Media sosial

Promosi Acara Media Sosial: Pandhuan Lengkap

Nalika nerangake promosi acara media sosial, penting kanggo nggawe rencana. Apa sampeyan nganakake pesta pribadi kanggo klien, utawa nggawe festival kanggo ewonan, duwe strategi minangka kunci.

Alat media sosial ngidini sampeyan melu khalayak kanthi cara kreatif sing ningkatake kehadiran lan nggawe pengalaman sing luwih apik.

Asring, panitia bisa mbuwang akeh dhuwit lan energi kanggo marketing sadurunge acara tanpa mikir babagan apa sing bakal teka. Nanging, promosi acara media sosial durung rampung yen tamu sampeyan mlaku liwat lawang.

Strategi acara media sosial sing efektif bakal melu nyambungake karo para pengikut sadurunge, sajrone, lan sawise acara. Mangkene sawetara teknik media sosial kanggo nggawe pengalaman digital sing mateni kanggo tamu, saka wiwitan nganti rampung.

bonus: Entuk template strategi media sosial gratis kanggo ngrancang strategi sampeyan kanthi cepet lan gampang. Uga gunakake kanggo nglacak asil lan nampilake rencana kasebut menyang bos, kanca, lan klien.

6 cara kanggo promosi acara ing media sosial sadurunge kedadeyan

1. Kirim countdown ing Instagram Stories

Stiker countdown ing Instagram Stories ngidini sampeyan nyetel tanggal lan wektu pungkasan. Sampeyan uga bisa ngatur jeneng lan werna jam.

Pamirsa bisa langganan kanggo nampa kabar nalika jam entek, utawa nambah countdown kanggo Crita dhewe.

Fitur iki ateges kabar tanggalan bermerek. Iki minangka alat sing apik kanggo nyopir dodolan tiket utawa ngelingake wong babagan tenggat wektu kanggo kontes utawa rega manuk awal.

Stiker countdown Instagram Stories

2. Nggawe kaca acara ing Facebook

Nggawe acara Facebook sing nyakup kabeh rincian sing dibutuhake tamu. Tag kaca resmi pamicara sing diundang utawa tamu khusus.

Area diskusi acara minangka papan sing apik kanggo ngirim pengumuman utawa mangsuli pitakon. Sampeyan bisa uga pengin njaluk tembung metu babagan kode pre-sale eksklusif utawa nuduhake wektu nyetel kanggo konser ana.

Yen ana tiket sing kasedhiya liwat Eventbrite, sampeyan duwe pilihan kanggo nyambungake akun menyang Facebook. Sawise integrasi disetel, pamiarso sampeyan bisa tuku tiket tanpa ninggalake acara Facebook.

3. Kirimake teaser kanthi rincian sing dibutuhake

Nuduhake rincian sing relevan ing wektu sadurunge acara kasebut. Teaser mbantu nggawe hype lan uga bisa menehi informasi sing migunani kanggo pamirsa.

Iki uga minangka cara kanggo mamerake tamu sing dihormati. Yen sampeyan nganakake konferensi gedhe, sampeyan bisa ngenalake pamicara tamu siji-siji ing sawetara minggu sadurunge.

Utawa, nuduhake wawancara karo bintang acara sampeyan, kaya RuPaul's Drag Race karo segmen "Meet the Queens" pra-musim.

4. Nggawe hashtag

Hashtag bermerek minangka cara sing gampang kanggo sampeyan lan tamu kanggo nemokake kabeh konten sing ana gandhengane karo acara sampeyan ing saluran sosial.

Gawe hashtag sing durung digunakake sadurunge supaya acara sampeyan ora dikubur ing gunung konten sing ora relevan.

Hashtag sing paling migunani ora mung unik, nanging cendhak lan gampang dieja. Apa ana sing ngerti carane nulis yen sampeyan ngomong kanthi banter?

Sing luwih cendhek, luwih apik. Elinga, sampeyan uga pengin pas karo URL sing disingkat menyang kaca acara ing watesan karakter sampeyan.

Gunakake hashtag sampeyan ing kabeh konten media sosial, lan lebokake ing jaminan marketing liyane, malah bahan sing dicithak.

5. Nyemak

Siji jaminan babagan promosi acara media sosial? Wong seneng ndelok apik ing mburi sandiworo. Kanthi akeh wektu sadurunge, bukak kabar babagan apa sing bisa ditunggu tamu ing acara kasebut.

Nuduhake foto lan video ing mburi layar saka papan, speaker, program, lan swag.

Jameela Jamil kerep nyolok acarane, Panggonan apik, Kanthi nuduhake foto goofy saka cast ing-set, ngeculke pembuangan ing shenanigans mburi panggung sadurunge airing saka episode anyar.

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening Jameela Jamil (@jameelajamilofficial)

6. Nganakake giveaway

Kontes hadiah media sosial nambah kesadaran merek sampeyan lan mbantu ngonversi para pengikut dadi peserta acara.

Takon wong nuduhake kiriman kontes saka akun sampeyan lan gunakake hashtag kanggo mlebu.

Sawise padha nuduhake, sampeyan bakal duwe kabeh mata pandherekipun ing merek sampeyan uga. Iki entuk jangkauan sing luwih akeh, kanthi rega sawetara tiket utawa produk gratis.

Yen acara sampeyan duwe sponsor, coba takon kanggo menehi hadiah minangka ganti publisitas tambahan.

5 cara kanggo nutupi acara ing media sosial nalika kedadeyan

7. Desain filter AR khusus kanggo Instagram utawa Snapchat

Nggawe kreatif nganggo efek kamera augmented reality (AR) minangka cara sing nyenengake kanggo para tamu sesambungan karo acara sampeyan. Dheweke bisa nggunakake ing Facebook, Instagram, utawa Snapchat Stories dhewe, anjog menyang sawetara konten sing digawe pangguna sing apik banget.

Kanggo Instagram lan Facebook: desain saringan AR merek sampeyan nggunakake alat gratis Spark AR Studio.

Kanggo Snapchat: sampeyan kudu nggunakake platform pangripta gratis, Lens Studio 2.0. Ing ngisor iki sawetara tips babagan carane mbangun.

Impor gambar lan swara sampeyan dhewe menyang salah siji app lan sampeyan lagi arep mbangun fitur AR sampeyan dhewe.

Sapa ngerti, bisa uga efek kamera khusus sampeyan bisa dadi populer kaya filter asu. Utawa saringan headpiece berlian Rhianna.

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening kristen bell (@kristenanniebell)

8. Wawancara para rawuh ing Instagram Stories

Apa sampeyan nonton sorotan karpet abang ing Instagram, sanajan sampeyan ora ngrungokake kabeh acara penghargaan? Ana alesan kanggo iku.

Wawancara singkat karo subyek sing menarik nggawe konten sing menarik lan gampang dicerna. Nggawe momen karpet abang dhewe nalika acara kasebut ditindakake.

Gunakake Kisah Instagram kanggo nuduhake reaksi lan perasaan wong babagan acara sampeyan langsung. Apa sing diomongake wong? Kepiye getaran umum?

Nilai bonus yen sampeyan bisa njaluk sawetara pasuryan-wektu karo tamu khusus utawa presenter.

9. Live tweet

Mbantu njaga FOMO wong - utawa tambahake - kanthi nuduhake gambar lan sorotan nalika kedadeyan kasebut.

Coba tweeting langsung minangka play-by-play acara sing informatif lan nyenengake.

Tweeting langsung nyetel nada lan wangun obrolan online ing acara sampeyan. Iku migunani kanggo njupuk pagelaran, utawa wacana pas wektune, kaya ing konferensi, debat, lan acara wicara.

Konsisten karo panggunaan hashtag acara lan nuduhake momen lucu, takeaways utama, lan kuotasi kuat saka speaker.

Jangkoan acara langsung uga penting kanggo melu tamu ing wektu nyata. Ngawasi feed sampeyan kanggo ngatasi masalah utawa pitakonan sing muncul kanggo wong.

10. Marang pandherekipun teka golek sampeyan yen sampeyan duwe swag

Yen sampeyan duwe swag kanggo menehi adoh, supaya wong ngerti ngendi kanggo nemokake sampeyan ing situs.

Kenapa nyerahake swag? Panaliten Inkwell 2017 nemokake yen enem saka 10 wong bakal nyekel produk promosi nganti rong taun.

Produk promosi paling efektif yen kombinasi sing migunani lan nyenengake, kaya kit fasilitas Spider-Man iki.

Kirimake tembung liwat saluran sampeyan babagan ngendi arep golek hadiah gratis sing manis. Item merek paling apik dikirim siji-siji, ngidini sampeyan nggawe sambungan pribadi karo pamirsa.

11. Nampilake kiriman media sosial ing acara kasebut

Media sosial isih bisa dadi pengalaman kolektif tanpa kabeh wong ndeleng telpon.

Gunakake alat agregasi media sosial kaya Hootfeed. Hootfeed nggunakake hashtag khusus kanggo push tweets sing gegandhengan menyang tampilan wektu nyata.

Strategi iki ndadekake obrolan online luwih gampang diakses lan interaktif kanggo wong ing kamar. Malah bisa uga mbujuk dheweke kanggo gabung.

6 cara kanggo promosi acara ing media sosial sawise rampung

Elingi: promosi acara media sosial ora mandheg nalika acara sampeyan rampung. Isih akeh sing kudu ditindakake.

12. Kirim konten sing digawe pangguna saka acara kasebut

Yen hashtag sing cendhak lan gampang dieling-eling wis rampung tugase, bakal gampang nemokake konten sing dikirim dening pamirsa lan presenter sawise kasunyatan.

Tanggapi lan enggo bareng konten sing digawe pangguna kanggo nggawe sambungan pribadi karo para rawuh. Sampeyan uga bakal bisa ngrayakake sukses lan nuduhake acara saka sawetara perspektif.

Nalika gerakan I Weigh diluncurake ing taun 2019, pesta kasebut nampilake booth foto interaktif sing nindakake tugas sing apik kanggo menehi inspirasi konten sing digawe pangguna dinamis. Dheweke nuduhake foto lan matur nuwun marang tamu sing wis melu minangka tindak lanjut.

Ndeleng postingan iki ing Instagram

Kiriman sing dituduhake dening I WEIGH 📣 (@i_weigh)

13. Tindakake pelanggan

Nalika acara wis rampung lan wong-wong padha bali menyang tlatah saben dina, nyambungake maneh karo wong-wong mau kanggo matur nuwun utawa muga-muga bisa mulih kanthi aman.

Aja ninggalake ujung sing longgar. Yen wong isih duwe masalah utawa keluhan, tindakake karo wong-wong mau kanggo mesthekake yen masalah kasebut ditangani.

Iki akeh banget kanggo nguatake hubungan wong karo merek sampeyan. Dheweke bakal luwih seneng melu maneh, manawa online utawa ing acara sabanjure.

14. Simpen sorotan acara menyang sorotan sampeyan

Salah sawijining perkara sing apik babagan Stories yaiku ora njupuk papan ing profil sampeyan, supaya sampeyan bisa ngirim konten konten sing luwih akeh sing ora kudu dipoles.

Nanging sampeyan ora pengin kabeh konten kasebut ilang sajrone 24 jam, utamane yen sampeyan wis nindakake liputan acara sing apik ing kana.

Nalika Stories Instagram lan Facebook ilang sajrone sedina, sampeyan bisa nyelehake konten sing padha menyang Sorotan Crita supaya bisa digunakake kanthi jangka panjang.

Sorotan urip ing profil sampeyan nganti sampeyan mbusak. Dheweke ngidini sampeyan ngatur konten crita favorit lan ngatur ing label sing beda-beda. Saben sorotan kanthi label ditampilake minangka lambang individu ing profil sampeyan kanthi jeneng khusus lan gambar tutup.

15. Nggawe ringkesan kanggo wong sing ora bisa nggawe

Sanajan sawetara pengikut sampeyan ora bisa melu ing acara kasebut, dheweke isih bisa melu pengalaman acara kasebut.

Nuduhake isi sing menehi wong rasa apa sing ora kejawab. Kirim gambar lan video sing bakal menehi inspirasi yen "kaya-aku-ana-ana".

Yen sampeyan duwe dhaptar tunggu wong sing ora bisa njupuk tiket, kirim konten eksklusif supaya dheweke ngerti yen sampeyan ngurmati minate.

16. Analisis kinerja sampeyan

Ora ana kampanye pemasaran sing lengkap tanpa komponen evaluasi.

Setel gol lan metrik media sosial luwih dhisik supaya sampeyan bisa ngukur sukses kampanye sampeyan. Apa penjualan tiket prioritas sampeyan? Kesadaran merek?

Njupuk nyilem jero menyang analytics sampeyan. Temokake manawa tim sampeyan wis nggayuh tujuan kinerja kasebut lan kepiye sampeyan nindakake rencana sampeyan.

Wawasan sing sampeyan entuk saka kampanye iki bakal ngandhani carane ngembangake strategi media sosial kanggo acara ing mangsa ngarep.

17. Jalanake survey sawise acara

Yen sampeyan pengin munggah game maju, iku penting kanggo takon wong apa padha panginten acara.

Nggawe survey pasca acara liwat platform gratis kaya SurveyMonkey. Sampeyan uga bisa takon nggunakake stiker polling lan stiker panggeser emoji ing Instagram Stories.

Njaluk umpan balik karo fitur polling media sosial luwih ora resmi. Iku ndadekake gampang kanggo wong kanggo nanggapi. Elinga yen umpan balik iki ora bakal dadi anonim.

Stiker polling Instagram Stories

Format survey online anonim ngidini wong njupuk wektu kanggo ngembangake ide. Sampeyan bakal entuk umpan balik sing luwih jujur ​​lan migunani.

Aja mung ngirim survey menyang peserta, uga. Presenter, panitia, lan sukarelawan kabeh duwe wawasan sing penting kanggo dituduhake.

Coba mbukak kanggo kabeh jinis umpan balik. Iku mung bakal nggawe pendekatan kanggo promosi acara media sosial mangsa luwih apik.

Promosi acara merek sampeyan ing kabeh platform media sosial utama saka siji dasbor karo Hootsuite. Jalanake kontes, kirim teaser, lan tindakake karo peserta. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

 

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol