Content Marketing

Agensi cilik nyiyapake pengaruh, nanging ujar manawa kerja jarak jauh ora nyuda

Pimpinan agensi cilik rumangsa mamang babagan jangka pendek sanajan dheweke percaya karo kemampuan tim kanggo kerja adoh ing tengah wabah koronavirus.

Iku miturut survey 250 agensi sing umume cilik (kurang saka 30 karyawan) ing saindenging jagad antarane Rebo, 18 Maret lan Selasa, 24 Maret. Iki ditindakake dening Ad World Masters, platform sing cocog karo agensi lan klien.

Dampak internal ing agensi

Luwih saka 90% sing kerja ing agensi ing Amerika Utara lan Eropa kerja adoh. Nalika ditakoni carane disiapake dheweke bisa kerja jarak jauh kanthi skala siji nganti 10 kanthi siji "ora siyap" lan 10 "siap babar blas," wangsulane rata-rata 8.5. Luwih saka 40% mangsuli kanthi 10.

Tantangan Kerja Jarak Jauh kanggo Agensi

Sumber: Ad World Masters (Maret 2020).

Luwih saka katelu (34.2%) ujar manawa komunikasi lan kerja tim minangka salah sawijining tantangan utama kanggo kerja jarak jauh, kanthi khusus nyebutake manawa komunikasi sing terus maju luwih gampang lan luwih spontan.

Produktivitas ngetutake kanthi rapet karo 33.8% ujar manawa ana masalah karo omah kulawarga lan tim sing ora biasa karo alat kolaborasi.

Keprigelan teknis kayata akses jaringan, masalah VPN lan enggo bareng file gedhe dicathet dening 23.4% responden.

Sing nggumunake, njaga semangat tim - lan budaya perusahaan - kasebut minangka keprihatinan mung 12.6% responden. Kurang saka 10% ujar manawa komunikasi karo klien minangka tantangan utama kanggo nggarap jarak jauh, amarga umume komunikasi klien ora ditindakake kanthi pribadi.

Dampak bisnis eksternal marang agensi

Survei kasebut banjur takon pimpinan agensi babagan pengaruh sing dikarepake ing proyek lan anggaran kanggo klien sing wis ana.

Dampak sing dikarepake ing layanan klien utama

Sumber: Ad World Masters (Maret 2020).

Luwih saka 30% ngarepake owah-owahan klien utama bakal nyebabake bisnise. Kira-kira 45% saka owah-owahan anggaran lan proyek samesthine bakal duwe pengaruh negatif marang bisnis agensi. Rata-rata, 14% ngarepake anggaran utawa pembatalan proyek.

Ing ngarep bisnis anyar, agensi ngarepake pitakon prospek anyar bakal mudhun 30% ing wulan sing bakal teka.

Ora kabeh ala

Perlu dicathet yen luwih saka 20% responden ora ngarep-arep kerusuhan ing bisnise sajrone wektu kasebut. Lan nalika jangka cendhak katon surem kanggo akeh pimpinan agensi, ana cathetan positif sing muncul ing survey iki. Akeh sing ngarepake pasar bakal pulih maneh sajrone setaun lan liyane nyathet iki minangka "kesempatan kanggo transformasi digital nyata."

Luwih lengkap babagan pemasaran ing jaman koronavirus

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol