Seo

SMX Lembur: Skema lan data terstruktur - emas sing didhelikake kanggo SEO

SMX Overtime minangka bagean saka seri speaker SMX saka presenter konferensi sing mangsuli pitakon saka pamiarso babagan macem-macem topik.


P. Apa worth ngleksanakake skema yen ora ana owah-owahan sing katon ing asil panelusuran ing SERP, mung kanggo bantuan Google kita

A. Ya, mesthine bisa ditrapake kanggo ngetrapake data terstruktur, sanajan ora ana pengaruh langsung kanggo asil sing sugih ing SERPs. Kaya sing kita ngerteni, Google terus-terusan nyetel lanskap SERP supaya asil sugih anyar tansah ana kemungkinan. Data terstruktur bisa mbantu Google luwih ngerti isi kaca lan uga mbantu ngerti carane isi kasebut ana hubungane karo entitas sing diidentifikasi. 

Related: Sinau luwih lengkap babagan data terstruktur ing bagean HTML saka Pandhuan SEO kita.

P. Apa sampeyan wis nggabungake MREID ing data terstruktur klien? Yen mangkono, apa sampeyan ndeleng keuntungan apa wae lan nyuda ambiguitas karo SERP kanggo pitakon apa wae?

A. MREIDs (ID entitas sing bisa diwaca mesin) mesthi ana sing bisa nguntungake pemahaman Google babagan entitas utama sawijining kaca.

MREIDs nyedhiyakake Google string khusus sing digandhengake karo entitas tartamtu. Iki bakal padha karo carane nomer SKU referensi produk tartamtu. Nalika pengaruh langsung data terstruktur ing rangking rada ora jelas, nggunakake MREID minangka kesempatan sing apik kanggo mbantu Google luwih ngerti entitas kasebut, utamane nalika entitas kasebut nuduhake konvensi penamaan wong liya. Bill Slawski wis nemokake yen Google wis nggunakake ID Mesin sing padha ing jaman kepungkur kanggo nambah telusuran gambar.

Kanthi ngrujuk MREID ing properti "sameAs", Google bisa ngerti kanthi luwih yakin, entitas sing dirujuk. Kanthi cara, iki bakal padha karo referensi kaca Wikidata sing gegandhengan karo entitas ing data terstruktur. 

P. Apa praktik paling apik kanggo markup skema kanggo teaser produk ing kaca kategori e-commerce? Sawetara nyaranake dhaptar Produk, dokumentasi liyane ujar manawa Produk ora kudu tumuju menyang kaca liya.

A. Umumé, disaranake menehi tandha saben item ing kaca dhaptar produk kanthi markup "Produk" sing nemtokake informasi sing diwenehake ing isi sing katon ing saben listing. Mesthine, iki kudu digawe kanthi dinamis supaya tansah nggambarake inventaris kaca.

Yen tujuan data terstruktur kanggo mbantu Google luwih ngerti isi kaca, tinimbang nemtokake saben item ing dhaptar bisa mbantu Google ngerti yen kaca kasebut ngemot agregasi produk. 

Deleng artikel liyane babagan data terstruktur lan skema.

Jangkoan liyane saka SMX

  • SMX Lembur: Mangkene ngoptimalake gambar ing Google Bisnisku penting
  • SMX Lembur: Nalika nggunakake Q&A ing Google Bisnisku lan carane supaya tetep seger
  • SMX Lembur: Ngoptimalake peringkat ing AnswerBox lan Wong Uga Takon
  • SMX Lembur: Carane mbukak kampanye panelusuran top-of-funnel sing efektif

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol