60 persen lalu lintas lan 40 persen dodolan online, miturut studi liburan Adobe 2018.

Yen ... sampeyan duwe URL beda kanggo seluler lan desktop, optimasi mesin telusur sampeyan mbutuhake gaweyan ekstra.

Mangkono ngoptimalake situs kanggo panelusuran seluler kudu dadi prioritas. Panelusuran tetep dadi gateway kanggo para pembeli. Nalika padha kudu pas nemokake gagasan hadiah lan nggawe tumbas ing urip sibuk, padha mbokmenawa Google ing telpon.

Pembeli kasebut ora bakal nemokake situs sampeyan nalika nekat nggawe keputusan hadiah kanthi cepet yen ora dioptimalake kanggo telusuran seluler.

Situs responsif, umume, wis cocog kanggo telusuran seluler, kanthi nganggep yen nggunakake tag meta viewport lan lulus tes sing ramah seluler Google. Nanging yen URL seluler sampeyan beda, tindakake langkah iki.

Metadata Anotasi

Anotasi minangka baris siji kode sing dilebokake, ing kasus iki, ing kaca seluler lan desktop. Padha mbantu mesin telusur ngerti hubungan antarane rong kaca isi sing padha.

Yen URL kanggo kaca desktop https://www.example.com/product-page-42/, sampeyan bakal kalebu link alternatif tag sing nuduhake kaca sing padha ing versi seluler, kayata:

Ing kaca seluler kasebut kanthi URL https://m.example.com/product-page-42/, sampeyan bakal nyakup tag kanonik link sing ngarah menyang kaca sing padha ing versi desktop situs kasebut, kaya ing:

Gunakake anotasi kanggo ngrujuk menyang kaca sing paling mirip. Ing kasus iki, desktop /produk-halaman-42/ wis dipasangake karo seluler /produk-halaman-42/ amarga isine padha. Sampeyan ora bakal nggunakake metadata anotasi kanggo nggawe hubungan antarane seluler /produk-halaman-42/ lan kaca ngarep desktop, contone.

Sampeyan uga bisa ngleksanakake anotasi ing sitemap XML, nanging iki ora katon ing laku asring lan bisa angel kanggo nyoba lan troubleshoot.

Pangalihan otomatis

Pangalihan otomatis luwih rumit. Sampeyan pengin server sampeyan ndeteksi agen pangguna pembeli sing njaluk kaca kasebut - kayata browser desktop Chrome utawa browser Safari seluler - lan nyedhiyakake versi seluler utawa desktop sing bener nalika mlebu situs sampeyan. Iki minangka "pangalihan HTTP." Pangalihan uga bisa ditindakake ing JavaScript kanggo tujuan iki, nanging luwih alon tinimbang pangalihan HTTP lan, kanthi mangkono, kudu dadi pilihan sekunder.

Kanthi cara iki, pembeli sing nggunakake smartphone bakal dialihake menyang versi seluler situs kasebut, sanajan ngetik utawa ngeklik URL desktop.

Pangalihan-pangalihan sing mung dianggo ing siji arah, biasane saka desktop menyang seluler, minangka "pangalihan searah." Nanging, "pangalihan bidirectional" luwih apik, amarga padha mesthekake yen pembeli ing komputer desktop sing njaluk URL seluler dialihake menyang versi desktop.

Tansah pangalihan menyang kaca sing cocog kanggo jinis piranti kasebut. Yen pembeli seluler mlebu ing kaca desktop ing http://www.example.com/product-page-42/, pangalihan dheweke menyang versi seluler saka kaca sing padha ing http://m.example.com/product-page-42/, dudu kaca ngarep.

Ing footer, kalebu pranala HTML antarane versi beda saka kaca sing padha, uga. Tautan kasebut ngidini para pembeli milih versi situs - desktop utawa seluler. Kadhangkala migunani kanggo nggunakake versi desktop situs saka piranti seluler kanggo fungsi utawa konten tambahan.

Mulane, penting kanggo pangalihan adhedhasar jinis piranti mung ing kaca entri. Sawise kaca pisanan, yen pengunjung milih jinis sing ora cocog karo piranti, situs sampeyan kudu ngurmati kepinginan kasebut.

Kanggo luwih lengkap, deleng artikel "URL Pisah" ing situs pangembang Google.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol