Content Marketing

Komentar Media Sosial: Apa Sampeyan Ngerti Cara Nanggapi Paling Apik?

Umume wong cukup becik, nanging ing media sosial, kedadeyan bisa cepet banget. 

Nesu, trolling, umpan balik negatif, lan topik NFSW mung sawetara masalah sing kudu sampeyan lakoni nalika bisnis sampeyan navigasi media sosial kanggo perawatan lan pemasaran pelanggan. 

Cetha yen akses lan popularitas media sosial sing akeh ndadekake alat sing luar biasa kuat nalika nerangake marketing media sosial, nanging kekuwatan sing padha uga ndadekake banget ngrusak yen ora dikelola kanthi bener. 

Nangani kahanan sing angel mbutuhake kawicaksanan lan kawruh saka wong sing ana ing mburi keyboard.

Tip ing ngisor iki bakal mbantu sampeyan ngatasi sawetara komentar media sosial sing paling umum sing muncul maneh.  

Pentinge Nglacak lan Nanggapi Komentar Media Sosial

Kita ngerti akeh merek sing sikap kanggo moderasi media sosial "dudu sirkusku." Ora perlu dikandhakake, dheweke ora nindakake kanthi apik kanthi online. 

Ana akeh keuntungan kanggo nandur modal ing pemantauan lan moderasi media sosial sing efektif. 

Kaping pisanan, sawetara statistik:

  • 94% ing survey dening Review Trackers ngandika sing padha nggawe percoyo supaya bisnis dening review online.
  • Statistik sing diklumpukake HubSpot nuduhake manawa 35% saka pelanggan wis nggunakake media sosial kanggo isin perusahaan sawise layanan pelanggan miskin. Saka iki, 30% bakal pindhah menyang pesaing yen merek ora nanggapi.
  • HubSpot uga ujar manawa njawab pitakon media sosial bisa nambah advokasi merek 25%.
  • 47% saka konsumen antarane umur 18 lan 34 wis nggunakake media sosial kanggo sambat babagan layanan pelanggan merek.
  • Rata-rata pengunjung media sosial 6 platform media sosial sing beda saben wulan, miturut Data Reportal.

Minangka statistik iki nuduhake, ana sawetara alasan apik kok merek kudu nglacak lan nanggapi minangka akeh komentar media sosial sabisa.

Kene sawetara liyane:

Ngedongkrak Bisnis Panjenengan

Komentar lan reaksi ing media sosial mung penting kaya kiriman, yen ora luwih. 

Kaya sing wis dingerteni, sampeyan bisa kanthi gampang kelangan pelanggan amarga ulasan negatif yen sampeyan ora ngatasi para panuku sing ora puas. 

Akeh komentar negatif babagan merek mbokmenawa ora ana ing TrustPilot, nanging isih bisa dideleng dening ewonan eyeballs. 

Ing platform kaya Twitter, contone, komentar bisa entuk akeh daya tarik dhewe liwat seneng lan retweet. 

Nggatekake komentar uga bisa mbantu perusahaan nambah posisi merek lan nggawa klien anyar. 

Siji saka telung konsumen nemokake produk lan merek anyar liwat media sosial, sing tegese padha bisa takon, menehi komentar, utawa nyatakake minat kanthi cara liya. 

Kanthi nanggapi pangguna media sosial sing penasaran iki, kita bisa dadi pelanggan luwih awal liwat promosi lan diskon. 

Sing luwih penting, nanggapi komentar nambah keterlibatan lan visibilitas media sosial, ndadékaké kesadaran merek sing luwih apik.

Ngatur Reputasi Brand Panjenengan

Sifat umum ing media sosial tegese, saben kita nemoni komentar negatif utawa nanggapi pitakon, akeh sing ndeleng. 

Kepiye cara nangani komentar kasebut dadi cara sing dawa kanggo mbentuk persepsi lan reputasi merek. 

Contone, miturut ReviewTrackers, pelanggan ngarepake respon sajrone 7 dina sawise ngirim review negatif. 

Ora preduli yen postingan, komentar, mention, utawa tag - pelanggan ngarepake layanan pelanggan sing apik ing media sosial. 

Chip Bell, pakar layanan pelanggan lan penulis paling laris, ujar:

"Ing pikirane pelanggan, jam diwiwiti nalika dheweke ngirim review negatif, lan reputasi sampeyan mudhun saben jam sampeyan tundha menehi respon."

Sanajan ana masalah asli sing ora bisa dirampungake kanthi cepet, mung ngakoni masalah kasebut lan jujur ​​​​lan njaluk ngapura babagan masalah kasebut bisa dadi cara sing apik kanggo ngredhakaké pelanggan sing nesu.

Iku uga mbangun reputasi sing sampeyan peduli karo pelanggan. 

Sing paling penting, strategi sing kalebu resolusi komentar sing efektif ing media sosial, positif lan negatif, mbangun kapercayan. 

Kita wis ngerti manawa konsumen modern kayata Millennials ora bakal tuku saka sampeyan kajaba dipercaya bisnis sampeyan. 

Nambah Kasetyan Pelanggan

Saliyane mbentuk reputasi, keterlibatan cepet lan resolusi masalah ing komentar media sosial bisa nggawe kesetiaan pelanggan jangka panjang. 

Luwih gampang lan 70% luwih murah kanggo ngowahi pelanggan sing wis nesu dadi pelanggan baleni tinimbang golek sing anyar.

Pelanggan kasebut uga luwih seneng ngrujuk perusahaan utawa bisnis menyang kanca-kanca lan kolega yen wis kawangun jaminan kuwat, kang cog penting ing Inbound Marketing. 

Ngenali Kesenjangan lan Masalah Kanthi Produk utawa Layanan Sampeyan

Kanthi akeh wong sing sesambungan karo merek ing media sosial lan ngomong babagan iki, media sosial minangka tambang emas kanggo wawasan bisnis.

Entuk umpan balik pangguna gampang kaya ngukur sentimen pelanggan lan nelusuri obrolan. 

Nalika perusahaan lagi miwiti, salah sawijining cara kanggo nindakake iki yaiku mung ngrekam komentar sing paling populer ing dokumen Excel. 

Komentar kasebut bisa dianalisis lan dibandhingake karo sentimen pangguna bobot. 

Bisnis sing luwih gedhe bisa mbayar alat piranti lunak sing ngumpulake lan menehi peta merek ing komentar lan ngowahi dadi wawasan sing bisa ditindakake. 

Apa wae, nutul umpan balik media sosial liwat komentar minangka sumber wawasan bisnis sing apik banget. 

Merek bisa uga nggunakake cara iki kanggo nglacak pesaing, saengga entuk intelijen bisnis sing kritis. 

INTELLIGENCE PASAR

Carane Lacak Komentar Media Sosial: Alat lan Trik

Kita wis netepake manawa penting kanggo nglacak lan mbales komentar media sosial babagan bisnis sampeyan. 

Nanging, apa sampeyan ngerti carane nemokake komentar kasebut ing wiwitan?

Amarga pelanggan sampeyan bakal ngomong babagan perusahaan sampeyan ing pirang-pirang saluran sosial, bisa nglacak lintas platform kasebut minangka katrampilan penting. 

Ing ngisor iki sawetara saran kanggo dileksanakake saiki:

Nggawe Streaming Ngawasi

Ana macem-macem alat media sosial sing bisa digunakake tim media sosial kanggo ngawasi komentar lan nyebutake sing ana hubungane karo merek sampeyan. 

Iki minangka pilihan sing paling gampang lan paling apik, lan alat kasebut biasane terjangkau banget. 

Contone, TweetDeck nggawe stream lan dhaptar komentar media sosial saka platform beda, kabeh ing siji dashboard trep. 

Lacak Sebutan, Komentar, lan Balesan ing Saben Platform Media Sosial

Merek sing ora duwe anggaran utawa butuh alat moderasi media sosial khusus bisa nggunakake fitur asli sing terintegrasi ing saben platform. 

Piranti kasebut asring cukup kuat, nanging mbutuhake wektu lan gaweyan luwih akeh. 

Umpamane, Facebook duwe tab kabar ing ngendi sampeyan bisa entuk informasi babagan kabeh balesan, tag, komentar, lan aktivitas liyane sing ditindakake ing akun sampeyan. 

Twitter uga nuduhake kabar yen sampeyan duwe kothak mlebu, nyebutake, retweet, komentar, lan liya-liyane. 

Kanthi pirang-pirang merek kasebut, sampeyan bisa ngatur acara sing nyebabake kabar kanggo bantuan karo nyaring. 

Fitur sing padha ngluwihi Instagram, Pinterest, LinkedIn, lan liya-liyane. 

Jinis-jinis Komentar Media Sosial lan Cara Nanggapi

Sawise kita nemokake apa sing dikandhakake pelanggan lan pangguna media sosial liyane babagan merek ing media sosial, bagean sing angel isih bakal teka. 

Ing kasus iki, nemokake bab sing bener kanggo ngomong, kanthi cara sing bener, bisa dadi luwih angel tinimbang sing dikarepake.

Ana macem-macem jinis komentar lan interaksi media sosial sing ditemokake saben merek ing sawetara titik utawa liyane. 

Contone, ing ngisor iki ana limang skenario umum lan kepiye cara menehi saran supaya sampeyan ngatasi:

1. Pitakon

Iki minangka salah sawijining komentar sing paling umum sing kita deleng.

 Sawetara bakal dadi pitakonan praktis babagan produk utawa layanan sampeyan, dene sawetara bisa uga pribadi utawa malah provokatif, menyang budaya perusahaan, personel, nilai, lan visi. 

Apa wong ing mburi komentar kasebut pancen bingung utawa mung penasaran, iku penting kanggo ngakoni pitakonan lan njaluk jawaban sanalika bisa. 

2. Pelanggan Nesu

Pelanggan sing ora seneng yaiku kedadeyan biasa. 

Dheweke bisa uga ora seneng karo produk, layanan sing sampeyan tawakake, utawa mung kuciwa karo merek sampeyan ing umum.

Ing kasus iki, penting kanggo mangsuli sanalika bisa lan supaya pelanggan ngerti yen sampeyan lagi nggarap masalah kasebut. 

Banjur, temokake panyebab masalah kasebut amarga, ing pirang-pirang kasus, pelanggan sing nesu minangka akibat saka masalah sing bola-bali. 

3. Dhukungan pitakon

Media sosial wis dadi saluran dhukungan pelanggan sing sah kanggo umume merek saiki.

Saka pitakon pengiriman nganti panjaluk mbalekaken, sampeyan bisa ngarep-arep bisa ngatasi akeh iki saben dina. 

Kadhangkala, mbantu duwe saluran dhukungan pelanggan sing kapisah. Yen ora, sampeyan bisa langsung ngatasi masalah kasebut.

Cukup elinga dadi profesional, sopan, lan mbiyantu. Uga, aja dadi defensif nanging kudu cepet tanggung jawab lan tumindak kanthi cepet. 

4. Komentar ora langsung / netral

Sawetara komentar mung pangguna mikir kanthi keras. 

Ing kasus iki, sampeyan bisa milih kanggo mangsuli utawa ora gumantung ing potensial kanggo engagement luwih.

5. Nuduhake, retweet, nyebutake

Apik banget nalika pangguna media sosial nggatekake apa sing dikirim lan disenengi, retweet, komentar, lan nuduhake kiriman sampeyan. 

Sawetara uga bakal ngutip apa sing sampeyan kirim, sing minangka cara sing apik kanggo ngesyahke lan ngembangake kehadiran media sosial sampeyan. 

Sampeyan ora kudu mangsuli iki, nanging luwih becik ngakoni wong kasebut lan ngajak wong-wong mau supaya terus nglakoni. 

KIT Brand Guidelines Bundle

Praktek Paling Apik Nalika Nangani Komentar Media Sosial

Meh mokal kanggo ngantisipasi saben interaksi media sosial lan carane merek kudu nanggapi. 

Ing sawetara kasus, mung duwe swara strategi media sosial lan pedoman bakal njaga tim media sosial selaras karo tujuan bisnis.

Ana sawetara praktik paling apik sing disaranake nalika nerangake komentar media sosial. 

Tansah tetep positif lan profesional

Apa sampeyan nemoni pelanggan sing guyon karo sampeyan, nggunakake sarkasme, utawa provokatif langsung, tetep sikap profesional nalika nangani komentar kasebut.

Ngembangake lan njaga pribadine sing beda

Dadi profesional ora ateges ora duwe karakter. Pelanggan seneng merek kanthi persona sing cerah lan ora bisa dilalekake. Aja bebas nggunakake meme, GIF, lan liya-liyane kanggo nambah anget ing nada sampeyan.

Jujur

Yen sampeyan ora duwe jawaban langsung, ucapake. Yen produk duwe masalah sing sampeyan ngerti, ngakoni lan ucapake apa sing sampeyan lakoni. 

Dadi transparan lan rawan luwih apik kanggo nyenengake pelanggan lan mbangun kasetyan tinimbang ora nggatekake komentar utawa menehi janji sing ora bisa ditindakake.

Njupuk samubarang offline yen perlu

Interaksi sing bisa nyebabake inflamasi, sensitif, utawa mbutuhake nuduhake informasi pribadhi kudu dipindhah menyang obrolan pribadi, telpon, utawa dhukungan email.

Tansah ngukur lan laporake aktivitas media sosial sampeyan

Lacak umpan balik pangguna, sentimen pelanggan, lan tingkat interaksi kanggo mbantu sampeyan nambah layanan. 

Bungkus

Sampeyan saiki luwih siap kanggo nangani komentar media sosial sing manis (lan rumit).

Nanging nanggapi minangka bagean saka upaya sing luwih akeh nglibatake pemantauan lan ngrungokake sosial. Merek paling apik ing donya nindakake ngrungokake sosial kanthi manual utawa otomatis minangka bagean kritis saka marketing digital. 

Pengin ngerti luwih lengkap babagan iki? Maca kiriman blog kita babagan pentinge ngawasi sosial lan ngrungokake sosial!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol